Gość: Maciek
IP: *.ssp.dialog.net.pl
18.03.11, 06:27
Przyjechałem do Wałbrzycha 2 lata temu i zaskoczyły mnie lokalne media. Byłem przyzwyczajony do obiektywnych i czasem ostrych wypowiedzi w stosunku do poczynań samorządowców i polityków a ty w Wałbrzychu czas się zatrzymał i jak za Gierka jeden zgodny poklask. Nie ważne czy władza zrobiła nową drogę czy zabrali dotację z warszawy myśl lokalnych dziennikarzy jest jedna, łubu dubu niech nam żyje .....
czasami śmiałem się z tego bo jestem tu tylko na chwile, nie moje miasto, nie moja sprawa ale tak sobie myślę, że z wałbrzyszanami jest coś nie tak. Chyba nie ma drugiego takiego miasta w którym robi się takie jaja z ludzi i jeszcze wmawia im się że jest się poważnym politykiem. Ja niedługo stąd wyjadę i nie będę musiał już czytać, słuchać tej tragi-komedii w lokalnych mediach ale czemu wałbrzyszanie na to pozwalają???? przecież to nie są głupimi ludźmi! Przez te dwa lata poznałem wiele wspaniałych ludzi mieszkających w Wałbrzych i nie mogę zrozumieć czemu tak sobie pozwalacie robić wodę z mózgu????