Dodaj do ulubionych

Prędki na Prezydenta.......

18.05.04, 18:23
Uważam, że to dobra kandydat ma olbrzymie doświadczenie w samorządzie,
funkcjonuje w nim od samego jego powstania, jako zastępca marszałka
dolnośląskiego zajmował się służbą zdrowia ....teraz wszyscy (szpitalnicy)
tęsknią za jego zarządzaniem. Jest bardzo inteligentny, rzutki i przez tyle
lat funkcjonowania publicznego nie można mu zarzucić jakiejkolwiek machlojki.
Poza tym (dla mnie istotne) nie ma żadnych powiązań ze światem komuchów(poza
tym że żył w nim jak większość z nasz).....
Krzysiu do dzieła.....czas skończyć z partyjniactwem w samorządzie.......
Obserwuj wątek
    • Gość: nie rozumiem Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.05.04, 19:39
      Nie bardzo rozumiem tylko na jakiego prezydenta lansujesz Predkiego?
      Kruczkowski zyje i ma sie dobrze, Kwasniewski tez.....Chyba, ze Predki predko
      wezmie udzial w wyborach na burmistrza w Swiebodzicach:)Ale i tak tam wola
      skorumpowanego, powiazxanego z komuchami i ksiezami i gangsterami
      Wysoczanskiego. Wiec o co ci zs4 chodzi????????
      • Gość: sos_grillowy Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.05.04, 20:46
        najprawdopodobniej o ciepla posadke u boku swego pryncypała.
        co za lizusostwo!
        możnaby rozpoczac proces beatyfikacji.
        to obrzydliwe wdupowłazstwo.
        • Gość: kibic Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.05.04, 20:53
          Ludzie !!!Chodzi o wybory prezydenckie w USA.Popierajmy Prędkiego.Polak potrafi!
    • Gość: Pal Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.05.04, 21:14
      Prędki miał już swoje pięć minut, pokazał swoje możliwości ...wystarczy - ten
      wałbrzyski gnój , to po części i jego zasługa. Pora , by wrócił do szkoły i
      wziął sę za solidną robotę , może dzieciaki się nabiorą na charyzmę tego
      cwaniaczka..Pozdrawiam.
      • Gość: *.* Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.05.04, 20:39
        szkoda "młodych"!!!!!!!!!!!
      • Gość: *.* Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.05.04, 21:12
        TKM - to za "styropian". J.W.on ani do urzędu ani do nauki uczniów
    • Gość: Len Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.05.04, 21:27
      Coś Ci się kolego popieprzyło , pamiętamy osiągnięcia Prędkiego zwłaszcza jak
      reformował służbę zdrowia , z niejakim inż.Skrętkiewiczem w Wałbrzychu-
      obecnie wybitną postacią w wałbrzyskich wodociągach.Smieszne ludki ..Krzysiu na
      drzewo , przedtem z Gruszką jeszcze dobrze wydojcie , to co można jeszcze
      wydoić....ze znanej fundacji. Ot , i Prędki.
      • mgnac Re: Prędki na Prezydenta....... 19.05.04, 08:08

Pan Prędki chyba marzy o posadzie Prezydenta
        Świdnicy.To życzmy mu sukcesów w jego mieście.
        A u nas w Wałbrzychu na pewno znajdzie się
        dobry kandydat na jego miejsce w Ratuszu - Pan
        Prędki jest Sekretarzem UM.
        A może jest aż tak źle,że nasze władze muszą
        "kupować" sekretarza ze Świdnicy,a specjalistkę
        od wizerunku Prezydenta ściągać z samego Wrocławia...
      • zs4 Re: Prędki na Prezydenta....... 19.05.04, 20:52
        Gość portalu: Len napisał(a):

> reformował służbę zdrowia , z niejakim inż.Skrętkiewiczem w Wałbrzychu-
        > obecnie wybitną postacią w wałbrzyskich wodociągach.Smieszne ludki ..Krzysiu
        na
        >
        > drzewo , przedtem z Gruszką jeszcze dobrze wydojcie , to co można jeszcze
        > wydoić....ze znanej fundacji. Ot , i Prędki.

Drzewo racczej Tobie jest potrzebne......moze byś tak ''kolego'' coś
        merotyrocznego powiedział co mi sie ''popieprzyło'' łatwo pieprznąć a trudno
        powiedzieć.....I nie rozumiem co ma Gruszka do Prędkiego może to że Prędki jest
        jego szefem i od 8 lat żadna kontrola kilku państwowych instytucji z NIK-iem
        na czele niczego w Fundacji niedoszukały...(pewnie powiesz że one też
        kradły)../ śmiało facet wal co wiesz o ile wiesz
        • Gość: Len Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.05.04, 10:13
          Oj , ruszyło Cię ludku to moje gadanie . O takich jak Wy u nas na Śląsku
          gadają - C I U L E ..... pa !
          • zs4 Re: Prędki na Prezydenta....... 23.05.04, 16:40
            widzisz CIULEJAJŁO różnica między mną a Tobą polega na tym że ja jestem z
            Dolnego Śląska i mam szacunek do każdego kto sie wypowiada , a zgadnij jak
            nazywają u nas tych, którzy chowają się za anonimowymi nickami i pyszczą?......
            Myślę,że obraższ Śląsk przyznając sie do niego, no chyba, że jestes
            z ''czarwonego zagłebia'' no to przepraszam...sowietyzacja straszne zrobiła tam
            spustoszenie w mózgach
            • Gość: Len Re: Prędki na Prezydenta....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.05.04, 15:28
              Oj, ty durny wyleniały steropianie , gustujesz w małpach -które , jedynie
              potrafią du.ą ruszać i to wszystko. Na prezydenta dzisiaj ciulu , to trzeba
              mieć klasę i wiedzę. Prędki i Skrętkiewicz - to symbol nędzy i smrodu które
              pozostawili za sobą , gdzie tylko łapę do rządzenia przyłożyli. Do Europy
              idziemy koleś.Tam trzeba znać języki. A Ci twoi kolesie władają , jak wieść
              gminna niesie tylko jęzorem...Pa. W główce też ostał się , jeno zlasowany
              steropianowy móżdzek ...
    • Gość: Troy Kartofle IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.05.04, 11:32
      Powiem może tak - Prędki chociaż sekretarz UM to i tak w Ratuszu rządzi. Lista
      zwolnień osób z poprzedniej kadencji (bezpartyjnych w większości i pracujących
      nawet za AWS Grzymajły) to jego dzieło. Przerost zatrudnienia teraz to jego
      dzieło.

Jak tak go bronisz to powiem CI, że nie splunąłbym nawet na gościa co do Osoby
      na kierowniczym stanowisku w urzędzie mówi: "Was wszystkich powinno się
      wypier....... jak worek kartfoli"

Myślę, że jest to bez komentarza a Prędki niech prędko z tego miasta zmyka.
      • Gość: Ant Re: Faktyczny Kartofel..ale z Ciebie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.05.04, 17:46
        Gość portalu: Troy napisał(a):
        >Lista zwolnień osób z poprzedniej kadencji (bezpartyjnych w większości i
        >pracujących nawet za AWS Grzymajły) to jego dzieło

Czy mówisz o tych ludkach, którzy byli na sznurku czerwonych? coś ci sie koleś
        pomyliło wymien chociaż jedno nazwisko bezpatyjne zwolnione z Urzędu.........
        a co do Pana byłego Prezydenta Grzymajły (naucz się szacunku do ludzi i do
        stanowisk pełnionych przez nich)to już masz totalną zaćmę Pan Prezydent
        Grzymajło odszedł w niepamiec polityczną bodajże w 1993 lub 94 roku a AWS
        powstał w 1997r ....najpierw pomyśl a później napisz..

"Was wszystkich powinno się
        > wypier....... jak worek kartfoli"
        Wątpie żeby pan Prędki uzywał takich słów
        • Gość: Troy Re: Faktyczny Kartofel..ale z Ciebie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.05.04, 08:44
          Nazwisk wiele - Pani Pietrzak, Koszycka, Zimnocho, Bobecki, Kulińska, Nadolska -
          większość kierowników i naczelników którzy nigdy w SLD nie byli i pracowali
          zanim przyszli solidaruchy (nie wspominam tu o komuchach typu Klonowski,
          Stochmal, Kołoczykiewicz i inni którzy przyszli do urzędu za Bukowca) i nosili
          legitymacje czerwonych!!

To że wspomniałem o "AWS" Prezydencie Grzymajle dotyczyło tego, żeby jedynie
          wskazać jego korzenie, a nie bawić się w wyliczanie dat. Nie musisz mi więc
          doradzać myślenia:)

A SŁÓW UŻYŁ (podobnie jak krzyczy na pracowników przy innych osobach a nawet
          interesantach, wyzywa itp)- więc nie masz co wątpić, podobna opinia krąży o
          pozostałych naszych Włodarzach (czarnych i czerwonych) - od czasów Sędziaka nie
          było bowiem kulturalnego i odpowiednio zachowującego się Prezydenta.

• mgnac TKM w każdym wydaniu 20.05.04, 09:41

Zasada TKM stosowna jest w Wałbrzychu powszechnie,niezależnie
            od barw.Tak też czyniła ekipa obecnej władzy pod kierownictwem
            Pana Prezydenta Kruczkowskiego.Zwolniono wiele kompetentnych osób.
            Niektóre z nich owszem miały partyjne legitymacje,no i cóż z tego.
            Ci którzy są dzisiaj w Ratuszu też je noszą.
            Przydałaby się urzędnicza służba cywilna w samorządach.
            To sprawa dla Parlamentarzystów.Zajmą się tym?
            • b.7 zgadzam się 20.05.04, 13:31
              Zgadzam się w 100 %. Przyznam sie nawet że jako pierwszy chyba na uniwersytecie
              pisałem pracę magisterską na temat służby cywilnej w samorządzach. Zapisy w
              ustawie są naprawdę dobre, wystarczyłoby rozszerzyć ją na samorządy. Naprawdę
              (wbrew temu co się sądzi i mówi) trzecią kadencję temu urząd NIE BYŁ tak
              upolityczniony a członków SLD (itp) można było liczyć na palach jednej ręki
              (gdyby nie naciski aktywu na zarząd, to nawet Prezydenci wtedy nie musieli
              wstępować w szerego partii). Źle zaczęło się dziać dopiero za Bukowca, kiedy to
              masowo zaczęli pojawiać się członkowie partii.

Ale to co się wydarzyło po przyjściu obecnych władz (dla informacji głosowałem
              na PO i PIS) przekracza już wszystkie granice. Proszę sobie wyobrazić, że do
              Starostwa po połączeniu przeszło 90 kilka osób i tłumaczono to przejściem
              zadań. Ale zadania odeszły, a od tego czasu powoli powoli naprzyjmowano koło
              150 innych pracowników - od kierowców po konserwatorów i naczelników, tak więc
              przerost zatrudnienia szacuje się na poziomie ponad 100 osób.

W poprzednich kadencjach nie pamietam także, aby tyle wydzwaniano, wożono
              każdego do domu i na zajęcia (z naszych pieniędzy)ani przejawiano chociażby
              indolencję w staraniu się o inwestorów.

Ruchy kadrowe wykonuje i wykonywał Pan Prędki (szara eminencja kierująca
              Ratuszem zza cygańskiego księcia) i nie można naprawdę mówić o nim dobrze:((

Służba Cywilna dla samorządów.
          • Gość: *.* Re: Faktyczny Kartofel..ale z Ciebie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.05.04, 21:00
            służba cywilna w samorządach jest a Pani Pietrzak, Koszycka, Zimnocho, Bobecki,
            Kulińska, Nadolska byłli pracownikami mianowanymi i z tego tytułu po
            ich "wywaleniu" od 6 do 9 m-cy UM musiał - zg z prawem - wypłacać im pensje.
            Dodatkowo większość założyła sprawy w Sądzie Pracy gdzie były wyroki korzystne
            dla pracowników. Ciekawe czy P Prędki zapłaci ze swojej kieszeni odszkodowania
            (w wysokości ok 13 17 tyś. zł dla każdego). Ponadto wróble "szczekają" że nowi
            następcy (bez jakiegokolwiek stażu w samorządzie) dostali pensje ok. 6-7 tys.zł
            (vide były Naczelnik Skrętkowicz tudzież inni)
            • ulawaw Re: A co do doświadczenia w samorządzie 21.05.04, 19:21
              Pan Skrętkowicz (były Naczelnik jednego z Wydziałów UM) z całą pewnością takim
              właśnie doświadczeniem się legitymuje. Przez dwie kadencje pełnił funkcję
              Burmistrza Miasta Boguszowa-Gorc (i nie jedynie jako figurant), był także
              sekretarzem Starostwa Powiatowego. Dziwi mnie zatem Twoja ocena. Oczywiście
              najłatwiej jest opluwać. To każdy potrafi.
              • Gość: Troy Re: A co do doświadczenia w samorządzie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.05.04, 10:36
                Ale co zrobił? - nic,
                Co zniszczył? - wszystko gdzie rządził.
                • ulawaw Re: A co do doświadczenia w samorządzie 24.05.04, 13:04
                  Znowu uogólniasz. Zdecydowanie wolę KONKRETY. I zaznaczam, że po niczyjej
                  stronie się nie opowiadam. Moje sypmatie i antypatie też są bez znaczenia. A
                  jeśli już krytyka, to dlaczego nie oparta na faktach, które mówią same za
                  siebie.
                  • Gość: Troy Re: A co do doświadczenia w samorządzie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.05.04, 13:31
                    Urząd i finanse - stan tragiczny, służba zdrowia - tragiczny (wszystkie
                    budynki), budynek urzędowy - rozkradziony i zaniedbany, Boguszów zostawał
                    najbiedniejszą Gmina po rządach, Wodociągi traca dziennie kilka tysięcy litrów
                    wody za co płacą mieszkańcy, prywata w Wydziale za Skrętkowicza (zatrudnianie
                    znajomych) itp - naprawdę można mnożyć.
                    • ulawaw Re: A co do doświadczenia w samorządzie 24.05.04, 13:45
                      No, teraz już mi się podoba. I o to mniej więcej chodzi. Pozdrawiam.
                    • zs4 Re: A co do doświadczenia w samorządzie 24.05.04, 18:26
                      > Urząd i finanse - stan tragiczny, służba zdrowia - tragiczny (wszystkie
                      > budynki), budynek urzędowy - rozkradziony i zaniedbany, Boguszów zostawał
                      > najbiedniejszą Gmina po rządach,

Czyz
                      Czyżbyś sugerował że Skrętkowicz okradał i nie sprzątał bydynku Urzędu?????
                      Nizapomnij , żw\e burmistrzował w okresuie rozpadu i likwidacji kopalni barytu
                      a takze reorganizacji dawnego Rafio.......a teraz Skrętkiewicz przestał pic i
                      wodociągi nie tracą ani kropli wody......pokaz mi gmine gdzie finanse nie są
                      tragiczne , no chyba że Kobierzyce....a służba zdrowia jest tragiczna nie
                      tylko w Boguszowie............mnożyć to wiesz co można...hihi:)
          • Gość: Zbych Re: Faktyczny Kartofel..ale z Ciebie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.05.04, 13:38
            > większość kierowników i naczelników którzy nigdy w SLD nie byli i pracowali
            > zanim przyszli solidaruchy (nie wspominam tu o komuchach typu Klonowski,
            > Stochmal, Kołoczykiewicz i inni którzy przyszli do urzędu za Bukowca) i
            nosili legitymacje czerwonych

Widać Troy jestes sekretarzem w SLD bo wiesz kto ma ligitymacje a kto nie, poza
            tym wszyscy kierownicy a tym bardziej naczelnicy, którzy pracowali w
            magistracie za SLD, powinni zostać zwolnieni dyscyplinarnie z pracy bo to
            dzięki ich milczeniu i służalnosci SLD to miasto coraz bardziej popadalo w
            afery i ruine finansową....
            Poza tym dzieki tym ,,solidaruchom'' takim miedzy innymi jak Prędki mozesz
            się dowoli wyżywać w necie, bo za komuny dawno byś w pierdlu wylądował...albo i
            nie bo pewnie byłes slugusem
            • Gość: Troy Re: Faktyczny Kartofel..ale z Ciebie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.05.04, 16:41
              Niestety Zbychu - nie mam całe szczęście do czynienia nic z SLD ani tym
              bardziej nigdy nie byłem w żadnej partii. I niestety to nie Prędki dał mi
              internet, ale sobie na niego sam pracuję - nie używam niczyich podatków do
              opłacania bezprawnych zwolnień, prywatnych podróży służbowym autem itp. Poza
              tym akurat nie cierpię komuchów za ich betoniarstwo, zatwardzenie,
              niereformowalność i przeszłość, ani "solidaruchów" za te wszystkie związki
              zawodowe co niszczą nasz kraj dzisiaj i pchnęły go bardziej w socjalizm niz był.

Na sługusa jestem za młody, ale Ty chyba niejeden styropian masz za sobą i
              sączysz jad jak Prędki.
              • Gość: Zbych Re: Faktyczny Kartofel..ale z Ciebie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.05.04, 16:56
                I niestety to nie Prędki dał mi
                > internet, ale sobie na niego sam pracuję

Troy, o tym daniu internetu to oczywiscie był skrót myślowy, przeciez zeby nie
                ludzie solidarności to dalej byśmy żyli za żelazna kurtyna i mając nawet
                pieniądze nie miałbyś szans na internet.chyba ze byś był synkmiem kacyka PZPR-
                owskiego (a później SLD-owskiego demokraty)

>ani "solidaruchów" za te wszystkie związki
                > zawodowe co niszczą nasz kraj dzisiaj i pchnęły go bardziej w socjalizm niz
                był

zauważ że ''Solidarność'' nie tylko żąda socjalu ale równiez proponuje
                rozwiązania, przypomnij sobie likwidację kopalń wałbrzyskich ''zgoda na
                likwidacje ale w zamian szansa dla regionu (pomoc państwa)
        • b.7 Kultura? 20.05.04, 09:38
          Nie wiem czemu Ant zaraz kogoś nazywasz kartoflem skoro nie wiesz jak jest
          naprawdę? Ja podobne opinie na temat Pana Prędkiego słyszę od 12 lat (Fundacja,
          Szpitale, Urzędy itp) więc coś w tym musi być. Ludzie są zastraszani słowami
          typu: "róbcie tak jak ja chcę bo czeka 10 na Wasze miejsce itp". Zwykły mobbing.

Poza tym należy tylko ubolewać, że zarówno ta ekipa (jak i poprzednia czerwona)
          nie ma żadnego przygotowania do pracy w samorządzie:(
          • Gość: zapalniczka Re: Kultura? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.05.04, 14:47
            b.7 powiedz jakie trzeba mieć przygotowanie do pracy w samorządzie, jakie
            doświadczenie, wykształcenie itp. ? Nazwij te sprawe po imieniu. Pozniej
            powiedz ilu w ratuszu ma to przygotowanie, a ilu nie?
            Ale jesli chodzi o Predkiego, Gruszke i ich fundacje, to chyba dla nikogo nie
            jest tajemnica, ze tam "reka reke myje" i zadne sprawy "brudne" na zewnatrz nie
            wyjda, bo wszyscy sie tam "myją":) Jeden tylko fakt. W Komitecie Regionalnym
            FRW jako członek zasiada pani prezes zarządu pieszyckiego "Premetu". Szefem
            Komitetu Regionalnego jest Krzysztof Predki. Ten sam jest szefem rady
            nadzorczej w "Premecie". Podobno "Premet" dostał kilkaset tysięcy kredytu z
            FRW, a ponieważ Komitet moze umarzac splaty kredytow, zgadnijcie, co sie stalo
            z kredytem dla "Premetu"? :))))))))))
            • Gość: Gość Re: Kultura? IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 25.05.04, 17:31
              Zapomnieliście o żonie p. Prędkiego. Dyrektorka V LO. Kobieta bez honoru,
              mobbingująca pracowników, nieudolna organizatorka i inne. Wiem to z drugiej
              ręki.
              • Gość: Zbych Re: Kultura? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.05.04, 18:20
                To już jest chamstwo a nie opinia, może zaczniesz mówić o jego
                dziadkach ........ a tak naprawde to pewnie z tej pierwszej ręki jesteś
                karmiony przez Dyducha.........a może byś tak odważniaku napisał swoje
                nazwisko.......pewnie nie masz odwagi
                • Gość: Lolo Re: Kultura? IP: 81.168.209.* 26.05.04, 08:58
                  A czego oczekiwałeś Ciulu , pochwał , zachwytu i fajerwerków na cześć
                  cwaniaczka Prędkiego.Chciałeś opinii masz.Tak ludzie was widzą , postrzegają i
                  oceniają.Przyjmi prawdę z chrześcijańską pokorą i daj se spokój z Prędkimi.Miał
                  chłopina swoje pięć minut w swoim zyciorysie i to wystarczy.Jak to
                  wykorzystał , widać.Sondaż jak widzisz , też nie wyszedł po myśli .Słowem :
                  umoczona dupa .... Pana Prędkiego. Zamykamy portal.Prędki na drzewo , albo jak
                  wolisz do lamusa.Ocknij się i popatrz pred siebie - na choryzoncie kolejna
                  jutrznia : Endrju .... a ten ponoć ma dobre kwity na wasze to szemrane
                  towarzystwo....Hi..
                • Gość: Lolo Re: Kultura? IP: 81.168.209.* 26.05.04, 09:02
                  A czego oczekiwałeś Ciulu , pochwał , zachwytu i fajerwerków na cześć
                  cwaniaczka Prędkiego.Chciałeś opinii masz.Tak ludzie was widzą , postrzegają i
                  oceniają.Przyjmi prawdę z chrześcijańską pokorą i daj se spokój z Prędkimi.Miał
                  chłopina swoje pięć minut w swoim zyciorysie i to wystarczy.Jak to
                  wykorzystał , widać.Sondaż jak widzisz , też nie wyszedł po myśli .Słowem :
                  umoczona dupa .... Pana Prędkiego. Zamykamy portal.Prędki na drzewo , albo jak
                  wolisz do lamusa.Ocknij się i popatrz pred siebie - na horyzoncie kolejna
                  jutrznia : Endrju .... a ten ponoć ma dobre kwity na wasze to szemrane
                  towarzystwo....Hi..
                  • Gość: GÓRNIK Re: Kultura? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.05.04, 17:29
                    Zabiedzony sztygarku,mozesz wyrazac swoją opinię ale flejto przestałbyś obrażać
                    ludzi,. Na kiopalence było Ci widać jak u Pana Boga za piecem iciągle
                    sztygarzyno lizałes d**** czerwonym bo bałeś sie widoku łopaty.....Cieekawe na
                    ilu ludzi donosiles
                  • Gość: Górnik Re: Kultura? IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 27.05.04, 19:02
                    Lolo -czy te kwity znalazłeś na czerwonym zagłęgiu ?a może na Chrobrym w dawnej
                    egzekutywie PZPR a CIULU to Ciebie nazywali.
                    • Gość: zniesmaczony Prędki na prezydenta IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 27.05.04, 21:45
                      Pierwsza opinia na temat tego człowieka była niepotrzebna. Rzeczywiście jest
                      przecież obecny Prezydent. To co pojawiła sie później świadczy kochane ludki
                      tylko o kulturze piszących. Ilość bredni, nienawiści, kłamstw, pomówień jest
                      tak olbrzymia, że aż niemożliwa. Jedno jest pewne facio nie jest tuzinkową
                      osobą. Tyle wypowiedzi na jakiś temat żadko się zdarza. Mogę tylko powiedzieć o
                      jednym temacie. Zdrowie, bo to oglądałem z bliska. "Czapki z głów". Gdy patrze
                      na to co ten gość robił w tych czasach to nabieram do niego coraz większego
                      szacunku. Spytajcie w szpitalach: Górniczym - dzięki cniemu jest oddział
                      kardiologii inwazyjnej ( byłem na spotkaniu gdzie Szełemej sam to potwierdzał,
                      zresztą obecne działania są prawie realizacją tzw "planu Prędkiego", był to
                      najlepszy plan w Polsce), w "Batorym" zakończył inwestycje rozgrzebana przez
                      wiele lat. Wytargał z Warszawy 14 mln zł!!!! dla Wałbrzycha. Spytajcie
                      Daleczkową, dyrektorkę z "Ginekologicznego" to wam powie ile dobrego zrobił dla
                      tego szpitala, "Dzieciecy z Gaju" to on własnie przeniósł do nowoczesnego
                      budynku w "Batorym". Gdy pielęgniarki z "Gaju" strajkowały, to właśnie jego
                      prosiły o pomoc i mediacje, bo miały do niego zaufanie. Co wy tu ludziki
                      pieprzycie o nim nieprawdę. Tak nie wolno!!!! Czujecie przed nim respekt i
                      dlatego opluwacie go za jego plecami - odwaga kundli. Stańcie przed nim i to
                      powiedzcie mu w twarz. Nie znam tego co robi teraz, ale jest to niemożliwe,
                      żeby facet nagle się zmienił, zwłaszcza, że w Ratyszu z nowych władz on właśnie
                      ma największe doświadczenie. Zazdrość?, zawiść?, strach? Skomlenie zbitych
                      psiaków, które zza węgła obszczekują, bo stanąć na przeciw sie boją. Tfuu!!
                      • Gość: zniesmaczony- p.s. Re: Prędki na prezydenta IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 27.05.04, 21:56
                        Tak się dziwnie składa, że ci najbardziej atakujący serfują z adresów
                        dialogowskiego netu. Albo to jedna osoba, albo z jednego miejsca. Chyba Ratusz
                        ma łącze netu z Dialogu? Ciekawostka, co? Może warto by władze zobaczył co
                        robią w czasie pracy (zwróćcie uwagę na godziny)lojalni pracownicy Pana
                        Prezydenta.
                        • Gość: Zbych Re: Prędki na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.04, 07:24
                          Oj.....oberwie Ci się dziś od urzędasów..........
                      • Gość: Troy Re: Prędki na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.04, 08:44
                        Nie liczy się to co robi, a to jakim człowiekiem jest dzisiaj. I to co sie robi
                        na zewnątrz to jedno, a to jakim chamem jest na co dzień na urzędowych
                        korytarzach i pokojach to drugie. A to, że programy jego szykowali mu w
                        Urzędzie Marszałkowskim fachowcy to też inna sprawa - programy nie były jego.

Poza tym, urząd taki wymaga kultury, wiedzy i tak dalej, a za błędy Pana
                        Prędkiego zapłacą niestety mieszkańcy:(((
                        • Gość: Vox Re: Prędki na prezydenta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.04, 09:00
                          PT. Troy masz rację. Dywagujemy o Prędkm....ale czy warto ? Mam swoje zdanie ;
                          cham , prostak i zupełna indolencja ale cwaniaczek super ! Pozdrawiam ,
                          klakierów mgr Prędkiego.Szukajcie , szukajcie kto jest nie z wami ci..e !
                          • Gość: zniesmaczony URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.04, 09:49
                            Miałeś Zbych rację. Uderz w stół a kundle się odezwą!! hi! hi! hi! hi! (
                            zaczynają pracę od forum, niezłe! Panie Prezydencie!! Czas sprawdzić,
                            najlepiej przez sekretarza Predkiego! Ale jaja!! Pękam ze śmiechu!!
                            • Gość: Troy Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.04, 11:25
                              Akurat dobry urzędnik to taki, który troszczy się nie tylko o swój stołek, ale
                              i o miasto (a to źle zarządzane to ból). To, że się pisze w godzinach pracy, to
                              co? Internet to dziś narzędzie. Ale to, że wiele osób zapieprza po godzinach i
                              nakazem Prędkiego nie ma płatnych nadgodzin?? To, że się pracuje w weekendy i
                              nikt nie płaci? Że załatwia się sprawy z domu, z prywatnego telefonu? Ale jak
                              się człowiek odezwie to usłyszy od Prędkiego np: "Na Wasze miejsce jest
                              dziesięciu chętnych". Dziś to się nazywa mobbing.

• Gość: zniesmaczony Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.04, 12:01
                                Słuchaj Troy. Widzę, że masz bardzo osobisty i uczuciowy stosunek do gościa.
                                Idź i mu to powiedz w oczy, a nie za plecami. Jeżeli uważasz się
                                za "mobingowanego" to możesz wystąpić do Sądu Pracy. Swoją drogą musiałbyś
                                zobaczyć co się dzieje w szpitalach i przychodniach. To jest dopiero MOBING.
                                Człowieku to jest prawdziwa pańszczyzna!! O płaceniu za nadgodziny to tu wogóle
                                nikt nie mówi. Nie płaci się nawet pensji, nie mówiąc o "203". Nie życzę CI
                                takiego mobingu, ale byś wtedy zobaczył jaqk naprawdę można człowieka upodlić.
                                I co mają robić ci pracownicy? Na ich miejsce naprawdę są kolejki czekających
                                ludzi z wykształceniem medycznym. Wam można tylko zazdrościć. " Szanuj szefa
                                swego, możesz mieć gorszego".
                                • Gość: Cyd Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.04, 15:26
                                  Hi, ha. Czytam , czytam i teraz myślę sobie tak : ludek z Wałbrzycha jest tak
                                  nieprawdopodobnie i niesamowicie głupi, że można mu śmiało wylansować małpę na
                                  prezydenta , i ten ludek skłonny jest jeszcze się zachwycać z jaką to
                                  godnością to małpisko po dupie się już , lub będzie drapało . Wielki Lenin
                                  miał rację...wszystko to swołocz.
                                  • Gość: *.* Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.04, 14:58
                                    jak mawiał tow. Gomółka syjonisci do "SYJAMU"??? a Prędki do Świdnicy!!!!!!!!
                                    • Gość: Zbych Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.04, 22:43
                                      A co Ty z tą Świdnicą???????????Prędki jest z Opola, może masz innego klienta
                                      na mysli ,,,,,,,,,,,,,,,ale widać ,że towarzyszy lubisz hihihi//////////
                              • Gość: Zbych Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.05.04, 16:34
                                Troy to znowu ja........uważasz . że na Twoje miejsce jest mniej chętnych??
                                Poza tym jak ktos zaczyna wymagać od urzędasa wydajnej pracy to zaraz jest
                                wyzyskiwacz i cham........a dobry urzędnik to nie jest ten, który anonimowo
                                pluje na swojego szefa, a potrafi to oficjalnie powiedziec nie kryjąc sie za
                                biurkiem.......gdyby Wałbrzych miał dobrych urzędników to nigdy by nie było w
                                tym mieście afer.........może faktycznie należałoby skorzystac z tych ''10
                                czekających'', moze tam są prawi urzędnicy, a nie stekające z za pleców
                                lizodupy, bo założe się ,że jak widzisz Prędkiego przy Twoim biurku to jęzor
                                do lizania masz gotowy
                                • zs4 Re: URZĘDASY HA! ha! 04.06.04, 17:23
                                  Troy coś zamilkłeś..........chyba Zbychu ma racje.......dobry urzędas to
                                  milczący urzedas........hihi
                                • Gość: Troy Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.06.04, 11:06
                                  Urzędników Wałbrzych miał jakich miał - ale afery robią nie urzędnicy, ale
                                  politycy (Dyduch, Kuźniar, Prędki itp). I ja nie pluję na szefa - mówię co
                                  myślę. Z Twoich ust Zbychu leci zwykły jad - dzielisz ludzi na swoich i na
                                  czerwonych. Ja patrzę jako mieszkaniec i takie samo zdanie mam i o Kuźniarze i
                                  o Prędkim - aferzysći i malutcy ludzie...
                                  • Gość: Zbych Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.06.04, 20:04
                                    takie samo zdanie mam i o Kuźniarze i
                                    > o Prędkim - aferzysći i malutcy ludzie...

O aferach Kuźniara wie chyba każdy dorosły mieszkaniec
                                    Wałbrzycha.....przypomnij mi afery Prędkiego bo jakoś nie kojarzę żadnej...

>>Z Twoich ust Zbychu leci zwykły jad - dzielisz ludzi na swoich i na
                                    czerwonych.
                                    Owszem dziele ludzi na uczciwych obywateli i na czerwonych, bo jak sam
                                    popatrzysz na ostatnie rządy SLD w kraju i Wałbrzychu to z uczciwością mają one
                                    niewiele wspólnego.......dla mnie komuch(czerwony) zawsze był sprzedawczykiem
                                    Polski, więc nie ma we mnie jadu tylko tak oceniam tych służalczych ludzi,
                                    którzy zaprzedali się sowietam, dla niektórych moga byc bohaterami dla mnie są
                                    zdrajcami
                                    • Gość: bol Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 22.06.04, 11:39
                                      Z Twoich ust Zbychu leci zwykły jad - popieram Troya.
                                      Zbych rozpisuje się jakby zjad wszystkie rozumy(trybun ludu) ale jest malutkim
                                      człowieczkiem , wybacz to mu!
                                      • Gość: Zbych Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.06.04, 18:36
                                        Gość portalu: bol napisał(a):
                                        >>Zbych rozpisuje się jakby zjad wszystkie rozumy(trybun ludu)>>

Czy pYtanie o afery Prędkiego to ''zjedzenie wszystkich rozumów''?.......poza
                                        tym trybun ludu to pozytywne określenie.....dzieki
                                        • Gość: bol Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 23.06.04, 12:54
                                          Zbych- nie zawsze trybun ludu to osoba pozytywna.
                                          Nie dodawaj sobie splendoru pozytywnego człowieka,
                                          bo nim niejesteś.
                                          • Gość: Zbych Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.06.04, 17:38
                                            Gość portalu: bol napisał(a):

> Nie dodawaj sobie splendoru pozytywnego człowieka,
                                            > bo nim niejesteś.

na szczęście to tylko twoja opinia........i może jeszcze kilku komuszków

• Gość: Polak Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.06.04, 19:05
                                      Gość portalu: Zbych napisał(a):

>Owszem dziele ludzi na uczciwych obywateli i na czerwonych

Jesteś naprawdę chorym człowiekiem, masz schizofrenię galopującą niczym
                                      kasztanka dziadka Piłsudskiego....

> dla mnie komuch(czerwony) zawsze był sprzedawczykiem
                                      > Polski,

A co powiesz o ludziach, którzy najzwyczajniej w swiecie maja lewicowe poglady
                                      a z PZPR nie mieli nic wspolnego? Wszystkich ich pakujesz do jenego wora ze
                                      Stalinem? Zbychu, lecz się !

>więc nie ma we mnie jadu tylko tak oceniam tych służalczych ludzi,
                                      > którzy zaprzedali się sowietam, dla niektórych moga byc bohaterami dla mnie
                                      >są zdrajcami

A teraz ty zaprzedajesz sie wujkowi Samowi, bo liczysz na wize do USA. Jestes
                                      zalosny. W ogole kto cie dopuscil do internetu? Dyrektor szpitala w Stroniu
                                      poszedl do domu i buszujesz po salach?
                                      Wracajac do tematu: dla mnie zdrajca jest niejaki Kuklinski, twoj bożek do
                                      ktorego sie modlisz....
                                      • Gość: Zbych Re: URZĘDASY HA! ha! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.06.04, 19:22
                                        DLACZEGO OBRAŻASZ????????Nie bój sie innych poglądów lub ich wiedzy.
                                        >>?Jesteś naprawdę chorym człowiekiem, masz schizofrenię galopującą niczym
                                        > kasztanka dziadka Piłsudskiego>>
                                        w twoich ustach brzmi to to jak bluźnierstwo

>>maja lewicowe poglady << niemyl lewicy z komuchami ..moze troche edukacji by
                                        Ci się przxydało..sam najprowdopodobnie mam lewicowe pogloądu ale napewno nie
                                        komusze (PZPR-owskie)

> Wracajac do tematu: dla mnie zdrajca jest niejaki Kuklinski, twoj bożek do
                                        > ktorego sie modlisz....

Widzisz i tutaj są nasze różnice wartośi.... dla Ciebie pewnbie bożyszczem
                                        jest gen. Jaruzelski ......... Kuklińskiego juz teraz najwybitniejsi polscy
                                        historycy oceniają pozytywnie...ALE TY JUŻ WYDAŁEŚ WERDYKt...no cóż ...jesteś
                                        typowym zaściankowym Polakiem (powinno być z małej''p'')

• Gość: ... ... Prędkiego i całą rodzine jego... IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 05.06.04, 15:10
    • Gość: Zbych GOŃ urzędasów........... IP: 81.168.209.* 08.06.04, 22:10
      Krzyś nie jest źle z Toba skoro urzędasy Cie krytykuje ...........hihihu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka