Dodaj do ulubionych

Ogólnopolski protest

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 00:31
Kierowcy, 28 stycznia będziemy organizować protest przeciwko wysokim cenom paliw w Polsce. Dnia 28 stycznia chcemy zablokować Autostradę A4 na odcinku Opole - Wrocław oraz autostradową obwodnicę Wrocławia. Protest będzie polegał na poruszaniu się autostradą prędkością 40 km/h. Chcemy to zrobić medialnie i ostrzec rząd, że jeżeli nie zainteresuje się problemem to zablokujemy autostrady podczas Euro 2012. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 na obwodnicy Brzegu (koło zajazdu Rybiorz - stacji Bliska) Do akcji dołączyli się: Warszawa: 23.01.2012r o godzina 15.45. Ruszamy z pod parkingu na ulicy Smolnej w Warszawie. Trasa będzie przebiegać ulicami przy ważniejszych urzedach: Belwederska, Smolna, Wiejska itp. kontakt: 511-185-044 Tomasz Rudzki Kraków: Blokowana będzie droga krajowa nr 7 Zbiórka 28.01 godz 12:00 Stacja BP przy ul. 29 listopada (przy wylocie w stronę Warszawy) Organizator Dariusz Piwowarczyk 509-893-858 Nowy Sącz: Blokowanie Gorzków od Białego Klasztoru do Reala Zbiórka - 28.01 godz 12:00 Nowy Sącz JOJO na wprost MC DONALD Bielsko Biała: Blokowana będzie droga szybkiego ruchu. Zbiórka -28.01 godz 12:00 Bielsko Biała Parking Auchan, obok przystanku autobusowego Organizator - Sylwester Gorząd 514-951-115 Busko Zdrój: Blokowana będzie droga krajowa nr 73 Zbiórka - Busko Zdrój 28.01.2012 godz 12:00 Stacja BP przy wylocie na Kielce Organizator - Albert 506-692-843 Tarnów: Blokowana będzie Droga Krajowa numer 4 na odcinku Tarnów -Wojnicz . Protest będzie polegał na poruszaniu się drogą z prędkością 30 km/h. Zbiórka kierowców 28 stycznia 2012 godz. 12:00 przy Galerii Tarnovia Organizator protestu w Tarnowie -
Obserwuj wątek
    • Gość: GTA Re: Ogólnopolski protest IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 10:00
      No to rzeczywiście dacie Rządowi popalić takim protestem!!!
      Nie wiem jakim trzeba być DEBILEM żeby organizować taką formę protestu - polegającą na zamknięciu ogólnodostępnej drogi.
      Efekt będzie taki, że oburzeni z powodu wysokich cen paliw kierowcy zablokują drogę innym kierowcom, którzy są Bogu ducha winni i na ceny paliw nie mają żadnego wpływu. kilkadziesiąt tysięcy ludzi będzie stało w korku, w tym masa samochodów ciężarowych z różnymi towarami. Straty będą ogromne, ale koszt poniesiemy MY SAMI!!! Rząd nie straci na tym ani złotówki.

Jak chcecie organizować ciemniaki protesty, które uderzą w sedno sprawy to zablokujcie na 2 tygodnie ulicę Wiejską w Warszawie i tyle. Jak żaden poseł nie będzie mógł podwieźć swoich czterech liter pod Sejm samochodem tyko dreptać z buta kilometr to może się zainteresują sprawą. Tymczasem forma protestu, którą obraliście to strzał w kolano! Pozdrawiam
      • Gość: dkikl Re: Ogólnopolski protest IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 10:18
        Popieram TUSKA.Teraz jak benzyna kosztuje ponad 6.00zł to żyje mi się lepiej. Za KACZORA to ledwo wystarczyło mi na życie bo benzyna była po 3.20zł i marży było parę groszy. Teraz mam marżę już lepszą , chociaż jak byłaby po 10.00zł to byłoby jeszcze lepiej. Jestem zwolennikiem PO a zarazem właścicielem małej gminnej sieci stacji benzynowych.
        • Gość: zniesmaczony Re: Ogólnopolski protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 11:39
          Pisanie na wałbrzyskim forum o takiej rzeczy to strata czasu i bezsensowna pomoc o wsparcie. Poruszony problem dotyczy większości z nas, a tu takie wielkie oburzenie i sprzeciw. Nie chcesz nie bierz udziału ale nie krytykuj i nie potępiaj jak nic nie zrobimy to oni napewno zrobią z nami co będą tylko chcieli. Naęzy pokazać że nie godzimy się na samowolkę rządu i obdzieranie nas z każdego grosza. Brawo da tych którym sie chce popieram z całego serca. Jeżeli cokolwiek osiągną wszyscy bęziemy z tego korzystać. Więc za nim wyrazisz swoją opinie to pomyśl.
          • Gość: GTA Re: Ogólnopolski protest IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 12:20
            a dlaczego nie krytykować? Forum służy temu aby wymieniać poglądy. Ty wyraziłeś swój ja też i tak powinno być.
            Swoją drogą powinieneś przeczytać jeszcze ze trzy raz mój wpis to może go zrozumiesz. Nie napisałem, że jestem przeciwny organizowaniu protestu i że godzę się na poziom cen paliw jaki w tej chwili mamy. Napisałem tyko, że taki protest to karanie tych, którzy w żadnym stopniu nie są winni tej chorej sytuacji.
            Organizować protesty to by chcieli wszyscy, ale podać jakieś konkretne rozwiązanie to nie ma komu...
            Naprawdę śmiać mi się chciało oglądając obrazy protestujących Greków, którzy podpalali sklepy, niszczyli hotele czy prywatne samochody. Czy czemuś winni byli właściciele sklepów, hotelów albo zaparkowanych na ulicy samochodów?
            Wasz protest jest oczywiście 100 razy bardziej "cywilizowany", ale napisz proszę dlaczego mam stać w korku jadąc do pracy? Czy to przeze mnie doszło do tej chorej sytuacji?
            Na ten Wasz protest to zacierają rączki tylko koncerny paliwowe, im to pewnie bardzo na rękę. Tysiące samochodów będzie stało prawie w miejscu, spalą 3 razy więcej paliwa niż normalnie i to wszystko o ironio w obronie cen paliw...
            • Gość: zniesmaczony Re: Ogólnopolski protest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 12:46
              Jeżei wyraziłeś swoje zdanie do którego demokracja daje ci prawo zaproponuj cos co uważasz (TY) za mądre, rozsądne i dające nadzieję na reakcję rządzących skoro jak go nazwałeś nasz protest jest idiotyczny. Ale jak odniesie skutek będziesz z uśmiechem na ustach korzystał z niego. Oj ludu, mój ludu, jedź szczęśliwie do pracy okrężną drogą aby buntujący się nie zakłócili twojego widzenia i rozumienia świata i rzeczywistości w której egzystujesz.
              • Gość: GTA Re: Ogólnopolski protest IP: *.play-internet.pl 22.01.12, 13:22
                Czytasz tekst bardzo pobieżnie. Napisałem w pierwszym wpisie, że moim zdaniem dużo lepszą formą protestu byłoby np zablokowanie ulicy Wiejskiej i dróg dojazdowych do Sejmu.
                Wasz protest na A4 i innych ruchliwych drogach fakt, zyska rozgłos dzięki mediom, ale nie dotknie tych, którzy mają wpływ na kształtowanie polityki cenowej paliw płynnych.
                Wiem, że to nierealne i zabrzmi to jak utopia bo w istocie nią jest, ale prawdziwy protest to by był jakby się kierowcy zmówili i w ramach protestu na tydzień przesiedli się z samochodów na komunikację miejską. Wyobraźcie sobie że w proteście wzięłoby udział 30% kierowców w Polsce. Po tygodniu nie tankowania paliwa przez tych 30%, koncerny paliwowe zaliczyłyby taką stratę, że naprawdę nie zdziwiłbym się gdyby przeanalizowali ceny paliw w Polsce i zmniejszyli ich cenę. Nie mówiąc już o rządzie - poszliby w końcu po rozum do głowy, że mniej tankowanej benzyny to mniej podatków wpływających du budżetu.
                Do takiego protestu z chęcią się przyłącze!!! i co najważniejsze nie krzywdzi się takim protestowaniem osób postronnych.
                • Gość: jhjkl Re: GTA, byłeś w Warszawie dziś? IP: *.play-internet.pl 23.01.12, 18:42
                  auto.dziennik.pl/paliwo/artykuly/376247,premier-i-poslowie-nie-wyjda-z-pracy-protest-kierowcow.html
                  Nie wierzę że tam byłeś, a oni się narażali dla ciebie.

Każdy porządny człowiek powinien się przyłączyć do protestu przeciw cenom paliw i ACTA
                  • Gość: pokopoko Re: GTA, byłeś w Warszawie dziś? IP: 176.31.202.* 23.01.12, 19:37
                    Ciebie chyba pogięło?
                    Ty widziałeś w Wałbrzychu porządnego człowieka ?
                    Przecież tu gnieżdżą się tylko Mobruki i Zombi .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka