Dodaj do ulubionych

Trochę o Grupie Tv Wałbrzych

25.06.11, 23:27
Witam.
Mieszkam od niedawna w Wałbrzychu. Dzięki telewizji kablowej jak i internetowi mam dostęp do Telewizji Wałbrzych. Zanim zacząłem oglądać serwisy informacyjne tej lokalnej TV pomyślałem sobie: świetnie, wracam po tych kilkunastu latach z ameryki gdzie nawet lokalne media są przesiąknięte "kur****em dziennikarskim" i dyletanctwem, może tutaj uda się obejrzeć informacje lokalne bez odruchu wymiotnego, w końcu Wałbrzych to nie jakieś Albuquerque gdzie dziennikarzyna robi sensacje z tego, ze komar ugryzł zastępce szefa wydziały bezpieczeństwa miejskiego. Chwila skupienia i pierwszy raz zaczynam oglądać.... intro... cholera gdzieś to widziałem - tak to szablon z Pinnacle... a może z Avida... podkłąd muzyczny? też gdzieś słyszałem.. Soundpol? Zapewne. Ale dobra nie ważne intro, liczy się treść i jakość przekazu.
I wchodzimy do studia - standardowy "bluescreen" z tego co widzę. Tło do zniesienia, nie razi, też gotowy szablon dostarczony razem z całym systemem niebieskiego ekranu. Wszytsko by dobrze wyglądało tylko ta blondi chyba opiera się o ten "ekran" za sobą... może brak miejsca w studio. I sama prowadząca.... po tych roześmianych od ucha do ucha amerykanek którymi raczyły mnie wszystkie lokalne TV w Nowym Meksyku to pewna odmiana. Delikatny uśmiech, całkiem sympatyczna dziewczyna (potem się dowiedzaiałem, że to jakaś piosenkarka, która lansuje się na forach internetowych spamując posty o sobie ;) ), stonowany uśmiech i brak uśmiechu gdy niefajne wiadomości zapowiada (co w Stanach nie do pomyślenia niestety! Tam się uśmiechały od ucha do ucha nawet na wiadomościach o tragicznych wypadkach, czy zabójstwach!). Edyta Nawrocka czyta całkiem dobrze, ma do tego feeling.
Ale przejdźmy do bardziej nie przyjemnych rzeczy. Same materiały. Sam nie wiem czy to pisać bo nie lubię takich rzeczy pisać o ludziach, których nie znam. Praktycznie przy każdym materiale widnieje nazwisko Pani Agnieszki Nowak, z tego co się dowiedziałęm jest ona autorką 99% materiałów w TVW a raczej WTV (tak jest na logo stacji)... ale mogę się mylić. Nie chciałbym urazić jej jako człowieka bo może jest miłą i sympatyczną kobietą, ale nie powinna się zajmować dziennikarstwem, na prawdę. Jak można katować ludzi tak tendencyjnymi materiałami w dodatku opatrzonymi co tu mówić tekstami pasującymi do telewizji szkolnej... no może tv więziennej. Dziwy nawyk wstawiania do materiałów słowa "PRZYPOMNIJMY"... takie coś to już pokazuje arogancje dziennikarza do widza. Uznaje on z góry, że widz to debil, który żyje odcięty od świata i rzeczywistości. Ja wiem, że ludzie nie rozumieją co się do nich mówi z TV (z resztą studenci KUL przeprowadzili tak dawno temu badania, z których wynika, że 80% ludzi nie rozumie co płynie do nich z tv podczas informacji), ale takie wstawki pokazują nieznajomość podstawowych zasad obowiązujących w dziennikarstwie. Niestety też Pani Agnieszka bawi się w swoich materiałach w komentatorkę wstawiając swoje przemyślenia (albo nie swoje - tego nie wiem) na temat kogoś o kim jest materiał. Zwykle ten komentarz powoduje odruch wymiotny u mnie, jak i u mojej małżonki. Nie można się nazwać niezależnym dziennikarzem, wstawiając atakujące teksty skierowane w stronę konkretnych ludzi czy opcji politycznych. Suche informacje, suche fakty. Od komentowania są komentatorzy. już nie będę się znęcał nad tym jak Pani Agnieszka czyta swoje materiały - tak ona jest tam omnibusem! Robi wszystko chyba. Zastanawiam się czy nie pracują tam tylko 4 osoby: Pani Nawrocka, Pani Nowak, Pan Tokarski (to chyba operator w terenie, ale nie zdziwił bym się jakby w studio też był operatorem!), i pan Borek. Na studiach w Duke telewizje tworzyło 40 osób! Na uczelni! A tu w średniej wielkości mieście 4 osoby? Ktoś żartuje sobie z widzów. Ale co do lektorowania: czy na prawdę w stutysięcznym mieście nie ma kogoś z głosem który nie usypia i nie ... mlaska do mikrofonu? Przepraszam ale musiałem o tym mlaskaniu napisać, bo to bardzo razi. Są ludzie, którzy nadają się do jednej rzeczy a nei koniecznie do drugiej.
Pani Agnieszka Nowak prowadzi też "Kalejdoskop Rozmów". Jeśli w serwisach informacyjnych było dosyć cienko, to myślałem, że w rozmowach będzie lepiej - w końcu na stronie internetowej WTV jest napisane, że jest z wykształcenia nauczycielką języka polskiego. Niestety w wywiadach tego nie widać... brak pomysłów na pytania - to pierwszy zarzut. Czy przygotowanie sobie konspektu rozmowy na kartce to coś złego? Nie a pomaga sprawnie przeprowadzić rozmowę i zapobiega ciągłemu wstawianiu "yyyy" oraz "eeee". Nie piszę tu o przygotowaniu zestawy pytań bo to jest dopiero amatorszczyzna, ale plany rozmowy, o czym chce się rozmawiać. Pytania muszą wynikać z odpowiedzi rozmówcy - tego w "Kalejdoskopie" nie uświadczymy, a jeśli już to gromkim yyyy i eeee dziennikarza (w tym przypadku dziennikarki).
Jest tyle odmian dziennikarstwa, że na prawdę, Pani Agnieszko, jeśli pani akurat to przeczyta - proszę się nie obrazić, lepiej robić coś mnie widocznego (pisanie dla prasy) niż katować ludzi dyletanctwem. Polecam zmianę rodzaju dziennikarstwa, lub... poszerzenie swojej wiedzy (polecam tu Wyższą Szkołę Kultury Społecznej i Medialnej, która ma na świecie większą renomę niż u nas - pewnie przez osobę Rydzyka).
Przejdźmy do portalu informacyjnego Grupy Mediowej TV Wałbrzych (co za trywialna nazwa). Nazywa się on walbrzych24.com . Wchodząc już na samą stronę przerażenie.... jak może strona główna zajmować aż 6 MB! Nawet w tych czasach internetu szerokopasmowego to jest morderstwo! Ilość grafik przeraża, sama kompozycja przeraża. Całość wygląda jakby jakiś piątoklasista pobawił się w projektanta stron. Sama jomla nie jest zła, tylko ktoś kto dostosował ją do potrzeb tego portalu jest zabójcą internetowym i kompletnym amatorem. Ale dobrze głęboki oddech i przejdziemy do treści - będzie dobrze, będzie dobrze: nie liczy się w końcu opakowanie tylko to co jest w środku.... i tu zaskoczenie: praktycznie wszytskie newsy to są..... tak to są te teksty które czyta Pani Agnieszka w serwisie informacyjnym! Nie mylę się! Nawet te same "przypomnijmy" :) Autor, gdzie jest autor? Nie ma. A jednak jest! na dole pod artykułem jakiś inicjał: ag. Pewnie od Agnieszka. Tak więc Pani Agnieszka jest w tej Grupie mediowej także Redaktorem strony internetowej :) Ale spotkałem też artykuły podpisane inicjałem "adm" (pewnie administrator) - więc dwie osoby tworzą stronę. Ciekawe czy ten "adm" nie robi za operatora w WTV, bo jak ludzie od wszystkiego to od wszystkiego!
Po jakimś redaktorze naczelnym nie znajdziemy ani w WTV ano na Walbrzych24.com żadnych informacji. Ale ja jako skromny były student Duke, nie mogłem usnąć bez zasięgnięcia informacji czy na prawdę ta Grupa mediowa działa bez rednacza. I dowiedziałem się. Mają tam naczelnego: Łukasz Koch. Czyżby ten pan nie przyznawał się do swojej pracy w WTV? nie ma go nigdzie na stronach GMWTV. Pewnie wstydzi się tej pracy. Albo nie pojawia się w tej pracy, tylko jest figurantem, bo redakcja musi w końcu mieć rednacza...
Nie będę się pastwił dalej nad tym medium. moje nadzieje po przyjeździe z Ameryki na dobre media lokalne legły w gruzach. Zarówno od strony technicznej (amatorka totalna) jak i od strony merytorycznej.

Nie siedzę w sprawach wałbrzyskich, ale region ten ma masę problemów. To co prezentuje WTV raczej temu regionowi nie pomoże. Takie coś może jedynie zaszkodzić. Życzę tej ziemi jak najlepiej, bo stałą się ona moim domem po kilkunastu latach siedzenia w pustej Ameryce.

Liczę, że mój wywiad spotka się z odzewem czytelników forum. Ale także z odzewem Ludzi z WTV. Liczę nawet na kontakt osobisty - myślę, że mając taką pasję do mediów i doświadczenie z pracy przy telewizji studenckiej w USA, mógłbym pomóc zwiększyć poziom WTV.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: telemaniak Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 23:38
      Napisz po ludzku, ze szukasz roboty w tv, a nie dorabiasz tu jakąś amerykańską ideologię . Stany to najbardziej porąbany kraj na świecie i wolę czwórkę fachmanów z lokalnej tv, niż 40 rozbójników made in USA. Szwałek is the best!
      • spidercam Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych 25.06.11, 23:48
        Telemaniak - wiedziałem, że zaraz odezwie się typowy polski internetowy wypluwacz jadu. Roboty nie szukam. Mam swoją firmę w marketingu. Media traktuję jako pasję teraz.
        Na prawdę za dożo jadu jest tutaj w Polsce. A żeby coś zbudować trzeba rozmawiać. i to rozmawiać rzeczowo a nie wypluwać tony jadu.
        O panu Szwałku nie napisałem nic, bo z tego co widziałęm to rpowadzi on rozmowy polityczne - a jako niesiędzący jeszcze w temacie polityki wałbrzyskiej nie mogę ocenić rozmów pana Szwałka. Chociaz wydaje się, że jest on agresywnym dziennikarzem. I ma dobry warsztat. Ma feeling medialny. Pracuje w radiu i to słychać jak i widać.

Piszesz 4 fachmanów... ja widzę to inaczej: 4 pasjonatów, których warsztat na razie nie jest za wysoki. Ale wszystko jest do nadrobienia.
        • Gość: kamil Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 00:20
          co do profesjonalizmu pani agnieszki to się nie wypowiem, poziom pisania i czytania podstawówka ( zamiast przypomnijmy czytane jest przypomnimy itp.), w każdym zdaniu jest źle przeczytane słowo,a rozmowy i wywiady... nie skomentuję :) nie chciał bym by moje dziecko miało taką nauczycielkę od języka polskiego i ciężko mi uwierzyć ze ona mogłaby uczyć języka który tak bardzo kaleczy :(
          pani edyta nawrocka w telewizji jakby nie pracuje, ja nie wiem ale ilekroć bywałem w siedzibie tv, nie zastałem jej, chyba robi karierę muzyczną, a wiadomości nagrywa gdzie indziej i po prostu im wysyła przez telefon nagrywając się na niebieskim tle, dlatego to tło jest takie dziwne. Na forach nie spamuje bo zakazała fanom nawet się wpisywać i bronić jej, a forumowiczów uznaje za biedaków bez pracy co się nudzą i nic im w życiu nie wychodzi dlatego się wyżywają, ale jest jednym z największych wrogów for internetowych, mimo że jest też najczęstszą bohaterką tematów na nich. Złośliwi uznają ją raczej za ładną niż mądrą.
          Redaktor naczelny jakiś tam jest, ale skoro pozwala takie błędy wypuszczać na wizje (przypomnimy) to jest to chyba ktoś na poziomie pani agnieszki. Pracuje tam dużo więcej osób niż 4, chyba kilkanaście...
    • Gość: spidercamfucker Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.dialog.net.pl 26.06.11, 00:12
      Spidercam spier dalaj do stanów napędzać kryzys. Czy przyjechałeś bo dupa ci się zmarszczyła? Jeżeli nie odpowiada ci tv wałbrzych to oglądaj co innego.
    • Gość: walbrzyszanin Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.11, 00:32

do telemaniaka
      niestety, wszytko co napisales siadczy tylko i wylacznie o Twojej ignorancji i dyletanctwie i jednoczesnie chyba brak Ci odwagi aby podac swoje dane. mysle ze wywodzisz sie z konkurencji i zadales sobie tyle trudu zeby napisac elaborat, ktory tylko Cię osmiesza, chocby wyliczanka osob.... chyba tendencyjnie nie napisalas ze jest tam red. Szwalek i Koch, a Borek to co kolega?
      poziom bardzo niski te wypowiedzi, swiadczy o tym ze nie powinno sie zabierac za ocene innyc bedac leniwym dyletantem. Mam nadzieję ze przeczytasz ze zrozumieniem, bo 80 % to duzo i mozesz sie załapac do statystyk. Zycze sukcesow w firmie marketingowej i realizacji pasji, moze powinienes zalozyc medium wlasne - przykladowe!
      • Gość: frupi Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 00:41
        bez przesady, pojechał tylko jedną osobę, nawrocką pochwalił że lepsza niż roześmiane amerykanki co z wypadków się śmieją
        "I sama prowadząca.... po tych roześmianych od ucha do ucha amerykanek którymi raczyły mnie wszystkie lokalne TV w Nowym Meksyku to pewna odmiana. Delikatny uśmiech, całkiem sympatyczna dziewczyna (potem się dowiedzaiałem, że to jakaś piosenkarka, która lansuje się na forach internetowych spamując posty o sobie ;) ), stonowany uśmiech i brak uśmiechu gdy niefajne wiadomości zapowiada (co w Stanach nie do pomyślenia niestety! Tam się uśmiechały od ucha do ucha nawet na wiadomościach o tragicznych wypadkach, czy zabójstwach!). Edyta Nawrocka czyta całkiem dobrze, ma do tego feeling"
    • Gość: spiderman Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.11, 02:10
      założyciel tego wątku zmarnował jedynie czas na stworzenie tak wyczerpującego tekstu. Moim skromnym zdaniem to forum nie jest miejscem na tego typu uwagi. Polecam zajrzeć na stronę wtv, znaleźć jakiś kontakt i swoje wypociny tam przesyłać, a nie publikować to tutaj, gdzie większość czytających ma to mówiąc delikatnie gdzieś lub po prostu nie ma wpływu na to co dzieje się w stacjach tv lub po prostu nie zna się na tym i nie jest w stanie merytorycznie wypowiedzieć się w tej kwestii. Ewentualnie proponuję przerzucenie się na konkurencję (chociaż poziom lokalówek nie odbiega znacząco od siebie). Jeśli chodzi o portal walbrzych24.com to rzeczywiście jest do kitu ale na szczęście to nie jedyny portal opisujący życie w mieście. I tak na koniec, jeśli chcesz już tak dobitnie kogoś krytykować, przywołując go z imienia i nazwiska, to zgłoś się do tej osoby bezpośrednio a nie anonimowo na forum ludzi opluwasz. Btw czołówka robiona jest z gotowców FinalCut'a.
    • Gość: Rubin Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 26.06.11, 03:07
      Naśmieciłeś tylko tutaj.......
    • Gość: leon Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 26.06.11, 07:07
      musisz wiedzieć jedno: w Stanach telewizje utrzymuje biznes, więc mogą sobie trzymać czterdziestoosobowe redakcje, u nas sponsoruje ją budżet - więcej jak kilku osób nie wydoli
      • spidercam Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych 26.06.11, 14:01
        WTV z tego co wiem utrzymuję Pan Domagała - lokalny biznesmen. No i nie wiem czy UPC nie dokłada do interesu, bo w polskim prawie jest zapisane, że każda telewizja kablowa musi mieć w swojej ofercie kanał lokalny czy coś takiego. Tak więc nie za bardzo rozumiem o co chodzi Tobie z tym finansowaniem z budżetu.
        Nawet nie dysponując znacznymi środkami można stworzyć telewizję o dosyć wysokim poziomie technicznym. 16/9 to już dzisiaj standard. WTV nadaje w analogu, więc spokojnie mogą włożyć emisję do Letterboxa... lub pokusić sie o nadawanie w PalPlus, bo nie chce mi się wierzyć, że któryś z odbiorców ma tak stary odbiornik aby nie obsługiwał tego formatu.
        Profesjonalne kamery nagrywające w jakości hd można kupić już za nie wielką kwotę, Ceny zaczynają się od 8-9 tys. zł. Można wziąć też w leasing kilka starszych kamer HD, ale spełniające swoje zadanie doskonale. Leasing sprzętu prowadzi np. nie tak daleki ATM z Wrocławia. System emisyjny - AirBox lub PlayBox - doskonale by się sprawdził w lokalnej telewizji - nie za skomplikowany i nie za drogi, a możliwości ma wielkie - łącznie z emisją na żywo. Obecna grafika ekranowa WTV to jest szczyt.... amatorki - takie coś bardziej pasuje do marnej prezentacji umiejętności gimnazjalisty, któy chce popisać się przed kolegami jakim jest montażystą. Lepsze belki można wstawić w windosowkim Movie Makerze. Obecne są ohydne. Nie można się nazwać "nowoczesną telewizją" jak to jest przedstawione na stronie WTV będąc technicznie w latach 80 ubiegłego wieku.
        Czy o sprzęcie dźwiękowym warto wspominać? Trochę warto. Na serowym festiwali widziałem jak dziennikarka (Pani Nowak?) chodziła z mikrofonem i .... kilometrem kabla. Nie wiem co to za model mikrofonu, ale jak można usłyszeń w tv, nie jest on najlepszej jakości, z resztą w całej telewizji jest jakiś dziwny problem z dźwiękiem. Wieczne echo, nie ważne czy ze studia czy z terenu. Porządne sitka Sennheisera to nie wielki wydatek, a zapewnia przyjemność dla ucha.
        Nie ma podejścia kierownictwo WTV do spraw technicznych.

Aha bym zapomniał.... czemu w KRS'ie wiceprezesem WTV jest Mirosław Lubiński? Przecież był on kandydatem na Prezydenta Wałbrzycha. Jeśli tak jest w rzeczywistości to WTV nie może się nazywać niezależną tv.
        • Gość: spiderman Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.11, 14:36
          To, że w polskim prawie jest zapis o kanale lokalnym nie znaczy, że UPC cokolwiek dokłada, słodkie czasy prsoperity dla lokalówek dawno się skończyły. Poza tym UPC musiałoby płacić obu programom lokalnym (!) co jest mało prawdopodobne.... Jak wieść po mieście niesie Pan D. tv traktuje jako przedłużenie swojego ego, więc jaki pan taki kram... Co do KRSu to pogrzeb trochę więcej bo w "ameryce" byłeś a nadal tak mało wiesz. W ogóle coś się tak tej telewizji przyczepił, jeszcze masz trzy inne do objechania. I powtórzę się bo nie wiem czy po polsku dociera, masz jakieś uwagi wejdź na stronę tej telewizji, znajdź kontakt i tam się produkuj. I z tego co widzę to nie bardzo czaisz klimaty jakie panują w tutejszych tvałkach.
          • Gość: gnom Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 16:32
            WTV posiada kamery HD i airboxa ponoć też , tylko nie wiedzieć czemu nie wykorzystuje w pełni ich możliwości... oczywiście wszystkie zarzuty nalezy kierować do kierownictwa a nie dziennikarki, bo to nie jej wina że jest słaba , a ich że takie coś pozwalają wypuszczać.
            • spidercam Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych 26.06.11, 20:44
              Airboxa mają? Nie uwierzę w to. Airbox nie jest jakims tam rozbudowanym systemem emisyjnym, ale na pewno nie pozwoliłby wypuścić takiej marnej oprawy na ekran.
              No kamery HD mają a wpuszczają nawet do internetu materiały o jakości telefonu komórkowego sprzed kilku lat? No ładnie. Człowiek uczy się całe życie.
        • Gość: ... Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 26.06.11, 18:30
          Od "aha bym zapomniał..." to chyba sedno tej wypowiedzi, bardzo obudowane sedno (dla niepoznaki)
        • Gość: leon Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.play-internet.pl 29.06.11, 06:40
          Domagała powiadasz?

mnie by interesowało dlaczego w takiej tv reklamuje się uzdrowisko Szczawno-Jedlina, będące własnością skarbu państwa, przecież chyba tylko idiota pomyślałby że tu jest grupa docelowa uzdrowiska, kto przy zdrowych zmysłach z Wałbrzycha pojechałby do sanatorium do Szczawna?

Takich kwiatków jest więcej w innych redakcjach. Po co reklamują się WZWiK czy MZUK, albo ALBA? Przecież to chodzi o sponsoring!
    • Gość: Marcin Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.06.11, 18:35
      To prawda poziom Wiadomości Wałbrzyskich jest porównywalny do amatorskich filmików, których jest całe mnóstwo na YouTube. Poza tym ewidentnie widać, jaką opcję polityczną prezentuje kierownictwo. Brak obiektywizmu, niski poziom intelektualny, nie wspominając o wyglądzie i aparycji prowadzących stawia Telewizję Wałbrzych w bardzo złym świetle. Poziomem dorównuje WWS. Dziwię się, że Vectra pozwala na wydawanie Dziennika. Albo ma za dużo pieniędzy, albo nie wie co się dzieje w Wałbrzychu.
      • Gość: Elunia Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 22:33
        nie myl wątków, mówimy o tv wałbrzych która nadaje w upc a nie vectrze ( dami) , więc od aparycji prowadzących się odczep
        • Gość: szynszyla1111@wp.p Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 22:43
          Nowakowa z TV Wałbrzych to na prawdę istna jędza. Jeśli ma chłopa to nie wiem jak w domu z nią wytrzymuje. Oby jak najmniej takich "dziennikarek".
          • Gość: :D Re: Nowak IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 23:04
            futerko się zmierzwiło?
        • Gość: Niezależny Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.11, 08:47
          a czyzby Pani Nawrocka swoja aparycją biłą inne prezenterki na głowe? żałosne, no ale jakie miasto takie wymagania : blond laleczka w rozowych ciuszkach i wszyscy zadowolenia. ZERO KLASY
          • Gość: telewidz Re: Trochę o DAMI IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.11, 10:00
            Spidercam, dobry tekst. Zapraszam na Podzamcze, gdzie obejrzysz sobie szopkę pt. TV Dami. Od pewnego czasu telewizja ta zwana jest cyrkiem, bo do studia zapraszają samych clownów :) Do jednej z prowadzących przylgnął nick "upadła Ma(g)donna z wielkim cycem". Było to zaraz po rozmowie w studiu z jednym z wałbrzyskich księży, w czasie której prowadzącej z głębokiego dekoltu omal nie wypadły na wierzch piersi, dość obfite zresztą. Do rozmów o polityce zapraszni są tylko przedstawiciele wałbrzyskiej opozycji. Polecam wczorajszą rozmowę z lokalną "żelazną damą", choć nieco podrdzewiałą, Alicją Rosiak. To, co wyczyniała w studio, to normalnie kabaret ! Zadanie prowadzącej polegało tylko na krótkim wtrącaniu "yhm, tak tak" i kiwaniem głową. Z ust nie schodził uśmieszek, co też nieźle świadczy o dziennikarce. A dwa dni temu gościem była jakaś kobieta, która naskoczyła na Szełemeja, wytykając mu to i owo, a najczęściej używanym słowem (kilkanaście razy) było "najprawdopodobniej". Najprawdopodobniej Szełemej zrobił to i to, z czego najprawdopodobniej osiągnął takie i siakie korzyści. Przecież tego się nie da oglądać.
            • Gość: ... Re: Trochę o DAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 11:50
              Spidercam, wróć do Albuquerque i poproś Apaczy Mescalero aby podszkolili cię w pisowni j. polskiego .
              Szczególnie w umiejętności stawiania znaków interpunkcyjnych, pisowni „nie” z przymiotnikami, tudzież lekcji na temat; kiedy „ na prawdę” ( w rzeczywistości) piszemy razem a kiedy oddzielnie.
              Dla towarzystwa zabierz z sobą to debilidło z pod ssp.dialog.
              Wspólnie będzie wam raźniej w rezerwacie.
              • Gość: szczery do bólu Re: Trochę o DAMI IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.11, 18:48
                kiedy „ na prawdę” ( w rzeczywistości) piszemy razem a kiedy oddzielnie.
                Dla towarzystwa zabierz z sobą to debilidło z pod ssp.dialog

Uczył wielokropek Marcina, a sam głupi jak świnia. Przed "a" brakuje przecinka. Na uniwerku na Młynarskiej tak uczyli pisać?
                • Gość: lalka różowe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.11, 22:39
                  nie zauważyłam by prezenterka tv wałbrzych nosiła różowe ciuszki...
                  • Gość: usłużny Re: różowe? IP: 46.112.127.* 30.06.11, 10:15
                    może chodzi o stan umysłu?
                    w każdym razie nie jest to styl dyskretnej elegancji
                • Gość: ... Mamy cię DB 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 00:39
                  I o to chodziło, aby puściły ci nerwy.
                  Teraz wiadomo jaka idiota kryje się pod ssp. dialog.
                  • Gość: szczery do bólu Re: Mamy cię DB 2010 IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.11, 09:22
                    Gość portalu: ... napisał(a):

> I o to chodziło, aby puściły ci nerwy.

Tępaku, przecież nie o mnie tu chodzi. Odpowiedziałeś telewidzowi, a skrytykowałeś autora wątku. Co ja mam z tym wspólnego? To już nawet dyżurnemu trollowi nie można uwagi zwrócić? Na koniec dodam,że twoje ustawiczne sugerowanie, że mam coś wspólnego z wiadomo kim są prawdopodobnie wytworem twojej chorej wyobraźni. Udaj się wartko do lekarza od głowy.
    • spidercam O co tu chodzi? 30.06.11, 17:18
      Witam.
      Wiedziałęm, że temat spotka się z odzewem... ale nie myślałem, że będzie to rzeczowy odzew. A tu tym czasem okazuje się, że zaledwie kilka wypowiedzi jest na temat, a reszta to zwykłe plucie jadem trolów i zwykłe wymiociny. Czy na prawdę nie dorośli ludzie w tym kraju do rzeczowej dyskusji?
      • Gość: carmen Re: O co tu chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.11, 20:32
        w pierwszym zdaniu nie powinno być "nie" ;]
        • spidercam Re: O co tu chodzi? 01.07.11, 00:03
          No tak. Niestety nie ma opcji "edytuj" lub "zmień" na tym forum.

• Gość: daga Re: O co tu chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.11, 22:50
            lubię wiadomości ich ale oglądać
    • spidercam Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych 02.07.11, 12:41
      Nie siedzę jeszcze w pełni w wałbrzyskich sprawach, ale troszke już poznałem panującą tutaj sytuację samorządową. Niestety ktoś tutaj pomylił samorząd z polityką. Niestety grupa TV Wałbrzych także nie potrafi odróżnić politykę od samorządu i robi taki mały pasztecik polityczny.

Siedzę jeszcze w tych sprawach tak do końca, jestem tak jeszcze trochę z boku, ale może dzieki temu mogę w mairę obiektywnie spojrzeń na sytuację polityczną (sic!) w Wałbrzychu. Pan Roman Szełemej (podobno Doktor z resztą) został wybrany przez władze centralne na p.o. prezydenta. IHMO jako taki powinien tylko administrować, zarządzać. Nie powinien wprowadzać żadnych zmian, rewolucji, ewolucji, nowych projektów - nie ma póki co do tego mandatu społecznego.
      Zdziwicie się czemu w temacie o TV Wałbrzych piszę o p.Szełmeju. Ano dlatego, że łączy to się z WTV. Szełemej jest kandydatem na Prezydenta Wałbrzycha i prowadzi od samego objęcia p.o. prezydenta zwyczajną grę polityczną, marketingową, pr'owską. Medium takie jak WTV (podobno docierające do największej ilości mieszkańców Wałbrzycha) powinno od razu wychwycić o co tu tak na prawdę chodzi. A tymczasem całą Grupa Mediowa aktywnie włączyła się w kampanie wyborczą pana Romana Szełemeja. Nie ma chyba dnia aby w tv, czy na portalu nie pojawiłą się chociażby jedna informacja o działaniach p.o. prezydenta.
      Proste zabiegi socjotechniczne i marketingowe wykorzystuje pan Szełemej - a dziennikarze Grupy nie potrafią tego wychwycić.
      Na Wałbrzych24.com spodobał mi się jeden komentarz: ""Bardzo smaczna ta kiełbasa wyborcza. Ba! Nawet to jest dobra swojska szyneczka!"" To chyba najtrafniej oddaje sytuację. Ludziom z WTV bardzo zasmakowała ta szyneczka i najwidoczniej chcą dalej się nią posilać. Nie twierdzę, że dr.Szełemej będzie złym prezydentem, może nawet okazać się najlepszym Prezydentem dla miasta jaki jest, ale nie może telewizja określająca się mianem "niezależna" aktywnie wspierać kampanii żadnego z piorących w niej udziału. Powinno być obowiązkowe szkolenie z zakresu socjotechniki, marketingu i PR dla każdego dziennikarza, bo się daja na takie proste chwyty nabierać.

Więcej niezależności koledzy z WTV.

• Gość: kupca Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.11, 13:54
        Największy odbiór to ma DAMI bo jest odbierana w dzielnicach "sypialniach" Wałbrzycha, tam gdzie najwięcej jest ludzi. WTV nie obejmuje nawet całego zasięgu UPC (zaledwie kilka starszych dzielnic). Więc nie ma czym się tak podniecać. Poza tym naiwnością jest myśleć, że lokalne media są niezależne.... A dlaczego szyneczka im smakuje, bo zawinięta jest w kasę albo w jej obietnicę, to prawdziwy rarytas.
        • Gość: cif Re: Trochę o Grupie Tv Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 15:17
          dami największy odbór? buheheh proszę cię :) docierają jedynie do jednej dzielnicy i to niecałej :) na podzamczu mieszka kilka tys. ludzi, a czego jakaś część miała vectre, ale teraz masowo ludzie stamtąd przechodzą na upc, a upc to tv wałbrzych więc dami to jedynie niecałe podzamcze z tendencją zniżkową, tv wałbrzych obejmuje - Biały Kamień • Śródmieście • Gaj • Glinik Nowy • Glinik Stary • Konradów • Kozice • Książ • Lubiechów • Nowe Miasto • Piaskowa Góra • Podgórze • Podzamcze • Poniatów • Rusinowa • Sobięcin • Stary Zdrój • Szczawienko i do tego jeszcze Szczawno Zdrój :) więc nie wyjeżdżaj z tekstami jak powyżej hehehe :) albo jesteś z dami i masz takie marzenia, albo naprawdę jesteś mało zorientowany.

spidercam - naprawdę wierzysz że ludzie z wtv jeżdżą na wszytsko co organizuje dr szełemej bo po prostu coś się dzieje i trzeba jechać? :) proszę cię :) :) oskarżasz ich o nawiność ujawiając dużo większą naiwność samego siebie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka