Dodaj do ulubionych

Trucizna do mózgu

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.11, 06:27
Przyjechałem do Wałbrzycha 2 lata temu i zaskoczyły mnie lokalne media. Byłem przyzwyczajony do obiektywnych i czasem ostrych wypowiedzi w stosunku do poczynań samorządowców i polityków a ty w Wałbrzychu czas się zatrzymał i jak za Gierka jeden zgodny poklask. Nie ważne czy władza zrobiła nową drogę czy zabrali dotację z warszawy myśl lokalnych dziennikarzy jest jedna, łubu dubu niech nam żyje .....
czasami śmiałem się z tego bo jestem tu tylko na chwile, nie moje miasto, nie moja sprawa ale tak sobie myślę, że z wałbrzyszanami jest coś nie tak. Chyba nie ma drugiego takiego miasta w którym robi się takie jaja z ludzi i jeszcze wmawia im się że jest się poważnym politykiem. Ja niedługo stąd wyjadę i nie będę musiał już czytać, słuchać tej tragi-komedii w lokalnych mediach ale czemu wałbrzyszanie na to pozwalają???? przecież to nie są głupimi ludźmi! Przez te dwa lata poznałem wiele wspaniałych ludzi mieszkających w Wałbrzych i nie mogę zrozumieć czemu tak sobie pozwalacie robić wodę z mózgu????
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Trucizna do mózgu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.03.11, 07:41
      Widzisz, bo kazdy sobie tutaj rzepke skrobie. Nie ma jednosci i solidarnosci, a pojedyncze jednostki gowno moga. Licza sie tutaj uklady, wazeliniarstwo, wchodzenie w tylek i cwaniactwo. Zwykly szarak nie podskoczy i nie sprzeciwi sie, bo boi sie stracic robote, jest zastraszony i wie, ze na jego miejsce jest cala banda chetnych bezrobotnych.
      Dopoki kopalniaki beda u wladzy dopoty gnojenie i gnebienie zwyklych obywateli bedzie na porzadku dziennym i nikt nie podskoczy tej mafii, bo wie, ze z nimi nie wygra.
      • Gość: tyle Re: Trucizna do mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 08:42
        Pieprzenie o Szopenie i goowno prawda. Wałbrzych to zwyczajna zbieranina przygłupów i leniwej szumowiny. Udowodniło to referendum i widać to na co dzień.
    • Gość: Zbych Re: Trucizna do mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 08:52
      Po ostatnich wyborach trochę się zmieniło in media podzieliły się na dwie grupy, jedna loffcia Krukoszenkę i jego spółeczki i jest jak mówisz - cacy pięknie i tylko fajnie, no i drugą, tą mniej liczną ale jadącą po spółkach i władzy... ot taka koalicja i opozycja, brak jedynie obiektywności.
      • Gość: monitor mediów Re: Trucizna do mózgu IP: 31.60.85.* 18.03.11, 09:19
        Akurat zgoda i poparcie w mediach to były 2 lata temu, bo wszyscy byli oczadziali POjebami.
        Ja tu mieszkam od zawsze, i widzę że dopiero teraz pojawia się coraz częsciej obiektywne dziennikarstwo, choć dalej ich ton jest zbyt łagodny.
        Największe gadzinówki to "DB", oraz 'NWW", zaś Dami, co ciekawe zaczęło kąsać swoich karmicieli. I to jest dysonans.
        • Gość: telewidz Re: Trucizna do mózgu IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.11, 19:57
          DAMI już dostała kasę i przestała kąsać w tzw" dziennikarstwie" liczy sie tylko czy zapłacą kaskę a jak juz zapłacą to najgorszego złodzieja będą na rekach nosić. Taki jest właśnie Wałbrzych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka