Dodaj do ulubionych

dzień uśmiechu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 19:45
Idąc ulicą Wałbrzycha widzę smutnych przygnębionych ludzi
gdybym chciał się uśmiechnąć do kogoś, obojętnie do kogo (próbowałem)wezmą mnie za
a wariata
b zboczeńca
c idiotę
Nie wiem co powoduje taką zawiść i nienawiść wobec siebie
Mam dość osób podjudzających nienawidzących i warczących na siebie ludzi za coś i bez powodu
A tak przeważnie to bez powodu !!!!!
Jeżdżę często do Czech na Słowację ,Niemiec ,ludzie nawet jak się nie znają witają się rozmawiają uśmiech jest normą
Niestety nie u nas .
Wstyd mi ,że jestem Polakiem ,wstyd mi ,że mieszkam w Wałbrzychu .
Jestem normalny a czuję się tu jak ktoś z innej planety!!!!!!!!
Ludzie opanujcie się
Twórzcie ,myślcie pozytywnie ,uśmiechajcie się do siebie i pomagajcie sobie
Wyglądamy zbiorowo jak banda nieokrzesanych jaskiniowców naparzająca się pałkami dla zasady i bez zasad
Po co ?
Wulgaryzmy chamstwo i zgnusniałłość to nasza rzeczywistość

Jak nie ma uśmiechu i szacunku między nami nie ma wolności
Możemy być biedni ale możemy być wolni i uśmiechnięci
Proszę zróbmy jeden dzień uśmiechu

ogłośmy dzien uśmiechu choć poudawajmy przez jeden dzień :)
Obserwuj wątek
    • pozor_vlack Re: dzień uśmiechu 07.03.12, 19:57
      Nie będę się śmiał do gości na ulicy, jak nie wiem czy oni są za Romanem , czy tez przeciwko.
      • Gość: Wytrych Re: dzień uśmiechu IP: *.pools.arcor-ip.net 07.03.12, 20:20
        Moze zaczniemy malowac na czole + i - ?! Plus za Wytrychem,minus za POzorkiem_Vlackiem !! Roman starczy tej zenady,wypad do prosektorium na 1/4 etatu ! :-))
        • pozor_vlack Re: dzień uśmiechu 07.03.12, 20:47
          Jak byłem za Romanem to dostałem zjebkę, jestem przeciwko znowu zjebka.
          Nie mogę być obojętnym jak inni walczą o dobro miasta.
          • Gość: pantinpromil Re: dzień uśmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 21:04
            mi tylko chodzi o to ,że ludzie wybiorą tych którzy się nie żrą ,czy wy tego nie rozumiecie?
            ludzie mają dość waszych kłótni ,swojej biedy i problemów
            czy Polacy nie mają prawa do normalności ?
            nie jestem za Romanem ,nie jestem za Zbychem ,Krychą czy Zochą
            chcemy coś pozytywnego nie wulgaryzmów ,hamstwa i słomy z butów
            pokazując dowód z Wałbrzycha mamy wasz krzyżyk na czole
            hmmmm z Wałbrzycha mówią :hamy i prostaki
            pokażcie klasę i kulturę tak trzeba walczyć o głosy
            pokażcie i stórzcie klasę polityczną ,która jest pozytywna jeszcze takiej nie widziałem
            w czym jesteście lepsi
            argumenty jakie macie ??????????
            ja tylko chcę żeby ludzie na ulicach zaczęli sie uśmiechać ,nie tak jak teraz przez zęby ,łzy i ból
    • Gość: Yossarian Re: dzień uśmiechu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.03.12, 20:57
      Przebija straszny pesymizm z Twego postu. Tak, w większości ludzie są przygnębieni, szarzy, smutni. Sytuacja ekonomiczna jest taka a nie inna, Wałbrzych też nie nastraja pozytywnie i słoneczka u nas coś jakby mniej niż w krajach śródziemnomorskich (co najmniej). Ja nie myślę za kogo mnie wezmą ale często zagadam, uśmiechnę się do obcych ludzi- i nigdy z tego tytułu nie spotkała mnie jakaś nieprzyjemność- wręcz przeciwnie. Uśmiech, uśmiech i jeszcze raz smile -:). To recepta na jutro. ( no chyba że spotkasz clownów tego forum w postaci Arsena Lupin vel klucznik czy wyrtych lub facia, który z podróży życia zapamiętał napis "pozor vlak" prze Mezimesti
    • Gość: do pantinpromila Re: dzień uśmiechu IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.12, 21:01
      tylko idioci szczerzą się bez powodu patrząc na twój nick to chyba należysz do nich
    • Gość: M. Re: dzień uśmiechu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.12, 21:02
      Ja tylko dodam od siebie, że jest również możliwość, że uśmiechnięty człowiek będzie potraktowany jak 3 w 1: wariat, zboczeniec i idiota :D
      Ps. a ten szeroki uśmiech na końcu poprzedniego zdania nie jest udawany nawet :)
      • Gość: pantimpromil Re: dzień uśmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 21:12
        powiem inaczej ludzie przestają widzieć pozytywnie ,idioci się kłócą
        mądrzy spierają się o prawdę i godziwe życie
        czy wszyscy ci którzy walczą o poparcie społeczne mniejsze czy większe muszą prowadzić
        wprowadzać swoje racje przez hamskie odzywki ,tylko na tyle was stać ?
        No przepraszam niektórzy odzywają się na poziomie ,spójrzcie na inne miejskie desputy w internecie ,oprócz drób które my najgorsze w Polsce ,gorszych nie widziałem ,czy dyskusje są tylko na takim poziomie dajemy niestamowite świadectwo o naszym poziomie kultury
        napiszcie coś pozytywnego nie prytykujcie ,napiszcie w czym jesteście lepsi od tych ,których obrzucacie kamieniami ?
        • Gość: dobranoc Re: dzień uśmiechu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.12, 21:18
          Polaka za granicą od razu poznasz. Cechuje nas kompletny brak kultury. Tylko z czego to wypływa? Z wrodzonej zawiści, z chęci pokazania swojego miejsca w społeczeństwie? Teraz liczą się tylko pieniądze i ... właściwie to co się liczy? Wszystko inne oprócz serdeczności i wiary. Szkoda, bo brak mi na codzień uśmiechu wokół i ludzkiej nadziei.
        • Gość: zadna nowosc Re: dzień uśmiechu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.12, 21:19
          nie ma u nas w wałbrzychu ludzi, któcyh mozna wybrac do wanych funkcji, bo kazdy chce tylko pieniedzy
          • pozor_vlack Re: do pantinpromil 07.03.12, 21:21
            Ja tam nie mam hamskich odzywek.
            • Gość: pantinpromil dzień uśmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 21:46
              Oczywiście ,ale pomyślcie ,czy możemy zrobić coś dla siebie nie wydająć mamony ,coś co może zmienić nasze miasto ?
              Mówicie ,że wszyscy robią coś dla pieniędzy ,co możemy zrobić bez jadu ,zawiści i mamony ?
              Czy coś wam przychodzi do głowy ?
              Ktoś ma jakiś pomysł?
              Pomyślcie ile rzeczy można zrobić zupełnie nie wydając pieniędzy !
              Przestańcie ziajać ogniem ,naśmiewać się z błędów innych ,przecież sami je popełniacie ?
              Co możemy zrobić nie wydając pieniędzy ,by pozytywnie zmieniać rzeczywistość ?

• Gość: pantimpromil Re: do pantinpromil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 21:59
              no tak bez kasy i mamony nic nie przychodzi do głowy :(
              • Gość: Yossarian Re: do pantinpromil IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.03.12, 22:02
                Apel miałby sens, gdyby to forum było czytane przez co najmniej 10% populacji Wałbrzycha a nie jak obecnie przez 10 osób z czego 3 ma watpliwości, 3 nie popiera a 3 chce ale sie wstydzi -:)
                • Gość: pantinpromil Re: do pantinpromil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 22:31
                  hmmm czasem 3 pozytywnych ,którzy sie uśmiechają to już niezła zgraja od czegoś trzeba zacząć:)
    • wladyslaw_grabski Re: dzień uśmiechu 07.03.12, 22:04
      U nas ludzie są po prostu bardzo troskliwi. Przykład ? Proszę bardzo:

W Italii po dłuższym niż 3 sekundy kontakcie wzrokowym osoba pyta mnie z uśmiechem czy się przypadkiem nie znamy ?

W Polsce po dłuższym niż 3 sekundy kontakcie wzrokowym osoba pyta mnie czy mam jakiś problem ?

Mam mnóstwo problemów, bardzo doceniam troskę :)
      • Gość: Yossarian Re: dzień uśmiechu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.03.12, 22:14
        nawiazywanie kontaktów interpersonalnych też jest umiejętnością!
        • Gość: do pantinpromila Re: dzień uśmiechu IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.12, 22:52
          jesteś nawiedzony czy obłąkany ???
          • Gość: pantinpromil Re: dzień uśmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 23:21
            w dzisiejszych czasach i nawiedzony i obłąkany :)
            Mówiąc krótko przebywając w "domy wariatów "(no niesmaczne porównanie
            Zastanawiam się kto jest bardziej normalny myślę ,że oni ci za murami
            Ci na zewnątrz są wariatami
            Nawiedzeni twoim zdaniem są ci ,którzy mówią głośno o tym ,że maja dość nawoływania innych do nienawiści ?
            Kim są ci obrażający innych czasem personalnie ?
            Czy zastanawiają się ile wyrządzają krzywdy a ile pożytku ?
            Co liczy się bardziej potencjalna korzyść wszystkich -miasta /
            Czy partykularny interes egoisty ?
            Czy to są wartości z którymi mam się utożsamiać ?

• pozor_vlack Re: dzień uśmiechu 07.03.12, 23:28
              Pantinpromil, czy Yossarian to ktoś z twojej rodziny ?
              • Gość: Yosar-do (V)lacka Re: dzień uśmiechu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.03.12, 22:26
                Jesteś z KGB, Mossadu czy FBI, że w tak wyrafinowany sposób ustalasz kontakty?-:) Jeśli tak bardzo chcesz ustalić mą tożsamość to po prostu wyraź to w sposób jasny i bezpośredni. I uśmiechnij sie dziadek - życie jest piękne -:)
      • Gość: do wladka_graby Re: dzień uśmiechu IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.12, 22:56
        więc jesteś - tego tam- specjalnej troski hmmm ...
        • Gość: pantinpromil Re: dzień uśmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 23:36
          nie ależ skąd
          szykuję się do przyszłych wyborów szykujcie jajka bo należy już zacząć rzucać
          kupiłem nowy garnitur mam siano zamiast mózgu ale obiecuje wam ,że zrobię raj z Wałbrzycha
          myślicie ,że to nie możliwe zaraz powiem wam co wymyśliłem
          i zaznaczam nie jestem od Rycha Zbycha Krysi Zosi czy innych kwa kwarkawa
          • Gość: pantinpromil Re: dzień uśmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 23:44
            Nie możliwe nie mają jajek i nie chcą raju no to mnie rozbawili ::::))))))))
    • pozor_vlak Re: dzień uśmiechu 08.03.12, 08:17
      Gość portalu: pantinpromil napisał(a):

> Wstyd mi ,że jestem Polakiem ,wstyd mi ,że mieszkam w Wałbrzychu .
      > Jestem normalny a czuję się tu jak ktoś z innej planety!!!!!!!!

Nie pomylę się zatem, jeżeli stwierdzę, że jesteś nieszczęśliwy, a z tego można wysnuć kolejny wniosek, że uśmiechasz się NIESZCZERZE (!!!)

PRZYKLEJONYM, FAŁSZYWYM UŚMIECHOM MÓWIMY DOŚĆ!!!
      • Gość: pan nie promil Re: dzień uśmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 20:30
        Oczywiście uśmiechy są różne ale dobrze ,ze w ogóle się pojawiają .
        Można skrzywdzić innych generalizując sądy
        Ale moje hasło będzie inne

UŚMIECHY OD UCHA DO UCHA <DOŚĆ KŁÓTNI I ATAKÓW
        WEŹMY SIĘ WSZYSCY DO KONSTRUKTYWNEGO DZIAŁANIA DLA DOBRA OGÓŁU
        SĄ TEZ I DOBRZY POLITYCY
        A DOBRZE BYŁOBY <ŻEBY BYLI SAMI DOBRZY !!!!!!!!!

USMIECHY OD UCHA DO UCHA A WOJEN DOŚĆ!!!!!
        • Gość: Yossarian Re: dzień uśmiechu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.03.12, 22:01
          Nie jesteś Panem promil bo może jesteś już Panem Procent -:)!!! Co do pełnego uśmiechu i radości - jestem z Tobą, lecz bełkot w postaci słów :"konstruktywne działania dla dobra ogółu"- przypominają mi radosnego GierkoJaruzela. I dobrze byłoby gdyby wszstkim było dobrze , bo dobrze zawsze jest dobrze. Innymi słowy pierdu, pierdu,pierdu....
          • Gość: pan promil Re: dzień uśmiechu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 22:45
            No dobrze rozumiem ,że żeby jedni mieli dobrze inni muszą mieć źle czy to ma być zasada?
            konstruktywne działania to tworzenie programu
            Rozumiem ,ba wiem ,że to zło ma być wypośrodkowane :) o to ci chodzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka