Dodaj do ulubionych

Płyn Lugola

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 14:50
Nie wiecie czy można w Wch kupić płyn Lugola? A jeśli można to gdzie i za ile?
Obserwuj wątek
    • Gość: anal-izer Re: Płyn Lugola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 14:55
      W auchan jest na głownej alei "ponton" promocyjny "ZBIJAMY RADIACJĘ ZAWODOWO", maski, kombinezony, liczniki Geigera i inne ciekawe akcesoria. Podobno do soboty sprzedają bez VAT i raty 0%. Coś miało być w GV tez ale zapomniałem, że się zawaliła jakiś czas temu..
    • Gość: czuje Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 15:11
      że mi puchnie cewa od tego promieniowania z japoni gdzie to można kupieć ten płen?
      • Gość: Anka Re: Płyn Lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 15:14
        Chłopcy, pytałam serio. Nie róbcie sobie żartów.
        • Gość: QWERTY69 Re: Płyn Lugola IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 15:50
          Chłopcy to u szewca drewniane gwoździe w zębach prostują
          • Gość: zenek Re: Płyn Lugola IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.03.11, 15:53
            A po cholerę Ci ten płyn?
            • Gość: . Re: Płyn Lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 16:22
              Na azbestozę płyn lugola nie działa.
              Działało referendum, ale poszło się jebac.
            • Gość: Anka Re: Płyn Lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 16:44
              Czytałam, że opad radioaktywny ma mieć miejsce w Polsce i Szwecji. Tzn. najwyższe jego wskaźniki.
              • Gość: tak tak Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 16:54
                mineło 1,5h od odstatniego postu przedtam puchła mi cewa teraz 2 dżądra lece w tem pendy do aptekarza - w miedzyczasie jebłem soloneza ale to nic nie dało tylko sie zrzygałem :(
                • Gość: lupus Re: Płyn Lugola IP: *.centertel.pl 17.03.11, 18:03
                  Ot , to tak samo jakby szczepili na dzumę a panująca cholerą na miejscu nikt się nie przejmował ,jeśli ktoś pojmuje analogię.
    • Gość: Meg Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 18:36
      Podejrzewam, że można kupić w każdej aptece. Jak nie mają na stanie to zamówią. Ja kupiłam w jednej z wałbrzyskich aptek.
      • Gość: Meg Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 18:42
        zaznaczam, że kupiłam w innych celach niż ochrona przed opadem radioaktywnym ;)
        • Gość: ostrożny Re: Płyn Lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 18:55
          Popijam lugolem każdą wizytę w urzędzie i każdy przejazd obok Mobruka.
    • Gość: cichy Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.03.11, 19:35
      Japonia leży jakieś 15000 km od Polski na dzień dzisiejszy nic ci nie grozi ale jak to pierdyknie to nic ci nie pomoże
    • Gość: takamura-san Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 19:42
      Ja pierdzielę, pewnie czytałaś te wierutne bzdury z faktu i teraz panika...
      No dajcie spokój. Jak te media piorą mózgi ludziom.
      Przecież cholera chmura jak już to leci w stronę zachodniego wybrzeża Ameryki ( jeśli w ogóle doleci, a nie rozwieje się po całym pacyfiku), także dajcie sobie na wstrzymanie, bo wprowadzą limity na lugolę, tak jak na cukier i to będziecie też musieli kupować w Niemczech :D
      • Gość: cichy Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.03.11, 19:48
        czas pokaże
    • Gość: smutna prawda Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.03.11, 19:57
      jest taka, że to pierdyknie - zółtki nie chcą siać paniki bo grozi im zapaść i cofniecie o 50 lat. Po zachowaniu Niemców, którzy pozamykali jakieś stare elektrownie widać, że jest coś nie tak
    • Gość: Anka Re: Płyn Lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.11, 22:42
      Znalazłam na allegro:
      allegro.pl/listing.php/search?string=jodek+potasu&sourceid=Mozilla-search
      dziękuję za wypowiedzi.
      • Gość: krzysio Re: Płyn Lugola IP: *.centertel.pl 17.03.11, 22:54
        A profesorki pierdzielą że jest bezpiecznie i wszystko pod kontrolą i można budować.
        Na razie poziom promieniowania w normie, kolega ma geigera i kontroluje bo nie mamy zaufania do służb kryzysowych.
        • lekarzspecjalista Lu-go-la 17.03.11, 23:02
          Jak baba zrobi tsunami to i geigery nie pomogą.
          Kolega z geigerem może ma też swój bunkier atomowy?
          To podejdziem z kumplamy z naszymi lugolamy ....
    • Gość: Lugol Re: Płyn Lugola IP: *.play-internet.pl 18.03.11, 05:42
      udostępniam wieczorami
      • Gość: realista Re: Płyn Lugola IP: 31.60.85.* 18.03.11, 09:15
        Wyobraz sobie że po czernobylu ojciec kumpla przerobił piwnicę w domku na bunkier tj. założył gazoszczelne drzwi i wentylator z filtrem powietrza. Ot , takie miał hobby. Geiger i inne gadzety też mu zostały po ojcu. Śmiali się z jego staruszka wszyscy, ale ostatnio kumpel z powodu posiadania licznika geigera stał się pożądaną towarzysko osobą.
        Oj różne rzeczy ludzie mają po domach, okupant czy władze były by niezle zdziwione inicjatywą prywatna.
        A ty durniu lekarski powinienneś wiedzieć że w czasie radioopadu należy nakazać siedzenie w chałupach i noszenie masek. Oczywiście mało prawdopodobny to scenariusz na najbliższe dni, ale władzy nie ma co ufać, popisała się w 86 jak jebnął Czernobyl. Dam głowę , że teraz też by do ostatniej chwili pierd.o.lili że zagrożenia nie ma.
        • Gość: Wolf Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.03.11, 09:32
          Ty "realista" puknijcie się wszyscy w głowę. Wiecie u ilu osób bo wybuchu w Czarnobylu (chodzi o mieszkańców Czarnobylu) stwierdzono powikłania popromienne? u ŻADNEJ a minęło już 25 lat i jak dotąd nie stwierdzono żadnych efektów ubocznych. Oczywiście promieniowanie było śmiertelne dla osób znajdujących się w epicentrum promieniowania czyli w samej elektrowni i najbliższego jego otoczenia. Reszta mieszkańców Czarnobyla do dzisiaj ma się dobrze. Teraz pomyślcie kto najlepiej zarobi na takich plotkach o opadach radioaktywnych w europie? koncerny farmaceutyczne! Tak samo jak z tą ptasią grypą. Ale "ciemny lud to kupi"
          • Gość: as Re: Płyn Lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 10:52
            Pewnie, że nic.

Widziałam te uszkodzone płody i zwierzęta z 2 głowami. Ale to pewnie nie przez Czarnobyl, a tylko dlatego, że u "ruskich" wszystkiego więcej.
          • Gość: Up Re: Płyn Lugola IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.11, 11:49
            Pracy ubywa jak wskazują obserwacje rzeczywistości - spowodowane bezrobociem technologicznym, więc może stąd "pomysły rządzących" aby dokonać depopulacji ludzi nie informując o zagrożeniu. W końcu nie potrzeba aż tylu robotników, reszta ludzi to dla nich zwykli zjadacze chleba nic nie wnoszący do społeczeństwa. Oczywiście lobby atomówek nie chce stracić swojej pozycji i zysków finansowych z tym związanych - mówiąc ludowi że wszystko jest w porządku.
        • Gość: defekt Re: Płyn Lugola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 11:52
          > ale władzy nie ma co ufać, popisała się w 86 jak jebną
          > ł Czernobyl. Dam głowę , że teraz też by do ostatniej chwili pierd.o.lili że za
          > grożenia nie ma.

Taaa a plyn Lugola podali za pozno, przez co efekt byl odwrotny do zamierzonego.

A co do efektow? Efekty mamy i bedziemy mieli (chocby genetyczne) A to ze sie nie mowi wprost ze pzrez Czarnobyl? Jeszcze ktos by sie zaczal odszkodowan domagac, czy cos?
        • Gość: nierealista Re: Płyn Lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 16:52
          popisała się w 86 jak jebnął Czernobyl. Dam głowę , że teraz też by do ostatniej chwili pierd.o.lili że zagrożenia nie ma.
          No daj - oj - daj!
          A najlepiej do miniaturyzacji, a może do napchania watą, luzu w czaszce aż nadto!
    • Gość: szpuntek1 Re: Płyn Lugola IP: *.gvt.pl 18.03.11, 12:07
      Znajomy kupił w necie, w sklepie mondo-shop czy jakos tak
      Pozdrawiam
      • Gość: cichy Re: Płyn Lugola IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.11, 13:55
        Niepotrzebny nadmiar jodu w organizmie jest szkodliwy
        • Gość: realista Re: Płyn Lugola IP: *.centertel.pl 18.03.11, 16:16
          Aaa, dodam tylko że znam osobę która straciła wzrok w 80% bo w dniach radioopadu miała okazję być na Śniezce kilka godzin. Ja wiem swoje i prorządowi durnie nie wmówią mi ściemy jak Donaldino.
          • Gość: ls Re: Płyn Lugola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 16:49
            Autor: Gość: janka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.03.11, 15:04

A co niektórym to nawet na rozum padło.
    • Gość: atom cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 17:07
      Jednak ruch zielonych, przyrodników, ekologów, czy jakiej nazwy użyć, nie jest jednorodny. Nie zdziwiłbym się, gdyby wśród nich frakcja zwolenników energii jądrowej była większa niż średnia społeczna. Może to wyglądać nieprawdopodobnie, ale bierze się z większej świadomości różnorakich aspektów. Przyrodnicy mają wobec energii atomowej dużo zastrzeżeń, ale wielu przyznaje, że więcej ma wobec jej alternatyw. Energetyka oparta o węglowe paliwa kopalne wytwarza olbrzymią ilość zanieczyszczeń toksycznych (kwaśne deszcze to w dużej mierze efekt spalania zasiarczonego węgla), radioaktywnych, no i dwutlenku węgla. Pozyskanie węgla generuje znaczne szkody krajobrazowe (przykładem Bełchatów) i środowiskowe, a także ludzkie (liczba katastrof górniczych w porównaniu z liczbą osób ginących w związku z całym cyklem energetyki uranowej jest przytłaczająca). Uchodząca niegdyś za ekologiczną wielkoskalowa energetyka wodna już dziś dla żadnego przyrodnika nie jest akceptowalna (oprócz przekształceń krajobrazu powoduje degradację biocenoz, z niemal całkowitą eksterminacją węgorzy czy pstrągów, a osady na dnie zbiorników są m.in. źródłem metanu). Ewentualne awarie zaś mogą mieć skutki większe niż awarie innych elektrowni, nawet jądrowych. Energetyka słoneczna jest wciąż ograniczona do niektórych rejonów, podczas gdy w polskich warunkach jest wciąż za droga i mało wydajna. Ogniwa foltowoltaiczne zaś też nie są dla środowiska obojętne. Wiatraki szpecą krajobraz i zabijają ptaki i nietoperze. Przyrodnicy też miewają większą niż przeciętna świadomość tego, jak wiele jest źródeł promieniowania poza elektrowniami atomowymi. Wielu przyrodników przyznaje więc, że chcąc rozwoju, jest się skazanym na energię jądrową i ważniejsze od protestów jest kontrolowanie i minimalizowanie ich niepożądanych skutków.
      • Gość: asw Re: cytat IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.11, 18:06
        Racja. Tamy zatrzymują migrację ryb, reszta też się zgadza. A energia jądrowa pomimo, że straszna to jest potrzebna. Ja sam mam fobię na punkcie radiacji nie od dziś i nie od Fukushimy. Bo jak tu się nie bać niewidzialnego wroga, którego nie widać i zabija bardzo skutecznie. Katastrofy jednak to rzadkość i więcej strat przynoszą tradycyjne elektrownie. Reaktor w Czarnobylu były mało bezpieczne w porównaniu z dzisiejszymi reaktorami. Wokół i tak pełno jest elektrowni jądrowych i w zasadzie czy walnie u nas czy gdzieś dookoła to co za różnica? a płynu Lugola w aptece nie było.
        • Gość: ! Re: cytat IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.11, 10:42
          biznes.onet.pl/czy-katastrofa-w-fukushimie-zatrzyma-budowe-polski,18567,4215131,1,news-detal - polecam zapoznać się z opinią prof. Władysława Mielczarskiego oraz internauty "ciekawego": "kto za to zaplaci czyli jak zwykle my obywatele odbiorcy i podatnicy zaplacimy wiecej o ile jeszcze nie wiemy ale wzrost cen energii w najblizszych 5 6 latach szacowany jest na ok 40% aby bylo jeszcze smutniej zjednoczony kolchoz zwany unia naklada na polske olbrzymie ciezarny finansowe zwiazane z emisja co2,zapominajac iz produkcja co2 przez swiatowa gospodarke wynosi ok 4-5% zas reszte tego gazu produkuja oceany,ktore zasilaja globalny ekosystem jako gaz uzyty w fotosyntezie roslina w efekcie produkcji tlenu,w polsce mozna produkowac rowniez energie czysta ekologicznie z zloz geotermalnych ktorych mamy dostatek,przyklad inwestycje w Toruniu gdzie mimo wszelakich przeszkod udalo sie uruchomic zrodla geotermalne,teraz cisza bo efekty za znakomite,budowa jednej elektrowni jadrowej czyli bloku kosztuje ok 20-30 miljardow zl,budowa nowej elektrowni na wegiel brunatny w kompleksie Belchatow kosztuje ok 5-6 miljardow zl,wraz z super wydajnymi urzadzeniami sluzacymi ochronie srodowiska,ten ciag do budowy elektrowni jadrowych to nic innego jak niszczenie polskiego potencjalu wykonawczego i przemyslowego,izynierskiego itd,w polsce nie mamy specjal;istow do budowy elektrowni jadrowych zas duza ilosc specjalistow roznego rodzaju w budowie elektrowni weglowych,Kto kogo robi w idiote,i czyim kosztem zostana zaspokojone potrzeby inwestycyjne tego projektu,elektrownie jadrowe? ps.Dlazcego moj komentarz nie jest publikowany,cenzura prewencyjna jest zakazana konstytucyjnie."
          • Gość: cenzor Re: cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 13:02
            jak to nie jest, a miałeś jakiś inny?
          • Gość: cenzor Re: cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.11, 13:02
            jak to nie jest, a miałeś jakiś inny?
            • Gość: www Re: cytat IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.03.11, 17:21
              kup płyn i 20kg cukru i sie zmocz a potem obsyp to moze zmondrzejesz!
              • Gość: ! Re: cytat IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.03.11, 18:22
                Do cenzor i www - przecież to był cały oryginalny tekst internauty z biznes.onet.pl/czy-katastrofa-w-fukushimie-zatrzyma-budowe-polski,18567,4215131,1,news-detal wzięty w cudzysłów (czy nie było widać tego znaczka dla waszego wytrawnego wzroku?) i chodziło o ogólny pogląd na sprawę związaną z budową elektrowni atomowej w Polsce, która rzekomo nie ma alternatyw.
    • golabpocztowy1 Re: Płyn Lugola 17.01.16, 12:51
      Na sklep.bglab.pl można kupić bardzo tanio płyn Lugola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka