Dodaj do ulubionych

brak słóww!!!

IP: *.99.wv.cust.t-mobile.co.uk 31.10.11, 00:51
w tym kraju nigdy nie bedzie dobrze popatrzcie na to

www.um.walbrzych.pl/archbip/zalaczniki/5741/pkt_f.pdf

chce mi sie zwracac jak patrze w strone polski!! mam nadzieje ze nigdy nie bede musial tam wracac! zlodzieje !!
Obserwuj wątek
    • Gość: bom Re: brak słóww!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.10.11, 01:30
      Z czego to miasto ma zyć jak z jednej strony nie płacone podatki i należności a zdrugiej strony barykady ludzie nie mający pracy?
    • radcom Re: brak słóww!!! 31.10.11, 07:53

Gość portalu: niebiesooki napisał(a):

> w tym kraju nigdy nie bedzie dobrze popatrzcie na to
      >
      > www.um.walbrzych.pl/archbip/zalaczniki/5741/pkt_f.pdf
      >
      > chce mi sie zwracac jak patrze w strone polski!! mam nadzieje ze nigdy nie bede
      > musial tam wracac! zlodzieje !!

I rzygaj tam na wyspie pedryli, myjąc kible po nocach.

Całe szczęście, że masa podobnych tobie idiotów opuściła nasz kraj.

Umorzenia podatku, które cię tak obruszyły, dotyczą mieszkań dziedziczonych przez dzieci i wnuki. Słusznie umorzono lub rozłożono na raty należności, które i tak były nieściągalne. Należności te powstały w 2006 roku, w międzyczasie zmieniło się prawo i podatku od spadków w pierwszej linii już nie ma. Miasto też nigdy nie miało udziału w tym podatku, więc o co chodzi?

Zanim coś napiszesz, oderwij się od mycia kibla i uzupełnij braki w pojmowaniu rzeczywistości.

Krzyż na drogę, radcom

• Gość: mf Re: brak słóww!!! IP: *.play-internet.pl 31.10.11, 08:22
        a popatrzyłeś niżej durniu, gdzie np. 21 tysięcy podatku od nieruchomości umorzone miała Fundacja Wałbrzych 2000 ?

wychodzi na to że ja płacąc 15 tys rocznie podatku od nieruchomości jestem jebnięta
      • Gość: niebiesooki Re: brak słóww!!! IP: *.105.wv.cust.t-mobile.co.uk 31.10.11, 10:28
        radcom Ty pewnie jestes jednym z tych radnych albo innych przydupasow prezydenta wiec kto jest pedrylem i kto komu czysci buty to widac po poziomie twojej wypowiedzi, na dodatek znowu urzywasz krzyza jako narzedzia. A moze jest tam i Twoje nazwisko albo nazwa Twojej firmy?
        • lekarzspecjalista Re: brak słóww!!! 31.10.11, 19:51
          No, on tak ma.
    • Gość: Darek Re: brak słóww!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.10.11, 08:08
      2006 rok - No faktycznie nie masz po co wracać skoro posługujesz się informacjami z przed 5 lat
      • Gość: mz Re: brak słóww!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.10.11, 08:52
        A dlaczego nie płacą czynszu? I to jakie kwoty!!
        • Gość: konik garbusek Re: brak słóww!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.10.11, 09:14
          To ja tez nie będę już płacił czynszu, za bilety, za parkowanie skoro i tak umorzą. Lepiej kupic ze 2 flaszki bo za izbę też umorzą jak coś. WAŁBRZYCH TO RAJ NA ZIEMI
      • Gość: niebiesooki Re: brak słóww!!! IP: *.105.wv.cust.t-mobile.co.uk 31.10.11, 10:31
        jak bylo 5 lat temu tak jest i teraz. Cos sie zmienilo? Zauwazyles jakies zmiany? heh
        • Gość: TSC Re: brak słóww!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 16:17
          Nie interesuje mnie komu i ile umorzono, darowano czy rozłożono na raty.
          Interesuje mnie natomiast jakim prawem taka lista wyciekła do internetu.
          Jakim prawem upubliczniono nazwiska osób znajdujących się z takich czy innych powodów w rejestrze Urzędu Skarbowego, Izby Wytrzeźwień, ukaranych za zajęcie pasa drogowego, czy osób, którym rozłożono czynsze na raty.
          O ile popularne nazwisko KOWALSKI trudno jest przypasować do określonej osoby, o tyle
          nazwisko KUBALA MAREK (poz nr.4) czy GUSTAB DARIUSZ (poz nr. 91) nie mówiąc już o takim nazwisku jak HAIATLY MUWAFAK - do popularnych nie należą i z dużą dozą prawdopodobieństwa można wskazać te osoby, a co za tym idzie wysunąć nie koniecznie korzystne dla nich wnioski.
          Ani mnie to ziębi ani grzeje, ale będąc na miejscu którejkolwiek z osób z tej listy, z całą pewnością rozjebabym ten wałbrzyski WikiLeaks przed sądem.

• Gość: * Re: brak słóww!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.10.11, 19:58
            > Jakim prawem upubliczniono nazwiska osób znajdujących się z takich czy innych p
            > owodów w rejestrze Urzędu Skarbowego, Izby Wytrzeźwień

Coś się tak uniósł? Twoje nazwisko widnieje wśród klientów wytrzeźwiałki?
            • Gość: maryan Re: brak słóww!!! IP: *.play-internet.pl 02.11.11, 13:20
              Pieniądze publiczne, to i informacja publiczna. Jeśli kiedyś zaliczysz, to lepiej zapłać i po sprawie -jeśli chcesz umorzenia publicznych pieniędzy, licz się z tym ze mam prawo się o tym dowiedzieć.
              • Gość: swes Re: brak słóww!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.11.11, 13:34
                publiczny to może twój dom ,skoro coś jest rozłożone na raty, to musiało dość do ugody,i jest spłacone ,to czego jakiścw... publikuje to .
                • Gość: maryan Re: brak słóww!!! IP: *.play-internet.pl 02.11.11, 13:43
                  Jeśli chodzi o cywilnoprawną należność naszej gminy, to rozłożenie jej na raty powoduje umorzenie odsetek. A to już uszczuplenie finansów publicznych i powinno być jawne, komu i ile. Kto tu komu robi łaskę, ludzie zastanówcie się przez chwilę.
    • Gość: llo Re: brak słóww!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.10.11, 15:55
      No właśnie jedni tam wymienieni czynsz mają umorzony bo trudna sytuacja, a potem na wycieczkę zagraniczna jadą i jeszcze na portalach zdjęcia wstawiają. Skandal !!!!
      • radcom Re: brak słóww!!! 31.10.11, 19:31
        Tak stanowi prawo. Umorzenia należności podatkowych są informacją publiczną. System jest mało szczelny, więc wielu cwaniaczków to wykorzystuje. Byłoby może inaczej, gdybyście ćwoki uczestniczyli w wyborach. A tak macie to, co zgotowała wam mniejszość. I prędko się to nie zmieni. Sami sobie jesteście winni.

Widzisz niebieskooki, prowadząc stowarzyszenie "non profit", jestem zwolniony z podatku obligatoryjnie. Bez umorzeń. Ale prowadząc firmę płacę zajebiste podatki by takie ćwoki jak ty miały szansę skończyć szkołę podstawową...

PCMD, radcom
        • Gość: vfd Re: brak słóww!!! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.10.11, 20:16
          no jestem na tej liście i co z tego już dawno spłacone,a powstał przez nagłą chorobom,I to dzięki takim prywaciarza co niby sumiennie podatki płacom a ludzi na czarno zatrudniają , albo podpisom łaskawie umowę na najniższą krajową .
          • radcom Re: brak słóww!!! 31.10.11, 20:22
            Gość portalu: vfd napisał(a):

> no jestem na tej liście i co z tego już dawno spłacone,a powstał przez nagłą ch
            > orobom,I to dzięki takim prywaciarza co niby sumiennie podatki płacom a ludzi n
            > a czarno zatrudniają , albo podpisom łaskawie umowę na najniższą krajową .

Zaiste. Jak czytasz tak jak piszesz, to życzę szczęścia w życiu. Bo na sukces raczej nie licz...

Do łopaty ćwoki, radcom

• Gość: Z listy Re: brak słóww!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.11, 21:32
      Jeżeli chodzi o przedsiębiorców, to chodzi tu o podatki za wynajmowane od adm-u pomieszczenia. Dodam że były to opłaty za kilka lat wstecz, naliczone z opóźnieniem bo w ratuszu się obudzili że trzeba płacić podatki gruntowe, o czym było głośno. Dlatego je później umorzono. Dzieki temu wiele firm hula do dziś.
      Poza tym odliczenia czynszów z racji wykonania tam remontów. Wielka afera ot co.
      No i na koniec umorzenia pobytów u komornika na kilka tys. zł. Porządni ludzie raczej tam nie trafiają ;)
      Pozdrawiam
      • Gość: TSC Do "radcom" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.11, 00:04
        Mam w dupie kolego "radcom" co stanowią prawa: kaduka, szariatu, świętej inkwizycji czy kołchoźnianej sprawiedliwości „ RP” .
        Wiem natomiast, że zgodnie z obecnie obowiązującym prawem, nawet w tym rynsztoku - a to za przyczyną ratyfikowania postanowień obowiązujących w całej Unii Europejskiej – jakiekolwiek działania dyskredytujące jednostkę ( i nie tylko ) jest przestępstwem.

Każda z osób wymieniana z imienia i nazwiska bez jej zgody w środkach masowego przekazu , do tego jeszcze przez ośrodek zaufania publicznego jakim jest Urząd Państwowy, ma prawo dochodzić zadośćuczynienia za szkody poczynione na wizerunku, zgłaszając przestępstwo do prokuratury, chociażby w ramach art. 212 K.K.
        Oczywiście znając groteskową pokrętność tubylczego „wymiaru sprawiedliwości”, podjęcie takiego działania z góry przyjmuję za działanie bez powodzenie .
        Dlatego też pisząc kolokwialnie „rozjebałbym przed sądem” z całą pewnością nie miałem na myśli tutejszej dintojry sądowej , lecz europejskie Sądy (Strasburg, Luksemburg ) , mające wpływ na tresurę waszych bolszewickich przyzwyczajeń .
        Z drugiej strony , zastanawiam się czy jest sens rzucać perły między wieprze, skoro wasz własny przedstawiciel w randze ministra określił to zbiorowisko jako „dziki kraj”.
        • Gość: $$$ Re: Do "radcom" IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.11.11, 09:50
          Każda z osób wymieniana z imienia i nazwiska bez jej zgody w środkach masowego przekazu , do tego jeszcze przez ośrodek zaufania publicznego jakim jest Urząd Państwowy, ma prawo dochodzić zadośćuczynienia za szkody poczynione na wizerunku

Jakie szkody buraku? Od wczoraj jeden ze znanych mi z widzenia kolesi ma znacznie większe poważanie na dzielni tylko dzięki temu, że jego nazwisko widniało na liście klientów izby wytrzeźwień. W dodatku z rachunkiem opiewającym na bardzo dużą sumę.
          • Gość: zagraniczny Re: transparentnosc IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 01.11.11, 10:20
            Ludzie, nie popadajcie w paranoje danych osobowych. Takie listy jaka jest tu przedstawione to standard w krajach UE gdzie mozna sprawdzic ile zarabia sasiad i czy zaplacil mandat. Dalej, mozna zadzwonic do urzedu czy na policje podajac nr. rejestracyjny pojazdu i sprawdzic gdzie mieszka wlasciciel. Kosmos jak dla was, co? Bo w Polsce kazdy robi male lub duze przewalki lacznie z emerytami i dziecmi.
            Szykujcie sie jednak na dalsze zmiany skoro chcielista unii.
            • Gość: Maiglöckchen Re: transparentnosc IP: *.de 02.11.11, 06:40
              Du polishe dummkopf, ty pokaż chociaż jeden link gdzie ja zobacze nazwiska niemcow z jakikolwiek miasto co nie zaplacili za izba wytrzezwien.
        • jakas1 Re: Do "radcom" 02.11.11, 09:17
          Art. 212 KK? Rzeczywiście, występuje w tym wątku pomówienie, ale wyłącznie w treści Twoich postów :D
          Co do sedna sprawy: gmina nie tylko może, ale ma obowiązek podawać do publicznej wiadomości takie listy z nazwiskami. Ustawa z dnia 27 sierpnia 2009 r. o finansach publicznych, art. 37.
          Zarząd jednostki samorządu terytorialnego podaje do publicznej wiadomości w terminie: wykaz osób prawnych i fizycznych oraz jednostek organizacyjnych nieposiadających osobowości prawnej, którym w zakresie podatków lub opłat udzielono ulg, odroczeń, umorzeń lub rozłożono spłatę na raty w kwocie przewyższającej łącznie 500 zł, wraz ze wskazaniem wysokości umorzonych kwot i przyczyn umorzenia
          • Gość: ddd Re: Do IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.11.11, 12:43
            ok ale skoro uregulowałem zadłużenie ,to niech mnie wykreślą z tej listy .
            • jakas1 Re: Do 02.11.11, 14:46
              Gość portalu: ddd napisał(a):

> ok ale skoro uregulowałem zadłużenie ,to niech mnie wykreślą z tej listy .

Uregulowałeś, bo Ci pewnie rozłożyli na raty i fakt tego rozłożenia gmina ma obowiązek podać do publicznej wiadomości. Nikt nie będzie teraz poprawiał tej listy za każdym razem, jak ktoś łaskawie zapłaci ratę. Trzeba było wszystko w terminie regulować, to byś się na liście nie znalazł.
        • Gość: maryan Re: Do "radcom" IP: *.play-internet.pl 02.11.11, 13:48
          Tak, szczególnie w Luksemburgu polecam.
          • Gość: podatnik czy to mąż radnej Olanin ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 14:10
            Olanin Sławomir Pphu "Sław-Pol" pozycja 28 w spisie?

Czy to ten facet, który jeździ nowym terenowym Porsche ??

nieźle , jak się bogatym rodzinom radnych umarza, brawo???
            • Gość: TSC Do "Jakas1" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 16:29
              Wszystko się zgadza ...
              Art.(Ustawy). 37. 1. Zarząd jednostki samorządu terytorialnego podaje do publicznej wiadomości w terminie:........
              f) wykaz osób prawnych i fizycznych oraz jednostek organizacyjnych nieposiadających osobowości prawnej, którym w zakresie podatków lub opłat udzielono ulg, odroczeń, umorzeń lub rozłożono spłatę na raty w kwocie przewyższającej łącznie 500 zł, wraz ze wskazaniem wysokości umorzonych kwot i przyczyn umorzenia.
              *
              2. Podanie do publicznej wiadomości wykazu, o którym mowa w ust. 1 pkt 2
              ...litera „f„ nie narusza przepisów o tajemnicy skarbowej (?!).

No i cacy, tyle tylko, że radzę zapoznać się również z prawem nadrzędnym, czyli z Kartą Praw Podstawowych UE i takimi artykułami jak: 1, 4 a w szczególności z art. 8: Ochrona danych osobowych gdzie stoi jak byk:

1. Każdy ma prawo do ochrony danych osobowych, które go dotyczą.
              2. Dane te muszą być przetwarzane rzetelnie w określonych celach i za zgodą osoby zainteresowanej lub na innej uzasadnionej podstawie przewidzianej ustawą. Każdy ma prawo dostępu do zebranych danych, które go dotyczą, i prawo do dokonania ich sprostowania.
              3. Przestrzeganie tych zasad podlega kontroli niezależnego organu.

No to teraz przejdźmy do tej „innej podstawy przewidzianej ustawą” w oparciu o wiążący przykład kazusu rozpatrywanego przez Trybunał w Strasbourgu z dnia : 9 listopada 2010.
              Volker und Markus Schecke GbR (C﷓92/09),
              Hartmut Eifert (C﷓93/09)
              przeciwko
              Land Hessen,

I co my tu czytamy ?
              :
              22 Zgodnie z art. 2 rozporządzenia nr 259/2008 „[i]nformacje określone w art. 1 są udostępniane na stronie internetowej, po jednej na każde państwo członkowskie, pod postacią wyszukiwarki umożliwiającej użytkownikom przeszukiwanie danych w oparciu o kryteria takie jak nazwa beneficjenta, gmina, otrzymane kwoty określone w lit. e), f), g) i h) art. 1 lub ich kombinację, oraz wyodrębnienie odpowiednich informacji w formie pojedynczego zestawu danych .

23 Artykuł 3 ust. 3 tego rozporządzenia uściśla, że „[i]nformacje są dostępne na stronie internetowej przez dwa lata od daty ich początkowej publikacji”.

24 Artykuł 4 rozporządzenia nr 259/2008 stanowi:
              1. Państwa członkowskie informują beneficjentów o tym, że ich dane będą publikowane zgodnie z rozporządzeniem (WE) nr 1290/2005 oraz niniejszym rozporządzeniem, oraz informują ich o możliwości przetwarzania danych przez organy audytowe i dochodzeniowe Wspólnot i państw członkowskich dla zabezpieczenia interesów finansowych Wspólnot.

Przyjmując, że w żywotnym interesie RP leży informowanie gawiedzi; kto miał szczęście i zmarł a kogo ominęła ta przyjemność i dlatego dalej wisi Izbie Wytrzeźwień kasę za pobyt , to dane takiego delikwenta pokutują już od 3 lata nielegalnie w internecie, naruszając tym samym przepisy art. 8 Konwencji w całej jego rozciągłości. To po pierwsze.

Po drugie:
              Jeśli wierzysz, że którakolwiek z 2567 osób tej wałbrzyskiej listy została wcześniej poinformowana a następnie wyraziła zgodę na publikację swoich danych osobowych, to gratuluję wiary w cuda.
              Po trzecie:
              Nic dziwnego, że Polska jest jednym z liderów przed ETPC w Strasbourgu topiących ciężki szmal w przerżniętych sprawach, skoro mamy we władzach mędrców podobnych do tych z tego Forum
              Na szczęście dla budżetu RP jest nadzieja, że i na tej wałbrzyskiej liście jest niewielu rozgarniętych tubylców. Choć tu mogę się mylić...
              Pozdrawiam.
              • Gość: maryan TSC IP: *.play-internet.pl 02.11.11, 16:56
                Większych bzdur nie widziałem.
                Dla zainteresowanych i tych, co nie wierzą, że tak jest: rozporządzenie, o którym tak wiele było mowy dotyczy... szczegółowych zasad stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1290/2005 w zakresie publikowania informacji na temat beneficjentów środków pochodzących z Europejskiego Funduszu Rolniczego Gwarancji (EFRG) i Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich (EFRROW), zatem ma się jak pięść do nosa do tematu.
                • Gość: TSC maryan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 22:53
                  Ustawa o ochronie danych osobowych12
                  z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. Nr 133, poz. 883)
                  tekst jednolity z dnia 17 czerwca 2002 r. (Dz.U. Nr 101, poz. 926)
                  Zmiany
                  Art. 1. [Prawo do ochrony]

Art. 27. [Zakaz przetwarzania danych]
                  1. Zabrania się przetwarzania danych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy
                  polityczne, przekonania religijne lub filozoficzne, przynależność wyznaniową, partyjną lub związkową, jak również danych o stanie zdrowia, kodzie genetycznym, nałogach lub życiu seksualnym oraz danych dotyczących skazań, orzeczeń o ukaraniu i mandatów karnych, a także innych orzeczeń wydanych w postępowaniu sądowym lub administracyjnym.

Zadanie domowe:
                  Zerknij na opublikowaną niżej listę "uszczęśliwionych" i znajdź 8 szczegółów nie pasujących do przepisu cytowanej ustawy.

Lp./ Wyszczególnienie/ Nazwa dłużnika (Imię, Nazwisko lub Nazwa Firmy)/ Tytuł należności / Kwota ulgi, umorzenia, odroczenia, rozłożenia na raty/Przyczyna umorzenia

1. Umorzenie - Krystyna Bogacka za zajęcie pasa drogowego - 900,70 Wyrok Sądu Rejonowego w Wałbrzychu - ze względu na trudną sytuację finansową.

1. Rozłożenie na raty - Mateusz Niedziela - opłata dodatkowa za jazdę bez biletu 679,97 - trudna sytuacja finansowa
                  2. Rozłożenie na raty - Wioletta Pochel - opłata dodatkowa za jazdę bez
                  biletu
                  532,49 - trudna sytuacja finansowa
                  3. Rozłożenie na raty - Zdzisław Murdzyk - opłata dodatkowa za jazdę bez 542,57 - trudna sytuacja finansowa
                  1. Rozłożenie na raty - Zofia Wojtkowska - za zajęcia pasa drogowego 1 000,00 - trudna sytuacja finansowa
                  2. Rozłożenie na raty- Małgorzata Wojtkowska - za zajęcia pasa drogowego 500,00 - trudna sytuacja finansowa

2. Rozłożenie na raty -Teatr Lalki i Aktora w Wałbrzychu - za zajęcia pasa drogowego 4 625,19 - trudna sytuacja finansowa
                  1. Rozłożenie na raty- SPPKM ,,Kontra” - za korzystanie z przystanków
                  autobusowych
                  5 302,98 - trudna sytuacja finansowa

A teraz głośno i wyraźnie czytaj wytłuszczony tekst tak długo, aż ci się rozjaśni pod deklem.

2. Przetwarzanie danych, o których mowa w ust. 1, jest jednak dopuszczalne, jeżeli:
                  1) osoba, której dane dotyczą, wyrazi na to zgodę na piśmie
                  , chyba że chodzi o usunięcie
                  dotyczących jej danych,
                  2) przepis szczególny innej ustawy zezwala na przetwarzanie takich danych bez zgody osoby,
                  której dane dotyczą, i stwarza pełne gwarancje ich ochrony.

Co się zaś tyczy publikowania informacji w internecie na temat beneficjantów, i jak to się ma do nosa, to z uwagi na złożoność tematu, o wykład na temat zasady adekwatności w przepisach prawa, jakim posługuje się między innymi Trybunał w Strasburgu, poproś może teraz kogoś kto lubuje się w wykładach dla słuchaczy na miedzy.
                  • jakas1 Re: maryan 03.11.11, 08:26
                    Wszystkie wymienione przez Ciebie osoby, żeby skorzystać z umorzenia/rozłożenia na raty musiały wcześniej złożyć wniosek o to na piśmie.
                    Widziałeś ten wniosek? W jego treści wszystkie ww. osoby wyraziły zgodę na takie przetwarzanie danych osobowych przez Urząd Miasta.
                    • Gość: TSC Pop swoje - chłp swoje. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 09:40
                      No, co ty powiesz. Wniosek o umorzenie trzeba składać na piśmie ?
                      No,no. A toś mnie zaskoczył.
                      Rozumiem, że do tego jeszcze trzeba dobrowolnie wyrazić zgodę na publiczne zgnojenie i kopniaka w dupę.

Nic dziwnego, że przy takich durniach Mokrzycki wybrał sobie Wałbrzych na składowisko odpadów.
                  • Gość: maryan TSC IP: *.play-internet.pl 03.11.11, 09:01
                    Nie rozumiesz relacji pomiędzy przepisem ogólnym a szczególnym.
                    Nie ma o czym gadać.
                    • Gość: TSC Re: TSC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 09:43
                      Rozumiem "maryan".
                      Jak się nie obrócisz, zawsze z tyłu masz dupę.
    • Gość: Gośka Re: brak słóww!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.11, 20:52
      Mój wpis w w/w w zasadzie wpisie to problem z wywieszona reklamą na budynku. Jest to budynek przy ul. Kościuszki 4-6. W 1996r. Zarząd Dróg i Komunikacji zmienił siedzibę( z kupionej przez miasto za ciężkie pieniądze ponad 1 000 000 od Fabryki Porcelany Wałbrzych przeniósł się do innej siedziby zostawiając owy budynek na pastwę losy. W tym budynku nikt przed 01-12-2006 nikt nie mógł albo nie chciał mnie poinformować o adresie przeniesionego budynku.W imię prawa każdy obywatel musi do skutku szukać siedziby danego urzędu mimo iż wszystkie urzędy w okresie przed Śwątecznym nie pracują.Poszukałam owego adresu po Śwętach więc zostałam ukarana.Wiele osób pisało iż za swoje zobowiąznia trzeba płacić ale urzędy nie chcą płacić za swoje pomyłki.w jednym z postów ktoś napisał że to wina prywaciarzy bo nie płac za swoje zobowiązania.Ludzie poi 01 stycznia kiedy wejdzie uhhalona prezez PO PSL i część SLD uchwła o podtku tz. dizlowskim ,wszystko pójdzie znowusz w górę od chleba pomieszkania , które mamy i tak jedne z nakjwyższych w U jesteśmy na drugim miejscu w UE pod względem wysokości opłat zwiazanych z życiem codziennym.

u
      • Gość: NIKT Re: brak słóww!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 14:55
        "Powód umorzenia - interes podatnika"... Ciekawe, czy na interes mojego starego też mi się coś należy?
        • Gość: Hmm Re: brak słóww!!! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.11.11, 20:19
          > Ciekawe, czy na interes mojego starego
          > też mi się coś należy?
          Zrobił Ciebie więc niewiele jest wart.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka