Gość: telewidz IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.05.12, 21:44 Co ona robi z dzieckiem film dla ludzi o bardzo silnych nerwach i to naprawdę silnych nerwach , tego się nie da opisać. www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mGIDIo1MNOQ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Adam Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 10:18 Suka biła a inny debil filmował. jednego i drugiego pod ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bry Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.12, 10:33 Pod mur ku... i kula w łeb. Ale wpierw po kawałku obcinać łapy i nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.sattom.pl 15.05.12, 11:02 nie moge tego ogladac. sama mam male dziecko. obejrzalam kawalek i sie rozplakalam. nie moglam sluchac jak to biedne dziecko placze. jak mozna robic cos takiego dziecku? zabic to malo, powinno sie z takimi robic cos znacznie gorszego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.12, 11:25 ? po co ludzi bombardujesz taką patologią, czy to że ktoś zobaczy coś to zmieni ? co to ma wspólnego z Wałbrzychem - jak Cię emocjonują takie rzeczy to sobie to oglądaj, ale po co sugerujesz żeby inni też to zobaczyli ? co to wnosi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 11:54 Wiesz po co bombarduje? >>Nagłasniajcie to , niech zabiorą jej to dziecko<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za ludzie do a IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 12:14 A po to by ludzie nie byli obojętni na płacz dzieci i to ma duży związek z Wałbrzychem i z całą Polską, bo takie rzeczy mogą być też w Wałbrzychu i ludzie powinni się interesować co się dzieje u sąsiadów, pokazałem to aby ludzie też na facebooku wyrazili swoją opinie o ukarani tego potwora. Więc nie komentuj głupio bo się ośmieszasz, bo myślisz że w okół twojego otoczenia jest wspaniale, że ciebie to nie dotyczy, że u ciebie sąsiedzi są mili i dobrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: do a IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.12, 13:19 przecież to się dzieje gdzieś w Azji, w jaki sposób chcesz wpłynąć na działanie osób odpowiedzialnych za to z tego państwa w Azji, komentarzami na forum wałbrzyskim ??!! Oczywiście że takie rzeczy dzieją się na całym świecie i w Wałbrzychu jak najbardziej. Powiem Ci że ja już kilka razy swoich sąsiadów uciszałem jak się napierdzielali nachlani, a dzieci płakały. Odwdzięczyli się wezwaniem Policji, jak w moje urodziny muzyka grała trochę głośniej (raz w roku chyba można ?) dostałem 200 zł mandatu. Ale nie tu jest problem, zacytuje dialog który usłyszałem przez ścianę, to może zrozumiesz gdzie problem jest: Małżeństwo: On - Ty znowu najebana jesteś ! Ona - Co chcesz ku... !?! Za swoje piję ! On - A skąd masz ? Ona - Z opieki ! Dopóki element czy margines będzie wspierany i niekontrolowany w żaden sposób dopóty tak się będzie działo. Nie umieją tacy zapewnić dziecku wszystkiego co potrzebuje to przede wszystkim sterylizować by już więcej nie mieli + esperal (prawdziwy) i dopiero pomagać. Patologia rodzi kolejną patologie wszyscy z pokolenia na pokolenie siedzą w tym samym gó...e i nauczeni tylko chlać i rękę wyciągać. Bo oni biedni bo im się należy. Tak więc problem nie leży w pojedynczych zachowaniach jakichś zwyrodnialców co katują swoje dzieci tylko dużo wyżej - państwo wspiera takie zachowania i rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walbrzych Re: do a IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 15:06 Mamy dwa rodzaje patologii 1 patologia biedna którą wymieniłeś 2 patologia bogata którą pominąłeś Takie patologiczne zdarzenia istnieją też w tzw. dobrych domach, rodzina ma kasę, na ulicy odzywają się ładnie , ubrani są ładnie, auta mają , do dziecka na ulicy odnoszą się bardzo dobrze , a w domu za ścianą ty Kur.. wo, ty szma.. to, ty chu ... , ty sku.. rwy .. synu . itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do a IP: *.sattom.pl 15.05.12, 13:21 dokladnie, powinno sie reagowac na placz dziecka za sciana, bo moze sie tam dziac wlasnie cos takiego jak na tym filmie! nie tak dawno przeciez w kamiennej gorze "rodzice" zakatowali malego chlopczyka. 3 dni znecali sie nad nim i nikt nie zareagowal. przeciez on musial strasznie plakac! ten film jest dla mnie straszny i nie moge go ogladac, ale rozumiem o co chodzi autorowi watku. ze w momencie gdy slyszymy placz dziecka trzeba przestac myslec "nie moja sprawa" bo taki maly czlowiek sam sie nie obroni! trzeba byc ostatnia szmata zeby bic bezbronne dziecko i tacy "ludzie" powinni byc pietnowani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do a IP: *.sattom.pl 15.05.12, 13:28 to, ze opieka wspiera patologie to fakt. ale mi chodzi o to, ze kazdy robi w mysl "nie moja sprawa, nie mieszam sie" i nic nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: alkohol to legalny narkotyk IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.12, 13:55 było , jest i będzie w środowisku alkoholików dopóki nie będzie przymusowego leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Do Klary 15.08.12, 22:13 W Katlewie znalazło się coś, co możesz wykorzystać, pożycz sobie pieski: Do tragedii doszło w poniedziałek po południu, kiedy 5-latek poszedł pobawić się na huśtawce stojącej kilkadziesiąt metrów od jego domu - podaje RMF FM. Miał tam spotkać się z kolegami z przedszkola. Jak ustalili policjanci, jeden z sąsiadów zauważył trzy psy. Wydawało mu się, że coś ciągną. Gdy podszedł bliżej zobaczył, że zwierzęta szarpią ciało dziecka. Mężczyzna odgonił psy i od razu wezwał pogotowie. Niestety, chłopca nie udało się już uratować. Miał rany szarpane szyi, głowy i rąk. Policja znalazła już zwierzęta i zabrała je od właścicieli. Okazało się, że psy często biegały po wsi i nikt się nimi nie interesował. Zwierzęta, które pogryzły chłopca to pies rasy alaskan malamute i dwie, mniejsze od niego, suki mieszańce. Rozumiem, że jesteś miłośniczką zwierząt i za ich pomocą " możesz zrobić coś gorszego". Odpowiedz Link Zgłoś
lekarzspecjalista Do Klary 15.08.12, 22:15 W Katlewie znalazło się coś, co możesz wykorzystać, pożycz sobie pieski: Do tragedii doszło w poniedziałek po południu, kiedy 5-latek poszedł pobawić się na huśtawce stojącej kilkadziesiąt metrów od jego domu - podaje RMF FM. Miał tam spotkać się z kolegami z przedszkola. Jak ustalili policjanci, jeden z sąsiadów zauważył trzy psy. Wydawało mu się, że coś ciągną. Gdy podszedł bliżej zobaczył, że zwierzęta szarpią ciało dziecka. Mężczyzna odgonił psy i od razu wezwał pogotowie. Niestety, chłopca nie udało się już uratować. Miał rany szarpane szyi, głowy i rąk. Policja znalazła już zwierzęta i zabrała je od właścicieli. Okazało się, że psy często biegały po wsi i nikt się nimi nie interesował. Zwierzęta, które pogryzły chłopca to pies rasy alaskan malamute i dwie, mniejsze od niego, suki mieszańce. Rozumiem, że jesteś miłośniczką zwierząt i za ich pomocą " możesz zrobić coś gorszego". Czy nie powinnaś się zastanowić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: InezDziękuje Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.30.84.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.05.12, 14:19 Jak można pomóc temu maleństwu? Jak to się dzieje w Azji ,czy można odszukać tą osobę co nagrała to maltretowanie dziecka bo musiała być przy tym i wrzuciła to na Neta .Po nitce do kłębka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inez Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.30.84.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.05.12, 14:24 Jak odnaleść to miejsce w Azji,chyba że w Polsce gdzieś mieszkają Gdybym dopadła tą suke zrobiłabym jej to samo co ona temu maleństwu. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem 15.05.12, 15:01 Czyli biła byś ją poduszką ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Kowalski Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 15:13 Tu masz przykład fuj_fuj - przemoc rodzi przemoc ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inez Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.30.84.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.05.12, 15:22 Ona nie tylko biła poduszką,na oczy padło,bo na mózg to na pewno czytając twoją wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem 15.05.12, 15:32 Inez, nie ciskaj się tak i nie "czepiaj" się mojego mózgu - zaręczam że ma się całkiem dobrze, czego nie mogę powiedzieć o większości piszących w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 17:21 Najgorsze jest to, że komentujący film są takim samym marginesem, co rodzice katowanego. Oto cytaty z obrońców malucha: - Suka biła a inny debil filmował. jednego i drugiego pod ścianę - Pod mur ku... i kula w łeb. Ale wpierw po kawałku obcinać łapy i nogi - zabic to malo, powinno sie z takimi robic cos znacznie gorszego... - Gdybym dopadła tą suke zrobiłabym jej to samo co ona temu maleństwu - ... że samego tytułu tematu nie wspomnę .... Gratuluję miłosierdzia, bracia i siostry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.sattom.pl 15.05.12, 19:04 za to ja sie na powaznie zastanawiam nad kondycja twojego mozgu. mysle, ze kazdy czlowiek zdrowy na umysle nie potrafi ogladac czegos takiego bez emocji. gratuluje empatii, na prawde masz ja na maxa rozwinieta. proponuje poczytac o socjopatii - moze cos do siebie dopasujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.sattom.pl 15.05.12, 19:21 wałbrzyszanim chyba zartujesz? zeby bic dziecko trzeba byc ostatnim smieciem. dzieci sa calkowiecie bezbronne. jaka mozna miec przyjemnosc z wymierzania razow malemu dziecku? co trzeba miec w glowie? wiele jestem w stanie zrozumiec, ale to jest dla mnie bezpodstawne, bezsensowne okrucienstwo. masz dzieci? ja mam i nie potrafie czegos takiego w zaden sposob racjonalnie wytlumaczyc. czym sobie na to zasluzylo male bezbronne dziecko? ktos kto zneca sie nad dziecmi nie zasluguje na miano czlowieka. trzeba byc zdegenerowanym totalnie zeby cos takiego zrobic. dla degeneratow mam miec litosc? socjopatow ktorzy nie odczuwaja zadnych uczuc wyzszych? w ogole wiesz co to milosierdzie? bo wydaje mi sie, ze uzywasz slowa ktorego znaczenia nie rozumiesz... idac twoim tokiem myslenia, wypuscmy wszystkich mordercow, gwalcicieli, pedofilow - wybaczmy im i niech sobie zyja spokojnie, w mysl przez ciebie rozumianego milosierdzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.sattom.pl 15.05.12, 19:28 walbrzyszanin - jeszcze jedno, mylisz sie. ludzie, ktorzy ogladaja taki film bez emocji sa marginesem. w kazdym zdrowym czlowieku budzi to i powinno budzic emocje. jezeli cos takiego jestes w stanie ogladac "na zimno" i do tego identyfikujesz sie z ta kobieta, ktora bije - twoja wypowiedz skupia sie wokol jej osoby, wiec tak wnioskuje - to lepiej zastanow sie nad soba. polecam lekture podrecznika psychologii klinicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Kowalski Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 19:51 E w a n g e l i a - M a t e u s z a Rozdział: 18 Wtedy Piotr zbliżył się do Niego i zapytał: "Panie, ile razy mam przebaczyć, jeśli mój brat wykroczy przeciwko mnie? Czy aż siedem razy?" Jezus mu odrzekł: "Nie mówię ci, że aż siedem razy, lecz aż siedemdziesiąt siedem razy. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem 15.05.12, 20:21 Klaro Klaro... daleko mi do socjopaty, potrafię współodczuwać, przeżywam emocje... ale na pewno po obejrzeniu tego filmiku nie przejmują one kontroli nade mną. Ujadacie wszyscy nad tragedią tego dziecka... a jak wredne matki leją po dupsku bez opamiętania dzieciaki w centrum miasta, w sklepie, w przychodni, na przystanku, ciągają je i szarpią ( takie "akcje" widuje się na naszych ulicach)... okazuje się że sami socjopaci wokoło, bo nie ma komu powyłamywać takiej wrednej matce rąk ze stawów... Gdzie są wówczas ci z nieprzebranymi pokładami empatii - gdzie, pytam !? Opracowują kolejne "kary" dla takich właśnie złych mam? Zachowanie tej kobiety jest niedopuszczalne, oburzające, bulwersujące, kary godne i po prostu nieludzkie. Sądzić jednak można że dziecku krzywda się nie stała, połowa uderzeń PODUSZKĄ szła albo w pieluchę, albo w łóżko... Skoro wszyscy są tak wstrząśnięci, to radzę im aby wyczulili się na krzywdy których na codzień doświadczają ludzie z ich otoczenia. Zapewniam że wystarczy się dobrze rozejrzeć a potrzebujących znajdzie się wielu. Urwy, uje, i epatowanie zwierzęcymi i nieludzkimi emocjami nic tu nie wniosą... Nie życzę Ci aby ktoś z forumowych aktywistów uwalił Cię kiedyś w nosa gdy zechcesz dać klapsa swojemu pupilowi za złe zachowanie. P.S - nie pisz mi że tu chodzi o małego, nieświadomego brzdąca i że to inny przypadek.. ja t wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Kowalski Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 20:32 >ktoś z forumowych aktywistów uwalił Cię kiedyś w nosa gdy zech > cesz dać klapsa swojemu pupilowi za złe zachowanie. Nie popadaj fuj_fuj w skrajność. Klaps niestety jest środkiem wychowawczym . Powtarzam - klaps w tyłek. I oczywiście w ostateczności, gdy już żadne słowne perswazje nie docierają do młodego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem 15.05.12, 20:44 Wiem wiem... ale wspomniani aktywiści mogą tego nie wiedzieć.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terapeuta do fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 21:23 Nie wiem kim Ty jesteś ale po twoich wypowiedziach wnioskuję że masz jednak zaburzoną osobowość, co jest bardzo złym znakiem. ( u ciebie wymagana jest konsultacja specjalisty). Przede wszystkim musisz rozróżnić klapsa od znęcania się nad (niemowlęciem - wczesnym dzieciństwem ). Tu jasno na filmie jest pokazane jak matka znęca się fizycznie i psychicznie nad dzieckiem, cechuje je na wczesne dzieciństwo lub " późny " okres niemowlęcy, takie dziecko nie jest wstanie się samo obronić, ani nic powiedzieć, dziecko może dostać poważnych urazów fizycznych, już nie mówiąc o urazie psychicznym. Jeżeli nie znasz pewnych terminologii lub w ogóle nie wiesz co to dziecko w późniejszym okresie niemowlęcym, to na twoim miejscu zaprzestał bym komentowani. Twoje wypowiedzi są poniżej krytyki i nieuzasadnione. Porównując dziecko które dostanie klapsa lub jest szarpnięte, przywołane do porządku, do tego dziecka z filmu, jest wyjęte z kontekstu i nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Re: do terapeuty IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 21:31 My w Świdnicy tak o tym nie myślimy, błądzisz terapeuta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terapeuta do Zdzisiek IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 21:59 A co mnie obchodzi co ty robisz czy myślisz w Świdnicy. Co ma piernik do wiatraka ?. Nie wiem co w ogóle twój komentarz wniósł do tego wątku ?. Czyżbyś też miał jakieś problemy ?. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do Zdzisiek 15.05.12, 22:12 Mało wiesz i mało łapiesz, a do prawienia morałów i oceniania innych jesteś pierwszy. Dorośnij, nabierz dystansu i nie napinaj się tak bo to niezdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisiek Re: do terapeuty IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 22:16 A co mnie obchodzi co ty robisz czy myślisz w Wałbrzychu. Zaśmiecasz wątek swoimi przygłupawymi tekstami. Zastanów się zanim coś napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisława Re: do tępego Zdzisiek IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 13:40 Milcz bo cię wystrzelam po mordzie gumą zużytą po stosunku, co on czy ona ma pisać o burakach cukrowych ze Świdnicy ? my tutaj na forum nie potrzebujemy świdnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 15.05.12, 22:10 Eeee tam. Błądzisz w swym osądzie... nie doczytałeś do końca, albo nie zrozumiałeś, bądź też emocje wzięły górę nad rozsądkiem. Efekt dość marny. Terapeuta z Ciebie jak z koziej dupy trąba. Psychicznie dziecko raczej nie ucierpi.... pamięć rozwija się, a raczej "rodzi" w 2-3 roku życia. Apeluję do wszystkich - czytajcie ze zrozumieniem, czytajcie cały tekst, nie unoście się nazbyt bo to niczemu nie służy. Napisałem w ostatnim zdaniu - antycypując Twój przytyk - że "widzę" i wiem o różnicy pomiędzy starszymi dziećmi z opisywanych przeze mnie przykładów, a tym maleństwem. Skoro tak Cię poniosło to nie będę tłumaczył dalej i pisał o przerysowaniu, które jest dobrym narzędziem dobitnie i wyraźnie przedstawiającym pewne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: do fuj_fuj IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.12, 22:21 Fuj-fuju! Jesteś kompletnym ignorantem w sprawach o których nic nie wiesz z praktyki. Terapeutkę osądziłeś jasno: > Terapeuta z Ciebie jak z koziej dupy trąba. Bo to ty skończyłeś studia w tym kierunku, jesteś ojcem i WIESZ NAJLEPIEJ. Jesteś tak debilnym ignorantem- że nawet rozmowa z tobą nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 15.05.12, 22:25 >Bo to ty skończyłeś studia w tym kierunku, jesteś ojcem i WIESZ...... Nie lubię cię za twój prymitywizm, ale jedno muszę ci przyznać - masz intuicję. Strzeliłeś w dziesiątkę !!! Braw nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 15.05.12, 22:28 Jeszcze jedno - daruj sobie komentowanie tego co piszę, i nie nadużywaj słówka "ignorant". Ja w przeciwieństwie do ciebie jak czegoś nie wiem to milczę, albo nie udaję że wiem. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do fuj_fuj IP: *.sattom.pl 16.05.12, 13:21 nie wierze, ze masz wyksztalcenie w tym kierunku. no chyba ze slizgales sie na studiach i teraz masz ogromne braki. wypisujesz jakies brednie, ze bicie tak malego dziecka nie pozostawi sladow w jego psychice. wiesz, ja naprawde nie wiem skad ty czerpiesz swoja wiedze. czyli wedlug ciebie bicie niemowlaka nie zaburzy jego rozwoju??????? napisales, ze jak czegos nie wiesz to milczysz - czemu wiec nie zamilkniesz w tym temacie? na rozwoj dziecka maja wplyw juz wydarzenia z rozwoju prenatalnego! a co dopiero z okresu niemowlecego! takie bicie moze i faktycznie nie wyrzadzi mu krzywdy fizycznej, ale psychiczna jak najbardziej! piszesz, ze masz wyksztalcenie w tym kierunku ale o takim dziale jakim jest psychologia rozwojowa to chyba nigdy nie slyszales. dziecko nie moze sie rozwijac prawidlowo bez poczucia bezpieczenstwa! a pamiec nie ma z tym zadnego zwiazku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisława Re: ten cały fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 13:48 To on wszystko wie najlepiej a dyplom to chyba kupił na giełdzie na topolowej z psychologii, co za idiota, w ogóle kto by go przyjął na taki kierunek z takim podejściem hahaha przecież to coś Fuj Fuj nawet nie wie jak się zachować na forum a co dopiero miedzy ludźmi, ja też na forum mogę się zrobić np. paną Doktor i bóg wie kim jeszcze , także Fuj Fuj weź no ty się ogarnij z korzystaj z WC będzie ci lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: ten cały fuj_fuj 16.05.12, 17:01 > to coś Fuj Fuj nawet nie wie jak się zachować na forum a co dopiero miedzy ludźmi Ty i Tobie podobni są dla mnie przykładem należytego zachowania. >ja też na forum mogę się zrobić np. paną Doktor i bóg wie kim jeszcze zatem "z korzystaj" z tej możliwości Zdzisławo, dowartościuj się ! Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 16.05.12, 16:53 > a pamiec nie ma z tym zadnego zwiazku! Nie kompromituj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heheh Re: do fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 17:06 Ty się nie kompromituj przyznaj się kupiłeś na giełdzie dyplom i świrujesz, bo nawet podstaw nie znasz z psychologii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olej wałbrzyszanin totalny bezmózg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.12, 19:49 wałbrzyszanin to skończony frajer i tyle. Może zamiast życzyć tej wywłoce najgorszego mamy złożyć się na leczenie jej pustego łba? To z tobą jest coś nie tak, bo u zdrowego człowieka po obejrzeniu czegoś takiego występują marzenia o zrobieniu krzywdy temu czemuś. Ta ku... już została złapana. Podpiszcie petycje, by wyrządzili brudnej piździe największe zło www.gopetition.com/petitions/increase-jail-sentence-for-child-beating-mother-ira.html Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 16.05.12, 17:40 >wypisujesz jakies brednie, ze bicie tak malego dziecka nie pozostawi sladow w jego psychice pokaż mi Klaro gdzie ja to napisałem >czyli wedlug ciebie bicie niemowlaka nie zaburzy jego rozwoju??????? sądzę że bicie niemowlaka może mieć wpływ na jego rozwój P.S. - czytaj ze zrozumieniem, emocje zaburzają trzeźwy osąd... --"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?" — Fryderyk Nietzsche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do fuj_fuj IP: *.sattom.pl 16.05.12, 21:11 prosze bardzo: "Psychicznie dziecko raczej nie ucierpi.... pamięć rozwija się, a raczej "rodzi" w 2-3 roku życia. " - to sa twoje slowa. tego po prostu nie mogla napisac osoba z dyplomem z psychologii/pedagogiki. odnosze wrazenie, ze ty sam nie wiesz co piszesz... a potem sam sobie zaprzeczasz. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 16.05.12, 22:10 Zabawmy się w "znajdź różnicę": 1. "Psychicznie dziecko nie ucierpi.... pamięć rozwija się, a raczej "rodzi" w 2-3 roku życia. " 2. "Psychicznie dziecko raczej nie ucierpi.... pamięć rozwija się, a raczej "rodzi" w 2-3 roku życia. " Znalazłaś ? "Znajda" zmienia sens zdania ? R A C Z E J tak, czy R A C Z E J nie ? Dlatego we wcześniejszym poście postulowałem o uważne czytanie. Nie napisałem że mam dyplom z psychologii, przekomarzałem się z Yossrarianem (czy jak mu tam) któy to uznał ze gość podpisujący się jako Terapeuta jest faktycznie terapeutą i na mocy swego terapeutycznego autorytetu wygenerował prawdy ostateczne. (poza tym pisałem to do niego, a wy się wtryniliście) Apelowałem też o powściąganie emocji - bez skutku. Ludziska ciskają się tu strasznie, jakby pierwszy raz zetknęli się z bezmyślną, nieuzasadnioną i nie mającą usprawiedliwienia agresją. Epatowanie prymitywnymi emocjami nie świadczy zbyt dobrze oich psychicznej, moralnej i czysto ludzkiej kondycji. Sprawa nagłośniona, wyrodną matkę do paki, dziecko do ochronki i finał. Kulę w łeb, zajebywanie i inne wymyślne tortury zostawcie dla pozostałych zwyrodnialców. Wypstrykacie się z grubych dział do jednej złej matki, to co wam zostanie dla tysięcy innych - gorszych ? Codziennie można wklejać setki wstrząsających przypadków zabójstw, brutalnych gwałtów, okrutnych zbrodni... nawet na dzieciach, nawet na takich maluczkich. Nie zawsze i nie na wszystko mamy wpływ. Ja też się czuję oburzony, przecież pisałem o tym... wiem jednak że NIC JUŻ W TEJ SPRAWIE NIE ZROBIĘ !!!! Mogę za to wpłynąć na los starszej pani z sąsiedztwa którą notorycznie katuje jej własny syn, na biedne gołe i wygłodniałe dzieci pary alkoholików mieszkających nieopodal... Na to uwrażliwiam forumowych szczekaczy... puste kotły brzmią najgłośniej !! Czyńcie dobro. To wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: do fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 22:57 Nie zmieniam zdania na temat swołoczy krytykującej matkę. Możecie mnie cmoknąć w hydrant o ile wam na to pozwolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do fuj_fuj IP: *.sattom.pl 17.05.12, 09:49 nie bede sie bawic w zadne zabawy z takim polinteligentem jak ty. swoimi wpisami dales mi jasno do zrozumienia kim jestes. apelujesz o czytanie ze zrozumieniem... wiesz, ja ta umiejetnosc mam opanowana. ale jezeli ktos sam nie wie co pisze, to jak inni moga to zrozumiec??? wiesz dlaczego sie ciskam? a to dlatego, ze trafia mnie gdy ktos, kto ma zerowe pojecie w jakiejs dziedzinie, chce uchodzic za autorytet i opiniotworce. osmieszyles sie juz strasznie, wiec daruj sobie i juz nie brnij dalej w totalna zenade. jedna rada na przyszlosc - zanim nastepnym razem wystapisz w roli eksperta dwa razy sie zastanow, bo mozesz trafic na kogos, kto bije cie wiedza o glowe i bedzie znowu wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 17.05.12, 11:27 Jak zwykle, nie odniosłaś się do tego co napisałem, tylko wygenerowałaś stek insynuacji, parę inwektyw i epitetów. Ty, poza prostactwem i umiejętnością zmyślnego unikania odpowiedzi na konkretne pytania, wykazałaś się zerową wiedzą, bo twe mniemania nie uchodzą za żadną wiedzę. Nic mi nie pokazałaś, nic nie wykazałaś, niczego nie dowiodłaś, niczego nie wyjaśniłaś - popaplałaś sobie na mój temat i tyle. Unikasz konfrontacji bo poza argumentami ad personam nie masz nic. Nie pisz że potrafisz czytać ze zrozumieniem, bo w tym wątku przeczysz temu i to że tobie się wydaje że coś potrafisz, nie oznacza wcale że faktycznie to potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do fuj_fuj IP: *.sattom.pl 17.05.12, 11:44 masz racje, nie odnioslam sie. nawet nie przeczytalam, wystarczyl mi poczatek - zabawa w poszukiwanie slowa "raczej", ktore mialo dowiesc moich brakow intelektualnych. nawet wkleje tu definicje slowa "raczej" specjalnie dla ciebie "wskazujący na to, że autor zdania nie jest pewny co do jego prawdziwości, ale uznaje za bardziej prawdopodobne, że jest prawdziwe". jak widzisz nie dowodzi ono wcale moich problemow ze zrozumieniem, tylko twoich. nie rozumiesz znaczenia nawet tak prostego slowa. eeech, i jak tu dyskutowac? z toba sie nie da! nie masz zadnych argumentow, a jedynie probujesz obracac kota ogonem i wmawiac braki intelektualne innym. zerowa wiedze masz ty. ja akurat nie udaje, ze mam wyksztalcenie w tym kierunku, tylko naprawde je mam. nie jestem alfa i omega. nie znam sie na wszystkim, ale na rozwoju akurat tak. napewno lepiej od ciebie. a argumenty ci podalam, widocznie nie potrafisz czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do fuj_fuj IP: *.sattom.pl 17.05.12, 11:48 ps. prywatnie musisz byc okropna osoba. pan ktory wszystko wie i nawet gdy sie myli, to w swoim mniemaniu ma absolutna racje, bo dookola przeciez sami idioci i to oni nie pojmuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alo Re: to klara w ostatnim wątku pojechała fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.12, 12:00 Tak trzymać bardzo dobrze opisałaś chamidło jedno, uważa się za specjalistę wysokiej klasy i wszyscy są tępi a on alfa i omega na skalę światową, wszystkie rozumy pozjadał, nawet jako psycholog, czy osoba z wiedzą pedagogiczną, psychologiczną nie odniósł się poprawnie do filmu, a tutaj nam wciska swoje mądrości co za ( GŁUPIO MĄDRY ) typek. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: to klara w ostatnim wątku pojechała fuj_fuj 17.05.12, 13:31 pokaż gdzie niewłaściwie odniosłem sie do filmu, oświeć mnie też jak "właściwie odnieść się do filmu" ? swoje kompleksy lecz gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 17.05.12, 13:28 ależ cię nosi... daj już spokój, dokończ studia, przeżyj parę latek, nabierz dystansu, miej trochę pokory... staraj się zbyt pochopnie nie oceniać ludzi, pamiętaj też że i ty podlegasz ocenia, nie chciej aby ciebie oceniano podług kryteriów które sama stosujesz - wypadła byś mizernie Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 17.05.12, 13:22 > masz racje, nie odnioslam sie. nawet nie przeczytalam ... bez komentarza >"raczej", ktore mialo dowiesc moich brakow intelektualnych. masz kompleksy... nie tego chciałem dowieść, widać dalej nie rozumiesz - to nie było zdanie autorytarne, raczej znaczyło że NIE WIEM NA PEWNO, lecz skłaniam się ku temu twierdzeniu - nie absolutyzując.... ale cóż, przecież ja nie znam znaczenia słów których używam, cieszę się że na tę okoliczność przynajmniej ty je poznałaś >z toba sie nie da! nie masz zadnych argumentow, a jedynie probujesz obracac kota ogonem coś podobnego, o braku argumentów z twojej strony napisałem wcześniej, widać ty potrafisz tylko powtarzać.... >zerowa wiedze masz ty. ja akurat nie udaje, ze mam wyksztalcenie w tym kierunku > , tylko naprawde je mam na twoim miejscu wstydził bym się przyznawać >nie jestem alfa i omegą tego nie musiałaś pisać, ta udawana skromność jest niepotrzebna, rozumiem że to taki zabieg erystyczny.... to widać, słychać i czuć ! >a argumenty ci podalam poza paroma frazesami i paroma truizmami nie znalazłem w twoich wypocinach niczego merytorycznego uprawiasz tu prostackie personalne wycieczki i wywołujesz pyskówkę, silisz się na zjadliwość i wciąż mnie obrażasz... zdaj sobie sprawę że i ja mogę w ostrych słowach skrytykować ciebie, uwierz mi - potrafię staram się jednak tego nie robić - bo i po co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do fuj_fuj IP: *.sattom.pl 17.05.12, 14:25 alez cie ruszylo to co napisalam. musialo cie dotknac do zywego, ze poswieciles mi tyle uwagi. podsumowujac: jezeli nie wiesz czegos NA PEWNO, to sie nie wypowiadaj, bo cala dyskusja zaczela sie od tego, ze chciales uchodzic za znawce z zakresu psychologii rozwojowej. jak ja widze temat np o wymianie skrzyni biegow, to nie wlaczam sie do dyskusji z tekstami typu " RACZEJ powinienes zrobic to i tamto". nie wiem, to sie nie odzywam - i dobrze tobie radze, zebys zaczal stosowac sie do tej samej reguly, bo tylko sie kompromitujesz. oczywiscie, ze kazdy z nas podlega ocenie. ja tez. tylko, ze ja nie odczuwam przymusu udowadniania wszystkim wokol jaka jestem madra, jak to sie na wszystkim znam. nie mam tez w zwyczaju udowadniac innym ludziom, ze w moim mniemaniu sa glupsi ode mnie, tylko dlatego, ze sie nie zgadzaja ze mna i wytykaja mi ewidentne bledy. nawypisywales bzdur i jeszcze zarzucasz mi brak wiedzy, tylko dlatego, ze przylapalam cie na tworzeniu wlasnych teorii. to ty powinienes sie wstydzic chlopczyku. dziwie sie, ze dalej brniesz w ten temat. lubisz sie kompromitowac? Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 17.05.12, 23:16 Bijesz pianę kobieto. Pokaż mi co w moim komentarzu tak cię zabolało ??? Co cię tak zbulwersowało ? Różne rzeczy wypisywano na tym forum, ale ty pobiłaś już chyba wszystkich. Gdzie ja się obnoszę ze swą "mądrością"? Nie lecz kobieto tu swoich kompleksów bo to ty się kompromitujesz. Czort wie o co ci chodzi, nie musisz zgadzać się z moją opinią - choć jak sama przyznajesz nie zapoznałaś się nawet z nią. Tworzysz jakiś wydumany portret psychologiczny mojej skromnej osoby, jeszcze jak byś miała ku temu predyspozycje i kompetencje - niestety, pudło za pudłem. Rozumiem że każda dyskusja z tobą, jeżeli tylko okaże się że adwersarz ma odmienne zdanie, kończy się tak samo - sprowadzaniem rozmowy do personalnych przytyków i uciekaniem od tematu. W tym wątku nikt, ale to nikt nie napisał nic "mądrego". A zarzuty o moje mędrkowanie jest bez-pod-staw-ne !!!! To zajadły atak, zajadłej i zaślepionej (tylko czym?) pani przedszkolanki, tudzież miernej studentki pedagogiki, która po przeczytaniu (bez zrozumienia) paru podręczników plecie komunały. Napisz coś mądrego o urazie psychicznym jakiego dozna to dziecko, o mechanizmie działania tegoż, o długofalowych skutkach rozwojowych, wpływie na relacje z otoczeniem/rówieśnikami/partnerem. Najlepiej podważ to co napisałem o "rodzeniu" się pamięci pomiędzy 2-3 rokiem życia - uzasadnij też twoje twierdzenia o braku związku pamięci z tym traumatycznym przeżyciem. Jeżeli to zrobisz to w zgodzie z WIEDZĄ którą posiadasz - zamilknę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opanuj emocje Re: do fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.12, 17:30 Chłopcze nie kompromituj się już więcej, gów.. no widziałeś gów..no wiesz a ludzi tu pouczasz, obejrzyj sobie jeszcze raz film, jako specjalista wysokiej klasy, mądry człowiek wywnioskuj to co tam się dzieje i jaki to ma wpływ ( chodzi o całokształt ) zarejestrowanego filmu, już więcej mi tutaj nie wyjeżdżaj ze swoimi mądrościami dla mnie jesteś idiotą, no sorry ale inaczej nie mogę cię określić, ja jestem też ciekawy która szkoła cię wypuściła w świat ? twoje wypowiedzi są porażające. O tym mówią ci już co najmniej dwie osoby a ty dalej swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Kowalski Re: do fuj_fuj IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 19:32 No cóż, zarówno dupek zmieniający nick , a obsługiwany przez ssp.dialog.net.pl, oraz Klara nadająca z sattom.pl, przynoszą wstyd katolikom, dostarczając negatywnych argumentów osobom zwalczającym chrześcijaństwo. Szatan nie mógł sobie wybrać lepszych powierników diabelskiej ideologii. Apage, Satanas. A wy zamilczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: do fuj_fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.12, 19:48 Będę truł do znudzenia: Najgorsze jest to, że komentujący film są takim samym marginesem, co rodzice katowanego. Oto cytaty z obrońców malucha: - Suka biła a inny debil filmował. jednego i drugiego pod ścianę - Pod mur ku... i kula w łeb. Ale wpierw po kawałku obcinać łapy i nogi - zabic to malo, powinno sie z takimi robic cos znacznie gorszego... - Gdybym dopadła tą suke zrobiłabym jej to samo co ona temu maleństwu - ... że samego tytułu tematu nie wspomnę .... Wiemy już, że w/w nerwusów zdenerwowało zachowanie matki dziecka. Znaleźli powód, aby ją teraz publicznie poćwiartować i ubić. Zapewne owa matka też miała jakiś powód, aby sprać bajtla. Nie wiem ... może narobił w pampersa? Może wypluł kaszkę? Faktem jest, że matka okładała malca poduszką, która w porównaniu z proponowanym wyżej zestawem typu tasak czy pocisk kalibru 9 mm jest nędzną namiastką narzędzia tortur. Jeszcze raz powtarzam: nie bronię matki, ale wasze zachowanie jest po stokroć gorsze i bardziej prymitywne. Nie napiszę, że wam także należy się strzał ostrzegawczy w tył głowy, ale może wystarczy potrójna dawka relanium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do walbrzyszanin IP: *.sattom.pl 17.05.12, 22:16 wałbrzyszanin specjalnie dla ciebie znize sie do twojego poziomu i bede pisac jezykiem prostym jak dla konia. jestes glupi jak but. bicie za narobienie w pampersa, za niezjedzenie kaszki?!!! co ty pieprzysz?! to jest male dziecko. takie dziecko jeszcze nie rozumie podstawowych rzeczy! nawet nie laczy parcia na pecherz, z tym ze zaraz bedzie mokro. jedyny sposob, w ktory moze sie komunikowac to placz. nie moze wytlumaczyc czemu placze, ze cos go boli, ze ma pieluche za ciasno zapieta i go cisnie. jest calkowicie bezradne. za to ma naprawde wyjatkowa umiejetnosc - od samego poczatku rozpoznaje swoja mame. w mamy ramionach czuje sie bezpiecznie. i teraz ta matka tlucze je po glowie, nie reaguje gdy placze i zadaje bol. czy to jest wedlug ciebie normalne???? wyobraz sobie matole, ze nie chodzisz, nie mowisz, nie mozesz wyjasnic otoczeniu, ze cos chcesz, ze cos cie uwiera, boli. masz jedna osobe, ktorej ufasz, ktorej bliskosci pragniesz, a ta osoba cie bije. patrzy jak placzesz i nie reaguje. nie ma takiego powodu, ktory pozwala na bicie takiego malucha!!! takie male dziecko moze uderzyc tylko smiec, nie czlowiek. to moj ostatni wpis skierowany do ciebie. nie wiem co jest z toba nie tak. albo jestes bardzo mlody, albo bardzo glupi. zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do walbrzyszanin IP: *.sattom.pl 17.05.12, 22:37 i jeszcze tylko prosba do wszystkich obroncow matki: zastanowcie sie, jezeli taka osoba potrafi bic swoje malutkie dziecko, to jaka jest to osoba? kazdy, kto ma dziecko, wie, ze kocha sie je bezwarunkowo i nieskonczenie. jezeli matka potrafi zadac cierpienie najblizszej sobie osobie, to kim jest? jezeli placz i cierpienie swojego dziecka niewiele dla niej znacza, to ile znacza dla niej inni ludzie? dla mnie jest to socjopatia. i nie jest to normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: do walbrzyszanin IP: *.play-internet.pl 17.05.12, 22:58 boze...(jęk rozpaczy). Myślę a nawet to wiem, że większość osób nie rozumie pewnych aspektów życia. Klaro, wyjaśnie to Tobie najprościej jak potrafię. Nikt nie próbuje tutaj bronić Matki a jedynie spojrzeć na sprawę w cywilizowany sposób. Jezeli ukończyłas (jak nas zapewniasz) studia psychologiczne to powinnaś wiedzieć, że istnieją zaburzenia psychiczne, które pchają ludzi do pewnych zachowań. W naszej kulturze dzieciobójstwo się zdarzało i popełniały je Matki z: -depresją poporodową -schizofrenią itd. Są to osoby chore a Twój prymitywizm mnie poraża. A swoja drogą, zawsze uważałam że ktoś kto naduzywa znaków interpunkcyjnych w swoich wypowiedziach jest socjopatą. Np. nagminne "??????" w Twoich wypowiedziach. To denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: do walbrzyszanin 20.05.12, 17:09 Gość portalu: klara napisał(a): > wałbrzyszanin specjalnie dla ciebie znize sie do twojego poziomu i bede pisac j > ezykiem prostym jak dla konia. jestes glupi jak but. bicie za narobienie w pamp > ersa, za niezjedzenie kaszki?!!! co ty pieprzysz?! to jest male dziecko. takie > dziecko jeszcze nie rozumie podstawowych rzeczy! nawet nie laczy parcia na pech > erz, z tym ze zaraz bedzie mokro. jedyny sposob, w ktory moze sie komunikowac t > o placz. nie moze wytlumaczyc czemu placze, ze cos go boli, ze ma pieluche za c > iasno zapieta i go cisnie. jest calkowicie bezradne. za to ma naprawde wyjatkow > a umiejetnosc - od samego poczatku rozpoznaje swoja mame. w mamy ramionach czuj > e sie bezpiecznie. i teraz ta matka tlucze je po glowie, nie reaguje gdy placze > i zadaje bol. czy to jest wedlug ciebie normalne???? > wyobraz sobie matole, ze nie chodzisz, nie mowisz, nie mozesz wyjasnic otoczeni > u, ze cos chcesz, ze cos cie uwiera, boli. masz jedna osobe, ktorej ufasz, ktor > ej bliskosci pragniesz, a ta osoba cie bije. patrzy jak placzesz i nie reaguje. > > nie ma takiego powodu, ktory pozwala na bicie takiego malucha!!! takie male dzi > ecko moze uderzyc tylko smiec, nie czlowiek. to moj ostatni wpis skierowany do > ciebie. nie wiem co jest z toba nie tak. albo jestes bardzo mlody, albo bardzo > glupi. zegnam. ... ale wałbrzyszanin nie twierdził przecież że owa "mama" dobrze postąpiła.On ocenił zachowanie/wpisy tubylców na forum i z tym się zgadzam - rozjuszona hołota,która z braku lepszej okazji wylewa jad/frustrację tutaj... pozdrawiam .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: do walbrzyszanin IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.12, 17:15 Dokładnie tak było. Szkoda tylko, że tępa klara nie jest w stanie tego pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: do fuj_fuj 17.05.12, 23:20 a ty to kto ? masz coś do powiedzenia w temacie wątku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terapeuta Re: do ona IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.05.12, 23:31 Nawet najlepszym psychiatrą by nerwy puściły, na widok takiej dziwy która katuje swoje dziecko, są pewne granice wytrzymałości i ta sucz je przekroczyła bijąc to dziecko i nie dziwię się reakcji ludzi, to jest normalna reakcja zdrowego człowieka, jednak nienormalną reakcją człowieka jest obojętność, uważanie że nic się nie stało i Ty i fuj fuj i reszta obrońców matki ma takie przejawy, jest to nienormalna reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: do Terapeuta IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 08:25 Chyba nie dociera do ciebie to co próbuje napisać. Napiszę po raz ostatni, że NIKT nie broni tutaj matki (Przeczytaj raz jeszcze ostatnie zdanie, już?), ale należy spojrzeć na sprawę podług zasad człowieczeństwa, chociaż dla każdego inne znaczenie ma to słowo. Hipokryzją i prostactwem jest zachowanie, które reprezentujesz. Mniej więcej to, że piętnujesz pewne zachowania a sam zachowujesz się podobnie (Inwektywy i bujny opis co byś zrobił jakbyś spotkał kobietę z filmu: kula w łeb, zabiłbym dziwe itd). Jeżeli teraz nie zrozumiesz o co chodzi to stwierdzam, że jesteś uposledzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do ona IP: *.sattom.pl 18.05.12, 09:58 ona - a ty? jakim jestes autorytetm, jezeli wysnulas teorie dotyczaca znakow interpunkcyjnych i socjopatii? jezeli jestes tak swiatla osoba na jaka tu pozujesz, to powinnas tez wiedziec, ze ludzmi targaja rozmaite emocje. tak juz jestesmy skonstruowani. u czlowieka taki film wyzwala emocje, czesto skrajne. w chwili wzburzenia kazdy z nas potrafi rozne slowa wypowiedziec. komu z nas nie zdarzylo sie pomyslec widzac w tv zwyrodnialca, ktory zakatowal dziecko, ze "zrobilby mu to samo". tylko, ze to co zostalo powiedziane w momencie wzburzenia na ogol nigdy nie zostaje wcielone w zycie. pomiedzy czlowiekiem, ktory wypowiada takie slowa w momencie duzego wzburzenia, a osoba, ktora robi takie rzeczy, jest ogromna roznica. nie wrzucaj wiec wszystkich do jednego worka. "nikt tutaj nie broni matk"i - piszesz, a farmazony powyzej ze "matka moze miala powod, bo maly mogl narobic w pampersa" to co to jest? jestes pierwsza osoba, ktora wspomniala o zaburzeniach psychicznych. inni mieli takie argumenty, jakie przytoczylam powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: do ona IP: *.sattom.pl 18.05.12, 10:06 poza tym dzieciobojstwo w kazdym cywilizowanym kraju jest karalne. oczywiscie, ze zdarzaja sie takie przypadki. w takich przypadkach depresja poporodowa nie jest wytlumaczeniem i takie kobiety odbywaja kary lub sa kierowane do zakladow zamknietych w momencie, gdy stwierdza sie choroby psychiczne. podsumowujac, wymiar sprawiedliwosci eliminuje ze spoleczenstwa takie jednostki. uwazasz, ze sie myli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netowy szperacz Re: do ona IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.12, 15:40 Przestańcie pisać z klarą. Od lat wiadomo, że spod sattomu piszą nawiedzeni księża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netowy szperacz Re: do ona IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.06.12, 20:22 I to z samego Mieroszowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikpok Do klary IP: 80.50.148.* 18.05.12, 07:39 Droga klaro. Myslalas moze o jakiejs terapii? Czy ta nienawisc ktora epatujesz tutaj nie przenosi sie na Twoje zycie rodzinne? Prosze Cie, ochlon, bo z takim podejsciem moze sie okazac ze ktoregos dnia to Ty bedziesz tak poniewierac swoje dzieci. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anastazy Re: Do klary IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 10:13 >zabic to malo, powinno sie z takimi robic cos znacznie gorszego... Interesujące, lubię takie kobitki. Ile masz lat ? Daj namiary na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Do klary IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 10:45 Klaro, to kim jestem nie ma znaczenia. Nie pozuje na autrytet, po prostu wyrażam swoje zdanie. Wielce się mylisz w sprawie kar wykonywanych na kobietach popełniających czyn karalny w depresji poporodowej, po postawieniu diagnozy stosuje się nadzwyczajne złagodzenie lub odstapienie od wymierzenia kary. Chociaż i zdarzają się pomyłki sądowe. Jeżeli nie rozumiesz mechanizmów działania depresji i innych zaburzeń psychicznych to zachęcam Cie do lektury, nie twórz własnych teorii, bo są bez sensu. napiszę również coś, co może być może rozchwieje Twoja psychike na długie godziny, ale w naszym społeczeństwie jest tak, że kobieta, która rodzi dziecko przestają byc kobietą a zaczyna byc tylko matka, która powinna cała dobę chodzić z przywieszonym do piersi dzieckiem. Ta opresja kulturowa zwykle żle się kończy dla tych wrazliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Do klary 18.05.12, 11:22 Pierwszy, pozbawiony emocjonalnej egzaltacji głos ad rem. Klara wbrew temu co sama głosi, zamiast wiedzy rzetelnej, opiera się na swoich mniemaniach podpartych słabą znajomością "regułek" i nieumiejętnym ich stosowaniu. Brak jej dystansu i umiejętności "profesjonalnego", bądź też chłodnego podejścia do tematu. Emocje, emocje i jeszcze raz emocje.... powściągliwości brak. Jeszcze innych wystawia na próbę prowokując swą zjadliwością. Trzeba się pogodzić z tym że są różne stanowiska i różne punkty widzenie jednej i tej samej rzeczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Do klary IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 11:32 Klara w swojej egzaltacji macierzyństwa nieco sie gubi, ale cóż zdarza się. Jeszcze chwila życia przed nią. Może posiądzie wiedzę i zrozumie, że rzeczywistość nie dzieli się na Matki- Polki i "wywłoki". Ale dość już tych czułości, to szmaciane forum to nie czas i miejsce na takie romanse. Pisuję tutaj dla zabawy a nie dla dyskusji. Do dyskusji należy mieć godnych przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Do klary 18.05.12, 11:40 Niepodobna się nie zgodzić. Zachęcam tym samym do dalszej zabawy na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholok amator Re: Do klary IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 12:01 OK. Niech ona się bawi, tylko niech zapnie rozporek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Do klary IP: *.sattom.pl 18.05.12, 13:17 fujfuj - ty sie nie odzywaj bo zblazniles sie juz na samym poczatku watku panie Raczej. ona - wierze w to, ze nie wchodzisz tu aby dyskutowac, bo ta umiejetnosc jest ci obca. twoje argumenty sa kompletnie bezsensowne i wyssane z palca. na podstawie jednego mojego wpisu nakreslilas obraz calej mojej osoby. brak slow. kocham moje dziecko, jestem matka i jestem kobieta. uwielbiam spedzac czas z dzieckiem, ale tez realizuje sie na innych polach. nie wiem po co pogardliwie wyjezdzasz z "matka-polka". swoja droga, sa kobiety, ktorym calodzienne zajmowanie sie dzieckiem sprawia przyjemnosc i ja to szanuje. w ten sposob sie spelniaja i nie widze powodu aby sie pogardliwie o nich wypowiadac. a wlasnie to okreslenie "matka polka" od jakiegos czasu nabiera niebywale pogardliwego wydzwieku. a znecanie sie nad dziecmi jest patologia! bez wzgledu na to czy oprawca kieruje choroba psychiczna czy okrucienstwo! zadziwiajace jest to, ze nad matka tak sie rozwodzicie. doszukujecie sie depresji, chorob, zlego zachowania dziecka. szkoda, ze tyle samo czasu nie poswiecicie na zastanowienie sie co sie dzieje z psychika takiego malego czlowieka. biedna jest matka bo ma depresje. a dziecko? co z bitym dzieckiem? ma pecha?-taka jest wasza odpowiedz? matce trzeba pomoc. leczyc ja trzeba. a dlaczego milczycie na temat dziecka? bicie to nie tylko bol fizyczny. ten psychiczny jest o wiele gorszy. i trwa o wiele, wiele dluzej. ona - ty, jako tak madra osoba, powinnas o tym wiedziec. takze o tym jakie konsekwencje ma to dla rozwoju tak malego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terapeuta Re: Do klary IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.12, 13:35 Tak oni tylko widzą chorą matek, ale już dziecka w tym nie widzą i dalej nie potrafią się odnieść do całego filmu tylko widzą w tym filmie matkę, więc poziom ich percepcji jest zaniżony, w dodatku uważają się za specjalistów i mądrych ludzi, to są pierwsze objawy że jest coś z nimi nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Do klary 18.05.12, 13:43 Też masz problemy z pamięcią ? "Zachowanie tej kobiety jest niedopuszczalne, oburzające, bulwersujące, kary godne i po prostu nieludzkie." Czy tak jak Klara, cierpisz na ślepowidzeniem, czy czytanie cię męczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Do klary IP: *.sattom.pl 18.05.12, 13:46 dokladnie, w calym tym filmie widza tylko matke, co do ktorej nawet nie mozna miec pewnosci ze ma depresje. rownie dobrze moze byc po prostu pozbawiona uczuc wyzszych i czerpac przyjemnosc z zadawania cierpienia. ona idzie jeszcze o krok dalej i doklada to tego jeszcze kilka slow o dzieciobojstwie, o depresji poporodowej... dziecko bylo, dziecka nie ma. matka miala depresje i musimy sie z nia solidaryzowac. co nas obchodzi jakies dziecko?! tak? Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Do klary 18.05.12, 13:36 Toż to szczyt błazenady.. Klaro - jesteś żałosna. Wycofujesz się rakiem z "dyskusji", ale kąsasz dalej.... " na podstawie jednego mojego wpisu nakreslilas obraz calej mojej osoby. brak slow" Zgadza się - brak słów. Szczyt hipokryzji....bądź też zaburzenie pamięci krótkotrwałej. Oszczędź sobie wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Do klary IP: *.sattom.pl 18.05.12, 13:52 fuj fuj - ja sie nie wycofuje. w dalszym ciagu obstawiam przy swoim. rowniez jezeli chodzi o twoja osobe. po raz kolejny powtarzam - skoncz juz i wstydu sobie oszczedz. chociaz, czy mozna narobic sobie wstydu jeszcze bardziej? twoj pierwszy wpis o "rodzacej sie" pamieci od razu dal mi do zrozumienia z kim mam doczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
fuj_fuj Re: Do klary 18.05.12, 23:53 <twoj pierwszy wpis o "rodzacej sie" pamieci od razu dal mi do zrozumienia z kim mam doczy nienia Chwilę temu było słówko "raczej", aż wstyd że musiałaś się fatygować do Wikipedii aby zapoznać się z jego znaczeniem, efektem tego był (oczywiście nieświadomie) ukuty przez ciebie sofizmat który skierowałaś przeciw mnie - żenujące żę kobieta po studiach nie dostrzega małosubtelnej różnicy pomiędzy "nie jestem pewien", ale skłaniam się ku" a (w domyśle) WIEM absolutne. Teraz wyjeżdżasz z "rodzącą się pamięcią" - co cię boli ? Pamięć długotrwała rodzi się w okolicach 3 roku życia - tak, czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terapeuta Re: Do fuj fuj IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.12, 13:53 Dalej cie boli to co ci wygarnęła ? zabolała cie prawda i teraz próbujesz się odegrać ? twój poziom jest 0. Dalszej konwersacji z tobą nie widzę, z tobą nie da się konwersować ty jesteś za bardzo zapatrzony w swoje poglądy, a reszta kto nie popiera twoich poglądów to idioci taki jest twój poziom. Więc nara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Do fuj fuj IP: *.sattom.pl 18.05.12, 14:14 jeszcze jedno. na koniec, bo tez juz daje sobie spokoj z ta jalowa dyskusja. to, jak zostanie uksztaltowana psychika w dziecinstwie bedzie rzutowac na cale zycie czlowieka. matka jest dla mnie mniej wazna. jest osoba dorosla. i nawet jezeli jest chora psychicznie to w dalszym ciagu wazniejsze jest dla mnie dziecko. koszmar dziecinstwa ciagnie sie za czlowiekiem przez cale zycie. jak bedzie wygladalo zycie dziecka, ktore juz w tak wczesnym dziecinstwie jest bite? jak to odbije sie na jego psychice? czlowieka latwo mozna zniszczyc. tym bardziej jezeli to niszczace dzialanie wywiera osoba, ktora powinna byc wsparciem. czy ktos z was kiedykolwiek rozmawial z dzieckiem, ktore jest w domu dziecka, bo matka jest psychicznie chora i je bila i zaniedbala? mysle, ze powinniscie. nie wyobrazacie sobie nawet jaki to jest bol i cierpienie dla malego czlowieka. jak taki maly czlowiek sie zamyka i wycofuje. jak ogromna jest to krzywda, ktora dziecko zmienia w smutny cien. bo tu sa dwie strony medalu - z jednej to co wazne dla was, czyli stan psychiczny matki. a z drugiej to, co jest wazne dla mnie - krzywda dziecka, ktorej sie nie da opisac. ktorej dziecko nigdy nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
kaziopiwosz Re: Do fuj fuj 18.05.12, 14:41 Kończ klaro, wstydu sobie oszczędź. Mam nadzieję, że jesteś młodą dziewczyną - twój młody wiek dawał by bowiem nadzieję, że podrośniesz trochę i kilka nowych rzeczy zdołasz jeszcze zrozumieć. Jeżeli jednak twój wiek to 20+ to współczuję tobie, twoim oponentom i całej Polsce takich obywateli (jak ty). Jak w tym kraju ma być dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Do klara IP: *.play-internet.pl 18.05.12, 19:00 Znowu nadinterpretowujesz i szukasz prawdy tam gdzie jej nie ma. Nie napisałam pogardliwie o Matkach-Polkach, napisałam pogardliwie o stereotypie narzucanym przez kulturę. Ja szanuję decyzję kazdej kobiety dotyczacą jej zycia, o ile nie jest to decyzja narzucona. Wciaż sie miotasz, z jednej strony przyznajesz mi rację, z drugiej wyjeżdzasz sloganami wyciagnietymi z katechizmu. Podświadomie czuję, że mnie podziwiasz i dobrze, bo pomimo twej bełkotliwości mam do ciebie słabość, więc daję Ci szanse na pogłębienie wiedzy w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadszyszkownik Re: Do klara IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.05.12, 20:34 Dziecku klary współczuję matki ................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Do klara IP: *.sattom.pl 19.05.12, 11:44 przyznaje, mialam juz tu nie wchodzic ale mialam takie wewnetrzne przeczucie, ze cos niezwykle ciekawego czeka tu na mnie. no i nie zawiodlam sie! ona - najbardziej rozsmieszyl mnie kawalek z katechizmem. szczerze sie rozesmialam. zaskocze cie. jestem antyklerykalem. zapewniam was tez, ze moje dziecko ma sie swietnie. znow sie rozesmialam. jednoczesnie dowiedzialam sie, ze sa tu na forum osoby posiadajace nadprzyrodzone, cudowne moce! niestety bardzo zawodza, wiec trzeba nad nimi jeszcze popracowac. nie chce mi sie juz z wami dyskutowac. konwersacje lubie prowadzic z ludzmi, ktorzy szanuja inny punkt widzenia. milego dnia zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: Do klara IP: *.play-internet.pl 19.05.12, 17:44 "nie chce mi sie juz z wami dyskutowac. konwersacje lubie prowadzic z ludzmi, ktorzy szanuja inny punkt widzenia." Nie obiecuj! Przecież wiem, że kręci cię moja osobowość. Mam nadzieję, że jednak coś zrozumiałaś. A teraz do książek marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Do klara IP: *.sattom.pl 21.05.12, 14:03 alez sobie pochlebiasz! mam jednak wrazenie, ze robisz to bardziej z przekory, niz z samouwielbienia. dostrzegam nawet w twoich wypowiedziach dystans i poczucie humoru. sa to cechy, ktore cenie, wiec jakos tak odechcialo mi sie juz - jak to okreslil fujfuj - kasac. natomiast stanowiska nie zmieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycho Re: Do klara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.12, 14:34 Klara - osoba która musi mieć ostatnie słowo nawet wtedy, gdy inni nie chcą już jej słuchać. Nie ma argumentów, więc stara się delikatnie poniżyć oponenta - z miernym skutkiem, co świadczyć może o niedojrzałości tudzież nieumiejętnym stosowaniu zwrotów i określeń; zwykle tacy ludzie potrafią poniżyć przeciwnika, omawiana osoba nie potrafi jednak nawet tego. Używane przez nią zwroty typu "nie szanujesz mojego zdania" odnoszą się raczej do niej samej niż oponenta w dyskusji - świadczyć to może o silnej potrzebie dowartościowania się. Samo przeświadczenie o własnej nieomylności i brak umiejętności odróżniania aspektów "moralności" od "zemsty" świadczyć może o kiepskim kontakcie z dorosłymi w dzieciństwie i braku odpowiedniego autorytetu wśród najbliższych. Możliwości terapii: w przypadku nastolatki - podrośnięcie do dojrzałego wieku w otoczeniu odpowiedzialnych dorosłych. w przypadku kobiety fizycznie dorosłej: brak możliwości terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Do klara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 20:48 A może pomyślałbyś psychopato o takich jak ty, co odgrzewają stare kotlety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patologia Re: Tą Kurw.. bym zabił co ona robi z dzieckiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.12, 00:06 to jakaś masakra Odpowiedz Link Zgłoś