Gość: kazik IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.02.11, 20:18 A co myślicie o Wałbrzyskiej Wyższej Szkole Zarządzania i Przedsiębiorczości. W sumie to jedyna uczelnia w mieście która proponuje studia magisterskie uzupełniające, czy warto tam studiować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kawałprawdy Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 21:41 Jasne, że warto! Pan Roman L., nasz złotousty senator robił tam licencjat i zobacz jaki elokwentny chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: WWSZiP IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 01:28 Znam uczelnie i przeszedłem przez nią . Mówię Ci odpuść jeśli w przyszłości chcesz mówić że masz wyższe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: WWSZiP IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.02.11, 09:39 Nie ma już w Wałbrzychu filii Akademii Ekonomicznej? Kiedyś były tam MSU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: WWSZiP IP: *.centertel.pl 13.02.11, 10:18 Zrób rachunek zysków i strat. Inwestujesz sporo kasy i dobro rzadkie jakim jest czas.Skąd wiesz kiedy umrzesz albo zachorujesz? 70% ludzi między 25 a 30 rokiem życia ma wyższe, a na nic sie to nie przekłada. Zainwestuj lepiej w dobra naukę zawodu; na przykład stolarz lub elektryk. Nigdy wtedy nie zginiesz.A nie bedziesz np.dobrym stolarzem z wyższym wykształceniem bo ci ego bedzie przeszkadzać, po 30 trudno już się takich rzeczy uczyć, uwierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: WWSZiP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.11, 10:27 Nie słuchaj niedowartościowanych urzędasów, którzy pokończyli Uniwersytety a pracują za grosze na pensyjce. Oni będą tą uczelnie dyskredytować dla podkreślenia swoich studiów. WWSZiP to uczelnia jak każda inna a wykładają tam w odróżnieniu od UWr profesorowie a nie asystenci. Po 10 latach twój dyplom i ich będzie tyle samo warty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaak Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 11:20 Na pewno :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hendo Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 11:25 Dziwne zjawisko: jestem obecnie na studiach magisterskich na UWr i spotkałam się z sytuacją, że pewien wykładowca zaproponował, iż może przepisać oceny tym, którzy mieli ten przedmiot na licencjacie. I przepisał wszystkim - oprócz jednej osoby po WWSZiP :( Nie daje to do myślenia???? Bo mi bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
lastwarrior666 Re: WWSZiP 13.02.11, 11:40 Temat swego czasu wałkowany na forum, użyjcie archiwum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: WWSZiP IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.11, 21:36 To nie uczelnia a człowiek jest ważny. Przykład? Kruczek skończył Politechnikę skądinąd bardzo szanowaną uczelnię a Ewangielu nawet matury nie ma a wypie...ł wszystkich w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młoda :) Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 22:12 bardzo dobra uczelnia, miejsce w rankingu bardzo wysokie, profesorowie ci sami co na Uwr, prawie każdy przedmiot miałam z prof, zwyczajnym, tylko jeden z dr,na Uwr wykładają ci sami oraz słabsi. Polecam wszystkim. Jestem dumna z wykształcenia, od razu znalazłam super prackę bez znajomości i układów Czasem było ciężko na zarządzaniu a niektórzy profesorowie nie tłumaczyli zbyt dobrze i trzeba było nadrabiać w domu z materiałem, bo oni uważali że każdy ze wszystkim nadąża., najcięższe były koncepcje zarządzania, rachunkowość, oj było tego trochę, to nie pedagogika czy socjologia gdzie można zlać wodę, każdy przedmiot ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grum Re: WWSZiP IP: *.internetia.net.pl 13.02.11, 22:37 Powiem tak - dramatu nie ma ale jeśli masz możliwość to wybierz inną uczelnię. WWSZiP zostaw sobie jako plan C (bo na plan B też nie za bardzo się nadaje). Jeśli chcesz studiować i zrobić to na poważniej to wyjedź przynajmniej do Wrocławia - na tyle blisko, że mozesz często być w domu jeśli chcesz. Studia to nie tylko profesorowie ale też i życie studenckie, zainteresowania, poznawanie najróżniejszych ludzi i ogólnie ciekawy czas w życiu. Zostając w Wałbrzychu na 90% tego nie zaznasz. Do tego jeszcze poziom studiów. To prawda że na takim UWr często spotkasz asystentów ale mimo wszystko więcej wyniesiesz z ich zajęć niż z zajęć profesorów którzy wpadają do wałka na chwilę . Poza tym na większej uczelni jest więcej wykładowców, często masz wybór u kogo możesz korzystać z konsultacji itp. Moim zdaniem nie warto tracić czasu na WWSZiP i nawet jeśli miałbyś żyć trochę mniej wygodnie niz teraz to polecam z wałka wyjechać i studiować gdzieś indziej. Chyba ze masz znajomości to wtedy jesteś ustawiony nie ważne co skończysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 22:41 Podoba mi się twoja nazwa wałbrzycha. Wałek - bardzo adekwatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.11, 22:44 Ja też sądzę, że wszystko zależy od człowieka. Jak chcesz się nauczyć , to i WWSZiP wystarczy. Ja właśnie kończę tam magisterkę i jak chcę zdać na dobry stopień, to muszę przysiąść i się nauczyć, jak na każdej innej uczelni. Czary i magia jakoś nie działają. Wykładowcy są zresztą bardzo kompetentnymi osobami i przekazują materiał w taki sposób, aby był on zrozumiały dla każdego, niezależnie od kierunku ukończonego wcześniej licencjatu. Wcale nie czuję się gorsza, że nie poszłam np. do Wrocławia. Zresztą znam kilku magistrów po wrocławskich uczelniach, którzy nie potrafią poprawnie skierować mnie do odpowiedniego pokoju np. w ZUSie, nie mówiąc już o poprawnej informacji. Ja osobiście polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 02:48 Jeśteś zadowolona bo poszłaś na łatwiznę. Ja niestety też zrobiłem magisterkę w tej szkole i jestem niezadowolony. W podstawowej szkole i LO było trudniej niż tutaj:-( czuję się jakbym sobie kupił magistra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: No ! Re: WWSZiP IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.02.11, 07:53 .....to zrób sobie drugie magisterium np na UJ...albo wybierz jakis trudny kierunek...mikrobiologia,cybernetyka,astronomia.....i sie napoć to nie bedziesz miał takiego uczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 11:15 Powtórzę: wszystko zależy od charakteru człowieka. Jeśli przychodzi się na uczelnię jedynie po wpisy i zrywa się ze wszystkich możliwych zajęć, to rzeczywiście łatwizna. Ja na wykłady chodzę, książki polecane przez wykładowców czytam i do zaliczeń się uczę. Robię to samo, co studenci na każdej innej uczelni. Inna sprawa, to jak WWSZiP postrzegana jest przez potencjalnych pracodawców. Jeśli chce się zdobyć pracę odpowiadającą zdobytemu wykształceniu, to rzeczywiście pozostaje Wrocław i dalej, niezależnie od poziomu nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 12:03 Widzisz dziewczyno,i w tym momencie zaprzeczasz sama sobie. Przecież kończy sie studia po to żeby mieć po nich nie tylko wiedzę ale też dokument potwierdzający ten fakt. Piszesz, że to bardzo dobra szkoła ale jeśli chodzi o pracodawców to różnie na nią patrzą, więc po kiego grzyba wyrzucać pieniądze i marnować czas, skoro nie osiąga się zamierzonego celu jakim jest wartościowy dyplom? Chyba nie tylko chodzi o naukę dla własnej satysfakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mentor młodych Re: WWSZiP IP: 87.105.201.* 14.02.11, 12:11 Masz łatwy wybór prestiżową uczelnie której dyplom jest coś wart- Polibuda lub szkołę magii i czarów dzieki której będziesz mógł sprzedawać w viktorii albo mieszać drinki w jakiejś tancbudzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski do mentora IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.11, 13:00 oj, "mentor" czy to ty wczoraj chciałeś na piwo pod Kauflandem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 12:58 Nie jest moim zamiarem wychwalanie WWSZiP pod niebiosa, twierdzę jedynie, że jak człowiek chce poszerzyć wiedzę, to zrobi to i w Wałbrzychu na całkiem przyzwoitym poziomie. Na WWSZiP gros studentów stanowią ludzie, którzy już pracują, często na kierowniczych stanowiskach i dyplom potrzebny jest im jedynie do utrzymania pracy (patrz np. wytyczne dla pracowników sądów). Ja jestem osobą, która poszła na studia, aby zmienić zawód i czegoś się nauczyć, czego potwierdzeniem będzie uzyskanie dyplomu. Wartość nie ma tu nic do rzeczy, nie robię tego jedynie dla papierka. Pewnie, że zależy mi na zdobyciu dobrej pracy, ale trzeba też uwzględnić wałbrzyskie realia. Uwaga o pracodawcach dotyczyła sytuacji odwrotnej: dla nich prestiżowy papierek (dyplom) liczy się bardziej niż faktyczne umiejętności kandydata do pracy. Wystarczy machnąć pieczątką np. AE we Wrocławiu i jest super, nieważne, że taki eks student w sumie umie niewiele. Staram się przedstawić różne punkty widzenia: i od strony studenta i pracodawcy. A cele ukończenia studiów też są różne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 14:33 do "ja" sorry ale jesteś półgłówkiem, wypisujesz takie farmazony że aż mi cię szkoda. Akurat rozmawiałam z rektorem tej uczelni na podobny temat - człowieku nie masz żadnej wiedzy na temat tej uczelni. Jestem na drugim roku i zamierzam zdać na średnią min. 4,5 - nie masz pojęcia ile się trzeba napocić by ją zdobyć, a uczelnia jeśli chodzi o poziom - jak dla mnie akurat zarządzanie jest nieco cięższe niż na UWr, na którym zaliczyłam pierwszy rok, ale wróciłam do Wałbrzycha bo znalazłam pracę i z wro zrezygnowałam. Niech nikt się nie sugeruje tymi bzdurami - połowa profesorów i doktorów to ci których miałam na UWr, co do życia studenckiego - jeśli nie jesteś lubiany, to czy we wro czy w wchu go nie zaznasz. Myślący, mądrzy, edukowani ludzie nie są tak płytcy by oceniać uczelnię po mieście w której się znajduje. Jeśli chodzi o uczelnie we wro a w wchu -poziom ten sam i nie zależy to na pewno od miasta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: WWSZiP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 14:53 Monia! Nie nazywaj tego czegoś uczelnią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsbw Re: WWSZiP IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.11, 15:38 a ty siebie pracodawcą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: WWSZiP IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.02.11, 17:08 Żarty sobie robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna-2017 Re: WWSZiP 30.03.17, 15:44 Kończyłam WSZiP i mogę wypowiadać się w samych superlatywach. W dużym stopniu wykładowcami są profesorowie także poziom kształcenia jest naprawdę na wysokim poziomie. Nie rozumiem niektórych z poniższych komentarzy, bo nie spotkałam się jeszcze nigdy z tym, aby mój dyplom był w jakikolwiek sposób dyskredytowany. A potwierdzeniem mojego zadowolenia niech będzie to, że po kilkuletniej przerwie zdecydowałam się pójść do WSZiP na studia podyplomowe. I teraz jestem w ich trakcie :) Odpowiedz Link Zgłoś