Dodaj do ulubionych

Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za innych

IP: *.dynamic.chello.pl 06.04.12, 19:53
Wałbrzychu są potrzebne porządki z mieszkaniami lokalowymi.
Jak załatwić sprawę dłużników i uciążliwych lokatorów. Jest na to dość prosty sposób, nie mam tu na myśli eksmisji na bruk, ludziom należy się szacunek. Ale osiedla kontenerów by ci więcej się nie zadłużali.
Ta wieś może przynieś szybki wpływ do kasy. Ktoś się może pytać gdzie zlokalizować takie osiedle na wolnych gruntach miejskich.
Ludzie już mieli możliwość odpracowani swojego długu, ci którzy nie skorzystali powinni zostać eksmitowani.

Z jakiej racji mamy utrzymywać osoby które nie płacą za mieszkanie.

Kto jest za wystarczy proste TAK.

Obserwuj wątek
    • Gość: czytajacy Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.12, 20:43
      jestem na tak, tylko trzeba dobrze to sprawdzić bo niektórzy faktycznie nie mają za co płacić ale potrafią dbać o dom o klatki schodowe i budynek i innych lokatorów , gorzej z tymi co nie płacą i niszczą oraz są uciążliwi.
      • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 00:11
        Jesteś tak naiwny , aż mi ciebie szkoda;

"Z jakiej racji mamy utrzymywać osoby które nie płacą za mieszkanie" -

Ano z takiej racji , że utrzymując je, utrzymujesz zarazem MOPS, UM i resztę urzędniczo- politycznej zgrai która w warunkach uczciwości społeczno-prawnej straciła by zródło dochodu.

Ten system jest nie do ruszenia metodami prawnymi.
        • Gość: śmierć debilom Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 01:20
          Tylko debil po kuracji Mokrzyckiego mógł założyć na wałbrzyskim forum wątek i zatytułować "Eksmisja dla nieuczciwych...".
          • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 11:06
            A co, ty też nie płacisz czynszu?
            • Gość: śmierć debilom Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 11:48
              Widzę, że znowu ovo odźyłeś i usiłujesz ponownie debilną zawartość swego mózgu rozdawać za free na forum.
              • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 15:10
                Wskaż jedną debilną rzecz jaką napisalem.
    • Gość: Jacek Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.04.12, 12:35
      Super rozwiązanie, 80% z tych dłużników to wandale i kryminaliści. Niszczą własne klatki schodowe to jest przecież chore. Ja bym ich wysłał na odludzie, może wtedy nauczyli by szanować czyjąś prace.

Precz z tymi nierobami i wandalami !!!!!!
      • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 12:44
        Chcieć to sobie możesz. Jedyne co ci zostało, hehe!
        • Gość: Wałbrzyszanin Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.04.12, 13:09
          Ovo, daj na siebie namiary to czym prędzej swoje chęci i zamiary przekujemy w czyn.
          • Gość: ??? Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 14:13
            Niepłacenie czynszu to plaga nie wiem czy tylko wałbrzyska. Ale w dzisiejszych realiach wystarczy stracić pracę i już ma się długi. Nie wszyscy są tak przedsiębiorczy jak założyciel tego postu.
            • Gość: śmierć debilom Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 15:06
              Qurwa, czynsz za m2 jak w Warszawie, a płace wałbrzyskie.
              Jak jeden ciul z drugim tarfi na zasiłek z UP, zobaczymy czy zapłaci za czynsz, czy kupi dzieciom chleba.
              Chyba ociemniały nie zauwazył , że i tak MZB ma zyski. Jeb.ą nas wszyscy z każdej strony, zgodnie z zasadą - śmierć frajerom, ale widać jeszcze za mało.
              • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 15:14
                Aha, według ciebie lepiej by było gdyby MZB miało straty? Domaganie się należnosci z najmu nazywasz "jebaniem"? Jak Kali "jebać" gminę nie płacąc czynszu,to jest sprawiedliwie, tak?
                • Gość: Ireneusz Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.04.12, 22:07
                  No jasne co za durne myślenie - to GMINA MA STRATY.
                  MZB jest zarządcą, a nie właścicielem.
          • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 15:09
            Przecież piszę prawdę. Więc o co chodzi? O burzenie komfortu iluzji w jakiej tkwisz?
            • Gość: Monia Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.04.12, 16:05
              Fajne że ktoś poruszył ten drażliwy temat. Ludzie czekają latami na mieszkania a takie pijaczki nie płacą i dewastują. Dlaczego przez patologie innych mamy cierpieć. Niech szybko budują te osiedle.
              • haba.baba Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 07.04.12, 16:28
                też uważam,że powinni być przeprowadzani do innych lokalów np hotel Sudety,ile mieszkańców by skorzystało.Lokalówka przyznawała by mieszkania według zapotrzebowania i standartu na jaki daną osobę stać.
                • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 07.04.12, 16:37
                  Przy obecnym stanie rzeczy sporo oczadzonych alkoholem wtórnych idiotów z trudem by utrzymało ziemiankę za miastem. Nie widzę powodów , dla jakich ludzie niepijący i pracowici mieli by nawet do ziemianek dopłacać.
                  Tylko proszę mi nie pisać o "solidarności społecznej" bo poj ecie to jest skompromitowane.
                  • Gość: jare Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 16:44
                    Musieli by eksmitować co najmniej 33 % Wałbrzyszan ;)
                    • Gość: BMW Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 19:37
                      Chyba zabrakło by miejsca.
                      • pozor_vlack Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 07.04.12, 21:30
                        Nie znacie Polacy z wałbrzyskiego Mordoru skali problemu.
                        Jest mi niezmiernie przykro, że ludzi zepchniętych na margines, nie z ich woli ( za parszywej komuny wszyscy płacili czynsz), chcecie pozbawić podstawowego dobra jakim jest miejsce zamieszkania. Ostatniego członu łączącego ubogich z zaopatrzoną w dobra częścią społeczności.
                        Charakterystyczne dla tego zdegenerowanego społeczeństwa mordorskiego jest fakt powstania tego wątku w okresie Świat Wielkiejnocy. Niech was szlag trafi.
                        Podpiszę się swoim stałym nickiem, bo treści swojego postu nie mogę się wstydzić.
                        • Gość: do pozor vlack Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 22:00
                          To chyba ty nie znasz skali problemu. W naszym budynku jest kilka mieszkań, problem jest tylko z dwiema babciami. Dopiszę, że mieszkam w śródmieściu. Babcie za nic nie płacą zasłaniając się niską emeryturą i drogimi lekami. I generalnie im się nie dziwię! ale do ku..wy nędzy one zajmują dwa mieszkania po 100 m/2. Pytanie dlaczego inni lokatorzy mają za wszystko płacić. A 30 metrów by niewystarczyło? Ale babcie mają myślenie takie jak ty. Że wszystkim trzeba pomagać. Tylko dlaczego ci którym zależy mają tylko pomagać. A ci którzy "niby" potrzebują tej pomocy nic nie robią? Proste oni obrali taki styl życia.
                          • Gość: Janek Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 07.04.12, 22:10
                            Podzielić na dwa mniejsze, bo mało kogo stać na 100 m2 mieszkanie może te babcie na nasz koszt. Ale mnie pomału ledwo starcza pieniędzy na rachunki ale płace. Może waszym zdaniem robie głupote ale jestem uczciwy.
                            • pozor_vlack Re:Do Janka 07.04.12, 22:16
                              Oczywiście , że robisz dobrze, debilom forumowym wydaje się , że brak wpłaty na rachunek MZB, elektrowni , gazowni, itp. to powód do ich dobrego samopoczucia.
                          • pozor_vlack Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 07.04.12, 22:13
                            Chyba się zgodzisz , że babcie nie są problemem długoterminowym i jako pozostałość po starym systemie można im darować życie.
                            Chyba , ze chcesz przekazać je do domu starców i płacić jako społeczeństwo koszty znacznie większe niż czynsz , który one nie płacą . Zastanów się.
                            PS
                            Zdziwisz się jak długo będą niezasiedlone mieszkania po babciach.
                            • 57jurand Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 08.04.12, 23:43
                              Jestem za brukiem. Tak jak w sporcie jest superliga ,l liga i okręgowka tak w życiu jest gradacja amen.
                              • pozor_vlack Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 08.04.12, 23:49
                                Ty jesteś 57 jurand oficjalnie popie....y. Działaczu Ruchu Palikota.

Nie będzie w Lublinie nielegalnych i niesprawiedliwych eksmisji! – ostrzegają działacze Ruchu Palikota. W tym celu chcą nawiązać współpracę z Kancelarią Sprawiedliwości Społecznej, która ma na koncie już kilkadziesiąt udanych blokad działań komorniczych przeciw lokatorom. A czas ku temu najwyższy, bowiem z końcem marca upłynął też czas ochronny przed eksmisjami.
                                • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 13:15
                                  Ruch Palicepa ma rację, pod warunkiem że sam będzie opłacał ze składek czynsze tych co nie płacą. Bo jeśli bedą PROMOWALI dalsze utrzymywanie tych mieszkań czy z podatków czy z kasy gminy lub wspólnot to będzie to WSPÓŁUDZIAŁ W KRADZIEZY. Czy tak, czy owak -matematyka jest jedyną prawdą objawioną.
                                • 57jurand Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 09.04.12, 15:41
                                  Jeszcze raz ,nie jestem działaczem PRP WIĘC SIĘ ODEMNIE O.....DOL mam prawo tak uważać , nie wiem jak Ty ale ja znam osobiście Piotrka Ikonowicza i wiem czym się zajmuje nawet ostatnio powiedział mi że tez zalega z czynszem.
                                  • Gość: Ja Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 09.04.12, 16:17
                                    Najważniejsze jest dobro ludzi i z tym nikt nie będzie polemizować.
                                    Wałbrzyszanie są niestety zadłużeni na kwotę 84 mln zł. A mieszkań brakuje, co w takim razie zrobić z ludźmi ?? Wychodzi na to ze nasze władze pozostawiają ludzi samych sobie i z ich problemami. Rynek mieszkaniowy można w łatwy sposób uwolnić od zadłużonych (UCIĄŻLIWYCH MIESZKAŃCÓW). Z racji tego że miasto musi zapewnić zastępczy lokal socjalny eksmitowanemu. Eksmitować ich na takie osiedle kontenerów. Ktoś mógłby powiedzieć, że to nie potrzebne. Załóżmy że tak osoba jest uciążliwa i nie zainteresowana jakimkolwiek działaniem na rzecz spłacenia zadłużenia, zamianą mieszkania na mniejsza itp. a da się je wyremontowany lokal socjalny to zrobi z niego meline po tygodniu.

Co my jako mieszkańcy zyskujemy przy takich eksmisjach niechcianych lokatorów.

1.Więcej wolnych lokali mieszkaniowych bez potrzeby budowania nowych za duże pieniądze mieszkań. (Koszt 1m2 to 5000 zł.)

Dzięki temu mamy zysk i krótsza kolejkę oczekujących na mieszkanie. Jest wiele rodzin tłoczących się na małym metrażu.

2.Koniec z wandalizmem, pijaństwem i chamstwem.

Zwiększenie bezpieczeństwa, koniec z dłubaniem słoneczniku na klatkach i piciem alkocholu po bramach.

3 Większe wpływy na oficjalną wieść o planach wprowadzenia projektu w życie.

Mogło by to wpłynąć z czasem że podwyżki za mieszkania nie były by tak częste, ponieważ przestali byśmy dokładać do remontów spowodowanych wandalizmem tych ludzi.

4 Ważna sprawa dla posiadaczy własnościowych mieszkań w starszych dzielnicach, wartość mieszkań na pewno by wzrosła pozbywając się niechcianego towarzystwa.

5 Będziemy mieli poczucie że pomogliśmy wielu osoba wyjść na prosta a to jest najważniejsze.

W sprawach socjalnych zobligowane są władze do pomocy potrzebującym i to właśnie na nich spoczywa obowiązek wprowadzenia tego pomysłu w życie. Koszty takiego przedsięwzięcia nie są drogie przyniesie on zyski dla nas i objętych pomocą ma tu na myśli szczęśliwców którzy będą tam zgodnie sobie mieszkać.
                                    Koszt zagospodarowani takiej dział to 220 tys zł a kontenera ponad 17 tys zł. To są małe pinezki z porównaniem do budowy nowych mieszkań i długu 84 ml.

Miejmy nadziej że władze miasta zadbają o wyżej wymienionych wałbrzyszan budując im ta oazę spokoju gdzie będą mogli spokojnie żyć. A my nie zadłużeni i nieuciążliwi wałbrzyszanie będziemy mieli poczucie bezpieczeństwa naszych rodzin i spełnionego obowiązku pomocy naszym sąsiadom. To jest moje opinia z którą chciałem się tylko z wami podzielić. Jeżeli Kogoś Uraziłem Przepraszam.
                                    • Gość: Sprzedawca Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.04.12, 17:21
                                      Jest to niestety gorzka prawda wsze mieszkania wieli tracą przez to. Kiedy to już potencjalni kupcy, rozejrzą się po okolicy ich zainteresowanie nagle spada.
                                      • pozor_vlack Re:do57jurand 09.04.12, 17:38
                                        Re: Ruch Palikota ahahahah Ciemnota Palikota
                                        57jurand napisał:
                                        Wstąpiłem do RP z pobudek idewych i będę działał z całych sił na ich rzecz

Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i
                                        57jurand napisał:
                                        Jeszcze raz ,nie jestem działaczem PRP WIĘC SIĘ ODEMNIE O.....DOL m

Czy ty jesteś przy zdrowych zmysłach 57jurand?
                                      • pozor_vlack Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 09.04.12, 17:50
                                        Macie rację , tylko nie znacie stanu technicznego budynków Śródmiescia, Podgórza, Palestyny.
                                        Nikt o zdrowych zmysłach z nowych lokatorów nie wykupi tam lokalu pomimo rewaloryzacji ulic.
                                        Pozostaną puste kwartały budynków, po których będą szalały grupy złomiarzy. To nie warszawska starówka, opanujcie się.
                                        • Gość: BMW Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 18:35
                                          Co ty możesz wiedzieć, jak by wywalić te całe chamstwo na bruk to śródmieście, podgórze a nawet sobięcin zrobiła by się znosne do mieszkani. Wiedz że te dzielnice mają dobrą lokalizacje, blisko do centrum. Proszę ciebie nie broń tych bandziorów, których jest tam pełno, raz że okradają i są niebezpieczni dla innych.
                                          • pozor_vlack Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 09.04.12, 19:02
                                            Oczywiście, że ja nie mogę nic wiedzieć jeżeli ty wiesz wszystko.
                                            Mieszkam tam od 50 lat, znam tych ludzi i ich problemy, a ty nadajesz z Podzamcza ?
                                            • Gość: HANS Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.pools.arcor-ip.net 09.04.12, 19:11
                                              Laziles do knajpy pod mostem na golonke i sete ?? :-))
                                            • Gość: BMW Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 09.04.12, 19:22
                                              Wyobraź sobie że mieszkam na jednej z tych trzech dzielnic. To co zostało napisane to prawda, ci ludzie niszczą wszystko, wybijają szyby a przez nich właśnie były problemy z zamarzniętą wodą. Jeśli mieszkasz te 50 lat to masz dziwne podejscie i możesz płacić na nich to stać. Ja podpisuje się pod eksmisjami nawet na bruk niech sobie radzą, pod sklepem to potrafią i ciągnąć kasę od uczciwych ludzi.
                                              • Gość: re Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.12, 20:52
                                                jestem na tak-przeprowadzka patologi i tych co uciekają od płacenia -ja tez mam dosyć utrzymywania patologi
                                    • 57jurand Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 09.04.12, 21:14
                                      Ja . zgadzam się w całości nic dodać nic ująć . Do pepiczka na szlabanie, jestem szeregowym członkiem PRP i jako taki jest mój wkład. A Ciebie krew zalewa że przegapiłeś ten pociąg. TO SE NEWRATI.
                                      • pozor_vlack Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 09.04.12, 21:47
                                        Hans jestem ze Śródmieścia więc tylko stary Albatros jak już mogłem tam wchodzić.

Odnośnie eksmisji dyskusja nasza jest akademicka, nie mamy wpływu na rozwój wydarzeń.
                                        Jednakże chciałbym przypomnieć wszystkim:
                                        Jeśli budujesz swoje szczęście na cudzym nieszczęściu, nie licz na to, że będziesz żył długo i szczęśliwie ...
                                        Kiedyś życie zapuka do waszych drzwi i usłyszycie :
                                        -Teraz ty berek. :-)
                                        • Gość: JA Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 10.04.12, 16:49
                                          Jednak nie zmienia to faktu że duża część jest za.
                                          • Gość: Yossarian Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.04.12, 19:27
                                            Przeczytałem tę nawet ciekawą wymianę zdań i myśli. Temat trudny i kontrowersyjny. Pomoc państwa, pomoc socjalna -TAK! Ale niech to będzie pomoc a nie wyłudzanie pieniędzy od Państwa (od nas) przez np. bezczelnie nie płacących czynsz. Nawet w Szwecji należy właściwym władzom przedstawić swoje problemy, a oni po rozpatrzeniu zadecydują o skali i formie pomocy.
                                            Ps> dzięki za obnażenie i znokautowanie gumowego Juranda 57
                                            • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 10.04.12, 21:07
                                              Niestety w Polsce tak jak w Szwecji nie mamy protestanckiej etyki która wrosła w mentalność. Tak więc każdy przepływ pieniędzy państwowych skończy się na ich kradzieży i wyłudzeniu przez "potrzebujących pomocy" oraz przez rozdzielających. Socjalizm w Polsce się zawsze skompromituje. Tylko sanacja ratuje ten kraj.
                                              • Gość: Justyna Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 21:14
                                                To wszystko jest prawda. Jak by przenieś ich do tych kontenerów, na ulicach było by o wiele bezpieczniej.
                                                • pozor_vlack Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 10.04.12, 22:17
                                                  Ale będą wychodzić z tych kontenerów i dalej Justynko kicha, będa kraść , gwałcić i napadać.
                                                  Chyba, ze ogrodzimy kontenery ?
                                                  • Gość: ovo Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.play-internet.pl 10.04.12, 23:50
                                                    Mam lepszy pomysł, choć świadom jestem jego utopijnośći ze względu na wszechmocne "Państwo"; Uzbroić obywateli i przywrócić naturalne prawo do samoobrony mienia i zdrowia.

Obronie tego ostatniego i tak hołduję bez skrupułów prowadząc zimną kalkulację - z więzienia zawsze wyjdę, zaś z pod 1.5 m ziemi - nigdy. Na wózku inwalidzkim zaś niezbyt fajnie się żyje.
                                                    Bronić mienia nie za bardzo zaś się w Polsce kalkuluje, choć i tak nie ręczę za siebie zwłaszcza kiedy mam pod ręką narzędzia gospodarskie i lekko głodnego psa:)))
                                                  • Gość: Kosmonauta Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 19:50
                                                    Brakuje wam wolnych mieszkań macie tu debatę.
    • Gość: Ja Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 17:11
      przeglądam te forum i zobaczyłem ten temat. kiedy w końcu panie Romanie Szolomeju wyrzuca tych alkoholików z mojego bloku. Biorą kase z mops i żyją z naszych podatków.
      • Gość: wróżka Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 17:58
        Wróciłeś pastuchu do wątku jak mucha do gów.a.
        Nawet nie wiesz, że żre cię już rak, a za pół roku przejdziesz jak wrak do MOPS-u, dostaniesz swoje 400 zł i będziesz z tego żarł, kupował leki, jeździł na konsultacje, płacił za mieszkanie , światło gaz, telefon, telewizor, bo ty żulem nie jesteś ....
        • Gość: Ja Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 18:51
          Powiem tak pracuje ciężko to fakt, a mam takich ludzi mieszkając w naszym bloku co nie dają mieszkać normalnie sąsaidom. Dzień w dzień smolą wódę i bez ustanie się awanturują po 22:00 krzyki wrzaski wież mi że ciężko to znieś, chce aby moje dzieci tego porpostu nie szyszały cigle tylko kuwa i ty taki . Ja niczego złego nikomu nie życzę chciał bym normalnie mieszkać, nie życzę tobie i nikomu niczego złego takich sąsiadów i ekscesów.
          • Gość: kurde balans Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 18:58
            Też mam takich,ostatnio jeden z siekierą latał po korytarzu.Przy mnie jeden pijak drugiego kopał na moim piętrze.Drugi z kolei odgryzł kawałek ucha w stanie upojenia alkoholowego.Jeszcze inny wlazł sąsiadce na chatę pobił ją jej córkę i ukradł kasę, następną sąsiadkę też próbował pobić ... ale tym razem miał pecha bo mąż był w domu.
            I co mam zrobić?
            A wyzwiska, zastraszanie to na porządku dziennym.
    • Gość: kurde balans Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: 87.206.225.* 25.08.12, 18:06
      Teraz to żeś mnie rozbawił ! Co Szełemej ma do alkoholizmu i korzystania takowych z MOPS? To jest produkt obecnie nam panujących.Przyczyny alkoholizmu można rozpatrywać z dwóch stron:
      brak perspektyw w naszym kraju
      łatwy dostęp do alkoholu,dość niskie ceny.
      Odwróćmy sytuację:
      dochód 3500 już nie fantazjuję,że na osobę - ale przynajmniej rodzinę 2+2
      utrudniony dostęp do alkoholu - cena co najmniej 50zł za flaszkę 10zł za piwo itp. i tylko w wybranych sklepach i godzinach /tyczy się tez fajek/
      Zakładam,że po wprowadzeniu w/w skala alkoholizmu mogłaby ulec zmianie /zmniejszyć się/ co za tym idzie - mniejsza skala zachowań patologicznych /między innymi regularne opłacanie czynszu/ oraz zerowa potrzeba korzystania z MOPS.Już nie wspomnę o plusie,że społeczeństwo zdrowsze,mniej zachorowań na nowotwory,choroby układu krążenia oraz choroby związane z układem pokarmowym /w przypadku alkoholików wątroba,owrzodzenie żołądka lub dwunastnicy /

A teraz mądralo mam dla Ciebie zadanie takie trochę umysłowe.
      Dlaczego rząd nie dąży do przeciwdziałania alkoholizmowi ?
      Czy przypadkiem nie łatwiej jest manipulować osobami uzależnionymi? I czy nie lepiej jest przeciwdziałać temu uzależnieniu - jak potem leczyć skutki / co i tak te całe leczenie u nas jest fikcją na miejsca trzeba czekać tygodniami, miesiącami/
      I dlaczego nie zalegalizuje się używek typu marihuana,kokaina, amfetamina i haszysz?
      Przecież działanie w/w w skutkach nie rożni się od alkoholu lub nikotyny?
      • Gość: Ja Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 18:59
        Wiem doskonale o tym że rząd ma na tym zyski i jak ludzi pijani to i łatwowierni. Ale postaw się w mojej sytuacji opisanej w poście powyżej. Ja i moi sąsiedzi chcemy tylko normalnie mieszkać, czy wymagamy tak wiele. Żegnam i miejmy na dziej że kiedyś tym naszym sąsiadom polepszy się w życiu.
      • Gość: wrożka Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 19:02
        >mam takich ludzi mieszkając w naszym bloku co nie dają mieszkać normalnie sąsaidom.

Czy zgłaszacie gdziekolwiek tę sytuację, oczywiście wspólnie ze wszystkimi pozostałymi mieszkańcami budynku ?
        Czy tylko ograniczasz się do Forum ?
        • Gość: Ja Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 19:15
          Tak moi sąsiedzi zgłaszają to na policje ale to nie ma sensu. Ja sam możecie wieżyc lub nie mojemu sąsiadowi proponowałem jakiś czas temu prace, kiedy był trzeźwy prace na portierni ale nie chciał. Ale rozmowa zakończyła się pytaniem sąsiad masz 2 zł.
          • Gość: wróżka Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 19:24
            Nęka się skargami magistrat, administrację, MZB. Tylko to muszą być faktycznie degeneraci.
            Mojej sąsiadce, pietro niżej, przeszkadzało to , że przemieszczam się w kapciach po moim mieszkaniu po godzinie 22 - giej. Dała popalić. ludzie są różni.
            • Gość: wróżka Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 19:30
              >Ja sam możecie wieżyc lub nie mojemu sąsiadowi proponowałem jakiś czas temu prace, kiedy był trzeźwy prace na portierni

Coś nie chce się mi w i e ż y ć , że notorycznemu pijakowi proponowałeś pracę na portiernii.
              Jesteś polewaczem.
              • Gość: Ja Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 20:20
                To uwierz chciałem zobaczyć jego reakcje, czy chcą coś zmienić, po prostu ma to w dupi--e nawet kiedy jest trzeźwy.
            • Gość: Ja Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 25.08.12, 19:32
              To to jest nic. Tam jest po prostu melina. Dziękuje za informacje.
    • Gość: 123 Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.walbrzych.vectranet.pl 25.08.12, 20:46
      Tak,zgadzam się.
    • Gość: edek Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.12, 21:45
      JESTEM NA TAK.Powiem tak:punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.Ktos kto nie ma sasiadow ktorzy nie placa przez dziesiatki lat za zadne oplaty,ktorzy niszcza, demoluja,czuja sie bezkarni, ktorzy wyciagaja tylko lapy po wszystko,ktorzy wychowali nastepne pokolenie nierobow, ktorzy dostaja wyremontowane mieszkania i zaraz je rujnuja.Taki ktos nie zrozumie jak bardzo nie nawidze tych nierobow i zlotowki bym nie dal.A zadluzenia po 90tysiecy zlotych nie ma osoba nagle tracaca prace.A ile razy juz prezydent darowal te zadluzenia tym ludziom!! Mnie zlotowki nie dal.
      • sol.77 Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 25.08.12, 22:20
        A ja jestem za tym aby wdrożyć politykę ant-alkoholową,zmienić ekonomiczną sytuację kraju i będzie git.

Z tego co pamiętam jako dziecko - za czasów komuny - gdy dochody były adekwatne do wykonywanej pracy - nieliczne jednostki tylko zalegały z opłatami za czynsz. Więc problemem nie jest "niechęć do płacenia" ale bieda lub patologia w 80% /pytam gdzie jest rząd,który powinien przeciwdziałać takim sytuacją/ a dodatki mieszkaniowe nie są rozwiązaniem.Rozwiązaniem jest poprawa bytu ekonomicznego Polski /obywateli/ oraz twarda walka z alkoholizmem.
        Logiczne jest,że ktoś kto zarabia 1200-1500zł i ma na utrzymaniu rodzinę nie będzie płacił czynszu kosztem zakupu żywności czy np. leków. Wiele jednostek widząc swoją bezradność mimo ciężkiej pracy i niemożności utrzymania siebie i rodziny sięga po alkohol lub inne używki. Podziękuj tym,którzy doprowadzili do obecnej sytuacji,a nie wyżywaj się na jednostkach.
        • sol.77 Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 25.08.12, 22:30
          I to co zaproponował Szełemej jest śmiechu warte - odpracowywanie długu. I w tym czasie,co dłużnik odpracowując dług,wpada w następny dług /no bo niby jak ma zarobić na bieżący czynsz ?/ Dajcie ludziom godne pensje,pracę to i problem długu za czynsz zniknie.Albo niech zabiorą swoje brudne łapska od mojej wypracowanego rzeczywistego dochodu! A nie d o p i e r d a l a j ą nowe abstrakcyjne podatki -Tusku kłamco i łgarzu - abonamentu za TV miało nie być !!!
    • Gość: Nieżul Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.centertel.pl 25.08.12, 23:31
      Zabrać żulom mieszkania. Całe Śródmieście sprywatyzować. Wybudować osiedle socjalne dla ludzi w trudnej sytuacji. A dla żuli baraki najlepiej bez możliwości ich opuszczania.
      • sol.77 Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i 25.08.12, 23:42
        Gość portalu: Nieżul napisał(a):

> Zabrać żulom mieszkania. Całe Śródmieście sprywatyzować.

ha ha a kto Ci tu przyjdzie mieszkać przy zdrowych zmysłach z własnego wyboru? Zgadnij w którą stronę zawiewa wiatr? Ja wiem - widziałam jak płonęło składowisko gdzie ten cały syf leciał w pierwszej kolejności .... :D:D:D
        • Gość: jakszczytokwili Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 11:55
          Sterylizowac kazdego zula i alkoholika.!
          Po pewnym czasie problem zniknie.
        • Gość: Nieżul Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 00:10
          Wiem, wiem, że widziałaś. Mieszkasz przy Mobruku. Już lepsze Śródmieście, niż Podgórze.
          • Gość: żul Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 00:14
            Czy ktoś ma namiary na nieżula ?
    • Gość: rtyu Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.ip.netia.com.pl 27.08.12, 15:59
      podsumowanie waszych wpisach świadczy o was debili ,kretynów nie brakuje teraz rozumie jak może wykształć debil debila mamy rezultaty tego wszystkiego widoczny
      • Gość: żul Re: Eksmisje dla nieuczciwych,Konec płacenia za i IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.12, 16:05
        > podsumowanie waszych wpisach świadczy o was debili ,kretynów nie brakuje teraz
        > rozumie jak może wykształć debil debila mamy rezultaty tego wszystkiego wido
        > czny

Co pijesz i jak to destylujesz, żeby nie capilo ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka