Dodaj do ulubionych

brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogotowia

IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.11, 18:20

witam czy ktos moze mi odpowiedziec na pytanie dlaczego pomimi unijnych wymogow w walbrzyskim pogotowiu ratunkowym zatrudnieni sa jeszcze kierowcy niby ratownicy tylko po kilkudniowym szkoleniu ratowniczym sa to pojedyncze osoby ale prosze uwierzcie ci panowie nie potrafia nawet zmierzyc cisnienia
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc.gaga Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.11.11, 19:45
      sa to pozostalosci komuny starsi panowie tuz przed emerytura to prawda ze zadnego wyksztalcenia medycznego nie posiadaja pracuja tylko jako kierowcy choc dziwie sie bo w obecnych czasach kierowca karetki musi byc [b]owniez ratownikiem z prawdziwego zdarzenia
      • Gość: Mundek Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo IP: *.walbrzych.vectranet.pl 20.11.11, 20:24
        Jak ci nie pasuje, to nie wzywaj i nie będziesz się głupio zastanawiał czy umie mierzyć czy nie.
        Jeszcze wam kretyńskie przepisy unijne bokiem nie wyszły :
        - kierowca ma mierzyć RR
        - lekarz ma wskrzeszać zmarłych
        - banan ma mieć 14 stopni krzywizny
        - marchewka jest owocem
        - kałuża to rozlewisko wodne bez znaczenia gospodarczego wyłączone spod dopłat unijnych.

Kierowca ma pacjenta i zespół karetki dowieźć szybko i bezpiecznie do celu. Niech każdy robi
        to co do niego należy i na czym się zna, to żadna Unia nam nie podskoczy.
        • Gość: do Mundka Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.11, 21:20
          Więcej zdrowomyślących nam potrzeba a UE będzie się z nami liczyła. POddaństwo zazwyczaj prowadzi do niewolnictwa.
          • haba.baba Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo 21.11.11, 13:17
            A ja uważam że człowiek cały czas powinien się uczyć i w danej pracy się rozwijać,a nie twierdzić że ja tu tylko kierowca.To teraz nie te czasy,trzeba umieć wszystko i dobrze to wykonywać.bo też my na tym cierpimy,i słyszymy jak nam podają inny numer telefonu,albo inny pokój bo odpowiedz słyszymy ja nie wiem bo na co dzien się tym nie zajmuję-chyba coś nie tak
            • Gość: Polak specjalista ds. lecznictwa do założyciela wątku IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.11, 13:53
              Po pierwsze to kierowca jeszcze nie musi być Ratownikiem Medycznym , do jakiegoś czasu ma zrobić szkolę , więc maja jeszcze czas .

Po drugie co to znaczy że nie potrafi zmierzyć ciśnienia ? na jakiej podstawie wydajesz taką opinie ?

Po trzecie jest tzw. kierownik zespołu i kierownik zespołu działa a kierowca mu pomaga.

Po czwarte Wałbrzyskie Pogotowie jest naprawdę bardzo dobre a pracowników pogotowia takich jak tam pracują to ze świeczką trzeba szukać , to są naprawdę wartościowi ludzie.

Nie zawsze jest tak , że pogotowie może swobodnie wykonywać swoje czynności, praca w szpitalu a w pogotowiu to całkiem dwie inne bajki , poza tym każdy z nas ma złe dni i może coś nie wychodzić.

Więc zanim coś napiszesz to najpierw zasięgnij wiedzy na ten temat a dopiero później wypisuj bzdury i pomówienia.
            • Gość: Amigo Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo IP: *.walbrzych.vectranet.pl 21.11.11, 16:48
              Pewnie Ty cały czas uczysz się, zwłaszcza że czasy teraz takie,że wszystko i dobrze trzeba umieć wykonać! Jeśli naprawdę MUSISZ coś napisać, to pomyśl, potem pomyśl, następnie pomyśl i daj sobie spokój z klawiaturą
              • Gość: kot123.pl Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.11, 13:34
                Wieloletni kierowca pogotowia lepiej ci udzieli pomocy niż świeżo upieczony ratownik medyczny.I zapewniam,że nie jestem kierowcą karetki,ale doceniam doświadczenie,jakie nabywa się przez lata pracy.
                • haba.baba Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo 23.11.11, 14:16
                  Ale jeżdzą też pogotowia tzw do transportu chorych,a oni w zespole nie mają lekarza,więc muszą być odpowiednio wyszkoleni,kto nie chciał się uczyć to się zwolnił
                  • Gość: wch do haba.baba IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.11, 15:18
                    Po pierwsze to nie jest pogotowie do transportu po drugie kierowca jest tylko kierowcą a kierownik zespołu działa na miejscu więc nie wydziwiaj , obecnie w Polsce nie ma przepisów że kierowca już teraz musi mieć wykształcenie medyczne , to dopiero wejdzie i na to trzeba troszeczkę poczekać .
                    • haba.baba Re: do haba.baba 23.11.11, 16:57
                      niestety żeby zrobić ratownik medyczny jest również wymagane wykształcenie średnie i z tego co wiem to już nie którzy się pozwalniali,bo nie posiadali takiego wykształcenia,a niestety takie wymogi są i nie każdemu chce się uczyć
                      • Gość: łeee Re: do haba.baba IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 23.11.11, 17:23
                        niestety żeby zrobić ratownik medyczny jest również wymagane wykształcenie średnie

Tobie też pod górkę do szkoły było.
                        • Gość: Ciekawe Re: do haba.baba IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.11, 20:55
                          MOŻE I NIE MIELI WYKSZTAŁCENIA ALE NIKT IM NIE ZAGLĄDAŁ W DYPLOM ŻEBY OPISYWAĆ ŻE NIE MAJĄ KWALIFIKACJI , A POZA TYM JESZCZE NIE MUSZĄ BYĆ RATOWNIKAMI MEDYCZNYMI
    • Gość: G. Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 23:27
      Jeśli Pan Kułak jest dalej dyrektorem to nic mnie nie zdziwi.
    • Gość: to ja Re: brak kwalifikacji niektorych pracownikow pogo IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.11.11, 00:05
      Powiem tak Wałbrzyskie Pogotowie Ratunkowe jest na wysokim poziomie , trzyma się procedur , posiada certyfikat ISO i byle kto tam nie pracuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka