Dodaj do ulubionych

Jak dr was w H zrobił

IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 19:30
wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,10109591,W_Walbrzychu_doktor_Szelemej_ma_uleczyc_Platforme.html ku..wa na ku,we , szma,a na szma,e. Tak głosowaliscie zadna afera juz nie wyjdzie ,dzieki takim jak wyyyyyyyyy
Obserwuj wątek
    • Gość: , Re: Jak dr was w H zrobił IP: *.range86-184.btcentralplus.com 12.08.11, 19:43
      Ale to bylo wiadome od poczatku, ze Szelemej byl popierany przez PO, wiec chyba naturalne, ze PO teraz prosi z kolei jego o poparcie. A ze mieszkancy tak wybrali, to juz trudno. Jak chcieli, tak beda mieli. No to miotly do roboty i sprzatac miasto wyborcy Szelemeja.
      • Gość: , Re: Jak dr was w H zrobił IP: *.range86-184.btcentralplus.com 12.08.11, 19:55
        Gazeta Wroclaw pisze
        Z[i]e względu na aferę korupcyjną przy wyborach samorządowych najtrudniejszy dla Platformy będzie okręg wałbrzyski i wałbrzysko-świdnicki. W tym pierwszym wystartuje obecny senator Stanisław Jurcewicz, a w drugim - Wiesław Kilian, należący w Sejmie do klubu Polska Jest Najważniejsza.
        Link o Jurcewiczu
        pl.wikipedia.org/wiki/Stanisław_Jurcewicz
        Co on zrobi dla Walbrzycha ciekawe?
        Link o Kilianie
        pl.wikipedia.org/wiki/Wiesław_Kilian
        Ten drugi tez to samo? W ogole slyszeliscie o tych kandydatach do Sejmu i Senatu z partii PO?
    • Gość: ze wsi Re: Jak dr was w H zrobił IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.11, 19:43
      Ludzie ponoć nie głosowali na Platformę tylko na osobę. Skoro tak, kandydaci PO z okręgu wałbrzyskiego teoretycznie nie mają szans. Jeśli prezydent Szełemej zaangażuje się za mocno, będzie miał pierwszy duży minus u wyborów. Napomknął, że "sami sobie nie poradzimy" i pewnie była to aluzja, że w Sejmie nam pomogą posłowie Platformy i może nawet premier...do tej pory nie pomogli, a 8 lat PO rządzi (wręcz na szkodę miastu). Takie wnioski się nasuwają
    • Gość: widz Re: Jak dr was w H zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 19:44
      Biedni, ślepi ludzi
      www.tvn24.pl/2455608,0,0,1,1,powtorka,wideo.html
    • Gość: didier Re: Jak dr was w H zrobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 20:01
      za glupia jestes zeby to zrozumiec pisiaro
      • Gość: Mała Mi Ada IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.08.11, 20:43
        zrobiłaś raban,jakby szelemej co najmniej podpisał PO-wską lojalkę,a on tylko ma poprzeć dwóch mało znanych ludzi startujących z listy po, którzy nie mają nic wspólnego z aferami tutejszymi; co w tym złego;
        jesli twój znajomy jest złodziejem, to ciebie też mam nazywać złodziejem i patrzeć ci na ręce? i calej twojej rodzinie i znajomym również mam przykleić łatkę złodziei?
        a jeśli nawet oni wszyscy są złodziejami, to czy ty ado jesteś złodziejem???
        • Gość: Ada Re: Ada IP: *.play-internet.pl 12.08.11, 20:51
          kur,a głosuje na kur,e , ale nie musi byc KUR<Ą podoba jej sie tylko ku...,ie rządzenie, życie itd
          • Gość: Mała Mi Re: Ada IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.08.11, 21:05
            Ado, nie chcę cię obrażać, ale każdy sądzi podług siebie;
            weź to pod uwagę przy innej okazji, bo przy tej już za późno - niestety;

a nowy prezio - jeśli takim popieraniem może ugrać coś dla miasta, niech sobie popiera nawet pis albo pjn; to jego osobista sprawa; on popiera jako Szełemej a nie jako ty,ja czy inni; sprawa jego godności i samoposzanowania; i tyle;

i niestety nie będzie popularne to co napiszę odnośnie tropienia afer;
            mam to głęboko w DE; gdyby je nawet wszystkie powyciągał, to co on może poza zgłaszaniem ich do odpowiednich organów do dalszych procedur?
            i jaki ich efekt będzie??? zostaną tak przeciągane, aż ludzie o tym pozapominają i wszystko się wyciszy;
            prezio niech się skupi na wyciąganiu miasta z dna, na zdobywaniu kasy tak gdzie jest do wyrwania, na rozwijaniu miasta, a nie będzie marnował czas na walkę z historią, z której wyniknie jedynie krótka satysfakcja dla nielicznych;
            żaden wyrok nie zwróci kasy miastu;
            tak było z przekrętami ekipy sprzed kruczkowskiego i tak byłoby nawet gdyby wygrał lubiński czy wild; jeśli ktoś uważa inaczej, musi być naiwny jak przedszkolak;

a teraz pomyśl, co zyskałoby miasto na tym, że prezydent zamiast zajmować się porządnie menadżerką, spędzałby czas na szukaniu i publikowaniu słynnych już chyba wszędzie "kwitów" oraz na tworzeniu kolejnych donosów i zgłoszeń do prokuratury czy do innych organów?
            mijałyby kolejne miesiace i lata i nadal nic by tu nie ruszyło, bo kolejny prezio by rozliczał poprzednią ekipę; kruczkowski 3 lata rozliczał swoich poprzedników, składał wnioski, donosił i co?
            został któryś sensownie ukarany, zwrócił któryś kasę, poszedł któryś siedzieć, skonfiskowano któremuś majątek?
            nie;
            natomiast teraz wszyscy poszli w polityczny niebyt bez szans powrotu w mieście i to chyba jest najważniejsze;
            przynajmniej dla mnie;
            • Gość: zezol Re: Ada IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.11, 21:21
              Mylisz się dziecko, jeśli się kogoś nie rozliczy, nieważne czy po cichu czy z pompą - to wróci jak bumerang, a przynajmniej będzie się czuł bezkarny. To własnie jeden z podstawowych błędów jakie popełniła Polska. Zobacz na Czechy - tam nikt ze starej, komunistycznej ekipy nie miał dostępu do władzy i został rozliczony. U nas politycy po prostu czują się BEZKRANI. Kasować - jak w Irlandii - majątki nie tylko ich ale i rodzin jeśli udowodni się kombinowanie przy publicznej kasie. Prokuratura, CBA, zielone berety. Inni patrzą i wnioski wyciągają - acha temu się udało ukraść, ja też spróbuję. Po co te "przejrzyste Polski" i inne badziewia? Więc nie przesadzaj, owszem do przodu ale rozliczyć bandę trzeba. Też mogę popaść w niebyt mając milion czy dwa na koncie:D bo kochana - tutaj ciągle chodzi o pieniądze, i o wpływy, które gwarantują jeszcze więcej pieniędzy. Ciekawe - pytanie po raz kolejny zadane - który by w Polsce kandydował, gdyby to była funkcja tylko publiczna (np burmistrz Nowego Jorku oddaje swoją wypłatę na jakiś tam cel - sobie zostawia dolara czy dwa). Rzecz jasna pan Szełemej kasę ma z doktorowania lepszą, więc pobudki inne jak mniemam. Co tam rozliczał czerwonych Kruczkowski, ostatnio rządził z "wyklętą partią". Śmiechu warte te ich "programy", skaczą po ugrupowaniach jak z kwiatka na kwiatek. W Wałbrzychu władza od dłuższego czasu kompromituje się nieustannie. Tfu, normalnie, tfu
              • Gość: Mała Mi Zezolu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.08.11, 21:42
                zgadzam się z tobą w całej rozciągłości zezolu;
                jednak sytuacja naszego miasta wymaga wysiłku w nie właśnie pompowanego z pełną mocą - to moja ocena oczywiście; i na drugim planie - znów dla mnie - w tej chwili jest rozliczanie kolesiów;
                a jeśli piszesz o konfiskatach majątków, do tego nie ma uprawnień szełemej;
                potrzebne są zmiany ustaw, przepisów wykonawczych w skali kraju, a nie naszego grajdołka;

kto zgłosił oficjalnie aferę w mpk do prokuratury?
                szełemej?
                jeśli tak, to co jeszcze może zrobić w tej sprawie w chwili obecnej?
                dlaczego przyjmuje się założenie, że on pozamiata sprawki po pod dywan?
                dlatego że nie rzucił sie na ich poszukiwania?
                dlaczego nie dać facetowi pół roku kwarantanny chociaż, tylko od razu pisze się czarny scenariusz jego przyszłych, być może nieprawdziwych poczynań?
                z biegiem czasu uczciwsi (oby) niż dotychczasowi pracownicy, nowi - raczej natkną się na inne "przewinienia" poprzedników; co zostanie znalezione, wyjdzie na światło dzienne; może bez baloników, fanfar i strzałów armatnich, ale myslę - że tak będzie;
                póki co priorytetem dla miasta są inne sprawy; słynne obwodnice, mobruk, strefa, grodzkość, długi, niskie wpływy do kasy miasta; trzeba to uporządkować; potem można brać się za dochodzenie sprawiedliwości, która jest u nas w kraju pojęciem bardzo względnym;
                • Gość: zezol Re: Zezolu IP: *.xdsl.centertel.pl 12.08.11, 21:52
                  Owszem, ale bez udziału umoczonej brygady, niechże sprawy toczą się dwutorowo, prześwietlać spółki miejskie ale również wszystkie podległe instytucje, na które idą pieniądze z miasta. Czy i tam nie doszło do różnych nadużyć, niekoniecznie finansowych, również obsadowych. Audyty najlepiej zewnętrzne, bo jak to samego siebie kontrolować w pewnym sensie (czyli - dopuściłem jako rządzący do nieprawidłowości u podległych i teraz co, sprawdzam?). Mobruk mnie zastanawia BARDZO, ciekawe czy dołożył się do czyjejkolwiek kampanii. Mieszkańcy nie do końca chyba zdają sobie sprawę z tego, jakimi Mokrzycki obraca pieniędzmi. Ile takie pozbycie się odpadów niebezpiecznych (i to w jakich ilościach) kosztuje...śmierdzi to wszystko, oj śmierdzi
                  • Gość: Mała Mi Re: Zezolu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.08.11, 22:08
                    o ile się orientuję, szełemej już zlecił audyty wszystkich spółek;
                    mieszkańcy najpewniej nie mają zielonego pojęcia o stanie majątkowym mokrzyckiego;
                    gdyby wiedzieli, jakimi rzedami złotówek obraca, najpewniej nie uwierzyliby w moc sprawczą pana wilda, byłego wójta - nie ubliżając miejscowości i jej mieszkańcom - przysłowiowego pcimia dolnego; w obecnej chwili nie dociera do nich, że istnieją tu układy na najwyższych szczeblach, a nie w mieście, czy województwie;
                    śmierdzi; w każdym tego słowa znaczeniu;
                    potrzeba mądrej głowy, silnej ręki, twardej doo***y i języka oraz uczciwości i siły psychicznej i fizycznej, bo zacząć ciągnąć ten wózek w dobrym kierunku;
                    • Gość: Jerzy Re: Zezolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 22:23
                      Gość portalu: Mała Mi napisał(a):
                      > mieszkańcy najpewniej nie mają zielonego pojęcia o stanie majątkowym mokrzyckiego;
                      > gdyby wiedzieli, jakimi rzedami złotówek obraca, najpewniej nie uwierzyliby w m
                      > oc sprawczą pana wilda, byłego wójta - nie ubliżając miejscowości i jej mieszka
                      > ńcom - przysłowiowego pcimia dolnego; w obecnej chwili nie dociera do nich, że
                      > istnieją tu układy na najwyższych szczeblach, a nie w mieście, czy województwie

Widzę, że jesteś dobrze zorientowana w układach PO i Mokrzyckiego. Mogłabyś sobie darować uszczypliwości w stosunku do Wilda, chyba, że nadal czujecie (i słusznie) zagrożenie z jego strony.
                      • Gość: , Re: A pro po Mobruku IP: *.range86-184.btcentralplus.com 12.08.11, 23:05
                        Tu link
                        www.google.co.uk/#sclient=psy&hl=en&source=hp&q=Mokrzycki+Mobruk+zeznanie+finansowe&aq=f&aqi=&aql=&oq=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=12bc93d15725c909&biw=1212&bih=738
                        Wynika z tego, ze firma tu kokosy robi. Ponad 44 mln wartosci w aktywach i pasywach.
                        • Gość: Mała Mi Re: A pro po Mobruku IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.08.11, 22:38
                          no widzisz;
                          ty potrafiłeś znaleźć coś na temat kasy, Jerzy za to woli obrażać;
                          swoją drogą, ostry spadek zysków w ciągu roku;
                      • Gość: Mała Mi do Jerzy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.08.11, 22:32
                        Drogi Jerzy, wystarczy "wygoglować" nazwisko mokrzyckiego lub nazwę jego firmy, wejść na odpowiednią stronę, zobaczyć jakie przetargi wygrywa, jakich inwestycji dokonuje, aby ustalić sobie ogólne pojęcie o stanie finansowym firmy i właścicieli.

np. przeglądnij sobie dokładniej tę stronę www.mobruk.pl/ ;
                        lub poświęć sam więcej czasu i zamiast sugerować mi jakąkolwiek przynależność do jakiejkolwiek grupy, sam poszperaj i ustal sobie swoje osobiste zdanie, zamiast powielać idiotyzmy innych, równie pełnych wiedzy jak ty;
                        pozdrawiam;
            • Gość: wałbrzych Re: Ada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 22:33
              Zaraz, zaraz. Nie będzie miał czasu rozliczać swoich kolegów, a będzie miał czas popierać innych kumpli w kampanii wyborczej klik? To o co tu chodzi?
              • Gość: Mała Mi do wałbrzych IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.08.11, 22:35
                a czy to popieranie wiąże się z objazdowym cyrkiem wyborczym, w którym będzie brał szełemej udział ciągły i nieprzerwany???
                sądziłam, że w dobie elektroniki, łączy satelitarnych, telewizji i kamer niekoniecznie nawet cyfrowych, na poparcie można poświęcić z pół godziny, no ale mogę się mylić;
    • Gość: newt gingrich Re: Jak dr was w H zrobił IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.08.11, 00:02
      Spokojnie obywatele. W przeciągu roku wszystko się rozwiąże i miasto odetchnie z ulgą. CBA i NiK biorą na muszkę wszystkie instytucje w Wałbrzychu.
      • Gość: opas Re: Jak dr was w H zrobił IP: *.play-internet.pl 14.08.11, 13:43
        I co z tego? CBA i NiK wykażą oczywiście nieprawidłowości, pokazowo zamkną tymczasowo jedną lub dwie niewygodne osoby, , ogłosi się to w mediach z oburzeniem, a jakże, i nic z tego nie wyniknie. Jak zwykle, bo w całym protektoracie prywiślańskim tak jest. Prokuratura nic nie zrobi, a nawet jeśli to sędzia nie wyda wyroków skazujacych, bo proces się przedawni albo akta zaleją gówna z szamba, hehe.
        Oj, ale naiwna ta gawiedż.
        • Gość: Mała Mi do Opasa IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.08.11, 22:42
          skoro to przypadłość krajowa i uważasz, że nie ma szans na uleczenie, poniżasz innych, bo słowo gawiedź takie ma właśnie znaczenie, więc jaki pomysł na pieriestrojkę tego systemu masz Ty - Opasie przewielki ?????4
          krytykę anonimową spoza monitorka jedynie????
          czy może wykażesz się odwagą i wyjdziesz z butelką pełną benzyny na pracowników cba i nik - taka mała forma protestu przeciwko niesprawiedliwości i korupcji prokuratur oraz wszystkich innych instytucji ???
          • Gość: opas Re: do oficera d/s infiltracji forum ps."mała Mi" IP: *.play-internet.pl 15.08.11, 12:03
            Przyganił kocioł garnkowi, też występujesz tu
            "anonimowo".Tak więc pudło. Ja też należę do szeroko pojętej "gawiedzi" i w nie przeszkadza mi być mniej naiwnym.Pejoratywne jst słowo "motłoch" a nie "gawiedz", ale skąd niezbyt oczytany oficer ma to wiedzieć.Tak więc też pudło. Z butelką ani bagnetem na czołgi nie pójdę, bo kopanie się z koniem jest dla głupców, jak pokazuje zresztą historia. Moja broń to dobry humor, kpiarstwo i olewanie "autorytetów", w tym tych wymienionych przez ciebie. Czyli zero współpracy. A niech się podduszą urzędaski we własnym sosie. Mój pomysł na uleczenie to przeczekanie.
            Gdzieś na cichym uboczu. Czas wszystko leczy. Czyli w tym przypadku, co podgniłe-samo zgnije do reszty. Po co tracić czas na walkę z truchłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka