Gość: icon30 IP: *.ntlworld.ie 21.02.11, 12:58 Witam,zastanawiam się nad pracą w firmie kurierskiej.Jestem gotowy założyć firmę,kupić auto (nawet nowe).Trudno się dostać bez znajomości?Proszę o rady-najlepiej kurierów.Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x Re: Praca jako kurier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 13:04 Dostaniesz sie od reki, ale na takie trasy gdzie zarobisz na czysto 1000zl pracujac po 12h. Dobre trasy sa obstawione przez ludzi od lat, ktorzy juz sami nie jezdza, tylko maja swoje auta i zatrudnionych kierowcow. Zreszta w necie masz mase tematow, mozesz sobie poczytac, jedyny plus jaki ma w sobie praca kuriera to jazda autem, jesli ktos to lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Re: Praca jako kurier IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.02.11, 14:56 chętnie bym sie przyjął do takie firmy nawet z własnym autem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Praca jako kurier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 15:32 Wszystko tak, jak napisał "x". Dodam, że przeważnie nawet tej jazdy jest niewiele, bo na niektórych strefach odległość adresów od siebie jest naprawdę niewielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icon30 Re: Praca jako kurier IP: *.ntlworld.ie 21.02.11, 16:39 Dzieki za odp.Chyba to dobrze,ze odl adresow jest niewielka-płacą chyba za paczkę a nie od kilometra?Ile można wyciągnąć na początku nie licząc paliwa,zusu,amortyzacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Praca jako kurier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:36 Tak, płacą za paczkę, zależnie od firmy stawki są różne. Chodziło mi raczej o to, że jeżeli lubisz pojeździć, to w tej pracy nie zawsze będziesz to mógł zrobić. Co do zarobków, zależą od a) firmy, b) strefy. Przykładowo, w Warszawie dwa lata temu w jednej z "lepszych" firm kurierskich na słabej strefie można było wyciągnąć około 3000 PLN, od tego odlicz zusy, podatki, paliwo, amortyzację samochodu... Jeśli decydujesz się na kurierkę to pamiętaj: jest to ciężka praca, nierzadko od 6 rano do 10 wieczorem (ja pracowałem od 6 rano do - przeważnie - 19, ale były lepsze orły), jako pracownik nie masz żadnych praw (działalność, zresztą umowy są tak skonstruowane, żebyś to ty był w razie czego na straconej pozycji) no i najważniejsze, ma to sens jeśli masz dobrą strefę i jesteś... kawalerem. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burza Re: Praca jako kurier IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 20:18 w OPKU CZESTO SĄ NABORY Odpowiedz Link Zgłoś