Dodaj do ulubionych

Pan,Wój i Pleban w jednym.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 13:06
Po przybyciu i zadomowieniu się nowego proboszcza w dzielnicy Wałbrzycha_Poniatowie zaczęły być słyszane krytyczne opinie dotyczące Jego postępowania,nawet z ust ludzi wierzących i praktykujących.
Nikt jednak nie ma odwagi zawrócić Księdzu uwagi , bo argumentem przemawiającym za Jego racją jest siła głosu. Kto głośniej krzyczy -ten ma rację i Ksiądz swoja rację podkreśla siłą głosu.
Postanawiam więc zaanonsować na forum temat gospodarza parafii Poniatów.
Obserwuj wątek
    • Gość: ateista Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 14:11
      Najlepiej sfilmuj i dołącz go do kolekcji wałbrzyskich kazań
      www.youtube.com/watch?v=dD_PS0rzBio
      • Gość: gosc Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.11, 14:16
        A co moze wolisz tego starego, ktory ciagle o kase sie prosil swoich biednych owieczek?
        • Gość: gość Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 14:47
          ciekawe który ciągle o pieniądzach gada..
          • Gość: Jola Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.11, 21:05
            Ukrućcie mu koryto i bendzie po problemje jaka to wjara skoro za wszystko ząda zapłaty czy jezus wołał o kase ???????? zgadza sie trzeba utrzymywać parafje ok ale za przystompjenie do chrztu pojednania z panem Bogiem 700zł czy te oszołomy zepsute do krwi i kosci zdają se sprawe jak ciężko ludzie musza tyrać
        • Gość: gosc Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 12.05.11, 15:34
          Chyba nie jestes z naszej parafii ,jezeli mowisz ze poprzedni proboszcz o kase wolal! Przyjdz na msze w niedziele to sie przekonasz jak to u nas jest;P
          • Gość: gosc Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.05.11, 19:15
            Dobrze wiem ja kto u was jest i jak ministranci stali w folderami politykow przed wyborami, zeby bylo wiadomo na kogo glosowac.
          • Gość: Pan Józef Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 12.05.11, 19:35
            Macie rację! Nie mieszkam w tej parafii ale prawie w każdą niedzielę jestem w tym kościele i nigdy nie miałem szansy usłyszeć "niedzielnego krzyku" tutejszego Księdza Proboszcza. Zawsze dziękuje za wszelką pomoc, w tym za ofiary pieniężne na utrzymanie parafii dziękuje. Zawsze modli się za ofiarodawców, również za nieprzyjaciół.
            Jeżeli dziękowanie i życzenie "Szczęść Boże" uważa ktoś za zło, to rzeczywiście zmierzamy do epoki kamienia łupanego albo gorzej. Najlepiej to nie dajcie sobą manipulować przez to forum jak tresowane małpki (z całym szacunkiem dla małpek, bo z nimi można się porozumieć). Jeżeli mówi się o wolności sowa, to dlaczego Księdza chcą tej wolności niektórzy pozbawić.
            • Gość: gosc Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 12.05.11, 20:35
              Pan Jozef to chyba chodzi do nie tego kosciola o ktorym mowa:) To prawda ksiadz modli sie za ofiarodawcow ale glosno za tych ktorzy na prawde duzo dali,a za nieprzyjacioli tych ktorzy dali tzw."wdowi grosz" to cicho, bo na zamowionej mszy na pewno nie wspomni za kogo msza. Poza tym ja nigdy nie slyszalem "Bog zaplac" ale "sie da,to sie zrobi". Panie Jozefie jezeli pan mowi o wolnosci slowa to wszyscy powinni miec rowne prawa !
              • Gość: Pan Józef Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 12.05.11, 20:56
                Czy ksiądz powiedział kiedyś publicznie "ile ktoś dał?" albo nie dał? Nie słyszałem aby ksiądz kiedykolwiek powiedział publicznie (np. na tzw. ogłoszeniach) - "się da to ..."?
                Przyjdź porozmawiaj z tym księdzem a być może zmienisz zdanie. - chyba, że podoba się wam to szambo (forum).
                Kto następny do opluwania?
              • Gość: ciotka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.11, 21:09

Cóż to skłania Pana Jana, nie mieszkajacego w parafii Poniatów do coniedzielnego uczestnictwa we Mszy Świetej,czyżby był jednym z wielu kuzynów Dobrodzieja,
                przyjmowanych i goszczonych za naszą krwawice.
                A jeżeli w domniemaniu Pana Józefa praca duszpasterska sprowadza sie do Szczęść Boże
                i dziękowania za datki,to ja Panu Józefowi gratuluje takiej świadomości religijnej.
                A co sie tyczy małpki przywołanej przez Pana Józefa, to wole być wolną małpą, a nie
                pajacem na sznurku.
                • Gość: Jan Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 12.05.11, 21:56
                  Ciotka ! nikt ciebie nie pyta komu d... dajesz i za ile?
                  • Gość: Mahatma Gandhi Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 12.05.11, 23:36
                    Zaczne, krotko i na temat, ze ten ksiadz nie pokazuje swoimi czynami jaki powinien być ksiądz. Rozumiem wszystko, ze każdy jest tylko człowiekiem i popelnia bledy i czasem zachowuje sie tak, a nie inaczej. Szanowny Ksiadz nie przygotowal sie na to jednak, ze Poniatow nie jest wsia jak Sady z ktorej przybyl. I nie zyjemy tez w Sredniowieczu, gdzie ludziom jest narzucane takie a nie inne myslenie, bo inaczej stos. Mysle, ze w tych czasach zapomniano jak powinni się zachwoywac ludzie wierzacy, a przede wszystkim Ci którzy powinni pomagac im w odkrywaniu wiary, czyli ksieza. Skad ludzie maja brac przykłady? jeśli przychodzi się do kościoła i człowiek się wiecej nadenerwuje, niż namodli… skad mamy brac przykłady jeśli msza jest odprawiana od niechcenia tak, ze rownie dobrze ludzi by tam moglo nie być. Wystarczy zobaczyc ile osob odeszlo od praktykowania coniedzielnego chodzenia na msze, od kiedy pojawil się nowy ksiądz. Przymusowe dwie msze za zmarłych, oczywiście nie za darmo. Msze, które już na koledzie trzeba zamowic. Gdzie na koncu jak przychodzi co do czego, nie ma nawet modlitwy w jakiej intencji jest odprawiana msza. Albo puste koperty puszczane przed Wielkanoca. Każdy się przeciez domysli, ze po to by włożyć tzw.”ofiare”. Tak samo incydent, ze stwierdzeniem z ust ksiedza, ze zbierana bedzie "cicha taca" - moniaki to za malo? wiec przygotujcie papierki? Celem dobrego księdza, powinno być pozyskiwanie wiernych swoimi uczynkami i slowem, a nie pozyskiwanie pieniędzy tak jak robi to biznesmen. To nie jest szambo, kazdy ma prawo do wypowiedzenia sie., a opluwaniem jest mowienie o kims nie prawdy. Mysle, ze ten temat poruszony na forum nie powinien być odbierany jako atak, tylko jako cel uswiadomienia, ze dobrze nie jest i należy cos zmienic !! przede wszystkim powinien sobie to wziąć do serca proboszcz parafii. Ludzie nie maja odwagi przyjść i powiedziec co ich boli w twarz, każdy robi to jak potrafi, albo jak uwaza za sluszne. Mysle, ze to dobrze, ze zostalo to poruszone tutaj. Można będzie zobaczyc, ile jest opnini.
                    Marzy mi się ksiądz z haryzma który samym soba będzie przyciągał ludzi do kościoła, a nie ich odpychal.

„ Dla religii ludzie zrobia wszystko: będą się klocic, pisac, walczyc, umierac tylko nie będą zgodnie z nia zyc…!”
                  • Gość: Mahatma Gandhi Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 12.05.11, 23:47
                    Zaczne, krotko i na temat, ze ten ksiadz nie pokazuje swoimi czynami jaki powinien być ksiądz. Rozumiem wszystko, ze każdy jest tylko człowiekiem i popelnia bledy i czasem zachowuje sie tak, a nie inaczej. Szanowny Ksiadz nie przygotowal sie na to jednak, ze Poniatow nie jest wsia jak Sady z ktorej przybyl. I nie zyjemy tez w Sredniowieczu, gdzie ludziom jest narzucane takie a nie inne myslenie, bo inaczej stos. Mysle, ze w tych czasach zapomniano jak powinni się zachwoywac ludzie wierzacy, a przede wszystkim Ci którzy powinni pomagac im w odkrywaniu wiary, czyli ksieza. Skad ludzie maja brac przykłady? jeśli przychodzi się do kościoła i człowiek się wiecej nadenerwuje, niż namodli… skad mamy brac przykłady jeśli msza jest odprawiana od niechcenia tak, ze rownie dobrze ludzi by tam moglo nie być. Wystarczy zobaczyc ile osob odeszlo od praktykowania coniedzielnego chodzenia na msze, od kiedy pojawil się nowy ksiądz. Przymusowe dwie msze za zmarłych, oczywiście nie za darmo. Msze, które już na koledzie trzeba zamowic. Gdzie na koncu jak przychodzi co do czego, nie ma nawet modlitwy w jakiej intencji jest odprawiana msza. Albo puste koperty puszczane przed Wielkanoca. Każdy się przeciez domysli, ze po to by włożyć tzw.”ofiare”. Tak samo incydent, ze stwierdzeniem z ust ksiedza, ze zbierana bedzie "cicha taca" - moniaki to za malo? wiec przygotujcie papierki? Celem dobrego księdza, powinno być pozyskiwanie wiernych swoimi uczynkami i slowem, a nie pozyskiwanie pieniędzy tak jak robi to biznesmen. To nie jest szambo, kazdy ma prawo do wypowiedzenia sie., a opluwaniem jest mowienie o kims nie prawdy. Mysle, ze ten temat poruszony na forum nie powinien być odbierany jako atak, tylko jako cel uswiadomienia, ze dobrze nie jest i należy cos zmienic !! przede wszystkim powinien sobie to wziąć do serca proboszcz parafii. Ludzie nie maja odwagi przyjść i powiedziec co ich boli w twarz, każdy robi to jak potrafi, albo jak uwaza za sluszne. Mysle, ze to dobrze, ze zostalo to poruszone tutaj. Można będzie zobaczyc, ile jest opnini.
                    Marzy mi się ksiądz z charyzma który samym soba będzie przyciągał ludzi do kościoła, a nie ich odpychal.

„ Dla religii ludzie zrobia wszystko: będą się klocic, pisac, walczyc, umierac tylko nie będą zgodnie z nia zyc…!”
                    • Gość: zefir Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 13.05.11, 20:55
                      Widze ze wiesz w czym rzecz Mahatma Gandhi.
        • Gość: TOMEK Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.dip.t-dialin.net 11.08.11, 21:00
          POCHODZE Z PONIATOWA URODZIŁEM SIE TAM I NIE NAZYWAJ LUDZI TEMPYCH I NAIWNYCH OWJECZKAMI NAJPJERW BYŁ MRÓWKA
          • Gość: Parafianin30 Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 15.10.11, 15:56
            Ja też pochodzę z Poniatowa i muszę Ci powiedzieć, że zgadzam się z Tobą Tomku i popieram Cię w 100% Księża powinni mieć rodziny żonę dzieci i normalnie tak jak inni ludzie płacić podatki To by ich być może nauczyło, otworzyło by im oczy na to, ludzi nie stać na dawanie klerowi tak wielkich sum jak oni żądają.
      • Gość: Pan Józef Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 12.05.11, 21:04
        "ateisto" - zajmij się swoim pępkiem! Co tobie po księdzu ? Kochasia w nim nie zajdziesz! Masz tyle innych ciekawszych tematów i poważnych problemów, a ty o czym ...?
        • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 12.05.11, 21:13
          Do Pan Jozef.Prosze sie odczepic od ateistow ,to wasz problem owieczki sa do strzyzenia i nie beczeec na forum
          • Gość: Zosia Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 12.05.11, 21:53
            (57j)... a cóż to za bełkot?
            • Gość: gosc Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 11:53
              ZOSIU! JAKI NIE UMIESZ CZYTAĆ TO NIE DASZ RADY NA TYM FORUM ;p
              • Gość: ciotka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.11, 21:21
                Chciałabym aby tak było, że poważnym respondentom wypowiadajacych sie na tym forum, nie
                powinno zależeć na tym ,aby pognębić człowieka, lecz na wytknięciu i potępieniu jego postępowania- złego , niestosownego postępowania. A każdy komu zależy,aby we wspólnocie
                parafialnej działo się dobrze, ama spojrzenie realistyczne, nie może być postepowaniem nowego ksiedza usatysfakcjonowany, tak jak Pan Józef.
            • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 13.05.11, 21:58
              Zosiu. Niech zyja bezimienni bohaterowie, ktorzy karczuja maczetami droge do swieckosci. Zapraszam do uzywania rozumu ,pomoga w tym Fakty i Mity .
    • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 16.05.11, 19:24
      No i pieknie ladny z niego gagatek . Mieszkancy Sadow sa szczesliwi ze on zniknol z ich zycia ,bardzo zle traktowal dzieci na lekcjach religi byl strasznie pazerny nie przeszczegal okresu porostu runa i szczygl owieczki rowno .To juz chyba wiecie.
      • Gość: s..h Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.16.250.lan.e-wab.pl 16.05.11, 19:47
        Niezależnie od kontekstu wypowiedzi na 57 nawiedzonego barana trzeba brać solidną poprawkę. On gdzie by się nie wypowiedział to jedna wielka żenada.
        • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 16.05.11, 21:41
          Do s.h. Faktycznie siedzisz mi na ogonie ,ale mi to niewadzi - nie bardzo wiem o co ci chodzi prosze o wiecej szczegolow .Krotko piszac boli mnie to co sie wyprawia w moim miescie i kraju a ciebie to nie rusza ?.
          • Gość: Poniatowiczanka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 17.05.11, 15:50
            No wlasnie! Sadowianie ciesza sie ze jego nie ma , Poniatow dostal nowego proboszcza w nagrode ;P
            Ksiadz proboszcz doprowadzi do tego, ze bedzie sam dla siebie odprawial msze sw. sam bedzie sluchal swoich madrosci ,nakazow ,zakazow i nie koniecznie bedzie sie do nich stosowal.
            Bo On wlasciwie nikogo nie slucha,tylko sam mowi i tylko on ma zawsze racje. Przykre jest to ze my na Poniatowie jestesmy chetni do jakiejkolwiek pomocy dla parafii , czy to w czasie organizacji jakichkolwiek uroczystosci ,czy tez pomocy przy kosciele,ale ksiadz ma to wszystko w nosie,najlepiej dawac kase i cicho siedziec. Nic nie jest organizowane ,dzieci omijaja kosciol szerokim lukiem,no moze oprocz dzieci komunijnych ( narazie).
            CDN... bo przykladow jest duzo!
            • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 17.05.11, 21:31
              Poniatowiczanka . Tak naprawde to mi was zal, widze ze dzieci wasze sa madre i szybko sie na nim poznaly - to zly czlowiek .Jezeli ludzie gleboko wierzacy przez rok nie posylali swoich dzeci na religije w Sadach to musial byc wazny powod ja go znam .
            • Gość: Zosia Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 18.05.11, 03:28
              ... a co jeszcze ma być organizowane. Jeszcze za mało ... ?
              • Gość: Zefir Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.11, 08:48
                Zosia! Sprzedaj komputer!!! Nie jest Ci potrzebny;)
              • Gość: Mahatma Gandhi Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 23.05.11, 23:38
                a co jest organizowane w Parafii Poniatow?
    • Gość: Vejzon Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 19.05.11, 11:26
      ... ale poszedł kij w mrowisko. Namieszało wam co nieco, bo kochamy grzebać w cudzym g..... ale nie w swoim. Cześć g.....rze, szambonurki !
      • Gość: B.K. Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.play-internet.pl 19.05.11, 11:46
        Dobrze, że jestem z B.Kamienia. Współczuję mieszkańcom Poniatowa.Ludzie mają prawo wyrazić swoje oczekiwanie względem księdza. Wierzą w Boga i chcieliby , aby ludzie kościoła zachowywali się godnie i traktowali ich z szacunkiem. Zwykłym ludzkim szacunkiem. Źle się dzieje, że K.K. chce nakazami, niejako "na siłę" dostac się do ludzkich serc. Nikomu to się nie udało i nie uda.

Ps do 57...
        A w ogóle wyznajesz jakiś system wartości, czy tylko "szkiełko i oko" ???
        • Gość: Beata Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 14:12
          Na pewno mówicie o innym kościele. Co niedziele uczęszczam na Msze Św. do tego kościoła i dzieci w kościele widzę, a nie zauważyłam, że coś jest nie tak z tym księdzem. Wydaje mi się, że ktoś chce go opluć, a jak się łajnem rzuca to i coś się zawsze przyklei. Przed świętami dzieci organizowały drogę krzyżową i czuwanie. Czyli coś się nie pokrywa z tym co niektórzy piszą. Myślę, że to kolejny atak na kościół i ludzi wierzących, jaki miał już miejsce wcześniej na tym forum. Dajcie spokój. Politycy wam już nie wystarczają?
          • Gość: Poniatowiczanka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 19.05.11, 20:48
            Do Beaty. Ty chyba jestes na mszy wieczornej :P wtedy odprawia poprzedni proboszcz.
            • Gość: Beata Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 21:33
              Jestem przekonana, że nie uczęszczasz do tego kościoła. Opowiadasz kłamstwa i chcesz zasiać wrogość do kościoła. O 11.00 jest Msza na której jest sporo dzieci i śpiewa nawet schola, a młodzież angażuje się też w inne formy modlitwy. Wiem że też organizują pielgrzymki. Więc po co te kłamstwa? Czemu mają służyć?
              • Gość: Poniatowiczanka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 20.05.11, 21:01
                Uwierz mi Beato ,ze w naszym kosciele jestem co niedziele. A ta msza o 11 tej w niedziele jest wlasnie dla dzieci.Czy ty slyszalas chociaz raz zeby kazanie bylo skierowane do dzieci??
                Jezeli chodzi o mlodziez to przestan opowiadac brednie! Pielgrzymki mlodziezy? He he dobry zarcik!:)) Jakie to inne formy modlitwy mlodziez jest angazowana?
                Ja nie chce siac wrogosci do kosciola, bo jestem wierzaca i praktykujaca, tylko ratowac parafie przed tym ksiedzem ktory pomylil sie chyba z powolaniem? Albo dzisiejszy styl zycia go przerasta:)
        • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 19.05.11, 22:43
          Do BK. Oto on humanizm ateistyczny .Wartosci humanistyczne to przyjazn, wzajemna pomoc,troska o potrzebujacych. staranie sie o rownosc i sprawiedliwosc . I to jest w humanizmie tez piekne, ze jest realny ,w odroznieniu od raju i nieba religi.
          • Gość: B.K. Do 57jurand IP: *.play-internet.pl 19.05.11, 23:04
            Z tego co napisałeś wcale nie wynika aby chrześcijaństwo prezentowało coś odmiennego. Wręcz przeciwnie , Twój humanizm doskonale wpisuje się w wartości chrześcijańskie. A w zasadzie dokładnie pokrywa się z nimi. Abstrahuję w tym momencie od faktu, że przykazań jest 10 a ich interpretacji też 10, ale bibliotek zapełnionych po sufit. Przypadłość człowiecza być niedoskonałym, wychwalać Boga a czynić dobrze samemu sobie.
            • 57jurand Re: Do 57jurand 20.05.11, 09:36
              Do BK.Moj humanizm reprezetuje wartosci ogolno ludzkie nie religijne ,a wogole to powinna obowiazywac jedna Zlota Zasada nie czyn tego komus co tobie nie mile . Reszta nadaje sie do kosza .A tak na marginesie dlaczego nie pozwalacie odejsc mi z waszego krk skoro obralem inno droge w mym doroslym zyciu ja niechce waszej milosci .
              • Gość: Bartek Re: Do 57jurand IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 10:09
                Wybrałeś swoją drogę więc odejdź i nie bruźdź. Zachowaj się honorowo i daj innym żyć swoim życiem. Po co obrażasz innych.
                • 57jurand Re: Do 57jurand 20.05.11, 21:00
                  Do Bartek. Jak wiesz niema mocnych musze byc z wami az do konca skoro biskupowi to pasi. Jestem katolikiem nominalnym - ale katolikiem.Nikogo ni obrazam raczej to mnie probuje sie ponizyc ,katolicy w Polsce zajeli cala przeszczen publiczna i mysla ze sa madroscia tego swiata a sa tylko jedna z wielu religii w, W -chu jest ich co njmniej 10 .
            • Gość: Mała Mi do B.K. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.11, 10:12
              kochaj bliźniego swego jak siebie samego

lub

nie czyń drugiemu co tobie niemiłe

nie trzeba wiec i dekalogu, by żyć godnie i uczciwie
              dlaczego wpisujesz ateizm w chrześcijaństwo?
              to ateizm jest starszy o tysiące lat - co najmniej - od chrześcijaństwa;
      • Gość: Zalozyciel tematu! Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 19.05.11, 15:32
        Dlaczego podajesz sie za mnie" Vejzon"???
    • Gość: parafianin Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.11, 14:36
      Tylko ksiądz Natanek!!!!!
      www.youtube.com/watch?v=YbebcD2jXGY
      • Gość: do autora wątku Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.11, 12:01
        Witam, mieszkam na Poniatowie, więc pozwolę sobie wyrazić swoje zdanie na temat tego "księdza". Gburowaty, niemiły - to pomijam, wielu jest takich ludzi, ale ten gość jest niesamowicie pazerny na kasę! Ciągle tylko kasa i kasa, to na to to na tamto, idźcie i spróbujcie u niego coś załatwić (np. mszę, pogrzeb), bez dużej koperty jest właściwie niemożliwe! Na własnej skórze wiem ile ten klecha jest w stanie wydoić od rodziny za pogrzeb i to jeszcze w niezwykle bezczelny sposób, do dzisiaj żałuję, że nie zrobiłem z tego nagrania, bo za coś takiego facet powinien wylecieć z każdej parafii.
        Osoby, które nie miały styczności z tym "księdzem" a przychodzą tylko na mszę proszę o nie zabieranie głosu, jaki on jest może wiedzieć tylko ten kto miał z nim bezpośredni kontakt.
        Szkoda mi tylko byłego proboszcza, który jest niezwykle skromnym człowiekiem, bo musi patrzeć na to co dzieje się teraz w jego parafii.
        Ludzie gr...ego nie lubią! Czas na to, żeby zacząć o tym głośno mówić!
        • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 20.05.11, 21:15
          Do autor watku.Mam kolege z Sadow dokladnie tak go opisal jota w jote tylko okazuje sie ze u was to juz przerosl siebie . Dodam tylko ze na lekcjach religii rzucal w dzeci roznymi przedmiotami ,w kraju byly juz sytuacje ze takiego goscia parafianie probowali wywiesc na taczce . Widocznie tak trzeba.
          • Gość: autor watku Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 21.05.11, 12:32
            Widze ze jednak jest cos na rzeczy.
            Ale najfajniejsze to Ksiadz nam dopiero szykuje i to dopiero bedzie bum... bum bum ;)
            • Gość: Dagmara Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 20:05
              "Coś jest na rzeczy"??? z kłamstwa i pomówienia rodzą się takie "rzeczy". Łatwo kogoś oczernić. Najwięcej do powiedzenia mają ci, którzy do kościoła nie chodzą i na niego nie łożą. Nie dajesz to nie wymawiaj innym.Jak można mówić o czymś czego się nie wie. Przyjdź na Msze i zobacz jak dzieci się angażują.Jak ma Ksiądz nie mówić o pieniądzach na utrzymanie kościoła? Przecież kościół nie jest proboszcza własnością.To by dopiero było kiedy by nic nie robił. Dach w kościele został wyremontowany, nagłośnienie nowe założone, a jak się nie mylę to podatki płaci od wszystkich ludzi na Paniatowie nawet tych nie chodzących do kościoła. Kolejny atak na kościół.
              • Gość: ciotka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 21:28
                Dagmaro ! Na dach nazbieralismy za popraedniego proboszcza . nie przesadzaj z tym zaangażowaniem dzieci, których jest na mszy osiemnaścioro pierwszokomunijnych, które to na tej mszy nie wiedzacą co mają ze sobą zrobić. Dagmaro chyba jesteś jedną z tych czterech zacnych pań, które klaszczą, kiedy tylko wielebny się pojawi
                Droga Dagmaro do koscioła uczeszczam dłużej niż Ty, na utrzymanie kościoła dałem tyle , że Ty takich pieniędzy na oczy nie widziałaś. Tak to jest prawda,że kościół nie jest własnoscią
                Księdza, ale Jego zachowanie świadczy o tym , że traktuje kościół w Poniatowie jak własny folwark. Jeżeli chodzi o podatek to płaci za mały. Ja płacę więcej.
                • Gość: Zosia Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 21.05.11, 22:11
                  Jesteś CIOTA a nie ciotka. Pochwal się ile dałeś na ten "swój kościół" i który to twój. Sprawdź czy jeszcze masz coś w majtkach, bo nie zauważam różnicy między twoją d... a głową. Cześć szambo nurku.
                  • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 21.05.11, 22:46
                    Do Zosia. Polecam dzisiaj w Wirtualnej Polsce artykul , GDYBY UZDROWIL CHORO DUSZE NARODU- BYLBY CUD .Autor Tadeusz Bartos to o nas polakach katolikach napewno sa tam odniesienia do takich osob jak ty milego czytania .
                    • Gość: ciotka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.11, 13:38
                      Zosiu!!! Jesteś typem katolika fanatyka. Dla ciebie bliźnim jest ten,kto mysli tak jak Ty. Kochać osobę która mysli tak jak ty to żadna sztuka, ale spróbuj ludzi myślacych nie co inaczej, nie mówię kochac,bo byłoby to dla Ciebie za trudne, ale przynajmniej nie obrażać.Może lepiej sie nie wypowiadaj bo słowa Twoje świadczą o małej wierze, dalekiej od praktyki.Faryzeusz stał przed ołtarzem z wyniosłym czołem dziękowal Bogu ,że nie jast taki jak ten biedak ,który daleko od ołtarza ze spuszczoną głową bił się w piersi ze słowami Boże bądź miłościw...
                      Do której postaci byś przyrównała siebie?
                      • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 22.05.11, 14:17
                        Do ciotka .Niedawno bralem udzial w marszu Darwin nawiedza Lodz oto zaslyszana rozmowa 3 pan co to za ludzie ida - odpowiedz to jakies smieci , bylo mi przykro spojrzalem ich strone i nic nie mowiac poszlem dalej ,moze to byla pani Zosia.
                        • Gość: Mahatma Gandhi Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 23.05.11, 23:35
                          Malo to takich ludzi...? wystarczy ogladnac na youtube film z obroncami Radia Maryja, bodajze nakrecony w Czestochowie. Jakich Ci starsi ludzie slow uzywali i jak sie zachowywali... dwie skrajnosci... z jednej strony gorliwe modly z drugiej atak i przeklenstwa...
    • Gość: jurus Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.05.11, 13:35
      Po jakiego łazicie ,do tych sekciarzy, do tych oszustów , cwaniaków od wyciągania kasy
      i od politykowania.
      A niech sie wezmą za robote i zarobią na życie .
      Darmozjady bezrobotne, żerujące na naszej kasie.
      • Gość: 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 22.05.11, 23:11
        jurus - to już było. Dziadek ci o tym opowiadali do poduszki. Są już podobno inne czasy.
        • Gość: gość Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.05.11, 15:42
          Heloł, temat jest o "proboszczu" z Poniatowa a nie o tym czy ktoś chodzi do kościoła czy nie!

Swoją drogą czy on się trochę nie wstydzi, że jeździ autem za jakieś 70-90 tysiaków (nie wiem dokładnie który to rok), znaczna większość ludzi na Poniatowie może pomarzyć o takim. Ja wiem, że to może jego własność (może dorobił w tych Sadach, nie wiem), ale czy ksiądz jako skromny i pobożny sługa Pana powinien obnosić się tak ze swoimi dobrami?
          • Gość: zefir Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 23.05.11, 21:37
            A ja slyszalem, ze kupils sobie nowe auto a salonie, to ponoc tez terenowka ale prosto z lini produkcyjnej... he he
          • Gość: Beata Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.11, 22:02
            I zamówił helikopter- nówka z fabryki
            • Gość: Mahatma Gandhi Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 23.05.11, 23:25
              jeszcze raz napisze! Ksiadz powinien dawac przyklad ludziom jak byc dobrym katolikiem. zachecic ich do chodzenia do kosciola, do angazowania sie. chyba na to sie decydowal kiedy wybieral taki "zawod". ja takiego przykladu nie widze u nas na dzielnicy. ludziom sie troche pomieszalo w glowach co jest wazne, a co wazniejsze. Kazdy jedzie na politykow, ze jak sie dorwali do koryta to patrza tylko, jak zrobic zeby sie nachapac jak najwiecej i niczym innym sie nie interesowac. Tak samo jest na Poniatowie z ksiedzem jak z tymi politykami. Nikt mi nie wmowi, ze to jest atak na kosciol. To jest wytkniecie palcem bledu danej osoby. Chyba mamy prawo to robic, skoro to jest nasza parafia a on sie powinien nia opiekowac! Najlepiej by bylo ( jesli jeszcze to do samego zainteresowanego nie dotarlo) zeby trafilo to forum w jego rece i tak na przyszlosc zastanowil sie nad swoim zachowaniem i je poprawil. wkrotce bedzie tak, ze nikt mu nie przyjdzie do kosciola... zostanie mu garstka wiekowych Pan... tylko co wtedy jak ich zabraknie...??
            • Gość: Zosia Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 24.05.11, 21:09
              ... i prywatne lądowisko dla swojego helikoptera ma na strefie WSSE. Buduje sobie jeszcze prywatny pas startowy, bo z samej tacy niedzielnej kupuje sobie samolot CESSNA, czy jakoś.
          • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 24.05.11, 15:07
            Dzisiaj pytalem kolge z Sadow ,ta bryka to juz zakup w W -chu milo wiedziec na co ida pieniadze parafian poraza mnie to jak dlugo to bedzie jeszcz trwac . Kto zna odpowiedz. GOSC 57 JURAND to nie ja .
            • Gość: Poniatowiczanka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 24.05.11, 15:38
              No to czas na kolejny przyklad:
              Jestem na pogrzebie nie bogatego parafianina,garstka osob ,rodzina, znajomi,sasiedzi. Ksiadz przyszedl w kurtce pod ktora mial tylko sutanne,bez kapy ktora wypadaloby zalozyc na pogrzeb. Zaczal modlitwe w kaplicy i nagle slyszymy dzwiek dzwoniacego telefonu; Ksiadz spokojnie pogrzebal w kieszeni przerywajac spiew ,odebral i mowi: Zaraz koncze:) po czym zaczal spiew od tego miejsca gdzie skonczyl. Myslimy ze pewnie Sw.Piotr dzwonil i pytal kiedy ma bramy nieba otwierac.
              Smutne jest to ze jest roznica w pogrzebie osoby ktora byla sytulowana lepiej od tej ktora byla gorzej.Jednak dla rodziny jest taki sam bol i smutek.A ksiadz w takiej sytuacji nie powinien robic roznic :(
              cdn...
              • Gość: Zofia Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 24.05.11, 21:27
                Ja widziałam jak przez cały pogrzeb rozmawiałaś poniatowniczanko zamiast się modlić. Więc po co przyszłaś? Pogrzeb sobie jeszcze trochę w tym ..... może dojdziesz do orgazmu.
            • Gość: Vejzon Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 24.05.11, 21:13
              do 57j..... : po jakiego .... pytasz, kiedy już znasz odpowiedź?
              • Gość: parafianin Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 25.05.11, 21:50
                Przykro mowic ,ale nie udal nam sie ksiadz! Oj nie udal!
                Najgorsze jest to ,ze On nawet jak to przeczyta,to i tak nie wyciagnie zadnych wnioskow ,bo to taki skomplikowany charakter i juz. A tak mogloby byc fajnie w naszej parafii ;(
                • Gość: 57jurdand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 26.05.11, 06:43
                  ... najlepiej by było bez żadnego klechy w naszej parafii; albo żeby był głuchy, nieny, ślepy i żeby nie wychylał się z piwnicy.
                  • Gość: Malwina Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 27.05.11, 12:12
                    Na Poniatowie mamy nie dobrego ksiedza. Jest nie dobry dla ludzi. Nie mozna na niego liczyc w najbardziej waznych sytuacjach jak np. smierc kogos bliskiego. Ksiadz potrawi powiedziec przez telefon: Ja teraz jestem w miescie, wiec na razie nie przyjade! A umierajacy nie zawsze jest "w stanie" poczekac :( Ludzie zrobmy cos bo tak dalej byc nie moze!!!
                    Jednak gdy chodzi o pieniadze to zawsze czas znajdzie zeby porozmawiac,wysluchac,pozartowac.
                    Jezeli chodzi o spowiedz ,czy ostatnie namaszczenie czy zwykla rozmowe,ksiadz powinien byc w takich sytuacjach na bacznosc. Gdy zapuka ktos do plebani nawet o 4 rano i poprosi o spowiedz on nie powinien pytac dlaczego teraz,tak rano ? Po co? On powinien porozmawiac wysluchac,bo moze ten czlowiek potrzebuje tego i moze szuka ratunku!
                    Jednak u nas jak masz zalamanie nerwowe ,lub masz zamiar popelnic samobojstwo to bron Boze nie idz do ksiedza Kordka !!!
                    Od razu sie zabij!
                    Przykre to .Prawda?
                    • Gość: lucjan Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.05.11, 13:05
                      Dobrze zróbmy coś, ma ktoś jakiś pomysł?
                      • Gość: Mahatma Gandhi Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.cust-83.exponential-e.net 27.05.11, 14:07
                        spotkac sie i pojsc do niego i z nim porozmawiac, powiedziec mu co nie pasuje. Tyle, ze nie jedna osoba, a wszyscy ktorzy maja do niego jakies ale. ciekawa jestem ilu chetnych sie znajdzie.... moze nie chetnych, a odwaznych... bo przeciez kazdy predzej czy pozniej bedzie musial cos na plebanii zalatwic. a po takiej rozmowie moze byc trudniej... hmm??
                        • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 27.05.11, 21:49
                          M ahatma Gandhi .Stawiam dobra wodeczke przeciwko lemionadzie ze tacy odwazni to sie nie znajda .Katabas odfajkuje takich w swoim kajecie i po nich niema zmiluj sie- trza grzbiet zgiac.
                          • Gość: Malwina Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 28.05.11, 14:36
                            57jurand - zie! Ten którego imię przybierasz był szlachetnym człowiekiem; nie mazał się w g..... jak ty. Myślałam że można z tobą anonimowo wymienić się tym g..... ale okazuje się że ty siejesz niezgodę wszędzie ta tym forum gdzie tylko zobaczysz słowo ksiądz albo klecha. Sam wiesz w ilu tematach figurujesz. Przemawia przez ciebie tylko ślepa nienawiść do "czarnych". Widzę że ty naprawdę jesteś podłym łobuzem, darmozjadem. Weź się do porządnej pracy bo nawet zamiatanie śmieci może być pożyteczne jeśli wezmą się za to ludzie którzy coś wartościowego sobą reprezentują a nie anonimowe darmozjady jak ty 57ju.... i tobie podobni.
                            • Gość: Malwina pierwsza Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 28.05.11, 16:25
                              Malwino druga! Widze ze lubisz obrazac ludzi! Jezeli potrafisz czytac to widzisz ze na tym forum,we tym temacie nie zalezy nam na obrazani nikogo tylko na rozwiazaniu problemu. Jak ktos w naszym kraju ma problem do ksiedza to od razu napada na kosciol!
                              I nie obrazaj czlowieka skoro jestes wierzaca!!!
                              • Gość: LILA Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: 62.87.160.* 28.05.11, 17:33
                                od zawsze byłam i jestem ateistką nie raz zdarzało mi się być w kościole (komunia chrzciny nie odmawiam) na tzw. mszy świętej i nie krytykowałam nigdy tych bzdetów którymi rzekomy kapłan karmił mój zmysł słuchu. widać co niektórym niezły bałagan zrobiły kazania z szarymi komórami wyrazy głębokiego współczucia
                    • Gość: Andrzej Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 28.05.11, 22:31
                      Malwino - masz całkowitą rację. Lepiej od razu się zabij i przestań zawracać d... takimi niedorzecznymi bzdetami. Jeżeli naprawdę zależy wam na problemie to mówmy o problemach bez utożsamiania ich z jakimikolwiek nazwiskami. Czy o 4-ej rano naprawdę szukałaś pomocy u tego księdza czy może coś innego bo np młodszy od poprzedniego (agencja towarzyska to przecież nie jest).
                      • Gość: Malwina pierwsza Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 28.05.11, 23:06
                        Do Andrzeja. Przepraszam bardzo ,a ty widziales tego ksiedza? :P
                    • Gość: Parafianin30 Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 10.10.11, 15:51
                      Malwino zgadzam się z Tobą w 100% Ksiądz Kazimierz Kordek jest okropnie pazerny. Gdyby tylko mógł to ze swoich biednych parafian wydoił ostatnią złotówkę. Za każdą posługę żąda bajońskich sum. Przestałem uczęszczać do Kościoła na Poniatowie chociaż mieszkam tu od 30 lat Wolę jechać na Podzamcze do Parafii Piotra i Pawła Tam Msza Święta odprawiana jest w miłej przyjaznej atmosferze i tamten proboszcz nigdy nie woła na każdym kroku o pieniądze.
                      A nasz ksiądz Kordek ciągle tylko kasa kasa i kasa. W sadach mieli go dość to trafił na Poniatów gdzie teraz gnębi biednych parafian. Ludzie zbierzmy się do kupy i zróbmy z nim porządek. Nie zbierze się grupa odważnych i do Biskupa Deca do Świdnicy ruszy Niech go z naszej Parafii zabierze DOŚĆ WYZYSKÓW KORDEK WYNOCHA Z PONIATOWA!!!!
    • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 28.05.11, 22:37
      Do Malwinki. Prawda jest taka ze katolik taki jak ty stworzyl wokol siebie mur za ktory twoj rozum boi sie wyjsc kazda proba racjonalnego myslenia jest ponad twoje sily Faktem jest ze sieje zwatpienie w sercach takich ludzi bo juz mam dosc tej klerykalnej okupacji mego kraju i nie spoczne -SIAC SIAC jak mawial DRZI PI TU. tylko w droga strone .
      • Gość: Poniatowiczanka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.11, 09:18
        Jurandzie. Proszę ,żeby nie obrazac katolikow poniewaz my wierzymy nie w ksiedza, tylko w Pana Boga!
        A nie jest naszą winą że prowdzadzacy nas do tej wiary jest taki ,a nie inny;(
        • Gość: Zosia Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 30.05.11, 12:20
          pobożna poniatowniczanko - przeczytaj albo przynajmniej słuchaj czasami uważnie Biblii: "...róbcie co wam nakazują ale ich złych uczynków nie naśladujcie."
          • Gość: Poniatowiczanka Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.11, 11:44
            Ciekawe czy ksiądz K. czytał Biblię?he he
        • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 01.06.11, 15:48
          Poniatowczanka.Niezyjacy juz p.Podzycki byly przew. Polskiej Parti Pracy przewidzial takie rakcje polakow ,i w rozmowie z nami powiedzal tak predzej osiwiejesz niz wytlumaczysz ludziom ze nie walczysz z wiara tylko z klerykalizacja Polski .Czyzby mial racje . Nigdy i nigdzie ni napisalem o postaciach wymienionych w Bibli . Z wyrazami szacunku .
          • Gość: Jerzy Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 01.06.11, 22:41
            57jurand. od jakiegoś czasu obserwuję to co dzieje się w tej kloace i dochodzę do wniosku że ty już naprawdę nie wiesz w którym wątku uczestniczysz. W wielu watkach jest twoje mieszadło. Jedno co można zauważyć, to wielką nienawiść i chęć zagłuszenia swojego sumienia "wspaniałymi filozofiami". Przemyśl czy to jest działanie dla lepszego świata; tylko ty masz prawo istnienie a inni do piachu, do gazu. Przerabialiśmy to. Należałoby uzupełnić zaległości z lekcji historii. Czytelnicy "Strażnicy" nie mają racji. Szacunek
            • Gość: cham Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.11, 22:59
              Znam kilku wspanialych zakonników ale przyzwoitego księdza nie spotkałem, bynajmniej w Wałbrzychu.
              Malejaca ilość wiernych podczas mszy chyba powinna do nich przemawiać bardziej powinni dbać o wiernych niż o sojusz ołtarza i tronu !
              • Gość: Malwina Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 11:16
                Do Chama ;) Tez jestem tego zdania ,że księża powinni dbać o nasz rozwój duchowy a nie tylko o swój interes,a tak niestety jest z naszym proboszczem :(
                Chociaż nie mogę się zgodzić z tym ,że nie mam porządnych ,księży z powołania, znam na pewno jednego.
                • Gość: Zuzia Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 02.06.11, 23:38
                  ... kolejny wątek na forum: Malwina - "miałam dzisiaj ostry sex rano" - Dzięki misiu :* Malwino! czy to naprawdę ty? Tak dogodził ci ten pleban a ty dalej go nienawidzisz i czekasz na innego, następnego księcia co by ci dogodził. Czyżbyś była lepsza i bardziej żarłoczna od carycy Katarzyny?
                • Gość: lock Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.06.11, 11:31
                  ...jak mozna być takim chamem???!!!Brudne, poplamione szaty, oczy podkrązone...msza odprawiona od niechcenia, patrzec i słuchać się nie chce- jak tak można??????
                • Gość: Parafianin30 Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 10.10.11, 16:18
                  Malwino zgadzam się z Tobą w 100% Ksiądz Kazimierz Kordek jest okropnie pazerny. Gdyby tylko mógł to ze swoich biednych parafian wydoił ostatnią złotówkę. Za każdą posługę żąda bajońskich sum. Przestałem uczęszczać do Kościoła na Poniatowie chociaż mieszkam tu od 30 lat Wolę jechać na Podzamcze do Parafii Piotra i Pawła Tam Msza Święta odprawiana jest w miłej przyjaznej atmosferze i tamten proboszcz nigdy nie woła na każdym kroku o pieniądze.
                  A nasz ksiądz Kordek ciągle tylko kasa kasa i kasa. W sadach mieli go dość to trafił na Poniatów gdzie teraz gnębi biednych parafian. Ludzie zbierzmy się do kupy i zróbmy z nim porządek. Nie zbierze się grupa odważnych i do Biskupa Deca do Świdnicy ruszy Niech go z naszej Parafii zabierze DOŚĆ WYZYSKÓW KORDEK WYNOCHA Z PONIATOWA!!!!
                • Gość: Parafianin30 Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 10.10.11, 16:20
            • Gość: Zefir Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 11:07
              Do Jerzego. Drogi Jerzy anonimowość nie upoważnia nas i nie może byc zgodą do obrażania i wyzywania innych. Przeczytaj pierwszy post i pisz na temat!
              • Gość: Jerzy Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 02.06.11, 23:41
                Zefirku nadmuchaj sobie do d... i nie zapomnij zamknąć usta żeby ten zefirek się nie rozpłynął.
                • Gość: Zefir Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.11, 08:40
                  Napisałbym coś do Jerzego ,ale czy jest sens? ;(
                  On na pewno jest codziennie w kościele więc się z tych wypisanych słów pewnie spowiada?
            • 57jurand Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. 02.06.11, 14:55
              Jerzy.Nie mam potrzeby zagloszac sumienia bo je mam czyste jak zauwazyles na forach jestem staly w swoich pogladach , jesli chodzi o aktywnosc to chyba dobrze ze wymieniamy sie nimi niz mamy do siebie miotac pociski . Kler katolicki doskonale zdaje sobie sprawe ze spoleczenstwo sie laicyzuje tak jak cala Europa i wiedzac ze nadchodza chude lata zabiespiecza sie finansowo stad ta pazernosc tej instytucji , tame tej grabiezy moze postawic tylko swiadomy tego narod stad moja aktywnosc w tym temacie.
              • Gość: Jerzy Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 02.06.11, 23:55
                57 - naprawdę masz pop......... pod czachą i żyjesz w jakimś utopijnym stworzonym przez siebie i tobie podobnych, mówiących tylko głośno o tolerancji. W świecie tolerancyjnym "czarni", kler czy jak ich tam nazwiesz też mają prawo do istnienia. Nie słyszałem żeby ktoś z tej znienawidzonej przez ciebie części społeczeństwa nie dawałby tobie szansy na przeżycie do końca twojej bezcelowej wegetacji na Ziemi. Tolerancja działa w obie strony i nie mówi o nienawiści do kogokolwiek i nie pisz o nienawiści "czarnych", kleru itp. nawet do ciebie bo to nie jest prawdą. Niestety jesteś kłamcą i zadymiarzem.
                • Gość: popieram Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.11, 14:25
                  Jurand ma rację, pewnie my już nie dożyjemy, ale nasze może nasze dzieci a na pewno wnuki będą już żyły w normalnym Państwie, w którym kościół nie miesza się do polityki i nie grabi społeczeństwa i Państwa pieniędzy. A wiara niech pozostanie w sferze duchowej, a nie materialnej.
                  • Gość: obserwator Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 03.06.11, 21:40
                    Niestety!!!!! Pluj świni w oczy a ona dalej kwiczy że to deszcz pada.
                  • Gość: Jerzy Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 09.06.11, 15:53
                    popieradku ! przeczytaj sobie komentarz dla tzw. juranda od 57boleści i nie pie.... ! ty nie rozumiesz nawet tego co sam pismakujesz.
                    • Gość: Brat Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.centertel.pl 11.08.11, 19:47
                      Przeglądajac fora , przypadkowo natknęłem się na powyższe:
                      Jako,że jestem człowiekiem wierzącym i od wielu lat parafianinem tej parafii, znam więc doskonale relia tego środowiska. Z przykrością muszę stwierdzic, że to osoby krytykujące
                      księdza mają rację. Wstyd mi jest bardzo za moich braci w wierze, za słownictwo jakiego
                      używają broniąc postępowanie księdza. Krytykujący rzeczowo i kulturalnie formułują swoje opinie, a " wierzący katolicy"bez najmniejszej żenady używają furmańskich wulgaryzmów.
                      Kiedyś w opinii wielu gości, parafia była najbardziej rozpiewaną Wałbrzychu.
                      Dziś bez księdza nie potrafią zaśpiewac jedniej zwrotki popularnej pieśni, ale kląc, wulfarnie odpowiadac dyskutantom, to w tym są dobrzy. Zresztą nowy ksiądz też się do owieczek dopasował, dowcipów i odzywek używa stosując grznicę od pasa w dół.
                      Kiedyś z podniesionym czołem przyznawałem sie do tego środowiska, tera udaję,że
                      nie słyszę tego co mówią o moim księdzu i jego poplecznikach.
                      • Gość: Ela Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.10.11, 12:52
                        Zamartwiacie się Poniatowem a zobaczcie co dzieje się na Piaskowej Górze/Topolowa.Tam jest totalna rozpierducha.
                        • Gość: asdf Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.11, 14:41
                          Topolowa to dokładnie która parafia ? Ta koło salonu łazienek ?
                          • Gość: Ela Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.10.11, 10:41
                            Ta za salonem Łazienka.Koszmar.
                          • Gość: Parafianin30 Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 15.10.11, 15:37
                            tak Topolowa to jest ta Parafia koło salonu Łazienek
                        • Gość: Parafianin30 Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 15.10.11, 15:41
                          Elu
                          Zamartwiamy się Poniatowem, bo tam mieszkamy.
                          Ciężko jest nam wytrzymać w takich warunkach.
                          Spróbuj choć trochę pomieszkać na Poniatowie.
                          Pozdrawiam
    • Gość: gość Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.11, 10:29
      Problemem jest to, że prędzej czy później każdy będzie coś od niego potrzebował i nikt głośno się nie odezwie. A to ślub, a to komunia dziecka, a to pogrzeb i każdy siedzi cicho. Oczywiste jest to, że ksiądz się wtedy na nas zemści (jako "chrześcijanin"), ja to wiem bo mam pewne z nim doświadczenia. Fakt pozostaje faktem, każdy z tej dzielnicy wie kim jest ów ksiądz, w potocznej polszczyźnie mówi się o takim "kawał ...."
      • Gość: Stanisław Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 23.11.11, 21:51
        Te bardzo niesprawiedliwe oszczerstwa pod adresem wspaniałego człowieka to "rzeczywiście po chrześcijańsku"???????!!!!!!!!!!!! - a fe "chrześcijaninie"!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Zosia Re: Pan,Wój i Pleban w jednym. IP: *.sattom.pl 23.11.11, 22:02
        "gościu" - ulica Topolowa jest na Piaskowej Górze a nie Poniatowie. Można sprawdzić to na każdym planie Wałbrzycha. Oczywiście, że należy umieć czytać. "Przemyślenia" kierujcie pod właściwy adres.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka