Dodaj do ulubionych

co z referendum ?

13.03.12, 13:26
Z różnych przyczyn nie mam dostępu do najnowszych informacji na temat referendum.
Czy jakaś życzliwa dusza byłaby łaskawa i podrzuciła garść najnowszych wiadomości.
Obserwuj wątek
    • Gość: ZDZICHO Re: co z referendum ? IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.12, 16:14
      ALE SIĘ OŚLE OBUDZIŁEŚ, JUŻ DAWNO NIEAKTUALNE.
    • Gość: Wytrych Re: co z referendum ? IP: *.pools.arcor-ip.net 13.03.12, 16:34
      Ma "bydz" !! Na >bum bum bum bum< slyszalem !! Pionierek z 1948 r. na talon (bez oczka) :-))
      • Gość: referendum Re: co z referendum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.12, 18:46
        Ty jesteś nieważny...podpisów już jest odpowiednia ilość. Nie odpuścimy głupoty i olewatorstwa. Ludzie nie są tylko w tym mieście po to by w dniu wyborów postawić krzyżyk... Przykładowo Pani Kołcz- Leszczyńska ....spotkanie z osobami w psp 31, nakreślanie pięknej przyszłości, obiecanki...a tak w sprawie obrony szkoły to cisza...no chyba że wstęgę przeciąć w szpitalu ooooo wtedy to ich jest wszystkich pełno...
        I co mamy być niewidzialni? bo co nas to nie dotyczy dziś szkoła na Poniatowie jutro na Podzamczu...powoli ....
        • chocholitan Re: co z referendum ? 13.03.12, 22:31
          Z dużej chmury, mały deszcz.........
          • Gość: yhy Re: co z referendum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 08:55
            No ja mam nadzieje, że w końcu ludzie się zbiorą. A nie siedzą i komentują na forum jak tu źle, ale jak ktoś chce uratować np. szkołę i działa to też niedobrze. Ja pójdę tam i zagłosuje na tym referendum bo nie pozwolę by radni traktowali nas jak zero ....
            • Gość: leon Re: co z referendum ? IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.03.12, 09:10
              A ja nie pójdę na referendum,dlatego ze byłem na wyborach. Uważam że trzeba dać wybranym rządzić. Zawsze ktoś się znajdzie ze mu COŚ nie odpowiada , za referendum też zapłacimy , a później będzie płacz ze nie ma pieniędzy na to czy na to, Jak rządza, i to też będzie źle. Za referenum jeśli się NIE UDA (za mała frekfencja) powinien zapłacić ruch chcący to referendum.
              • Gość: yhy Re: co z referendum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 10:00
                Tak pozwólmy im pozamykać szkoły jasne ....jest ponad 10 tysięcy podpisów ...więc o czymś coś świadczy. Ja się nie zgadzam na takie rządzenie...że prezydent sobie stworzy jakąś wizję a my robaczki mamy siedzieć cicho....czemu nie likwiduje szkół na piaskowej czy podzamczu bo wie że to niebezpieczne za dużo ludzi ....
                Trzymam za psp 31 nie wyobrażam sobie że na jednej dzielnicy nie ma choć jednej szkoły ...w molochach będzie dzieci po 30 w klasach a to nie są te czasy co kiedyś. Teraz coraz wiecej dzieci ma różne zaburzenia, trzeba zwrócić uwagę na ich potrzeby w grupie aż tak dużej każdy będzie myślał by przetrwać te 45 min ... wiele osób nie ma zielonego pojęcia ile młodzież i dzieci potrzebują dzieci a wrzucenie do wora im nie bedzie służyć. Ja nie wiem jak można to niektórym przetłumaczyć....później bedziemy mieć tępe społeczeństwo którym bedzie się lepiej rządzić. Obudzcie się te dzieci kiedyś bedą na was pracować dajcie im szanse!!!
    • Gość: Adam Re: co z referendum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 11:20
      A tak teoretycznie, to co będzie , jak w referendum mieszkańcy zdecydują o rozwiązaniu Rady Miasta ? Będą nowe wybory. I być powinny. Może wtedy będa ostrożniejsi w podejmowaniu decyzji. Bo będa wiedzieli, że nie sa nietykalni, ani nie są niezatapialni. W tym mieście MUSI się to w końcu wydarzyć. Mieszkańcy, jak nie wykażą się determinacją, to ZAWSZE będą traktowani jak SWOŁOCZ. A jak raz pokażą, że potrafią się zorganizować, spotkać, rozmawiać i RAZEM DZIAŁAĆ, to będzie przestroga na przyszłość. TYLKO I WYŁĄCZNIE w działaniu WSPÓLNYM jest potencjał i SIŁA, której boi się KAŻDA WŁADZA. Każda, podkreślam. Najważniejszą sprawa jest pokazać władzy, że nie jesteśmy BARANAMI. Jak nie, to będą nas kopać w doopę przy każdej okazji.
      • Gość: ... Re: co z referendum ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 11:26
        Gość portalu: Adam napisał(a):
        > ...Najważniejszą sprawa jest pokazać władzy, że nie jesteśmy BARANAMI. ...

Jak nie, jak tak.
        • Gość: telewidz Re: co z referendum ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.12, 11:32
          Nauczycielki z Rusinowej na radnych!!! I ten ćwok ubrany na czarno, co na sesji darł ryja i hymn intonował!!! Oni są nadzieją tego miasta. No i Loniek ze swoją wesołą paczką.
          • Gość: młodafoka Re: co z referendum ? IP: *.play-internet.pl 14.03.12, 18:38
            > No i Loniek ze swoją wesołą paczką.

chyba wesołą padaczką
    • Gość: dd z referendum jest jeden problem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.03.12, 11:50
      z miasta wyjechało kilkanascie tysiecy ludzi, a oni dalej sa tu zameldowani. Oficjalnie zameldowanych jest z 120 tys, faktycznie mieszka z 80 tys. Wiec aby referendum było ważne frekwencja musi być minimum 60 tys, przy faktycznej liczbie osób zamieszkałych ok 80 tys jest to w praktyce nie możliwe bo 80% musialoby pójść do referendum.
      Dlatego jak ktoś chce faktycznie uratować szkoły i załatwić inne sprawy to nie ma innej możliwości jak rozgonić ta władze siłą. Na taczkę do fontanny, podtopić szczura i tyle.
      Druga sprawa kto po nim? Bo zmiana jednego cwaniaka na drugiego, nie wiele da. Chyba że będziemy topić w fontannie co pół roku;)
      • Gość: Urko Re: z referendum jest jeden problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 12:05
        sprawa przegrana;(
      • Gość: ... Re: z referendum jest jeden problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 12:31
        No i mamy kwadraturę koła.
        Wniosek więc nasuwa się jeden: Pozwolić żeby szambo wygniło do spągu i oglądać ten proces z bezpiecznej odległości.
        • chocholitan Re: z referendum jest jeden problem 14.03.12, 16:32
          W zasadzie to z nudów chciałem się trochę poprzekomarzać ze zwolennikami referendum, ale widzę, że już nie ma takich.....Koniec świata.
          • graabarz Re: z referendum jest jeden problem 14.03.12, 17:37
            > W zasadzie to z nudów chciałem się trochę poprzekomarzać ze zwolennikami refer
            > endum, ale widzę, że już nie ma takich.....Koniec świata.

Jutro sobie podyskutujesz - dzisiaj piją ciesząc się jak to orżnęli Wałbrzyszan na 300.000 PLN
            • Gość: oj Re: z referendum jest jeden problem IP: 173.208.197.* 14.03.12, 17:50
              Karczek daj spokój, wiemy, że boli ale się udało
              • Gość: ??? Re: z referendum jest jeden problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 18:45
                Grabarz utyskujesz że organizatorzy referendum orżnęli miasto na 300 tysięcy a jak prezydent trwoni pieniądze na bezsensowne plany zagospodarowania np, dawnego GDKu i wielu innych. Nie płacz nad szklanką kiedy wylewaja całą wannę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka