Dodaj do ulubionych

Mój interes w Wałbrzychu pada

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 22:50
Prowadzę w Wałbrzychu małą firemkę od 8 lat , niestety już nie daje rady , brak ludzi , brak obrotów i w rezultacie nie mam kasy na płacenie zusu i za lokal, i tym bardziej nic dla mnie nie zostaje.
Czy u Was podobnie?
Może to przejściowe czyki przeczekać, a może dać sobie spokój , proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Alex Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.play-internet.pl 03.06.12, 23:03
      Mam to samo kazdy mc w plecy.
    • Gość: bobik Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: 81.13.168.* 03.06.12, 23:08
      Myślę, ze takiego kryzysu gospodarczego jaki dopiero nadejdzie, nie da się przeczekać. Jeśli nie dajesz rady pomyśl nad innym rozwiązaniem i nie czekaj aż będzie jeszcze gorzej. Może wyjazd za granicę?
      • Gość: Alex Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.play-internet.pl 03.06.12, 23:31
        Gdzie ? Jak nigdy nie byłem nigdzie za pracą.
        • Gość: walbrzych Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.12, 23:38
          teraz ludzie z zagranicy wracają a nie wyjeżdżają, widocznie zle prowadzicie te firmy i tyle w temacie
          • Gość: Alex Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.play-internet.pl 03.06.12, 23:43
            Jaką jest twoja która to? moze sie naucze
          • Gość: KN Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 00:08
            masz chyba odwrotną wyobrażenie od faktów,ponieważ ludzie- szczególnie młodzi się wyprowadzają z naszego miasta,prowadzenie firmy obecnie w naszym regionie jest bardzo ciężkie ,atutem są tani pracownicy,ale to daje nam biedniejsze społeczeństwo i mniejszy obrót na rynku,ta dekada to stagnacja dla większości,poprostu trzeba przetrwac albo zmienic miejsce branże na którą u nas jest popyt[a jest]-oczywiście nie podpowiem bo możliwości są wąskie jak w każdym biznesie jak za dużo osób coś prowadzi to w malejącym mieście robi lipa, ,,,,,wałbrzych i okolice niestety niestety nie wróżą szczególnego rozwoju co widac gołym okiem,miasto ma zameldowanych 120tyś.mieszkańców ale tu nie mieszka nawet 100tyś[a wiem co piszę],więc twoje spostrzeżenie że ludzie tu wracają jest błędne
            • Gość: telewidz Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 01:05
              Przestań siać propagandę robicie z Wałbrzycha byle co, a później się dziwicie czemu tak jest, później wszyscy tak myślą że Wałbrzych taki jest, a jak ktoś przyjedzie do Wałbrzycha to później wielkie zaskoczenie że jest inaczej, waszych głupot się ludzie naczytają i nie chcą tu przyjeżdżać ani zostać, decyduje się pare osób przyjechać i są zaskoczeni że miasto jest inne niż opisane i niż to co słyszeli. I to są przykłady prawdziwe bo znam takich ludzi co przyjechali do wcha i zmienili zadnie o mieście. Ale dalej sra..jcie w swoje koryto a na pewno będziecie mieli lepiej.
              • Gość: bobik Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: 81.13.168.* 04.06.12, 09:18
                Wałbrzych jest specyficzny i owszem, zaskakuje ale ...bardzo często negatywnie. Miasto jest bardzo ładnie położone niemniej jednak to tyle z pozytywów. Nie słyszałam o powracających ale znam wielu którzy wyjechali (na stale). Wszyscy których znam i którzy prowadzą swoje firmy mają problemy i to nie jest kwestia złego zarządzania. Za dużo pasożytów aby można było przetrwać na rynku i żyć godnie na określonym poziomie.
                Gdzie za granicę? Tam gdzie można używać języka który się zna ( to podstawa) a jeśli brak znajomości języka obcego to warto zainwestować w naukę bo to się szybko zwróci, bardziej niż inwestycja w upadającą firmę.
                • Gość: sgt Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 09:25
                  Jak czytam ze ktos płaci ZUS i marudzi że mu firma pada nie mogę się nadziwić jego hmmm...inteligencji.
                  • Gość: Właściciel Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 17:22
                    W Rynku w Wałbrzychu i nie tylko , dużo sklepów jest przeznaczonych do dzierżawy lub sprzedaży, ludzi nie stać na czynsze , wypłaty, zusy itp. Obroty w sklepach spożywczych w porównaniu do roku ubiegłego spadły o 30% a do roku 2010 o 50 %. Najlepiej na dzień dzisiejszy bawić się w politykę i podnosić podatki od nieruchomości zamiast obniżać ze względu na coraz bardziej narastajacy kryzys.
                    • sol.77 Re: Mój interes w Wałbrzychu pada 04.06.12, 17:42
                      Gość portalu: Właściciel napisał(a):

> W Rynku w Wałbrzychu i nie tylko , dużo sklepów jest przeznaczonych do dzierżaw
                      > y lub sprzedaży, ludzi nie stać na czynsze , wypłaty, zusy itp. Obroty w sklepa
                      > ch spożywczych w porównaniu do roku ubiegłego spadły o 30% a do roku 2010 o 50
                      > %. Najlepiej na dzień dzisiejszy bawić się w politykę i podnosić podatki od nie
                      > ruchomości zamiast obniżać ze względu na coraz bardziej narastajacy kryzys.

Brawo,brawo że to dostrzegłeś ...
                      Państwo zadbało o to skutecznie aby padał przejaw jakiejkolwiek samodzielności i chęci zrobienia czegoś -wszystko jest tak obwarowane przepisami/opłatami że jeszcze trochę,a nie będzie nawet zapiekanek i tostów przy byłym PKS czy lodów pod filarami /bez głupich skojarzeń proszę :)/
                      a tak teraz przypomniało mi się - czy ktoś się orientuje może, co z wałbrzyskim PKS - em ? / bo coś ten temat ucichł ostatnimi czasy/
                      Chyba jako jedyne miasto/tak duże:powierzchnia i liczba mieszkańców/ w Polsce nie mamy w dalszym ciągu ani autobusów ani nawet przystanków autobusowych /z prawdziwego zdarzenia/ a przecież prawo wyraźnie stanowi o zapewnieniu "komunikacji zbiorowej"? I najważniejsze pytanie - kto jest odpowiedzialny za ten stan rzeczy?
              • Gość: KN Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 11:52
                nikt nie sieje propagandy,to jest normalny trend tego miasta oraz zmian które istnieją w ekonomi społecznej,taki Wałbrzych za 15-20 lat będzie góra 80 tys miastem,ludzie szukaja lepszej perspektywy i wyprowadzają się z miasteczek typu Wałbrzych,zastanów się co może dąc np. Warszawa,Poznań wykszałconemu,ambitnemu człowiekowi a co Wałbrzych- i oczywiście ilu?
                • Gość: dd Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.06.12, 13:21
                  przeciez takie sa fakty, tak zle jak jest teraz to nie pamietam kiedy bylo, a szykuje sie ze jeszcze bedzie gorzej. W mojej rodzinie juz 2 firmy upadły ostatnio, w tym jedna ktora istatnia kilkanscie lat i kiedys zatrudniala ponad 40 osob. Beznadzieja ja chce wyjechac do Wrocławia we wrzesniu za wszelką cenę bo to ostatni czas na to. Wzbraniałem sie przed tym długo bo paru znajomych tam mam ale ogolnie nieciekawie tak samemu pozostac w innym miescie, ale nie mam wyboru. Nienawidzę tych solidaruchow, Tuska, Balcerowicza, Wałesy i całej klasy politycznej. Mam nadzieje ze ich kiedys powieszą za to co nam zrobili.
                  • Gość: Maria Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 13:33
                    Wałbrzych jest specyficzny i owszem, zaskakuje ale ...bardzo często pozytywnie. Miasto faktycznie ma pewną ilość odrapanych budynków jednak to tyle z negatywów. Słyszałam o wielu powracających ale znam też kilku którzy wyjechali (na stale). Wszyscy których znam i którzy prowadzą swoje firmy nie mają problemów.
                    • Gość: ehh Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.06.12, 13:59
                      mozecie uwazac tak czy inaczej ale młodzi ktorzy wyjezdzaja... utrzymują ten kraj, bo wczesniej czy pozniej wracaja i/lub pomagają rodzinom przesylajac kase...
                      • Gość: pola Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 14:41
                        a ja znam 16 osób które wyprowadziły się7-4 lata temu [holandia,anglia,irladia,,francja i niemcy],i nikt z nich nie zamierza tu wrócic,oczywiście znam też jednego nieudacznika który tu wrócił szybko z wysp ale on to tu u nas nigdy nie umiał pracowac,znam też o wiele wiecej osób które wyprowdziły się z Wałbrzcha do innych dużych rozwijajacych się miast naszego kraju- no i nikt z nich już tu nie wrócił i nie zamierza wrócic,ostatnio pomagałam sprzedac takiemu mieszkanie,na rynku jest słabo ale kiedys chyba bedziel lepiej wszyskim,czym mniej ludzi tym więcej pracy dla tych co zostają,teraz jest trochę gorzej nawet w zagranicą a Wałbrzych jest specyficzny,ale to nieznaczy że nie wyjdzie na prostą,będzie jeszcze bardzo dobrze tutaj !!!!!!!!
                        • Gość: Maria Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 14:50
                          A ja znam 160 osób które wyprowadziły się7-4 lata temu [holandia,anglia,irladia,,francja i niemcy],i wszystkie z nich wróciły. Oczywiście znam też jednego nieudacznika który nie wrócił ale tylko dlatego, że w UK wygrał w Lotto ,znam też o wiele wiecej osób które sprowadziły się do Wałbrzycha z innych dużych miast naszego kraju- no i nikt z nich już stąd nie wyjechał i nie zamierza bo mają pracę w WSSE ,ostatnio pomagałam kupić takiemu mieszkanie, na rynku jest coraz lepiej, chociaż kiedys było gorzej ,czym więcej ludzi tym więcej pracy dla tych co zostają, teraz jest trochę gorzej nawet w zagranicą a Wałbrzych jest specyficzny i to znaczy że wyjdzie na prostą,będzie jeszcze bardzo dobrze tutaj !!!!!!!!
                        • sol.77 do pola 04.06.12, 14:59
                          Ja raczej nie jestem taką optymistką,bo :
                          NFZ,ZUS i inne ukryte opłaty nas zżerają.
                          Dopóki nie będzie w naszej Polsce rządu,na który składaliby się patrioci o nieprzeciętnym intelekcie i rozsądku,
                          śmiem twierdzić,że nasz kraj,nasza kultura - no może jeszcze nie dzisiaj,nie jutro - umrze w mrokach historii.
                          Wystarczy wklepać na necie /lub poobserwować co się dzieje w okół/ emigracja zarobkowa Polaków plus niż demograficzny /malejącą ilość narodzin w stosunku do umieralności/ daje nam gotową odpowiedź jak to będzie z naszą Polską :)
                          Smutne to w tym wszystkim,że nasz obecny (nie)rząd Polski /???/ widzi problem,a udaje że go nie ma i nie robi nic w tym kierunku aby ten proces zatrzymać.
                          pozdrawiam ...
                          • Gość: Wałbrzych macie co chcieliście przykład IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 15:13
                            Tak wyjedzcie do Grecji, Hiszpanii hahaha dlaczego ludzie z Grecji teraz wracają do Polski do Wałbrzycha, przecież w Grecji było dobrze, wałbrzyszanie posprzedawali mieszkania resztę zniszczyli i spierd...olili do Grecji, a teraz wracają i nie mają do czego, bo mieszkanie sprzedali resztę zniszczyli a Grecja już ich nie chce. W Hiszpanii podobnie polaków gnają z pracy, część już z Hiszpanii wróciła i też nie mają do czego wrócić, zero mieszkania , zero kasy nic na lodzie zostali, muszą zaczynać od początku i tak emigracja się kończy. Myśleli że zawsze tak będzie dobrze, swój dorobek w Wałbrzychu niszczyli, całkiem dobre meble na śmietnik wywalali mieszkanie sprzedali , a teraz nie mają nic, za parę dni wprowadzają się do swojej rodziny i zobaczymy jak długo będą mieszkać na kupie , heheh
                            • sol.77 Re: macie co chcieliście przykład 04.06.12, 15:37
                              Gość portalu: Wałbrzych napisał(a):

> Tak wyjedzcie do Grecji, Hiszpanii hahaha dlaczego ludzie z Grecji teraz wraca
                              > ją do Polski do Wałbrzycha, przecież w Grecji było dobrze, wałbrzyszanie posprz
                              > edawali mieszkania resztę zniszczyli i spierd...olili do Grecji, a teraz wracaj
                              > ą i nie mają do czego, bo mieszkanie sprzedali resztę zniszczyli a Grecja już i
                              > ch nie chce. W Hiszpanii podobnie polaków gnają z pracy, część już z Hiszpanii
                              > wróciła i też nie mają do czego wrócić, zero mieszkania , zero kasy nic na lodz
                              > ie zostali, muszą zaczynać od początku i tak emigracja się kończy. Myśleli że z
                              > awsze tak będzie dobrze, swój dorobek w Wałbrzychu niszczyli, całkiem dobre meb
                              > le na śmietnik wywalali mieszkanie sprzedali , a teraz nie mają nic, za parę dn
                              > i wprowadzają się do swojej rodziny i zobaczymy jak długo będą mieszkać na kupi
                              > e , heheh

Tak, w większości przypadków wracają Ci którym robić się nie chciało lub nieporadni - liczyli że za nic nie robienie kasy dostaną - niestety rzeczywistość jest okrutna :)
                              Osoby pracowite - chcące jako tako żyć i w miarę zaradne pracę i receptę na życie znajdą w większości krajów / tym przychylnym rodzinie i dążącym do potęgi,a potęgą są zdrowi, wykształceni obywatele/ a do czego dąży nasz rząd ???
                              • Gość: walbrzych Re: macie co chcieliście przykład IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 16:06
                                Zagranicą jeżeli nie znasz języka to pracy dobrej nie znajdziesz w zawodzie jedynie na zmywaku , albo do zbiorów, po polskich szkołach podstawowych też nic , jedynie już po średnich i po studiach, ale to też nie jest pewne, bo często po szkołach Polacy robią na zmywaku.

Sytuacja w Grecji i Hiszpanii jest tragiczna obcokrajowcy są zwalniani z pracy, Grecy i Hiszpanie biorą się do takiej pracy jakiej by nigdy się nie podjęli.

Obecnie kolega z rodziną wracają do Polski za parę dni, tutaj nie mają niczego jedynie rodzinę która ich przygarnie ale nie wiadomo na jak długo. Wcześniej mieli w Wałbrzychu mieszkanie mieli wszystko, sprzedali mieszkanie, resztę na śmietnik wywalili i pojechali, byli tam 15 lat, obecnie klepią zagranicą biedę, nawet na powrót nie mają. Wcześniej jak pojechali zagranicę to na Wałbrzych patrzeć nie chcieli, Wałbrzych ich nie interesował , dziś Wałbrzych ich interesuje bo dostali w kość, życie ich nauczyło że o swój dom trzeba dbać. Na początku też zgrywali cwaniaków a teraz z podkulonym ogonem wracają na stare śmieci.
                                • sol.77 Re: macie co chcieliście przykład 04.06.12, 16:15
                                  Gość portalu: walbrzych napisał(a):

> Zagranicą jeżeli nie znasz języka to pracy dobrej nie znajdziesz w zawodzie jed
                                  > ynie na zmywaku , albo do zbiorów, po polskich szkołach podstawowych też nic ,
                                  > jedynie już po średnich i po studiach, ale to też nie jest pewne, bo często po
                                  > szkołach Polacy robią na zmywaku.
                                  >
                                  > Sytuacja w Grecji i Hiszpanii jest tragiczna obcokrajowcy są zwalniani z pracy,
                                  > Grecy i Hiszpanie biorą się do takiej pracy jakiej by nigdy się nie podjęli.
                                  >
                                  > Obecnie kolega z rodziną wracają do Polski za parę dni, tutaj nie mają niczego
                                  > jedynie rodzinę która ich przygarnie ale nie wiadomo na jak długo. Wcześniej mi
                                  > eli w Wałbrzychu mieszkanie mieli wszystko, sprzedali mieszkanie, resztę na śmi
                                  > etnik wywalili i pojechali, byli tam 15 lat, obecnie klepią zagranicą biedę, na
                                  > wet na powrót nie mają. Wcześniej jak pojechali zagranicę to na Wałbrzych patrz
                                  > eć nie chcieli, Wałbrzych ich nie interesował , dziś Wałbrzych ich interesuje b
                                  > o dostali w kość, życie ich nauczyło że o swój dom trzeba dbać. Na początku też
                                  > zgrywali cwaniaków a teraz z podkulonym ogonem wracają na stare śmieci.

Gdyby w Polsce było dobrze - nie było by tak wielkiej emigracji Polaków za granicę /nawet i na zmywak/ i nie zmniejszałaby się populacja naszych obywateli.To o czym piszesz, to jest niewielki odsetek - nieporadnych lub leniwych ludzi.
                                  Ale słusznie zauważyłeś szansę na pracę za granicą mają w większości osoby wykształcone z dobrą znajomością języka i takich się nasza Polska pozbywa :)
                                  pozdrawiam...
                            • Gość: Wałbrzyszanin Re: macie co chcieliście przykład IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 15:52
                              ''rzeczywiście ludzie wyjechali bo chcieli,i to oni wyjeżdżając i sprzedając swoje mieszkania zniszczyli Wałbrzych''-tak można zrozumiec twój mierny wywód,gratulauje rozumowania -chyba chodziłeś do budowlanki i tam brylowałeś na przerwach swoimi madrosciami,a że murarz z ciebie żaden odkryłeś fora w necie i z powrotem czujesz sie jak ktos kogo wszyscy słuchają na długiej przerwie między lekcjami,jeszcze raz gratuluje i proponuje nowy nick;wałbrzyski promo wykładowca;tyle geniuszu w tobie że się marnuje tutaj i poświecasz;przemyśl to i owo
                              • Gość: walbrzych do walbrzyszanin IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 16:16
                                Rzeczywiście jesteś pusty jak ci co wyjechali i wracają hahahaha

Niszczenie jest to np. dorabiali się w Wałbrzychu mieszkania i mebli , postanowili wyjechać mieszkanie sprzedali i to co wartosciowe i resztę wyrzucili, mogli to zostawić i dziś by mieli do czego wrócić, ale cóż zagranica kasa , show . Teraz klepią biedę zagranicą i wracają nie mając do czego, mieszkania nie mają, zajmą mieszkanie to nawet łóżka nie będą mieli, tak właśnie zniszczyli to co mieli, reszta też nie dba o Wałbrzych i wszystko niszczą, autobusy, elewacje bo myślą że jak wyjadą to zawsze będą mieli dobrze Ci też tak myśleli i się przemyśleli. Dziś są goli.
              • Gość: do telewidza Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.12, 16:00
                ty jesteś albo debil albo ślepy i głuchy żeby nie widzieć co tutaj się dzieje w najgorszym i najbiedniejszym mieście w kraju gdzie 50 % ludzi nie pracuje a codziennie młodzi palą gumy stąd żeby znaleźć zatrudnienie w innym kraju lub innym wielkim mieśćie
                • Gość: Poszepszyński Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 16:07
                  Co robić , co robić?
                  Mam 64 lata i mój interes też pada, to już nie to co było kiedyś ?
                  Jak wyjadę za granicę to może mi stanie ?
                  Jak sądzicie ?
                  • Gość: kermit Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 17:00
                    Sądzę, że ci stanie!!! (serce)
                    • Gość: beee Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.12, 17:41
                      bedzie smiesznie jak lizusy beda wracac do polski , bo zagranica ich wyyjeb..
          • Gość: wolf Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.12, 20:42
            KTO WRACA OSZOŁOMKU WYJECHAŁEM 3 LATA TEMU DO NIEMIEC I NIGDY NIE WRUCĘ DO POLSKI DO WAŁBRZYCHA Z PEWNEI FIRMJE ZWOLNIONO MOICH KOLEGÓW ZA SPRAWĄ WIZI TEGO WASZEGO DOKTORA MJASTO TONIE W DŁUGACH OGLADAM W NECIE JESLI MACIE JAKICH KOLWIEK ZNAJOMYCH CO WAM POMOGĄ TO NIE WACHAĆ SIĘ INNY ŚWIAT I LUDZIE
    • Gość: waldeburg do ciemniaków i siejących propagandę IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.12, 18:25
      W dużych miastach też jest problem , zagranicą też jest problem więc po co piszecie głupoty na temat Wałbrzycha. Wałbrzych to fajne miasto i piękne a wam jak się nie podoba to wypad.

www.tvn24.pl/budowali-stadion-narodowy-bankrutuja,255690,s.html
      • Gość: bnjhuk Re: do ciemniaków i siejących propagandę IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.12, 20:20
        powiem ci tak jesteś debilem iw polsce takich nie brakuje jak ty dlaczego pisze a Grecja zbankrutowała sama bo tak chciała w polsce są mafie na przetargach więc nie podnoś głosu jak niewiesz
    • Gość: ALEX Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dip.t-dialin.net 04.06.12, 20:37
      ten cwaniak ci pomoże jak zamkna jeszcze PL Magistracki dla ruchu to dopjero ludziom interesy rozkwitną
      • Gość: hohlik Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 20:42
        jest dobrze wracajcie na pogrzeb
        • Gość: Danuta Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.play-internet.pl 04.06.12, 22:52
          Ja tam sobie chwalę życie, wszystko co dobre mam dzięki mądrej polityce PO i ukochanemu Donaldowi Tuskowi - najmądrzejszemu ojcowi narodu. Wszystko się zmienia na lepsze. Kto narzeka ten jest oszołom, mocher albo PISuar i tyle w temacie.
          • Gość: Monia co to za ludzie IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.06.12, 23:10
            Niby z Wałbrzycha uciekają a ja od jakiegoś czasu widuje czarnoskórych ludzi, żeby to była jedna osoba to bym nic nie pisała, ale widuje kilku czarnoskórych ludzi dziewczyny i chłopaków, ale tyle tydzień temu widziałam i dzisiaj też widziałam, więc skoro ludzie przyjeżdżają do wcha to nie jest źle.
            • Gość: oczko Re: co to za ludzie IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.12, 23:38
              mamy kenijczyków,turków nie jest żle,może jeszcze kilku indian dobije
              • Gość: . Re: co to za ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.12, 23:50

Gość portalu: oczko napisał(a):

> mamy kenijczyków,turków nie jest żle,może jeszcze kilku indian dobije

i dla kontrasu białe niedźwiedzie.
                • Gość: :P Re: co to za ludzie IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 10:34
                  Wystarczy że cyganów jest w chooj i będzie jeszcze więcej..Odre pewnie już zawlekli z Wrocka..
                  • Gość: do :P Re: co to za ludzie IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.12, 11:09
                    masz rację tu zjeżdżają demoludy ze wschodu i rpa co tu się będzie działo, chyba chcą wypełnić demoludem luki ubytki po tych co stąd codziennie wyjeżdżają podobno już zostało tutaj 80 000 tubylców zlepku powojennego z tamtego wieku z całej polski i hooj wie skąd jeszcze, czas na ewakuację żeby mnie nie wrzucili do jednego wora razem z nimi
            • Gość: do moni Re: co to za ludzie IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.12, 11:02
              a co to już czarnuchy tu przyjeżdżają z afryki żeby tyrać w obozach za 1100 zł czy ogólnie wszędzie tak płacą i nie ma chętnych do roboty to już jest prawdziwe dno dna jak murzynów ściągają za miskę zupy
              • Gość: qwerty Re: co to za ludzie IP: 85.154.240.* 05.06.12, 11:40
                Te czarnuchy to zapewne przywleczone dziadostwo przez lokalne blondynki poznane przez SKYPA lub pobycie na wyspach.Ino patrzec jak pojawia sie nastepne smieci znad Nilu i im podobni habisie tfu!
                • Gość: :P Re: co to za ludzie IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 11:49
                  No ostatnio co ide po mieście to napotykam na białe niezbyt ładne mamuśki wleczące za sobą czekoladowe potomstwo...dziwne dziwne
          • Gość: do Danuty Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.12, 10:59
            Danuta chyba ciągniesz druta że tak dobrze stoisz ??? pochwal się komu tuskowi ???
            • Gość: , Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.range86-174.btcentralplus.com 05.06.12, 12:42
              Walbrzyszanin pisze - zniszczyli mienie, wracaja jak kundel z podkulonym ogonem, jezscze sie z tego cieszy - jaka to podlosc i nikczemnosc, cieszyc sie z cudzego nieszczescia, zamiast podac pomocna dlon. Inni tu pisza jak rasistowskie swi..e, o czarnych, murzynach. Przeciez to sa tez ludzie, tacy sami jak inni. Traktowac i pisac podle o innych tylko z powodu innego koloru skory, to haniebne.Nie dziwie sie, ze media w Anglii przestrzegaja kibicow przed wyjazdem do Polski na Euro. Cala Europa zobaczyla rasism i dyskryminacje Polakow w czystej postaci. I wy sie mienicie Europejczykami? Wam brakuje z jakies 30 lat uswiadamiania i kultury osobistej. Nie dziwie sie tez, ze tu jest takie lokalne bagienko. Jeden na drugiego nasralby zanim pomogl czy chocby szczerze wspolczul.
              • Gość: jowita Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.12, 13:16
                to miasto było kiedys ostoją czerwonej idei,dużo z tego zostało w społeczeństwie,nie wazne dla wielu jest aby było lepiej tylko najważniejsze aby było po naszemu,a jak ma inne zdanie to należy mu się kopniak
                • Gość: walbrzych do , IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.12, 14:22
                  Ja się śmieje z debilów którzy tutaj wszystko sprzedali, nie szanowali miasta bo myśleli że zawsze będą mieli dobrze w Grecji i Hiszpanii, a teraz się urwało wszystko i czas powrotu do Wałbrzycha, za dwa dni już możecie witać tych idiotów wracających hahah.

Podobnie jest z mieszkaniami niszczą ludzie mieszkania bo myślą że zaraz MZB będzie remontował albo że dadzą nowe, a później rozczarowanie że muszą dalej mieszkać w syfie hehe głupota Wałbrzyszan nie zna granic. Durne społeczeństwo myślące że wszystko im się należy, jeszcze trochę i z Niemiec będą was złodziei wypier. dalać bo cwaniaków nikt nie lubi.
                  • Gość: psychiatra Re: do , IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.12, 14:44
                    Gość portalu: , napisał(a):

> Nie dziwie sie tez, ze tu jest takie lokalne bagienko.
                    > Jeden na drugiego nasralby zanim pomogl czy chocby szczerze wspolczul.

Jak bozie kocham, szczerze współczuję wam, waszym rodzinom i sąsiadom.
    • ladygitmajonez Re: Mój interes w Wałbrzychu pada 05.06.12, 15:15

Można się oburzać, że Polacy są uważani za rasistów, malkontentów i zawistników, ale czytając forum przekonuję się, że to jednak prawda !
      • Gość: koza Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.12, 15:24
        Słyszałem ze ci ciemnoskorzy kenijczycy chodza na Gornika to ich ulubiony klub bo tam nie ma rasizmu zalozyli juz nawet fun club i maja jezdzic na mecze
        czarno niebieska sila
        • Gość: icon Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.play-internet.pl 05.06.12, 15:32
          to plotka, tak naprawdę po godzinach masują pałki zawodnikom Zagłębia
          • Gość: koza Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.06.12, 15:40
            to plotka oni faktycznie chcieli chodzic na zaglebie ale tam sie nie zgodzili zeby z herbu usunanc zielone i dobrze u nas na Gorniku chetnie ich przyjmniemy do mlyna
    • Gość: :(( Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.12, 08:11
      Mój interes w Wałbrzychu pada... mi też w Wałbrzychu ciężko staje :(
      • Gość: akwi Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.12, 06:39
        wszędzie spadły obroty,sprzedaż idzie ciężko,i nic nie zapowiada aby było lepiej,mistrzostwa dadzą lepszy dochód wielu firmą,a póżnie?codziennie rozmawiam z właścicielamil lub ich przedstawicielami firm i widzę że naprawdę nie kręcą tylko nie magą za wiele,poprostu od jakiegoś roku cienko im idzie
    • Gość: wilk Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 01:19
      Wyjedz
      • Gość: Bardzo proszę... Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 03:50
        ...Zdechnij wilku................. razem z tą wilczą watahą z PO ................ a wtedy już nikt nie będzie musiał wyjeżdżać.
        • Gość: Wałbrzyszanin Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 08:30
          banki.wp.pl/kat,6602,title,Z-polskich-bankow-znikaja-pieniadze,wid,14554811,wiadomosc.html
          • Gość: Wałbrzyszanin Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.12, 09:11
            70 procent niemców uważa że najgorsze przed nimi,to raczej dobrze nie prorokuje jeśli w najbogaczszym społeczeństwie europy jest tak pesemistyczne nastawienie
            • fuj_fuj Re: Mój interes w Wałbrzychu pada 08.06.12, 10:55
              biznes.onet.pl/paul-krugman-mam-dosc-bycia-kasandra,18543,5153692,1,prasa-detal
    • Gość: SZOK! Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 07:43
      Trochę prawdy o Wałbrzychu. Szokującej prawdy…
      youtu.be/tcK0OMV_Fn0
      youtu.be/d_yhIauYrdM
      youtu.be/YXFvXilJpCw
      • Gość: pola Re: Mój interes w Wałbrzychu pada IP: *.dynamic.chello.pl 12.06.12, 07:18
        dla modrali co to wypisują że jest the best;finanse.wp.pl/kat,102634,title,Nadchodzi-czas-biedy,wid,14564135,wiadomosc.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka