Gość: pytanie IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.06.12, 12:34 ma ktoś klimator??czy faktycznie schładza pomieszczenie?wiadomo że klimatyzator jest lepsz ale też sporo kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hopex Re: klimatyzator przenośny 29.06.12, 13:19 Klimatyzator przenośny wymaga podłączenia do przewodu wentylacyjnego do którego będzie odprowadzane ciepłe powietrze. Można też przez uchylone okno wystawić rurę na zewnątrz ale takie rozwiązanie nie ma sensu bo wtedy powietrze z zewnątrz dostaje się do pomieszczenia. Tak więc mimo określenia 'przenośny' jest on nie za bardzo przenośny. Niemniej jednak spełnia swoją rolę w przypadku niedużego pomieszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecek Re: klimatyzator przenośny IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.12, 17:25 daj sobie spokoj są głośne !! i smierdzą lodówką. lepiej zainwestowac w klimatyzator spilt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niecek Re: klimatyzator przenośny IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.12, 17:31 a i sie poci i leje wodą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzys1001 Re: klimatyzator przenośny IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.12, 17:55 Klimatyzer ma zbiornik na wodę więc to woda nie leci na podłogę. Klimatyzator też zbiera wodę która się skrapla. Generalnie polecam Klimatyzator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicze Re: klimatyzator przenośny IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.12, 18:36 krzychu ale klimatyzator tez zlany caly woda podczas pracy :P wiec nie pitol bo zbiornik nie pomaga :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: klimatyzator przenośny IP: *.sti.net.pl 05.07.12, 14:28 Tak a jak zamkniesz okno to skąd uzupełni się powietrze w pomieszczeniu skonsumowane przez klimę na chłodzenie siebie i wypchane z impetem na zewnątrz. Urządzenie jest do kitu. To wydmuchuje chyba kilka m3 powietrza na minutę i tyle samo musi uzpełnić, skąd? z zewnątrz bo skąd. A jak pozamykacie drzwi i okna to się robi takie podciśnienie że wysysa powietrze ze wszystkich zapchlonych rur i dziur w pomieszczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimny Re: klimatyzator przenośny IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.12, 14:54 Pitu, pitu.\Czytajcie to bedziecie wiedzieć. www.klimatop.pl/pl-klimatyzatory-przenosne,84.html Chyba, ze autor wątku miał na myśli to goowienko do którego wkłada się kostki lodu. Odpowiedz Link Zgłoś
john-kawalarz Re: klimatyzator przenośny 21.06.13, 12:39 to jest dobry, tani klimatyzator: --->> Klimatyzator blaupunkt Odpowiedz Link Zgłoś
feniks334 Re: klimatyzator przenośny 10.06.14, 18:02 Coś tam schładza ale moim zdaniem lepiej zaopatrzyć się w klimatyzator przenośny, podpiąć go do przewodu wentylacyjnego i już. Taki klimatyzator przenośny chłodzi naprawdę bo ma w sobie czynnik chłodniczy, to podobnie jak z klimatyzacją w samochodzie, puść zimne powietrze a włącz klimatyzację to poczujesz różnicę :) Myślę, że taki klimatyzator www.dobryklimat.net.pl/klimatyzatory-przenosne/klimatyzator-mobilny-tac-12cpav-p-480 w zupełności by wystarczył Odpowiedz Link Zgłoś
mtrrr Re: klimatyzator przenośny 21.10.14, 12:38 Zarówno w chłodne jak i gorące dni klimatyzatro jest świetną sprawa, dla mnie osobiscie nie da sie zyc w biurze bez tego, mamy klimatyzator scienny www.kaisai.pl/pl/produkty sama czesto rozwazam kupno takiego do domu, jest to jakis tam wydatek, ale komfort posiadania takiego urzadzenia jest znacznie silniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
janiorex Re: klimatyzator przenośny 11.06.15, 10:39 Pewnie, że klimatyzator kosztuje ? jak każde urządzenie. Jednak myślę, że to jak najbardziej dobra inwestycja, z tym, że nie zdecydowałbym się na przenośny. Ja kupowałem swój na klimatyzatoryonline.pl, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś