Dodaj do ulubionych

Orły z drogówki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 11:33
Przed samą ósmą zafundowali blokadę ulicy de Gaulla w Walbrzychu pod pretekstem kontroli trzeżwości zablokowali ulicę i przyczynili się do masowych spożnień do pracy wielu walbrzyszan.
Idiotyz i bezsens tej zmasowanej kontroli widac było gołym okiem ,"wczorajsi" kierowcy przez nikogo nie niepokojeni zawracali przejeżdżając przez pas zieleni i oddalali się w przeciwnym kierunku. Panowie w bialych czapeczkach nie przewidzieli tej sytuacji a moze mieli to gdzieś czuli się przeciez tacy ważni blokując dwa pasy ulicy. No cóż to tylko policjanci :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Orły z drogówki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.05.11, 13:18
      zZGADZAM SIE Z PRZEDMOWCA W 100%. BIALE CZAPKI DOSTALY NOWOCZESNY ALKOTEST
      WIEC CHCIALY SIE POCHWALIC , NO I TEN STAJACY PRAWIE NA BACZNOSC PRZY ALFIE ROMEO
      NACZELNIK BIALYCH CZAPECZEK--
      • Gość: obserwator Re: Orły z drogówki IP: *.19.107.lan.e-wab.pl 16.05.11, 14:09
        Po to dostali 4mld polskich zł by mogli kupic sobie takie zabawki jak Hondy,Alfy159 i wiele innych drogich zabawek i teraz musza sie zabawiac naszyym kosztem Dziekuje za takie Panstwo.
        • Gość: dopijacze Re: Orły z drogówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 15:05
          Placzesz, ze dostali pieniadze - a co mieli nie dostac, dalej jezdzic polonezami i nosic biale palki i pistolety na wode ? Wez sie ogarnij czlowieku zanim cos napiszesz.

Co do akcji i korkow z samego rana to jak najbardziej slowa przeciw - nalezy to lepiej zorganizowac zamiast pokazowek. Co prawda to bodajze 2 taka akcja ale to juz 2 raz 20 min spoznienia w pracy. Niech zaczynaja wczesniej albo kontroluja bardziej na wyrywki.
        • Gość: MIREK Re: Orły z drogówki IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.11, 15:12
          POPJERAM DLATEGO WYJECHAŁEM DO NIEMJEC I WOLE TO POLICYJNE PAŃSTWO TE DEPY Z PL JAK TYLKO WIDZOM BJAŁE BLACHY D TO ZARAS SZPANUJĄ I LICZA NA KASE ... A TU TAKI HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH JAK SŁONIA TRĄBA hihiihihhihi POZDRAWJAM SERDECZNIE MOICH WAŁBRZYSZAN TO MJASTO I KRAJ ZAWSZE BĘDZIE MOJE ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI I WJARY W LEPRZE JUTRO POZDRAWJAM
          • Gość: havana Re: Orły z drogówki IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 17:35
            a ja popieram ta akcje, pan przede mna miał 0,8 promila i 2 wystraszonych kierowców tez stało z boku z wynikiem pozytywnym. oby wiecej takich akcji moze zaczna myslec zanim wsiada za kierownice
            • Gość: klele Re: Orły z drogówki IP: *.centertel.pl 16.05.11, 18:08
              W niedzielę nałapali by kilka razy więcej pijaków, ale postanowili roztropnie nie narażać się pijackiemu społeczeństwu tylko uczciwym ludziom co o 8 rano jada do pracy, bo ci nie fikną.
              Też policyjno-urzędnicze nieroby i tyle.
            • Gość: LILA Re: Orły z drogówki IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.05.11, 18:09
              hawana ma rację lepiej stracić prawo jazdy niż odbierać zwłoki z kostnicy
          • Gość: s...h Re: Orły z drogówki IP: *.16.250.lan.e-wab.pl 16.05.11, 19:18
            Ty Mirek, tobie już dziękujemy. Wyjechałeś - "nieobecni nie mają racji", (ani głosu). Weź się za ortografię w wolnych chwilach, zamiast po forach chodzić.
          • Gość: Q Re: Orły z drogówki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.05.11, 21:31
            MIREK analfabeto, niech cię Bóg broni, żebyś cokolwiek jeszcze napisał.
            Do szkoły!
        • Gość: alex Re: Orły z drogówki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.05.11, 18:19
          ....a jacy wazni na tych "motorkach" ;)
          • Gość: aleks Re: Orły z drogówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 18:23
            a tam u was na parafii to w niedziele nie było czasami komunii
            • Gość: MASSA Re: Orły z drogówki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.05.11, 18:36
              Akcja dobra-ale nie jak ludzie do pracy jadą-ZENADA!!!!!
              • Gość: bezstronny Re: Orły z drogówki IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.11, 10:10
                Gość portalu: MASSA napisał(a):

> Akcja dobra-ale nie jak ludzie do pracy jadą-ZENADA!!!!!

Ludzie dzielą się na tych co jadą do pracy, pracują i wracają z pracy. Kiedy wg. Ciebie taka akcja byłaby wskazana? Dla mnie tylko z rana, kiedy można wyłapać wielu wczorajszych. Bo w pracy raczej się nie pije, nie? Brawa dla policji.
    • Gość: fff Re: Orły z drogówki IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.11, 20:18
      Takie kontrole tzw "checkpointy" są stosowane w wielu krajach Europy, bardzo dobrze, że tak robią. Może komuś to uratuje życie?
      • Gość: Kierowca Re: Orły z drogówki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.05.11, 20:59
        Szkoda tylko ze nie odlawiano zawracajacych ...
      • Gość: ellik Re: Orły z drogówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 21:01
        Tu jak z fotoradarami nie chodzi o wyeliminowanie nietrzezwych kierowców tylko o nalapanie jak największej ilości wczorajszych co to im pozostalo 0.22. Może ktoś mi powie co stoi na przeszkodzie aby na każdej stacji paliw zamontować atestowany alkomat (oczywiście płatny)ktory by zarobił na siebie a każdy dnia następnego mógłby sprawdzić czy już jest czysty od oparów alkoholu?
        • Gość: kierowca Re: Orły z drogówki IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.11, 22:23
          Autor wątku mija się z prawdą. Okolice skrzyżowania były obstawione. Koło Ossowskich stała Kia i motocykl, patrol był też na Gagarina - tam troszkę aut wyłapano. A do panów z policji mam prośbę, aby instruowali, jak należy obchodzić się z alkomatem. Ja dziś dmuchałem dwukrotnie tylko dlatego, że nie wytłumaczono mi, iż do pierwszego alkomatu wystarczy dmuchnąć z odległości. Czas na badanie zmarnotrawiłem zadając policjantowi pytanie jak tego użyć, w związku z czym zostałem odesłany na bok. Drugie dmuchanie do alkotestu z ustnikiem poszło łatwiej, bo już mi wytłumaczono co i jak. Ale nie zapomnę min kierowców, którzy patrzyli na mnie, jak na pijaka. W sumie to miałem z nich niezły ubaw :)
        • Gość: Kierowca Re: Orły z drogówki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.05.11, 15:59
          > Może k
          > toś mi powie co stoi na przeszkodzie aby na każdej stacji paliw zamontować ates
          > towany alkomat (oczywiście płatny)ktory by zarobił na siebie a każdy dnia nastę
          > pnego mógłby sprawdzić czy już jest czysty od oparów alkoholu?

Nic nie stoi na przeszkodzie, tak samo jak nic nie stoi na przeszkodzie zebys sobie kupil alkomat i nie wychodzac z domu sprawdzil ile masz (bo jadac na ta stacje wczorajszy niestety mozesz kogos zabic po drodze). I nie ma wytlumaczenia pod tytulem mialem 0,21 czy 0,23, w polsce jest okreslona wartosc dopuszczalna i wszytsko co powyzej jest juz w prawem niezgodne (jakby bylo dopuszczalne 0,25 t zaraz by ktos napisal mialem 0,26 i nie powinni sie czepiac)

Pamietajcie ze to 0,2 to wartosc w promilach (we krwi) w wydychanym powietrzu mozna miec 0,1 mg/dm3 wydychanego powietrza.
    • Gość: p Re: Orły z drogówki IP: *.205.82.200.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.05.11, 22:27
      Akcję popieram! Przyglądałem się jadąc z przeciwka, korek się zrobił bo mają tylko jeden alkomat! Jak by mieli kilka takich jak na TVN TURBO pokazują to by szło szybciej! A propos tych co zawracali, widziałem jak na motorze wyrwał za jednym! P.S. Niki, dziwisz sie? Naród chleje na potęgę! Z drugiej strony pomyśl, ze taki "wczorajszy" kierowca - jak napisałeś, robi krzywdę komuś z twoich bliskich..
      • Gość: kierowca Re: Orły z drogówki IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.11, 10:14
        Korek nie był dłuższy od tych, które widzimy na autostradowych bramkach. Dmuchanie w alkomat trwa krócej niż grzebanie w kieszeniach w poszukiwaniu klepaków i odbiór paragonu. Wszystko odbywało się płynnie i szybko.
        • Gość: papa Re: Orły z drogówki IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.11, 12:28
          jak najwięcej takich akcji,a będzie bezpieczniej na drogach.
          • Gość: Kierowca Re: Orły z drogówki IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.05.11, 15:55
            Dokladnie, popieram, pijani kierowcy stwazaja zagrozenie na drogach i trzeba ich eliminowac.
    • Gość: poki Re: Orły z drogówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.11, 12:40
      Tak mówicie? A gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców, a tego domu wczoraj by jeszcze nie było, a dzisiaj już by był. To wy byście staruszkę przejechali, tak? A to być może wasza matka!!!
      • Gość: dyzio Re: Orły z drogówki IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 03:57
        Ale panie wladzo, moja matka siedzi w samochodzie...:-]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka