Dodaj do ulubionych

Brawo dla Prezydenta

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.10.11, 18:49
Brawo dla Pana Szełemeja w końcu ktoś ma jaja żeby pozbyć się prywatnych przewoźników, wszyscy wiemy jak jeźdżą prywaciarze, zawsze przed autobusem i niech nie mówią że takie są rozkłady, pod ratusz poszli właściciele którzy najwięcej na tym stracą, oni zarabiają 400 zł dziennie na czysto na jednym busie, więc jest o co walczyć, wszystko to jest przyczyną tego że były prezydent Kruczkowski dał im zezwolenia i to on doprowadził do upadku i Mpk i tego bałaganu którego niema nigdzie w polsce, żaden normalny prezydent niedałby zezwolenia i tracił w ten sposób przychody do miasta, pieniądze z biletów MPK idą do miasta, pieniądze z busów idą do takich osób jak Tatuśko, Waszczak. Za upadłość Mpk powinno się zamknąć Kruczkowskiego, Zarzeckiego i radę nadzorczą, teraz ich niema i Mpk już nidługo też. Zabrać koncesje busiarzom, tak trzymać Panie Prezydencie, chyba się Pan nie przestraszy.
Obserwuj wątek
    • Gość: pieszy Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 19:03
      Jasne, brawo! Najlepiej ich od razu rozstrzelać. Po co prezydentowi tylu mieszkańców, na dodatek z rodzinami. Żadnemu z tych rządzących platfusów do łba nie przyjdzie, żeby zrobić to co mówił Wild. Wziąć nyskarzy na garnuszek miasta i puścić na boczne trasy, a zaoszczędzi się na rozklekotanych autobusach. I wilk syty i owca cała. Przecież busiarze to mieszkańcy Wałbrzycha udupionego przez PO. Za jaja to najlepiej wziąć i wykopać tę całą partyjną bandę od wacików.
    • Gość: jomjom Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.dialog.net.pl 06.10.11, 19:29
      Koniec ery rudych palantów w busach, którzy wymuszają pierwszeństwo.
      Koniec oszustów, którzy nie nabijają paragonów.
      • staalkeer Re: Brawo dla Prezydenta 06.10.11, 19:38
        wolicie mieć monopol i wyższe ceny, się nie dziwię że tu taka bida jak większość to ćwierć inteligenci nie znający się na ekonomi
        • Gość: haha Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.dynamic.chello.pl 06.10.11, 19:51
          ekonom się odezwał! Komunikacja miejska to nie wolna amerykanka. Tu nie występuje typowa konkurencja wolnorynkowa.
    • Gość: hehe Re: Brawo dla Prezydenta IP: 89.174.99.* 06.10.11, 19:45
      Szelemej to jak Kononowicz WSZYSTKO ZLIKWIDUJE
    • Gość: Malutka Mimi Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 19:58
      Widzisz Karolinko, bo to jest tak:
      Kruczkowski dał zezwolenie i z tego ( niby) zarobku 400-stu zł dziennie i z tego co zostaje po opłaceniu ZUS-u, podatków ,paliwa, napraw, mandatów i diabli wiedzą czego tam jeszcze - żyje kilka rodzin, czyli kilkadziesiąt małoletnich i dorosłych obywateli tego miasta.

Twój bohaterski Szełemiej pokazując tym ludziom jaja wysyłając ich na i szczaw, pokazuje (również i tobie), że ma w dupie egzystencję mieszkańców i że bardziej liczy się z decyzją Kruczkowskiegow sprawie powstania Mobruku i z zarobkami Mokrzyckiego niż z twoim zdrowiem .
      A że zdrowie Ci się pogarsza, to widać po tym wpisie.
      • Gość: Gosc Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.10.11, 20:30
        Mimi popieram to co napisalas przed chwila ogladalem prostest busiarzy i jestem calkowicie za nimi to jest znowu kolejne szukanie winnych w tym wypadku chodzi o upadlosc MPK ci co do tego doprowadzili dzis ciesza sie zyciem, kasa a szuka sie winnych w busiarzach, ze to oni odbierali pasazerow-smiechu warte. proponuje tez zlikwidowac tasowki bo tez zabieraja pasazerow. Ja jako pasazer mialem do wyboru dwa przewozy wybieralem prywatne proste z powodu ceny i klamstwem jest, ze busiarze nie przestrzegali swoich godzin trasy, ktore mnie interesowaly dosc czesto zawsze bus byl o swojej porze wdlug rozkladu. Busami jezdza tacy jak ja czyli sporadycznie i glownie z powodu ceny i jeszcze przy niskich cenach sa ulgi dla uczniow, emerytow czy studentow, ale kogo to obchodzi najlepiej likwidowac , ludzie na zasilki i niech powiekszaja grono bezrobotnych tylko zasilki tez trzeba placic. z czyjej kieszeni oczywiscie z naszej podatnikow. Dlaczego nie pciagnie sie do odpowiedzialnosci karnej tych co doprowadzili do upadlosci MPK tylko chce sie obrarczyc busiarzy. watpie czy wygracie ta walke ale zycze powodzena nie dajcie sie, a ci co tak was neguja na forum niech sie najpierw zastanowia bo dzis maja prace, pieniadze jutro moze byc roznie.
        • Gość: Mała Mi Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.11, 08:20
          popieram;
          ja również nie korzystam z usług mpk;
          w busach jest czyściej i spokojniej;
          kierowca nie zamyka drzwi przed nosem, nie pali w czasie jazdy, jeśli ktoś zachowuje się niestosownie, zawsze reaguje;
          i wbrew wielu opiniom o ich niepunktualności, to kierowcy mpk mogą się od wielu busiarzy wiele nauczyć;
          • Gość: ddddd Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.10.11, 17:46
            zaraz się popłacze
    • Gość: aliiiiii Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 20:36
      dzihadddddd
    • Gość: do karoliny Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.11, 20:37
      zwiazkowy pieniaczu nie napinaj sie bo ci zylka peknie. Mpk wykonczyla zwiazkowa lawa ktora zalala te firme. 4 zwiazki i dupochrony dla 60 przydupasow bedacych w zarzadach. Ot co. Roszczenia i skomuszale myslenie was wykonczylo. Teraz przyjda francuzi albo zydzi i poznacie prawdziwy smak pracy a swe zwiazkowe choragiewki zatkniecie na balkonach w ogrodkach na altankach. O czasach Kruczkowskiego ktory was tolerowal jeszcze zamarzycie.
      • Gość: marysia Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.play-internet.pl 06.10.11, 21:37
        Otóż to!
        Pamiętacie wejście w spór zbiorowy, którego jednym z punktów była niezgoda kierowców na wpuszczanie pasażerów do autobusów przednimi drzwiami?
    • Gość: sexxxxxx Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 06.10.11, 22:12
      Jak zlikwidują busiki to teraz będę kwitł na przystanku przez godzinę, a potem wciskał do przepełnionego autobusu.
      Ale najwazniejsze, że Karolince to pasuje i będzie mogła doświadczać orgazmu, smyrając się niechcący o pasażerów.
      Busiki można likwidować jeżeli MPK będzie mogło je zastąpić swoim taborem. ale doktora to nie obchodzi nie jeździ autobusem.
      • Gość: pedro Re: Brawo dla Prezydenta IP: 217.170.102.* 07.10.11, 09:22
        Prowadzę inna działalność gospodarczą i powiek krótko: to co odpiernicza Szełemiej szykanując prowadzadzących firmy busiarzy to jest początek najzwyklejszego czerwonego terroru. Komuna też rugowała bandycko konkurencję kontrolami, domiarami , itp.
        Dlatego w 90r. trzeba było wariantu rumuńskiego jak z Ceausescu, a nie dogadywania się z czerwonymi gadami.
    • Gość: maciek Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.10.11, 17:41
      Cezary Sokólka dla mnie to burak, jak wyciągnął kartkę na której pokazał że zadłużenie mpk przed przyjściem Kosiura wynosiło 3,5 mln, to już nie wiadomo czy trzeba się śmiać czy płakać z jego głupoty.
      • Gość: kilian Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.ip.netia.com.pl 07.10.11, 21:25
        a dlaczego nikt nic nie mówi o biletach miesięcznych, których brak w busikach?Najwięcej jeździ na miesięcznych!
        • Gość: Gosc Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.10.11, 21:34
          bo busami jezdza tacy jak ja od czasu do czasu i bilet miesieczny nie jest nam potrzebny mamy alternatywe wyboru bus jest tanszy a jednorazowy bilet w autobusie nie kumasz?????
          • Gość: do gościa Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.ip.netia.com.pl 08.10.11, 10:41
            skoro jeździsz tylko od czasu do czasu, to po co bronisz busiarza. Ja i tysiące wałbrzyszan jeździ codziennie na bilet miesięczny. Im busiarze nie są potrzebni!
            • Gość: Gosc Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.10.11, 11:55
              o co ci chodzi mamy wybor -prawda? Ty jezdzisz autobusem ja wole busem i ja nie krzycze, zeby zlikwidowac autobusy moze dla ciebie oszczednosc na busie w stosunku do cen w autobusie jest smieszna dla mnie nie. Poza tym ilosc osob korzystajacych z busow swiadczy o tym, ze sa potrzebne wiec nie wypowiadaj sie za tych co korzystaja z busow.
    • Gość: zuzka Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.11, 21:57
      Tzw. busiarze to zwykli przestepcy, ktorych miejsce jest w pierdlu. Pod ratuszem postawili swoje sztandary (czyli busy spelniajace normy, ktorymi nie mialam okazji jezdzic). Dlaczego w pierdlu? Za handel kradzionymi samochodami i podpalenia busow konkurencji (prawdziwej), ktrora kilka lat temu chciala wejsc na rynek. Dziwia mnie komentarze walbrzyszan, ktorzy albo sa idiotami albo nie wiedza co to za szemrany interes.
      • Gość: Rebel Yell Re: Brawo dla Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 09:15
        >Dziwia mnie komentarze walbrzyszan, ktorzy albo sa idiotami albo nie wiedza co to za >szemrany interes.

Wiedza, tylko znaja tez pojecie skali i patrzac na spolki miejskie, spolecznikow i wierchuszke ktorzy robili z tym miastem co chcieli przez kilka lat, wyszlo im ze busiarze to pikus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka