Dodaj do ulubionych

Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel

IP: *.dialog.net.pl 15.05.12, 13:30
Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel

Jakie jest Wasze zdanie ??????????????

walbrzych.naszemiasto.pl/artykul/1401835,panorama-walbrzyska-kryzys-uderza-w-handel,id,t.html#8f80b044717c0b78,1,3,8
Obserwuj wątek
    • Gość: fdghnhhh Re: Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 14:29
      No k... się obudzili od 2-3 lat w handlu detalicznym w tym mieście jest padaka, każdy kto ma jakiś sklepik czy hurtownie (jak jeszcze działa) to wie to od kilku lat.
      • Gość: czytam Re: Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 14:35
        No jasne jak się ceny ma z kosmosu np. ceny ciuchów na Manhattanie i w Chińskim markecie są tak drogie jak w Galerii to się nie ma co dziwić.

A tak poza tym to jakaś bzdura ten portal internetowy to zauważyłem że stale robią nagonkę na Wałbrzych i wypisują bzdury.
        • Gość: aligator Re: Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.12, 19:54
          bzdury to ty wypisujesz,handel na biednym społeczeństwie nie moze byc dochodowy,a jak ktoś twierdzi że u nas jest dobrze to zwyczajnie kłamie
    • Gość: wolf Re: Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel IP: *.dip.t-dialin.net 15.05.12, 20:42
      WYBIERACIE SOBIE TAKICH CWANIAKÓW I DEBILI TO MACIE TEN SWÓJ KRYZYS I DO PUTY TAK BEDOM Z WAMI ROBIĆ TO PUKI NIE ZMĄDRZEJECIE www.tvwalbrzych.pl/site/
      • Gość: Yossarian Re: Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.12, 21:08
        W dużej części tzw."drobni kupcy" zaopatrują się w supermarketach czy hurtowniach, narzucają swe marże i wciskają ten sam towar który mogę kupić w Macro czy giełdzie towarowej - ale znacznie drożej. Są jednak kupcy z głową na karku, którzy wykorzystują nisze. Przykład: proszę bardzo: facet otworzył pierogarnię, gdzie 2 czy 3 kobiety na początku lepiły pierogi. Przychodzę po miesiącu i co widzę: kolejka chętnych, a uwija się 5 osób. Można? MOŻNA!
        • Gość: tiktak do Yossarian IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 21:28
          Mówisz o tej pierogarni na Piaskowej ? ostatnio tam byłe i wyśmienite obiady tam mają
        • Gość: do yossarin Re: Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 21:33
          A ty byles kiedys w makro? chyba nie skoro takie bzdury piszesz. Przeciez tam jest drozej niz w kazdym supermarkecie. A o jakiej gieldzie towarowej piszesz? Tej we wroclawiu w ktorej zaopatruje sie caly dolny slask? A co do pierogarni to poczekajmy kilka miesiecy i pogadamy. I nie mysl ze im zle zycze. Po prostu sami sie skoncza jak wszystko w tym miescie. A dodajac to o jakiej niszy mowisz? bo pierogi to sa w kazdym barze. pierogarnie masz tez na piaskowej ale kolejek to tam nie widzialem.
          p.s sorry zabrak polskich znakow ale mam niemiecka klawiature.
          • Gość: Yossarian Re: Panorama Wałbrzyska: Kryzys uderza w handel IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.12, 22:06
            Przywołany do odpowiedzi informuję:
            - wczoraj, tj,14.05 byłem w Macro i widziałem (jak zreszta podczas każdego tam pobytu) wózki wypchane na maksa. Oczywiście z art.które są konkurencyjnie cenowo. A są takie- bo nawet indyw. klienci tam kupują.
            Co do pierogarni- pożyjemy, zobaczymy. Na razie ruskie OK
            Co do klawiatury- daj namiar a kupię Ci za 10-15 zł. normalną klawiaturę, a tę którą znalazłeś będziesz mógł po tylu latach wyrzucić
          • Gość: z wcha do ( do yossarin ) IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.12, 22:11
            Człowieku o czym ty piszesz jedz sobie do tesco do reala zobacz jak ludzie kupują na handel no sorki, ale jak ja mam dać za mineralke 3 zł która w tesco kosztuje 80 gr. to ja dziękuje. Jak ja mam kupić ciuch na Manhattanie w takiej samej cenie jak w Galerii to też podziękuje Manhattanowi. O jakim ty padaniu piszesz ? tu sami mieszkańcy się nakręcają i sieją głupoty, jak ja wchodząc do Chinskiego marketu widzę bluzę za 80 zł to aż mnie ściska ze śmiechu, bo idąc do galerii płacę 90 czy 100 i mam porządną. Tam ktoś nawet pisał że Związek Powiatów zrobili zestawienie i nasz Wałbrzych jest bogatszy niż Świdnica, a wszystko oparte o GUS, więc ktoś tu robi śmieszną reklamę Wałbrzychowi ja uważam i wielu moich znajomych że w Wałbrzychu dobrze się mieszka i handel ma się dobrze.
            • Gość: Yossarian Re: do ( do yossarin ) IP: *.walbrzych.vectranet.pl 15.05.12, 22:27
              Toć mówię to samo: u mnie ta sama woda stołowa w sklepie osiedlowym kosztuje 1,90 - w Markecie 1000m dalej - 1,20
              • Gość: Franciszek Re: do ( do yossarin ) IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 12:35
                takie róznice są wszędzie gdzie mieszkałem [Niemcy,Francja],więc te twoje/Yossarian porównanie jest nie na miejscu bo przecież na stacjach benzynowyw woda jest jeszcze droższa i niektórzy ją kupują,problemem w naszym regionie jest średnia zarobków i bezrobocie co powoduje zawężenie ludzkich możliwości kupowania,a u niektórych złe nastawienie do innych co niestety jest przykre i bardzo płytkie
                • Gość: :( Re: do ( do yossarin ) IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.12, 12:53
                  Takich tragedii będzie przybywało w tempie autostradowym. Ot pokłosie Wałęsowskiego zrywu. Tak rządzą styropianowcy w lakierkach i nienagannie skrojonych garniturach. Dla mnie symbolem upadku tego kraju pozostanie Leszek Miller śpiewający Kaczmarskiego. Dwadzieścia lat temu nawet Laskowik nie wymyśliłby takiego scenariusza.
                  wiadomosci.onet.pl/kraj/zbankrutowal-przez-autostrade-a2-stalem-sie-przest,1,5132492,wiadomosc.html
                  • Gość: Związek Powiatów P do Franciszka IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 13:56
                    To ja jestem ciekawy jak sobie poradzą w Świdnicy jak tam gorsza bieda niż u nas. Związek Powiatów Polskich wydał zestawienie, w którym to Wałbrzych wyprzedza Świdnicę o 11 miejsc, więc zarobki w Wałbrzychu są większe niż w Świdnicy, tym samym nasz powiat i miasto jest bogatsze i lepiej się żyje, tak wynika z najnowszego raportu, my mieścimy się w pierwszej 100 a Świdnica już jest po za 100.
                    • Gość: klient banany po 2,45 ziemniaki po 0,49 w Auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.12, 15:12
                      Po ile w waszych lokalnych sklepikach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka