Dodaj do ulubionych

Pożegnanie z Wałbrzychem

IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.12, 06:29
Dostałem się na wymarzony kierunek stadiów, wyjeżdżam z Wałbrzycha. Wiem, że już tu nigdy nie wrócę! zresztą nie jestem jedyny, który nie widzi tu przyszłości. Jednak zabieram ze sobą wspomnienia. Z czasem i one ulegną zatarciu, może i lepiej bo co zostawiać w tej swojej pamięci? okradających miasto polityków? codzienną biedę szarych ludzi? dziurawe drogi i obskurne kamienice? Jedno wiem napawano, że w mojej pamięci zostanie Kasia. Ciebie Kasiu nie zapomnę! Może jeszcze Krzyska i Pawła będę pamiętał ;) bo przeżyliśmy wiele szalonych chwil. Choć nie wiele z nich pamiętam, bo zielsko i królewski napój bogów towarzyszył nam każdego dnia, tu nie dało się żyć bez tego. Wałbrzych miasto biedy i głupoty, to już nie dla mnie miejsce. Wam pozostaje tylko myśleć, że prawda jest inna. Ja postanowiłem nie tarzać się w tym błocie, wybrałem swoją przyszłość daleko od tego wałbrzyskiego bagienka, z którego kipi każdego dnia. Niech Matka Boska Bolesna czuwa nad Wami! Może tu jeszcze kiedyś wpadnę ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: egon Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: 78.9.164.* 17.07.12, 07:16
      Z całym szacunkiem ale.. taki z ciebie student jak ze mnie astronauta;] Z twojej wypowiedzi jedzie wuwuesiarską retoryką na kilometr.
      Daremne żale, próżny trud mój drogi;]
    • Gość: jj Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.07.12, 08:35
      a co ty zrobiłeś dla tego miasta lub jego mieszkańców , ze wylewasz tu jakies płytkie żale? Dla takich jak ty powinna stac na obrzeżach miasta olbrzymia proca żeby cie wystrzelić bez pożegnania " w piz...u!
      • Gość: re Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.walbrzych.vectranet.pl 17.07.12, 08:49
        oczywiscie gratuluje dostania sie na studia pozyjesz w duzym miescie i napisz jak skonczysz studia czy pojdziesz do przodu. Znam mnostwo osob, ktore skonczyly studia i marny efekt jesli chodzi o prace wszedzie jest dokladnie to samo trzeba miec wyjatkowe szczescie, uklady zeby ta prace miec. Znam takich co tak madrzyli sie jak ty i wrocili do Walbrzycha na garnuszek mamusi bo wielkim miescie trzeba za cos zyc, a nie wszyscy mamy bogatych rodzicow. Znam takich co z tytulami musieli w poszukiwaniu pracy wyjechac daleko stad i z tytulami myja dzis gary. Troche skromosci nigdy nie zaszkodzi i to ci bardzo polecam !!!!!
        • Gość: krzys1001 Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.12, 09:02
          No kolega jest bardzo pewny siebie. A co się stanie jak będzie musiał wrócić?? Ciekawe co wtedy powie. Dopiero zaczynasz studia, co nie znaczy, że je skończysz. A jeśli skończysz, czego całym sercem Ci życzę, to nie znaczy, że drzwi wszędzie będą dla Ciebie otwarte.
          Znam wielu ludzi, którzy też tak mówili jak Ty a dzisiaj pracują w Wałbrzychu. choć znam też takich którzy wyjechali i już nie wrócili.
          Ja mieszkam w Wałbrzychu, mam niezłą pracę ( przynajmniej tak sądzę;) ), ostatnio dom kupiłem, więc wcale nie jest tak źle. Tylko trzeba popatrzeć na to miasto z innej strony.

Przede wszystkim kolego pokory więcej.

• Gość: łeeeeee Re: Pożegnanie z WWS IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 09:03
          WALIĆ PROWOKATORA.
    • pozor_vlak Re: Pożegnanie z Wałbrzychem 17.07.12, 09:15
      No to cześć.
      • Gość: ... Do Student IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 10:32
        Tą spowiedź powinieneś zachować (na zasadzie "copy - safe") . Będziesz miał "gotowca" jak znalazł, gdy dojrzejesz do decyzji wyjazdu nie tylko z tego miasta "biedy i głupoty" ale i kraju, opanowanego dodatkowo przez gangsterów i politycznych obłąkańców.
        Uważaj tylko abyś uciekając z tej zielonej wyspy nie wpadł na pożegnanie w gęsto zastawione sidła, bowiem jako typowy przedstawiciel zwierzyny łownej - bez immunitetu i przynależności do odpowiedniej organizacji mafijnej - mógłbyś tym sposobem narazić swoją rodzinę na dożywotnie spłacanie za siebie haraczu z głodowych rent i emerytur za to tylko, że jako krewniak dałeś się złapać na tzw. "pirata".

auto.dziennik.pl/prawo-na-drodze/artykuly/397756,dwa-razy-drozsze-mandaty-pirat-drogowy-zaplaci-nawet-10-tysiecy-zlotych.html
        Good luck .
        • Gość: Student Wałbrzych upadłe miasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.12, 10:45
          W godzinach pracy piszecie? ciekawe co to za praca? może urząd miejski?
          Wałbrzych to upadłe miasto nawet tony spalanego zielska nie pomagały nam aby uśmiechać się w tym mieście. Wszędzie będzie lepiej, wszędzie! niż w Wałbrzychu. A Wy wdychajcie ten smród wydostający się z obłudy PO,PiS,SLD,PSL Palikotów ...... niech wami rządzą aż do śmierci. heheh Wiem jak wygląda Zielona Góra, Poznań,Gdańsk i wiem że można żyć inaczej. Nie wmawiajcie ludziom, że jest tu cudownie. Szczekajcie sobie ile chcecie na tym forum a ja i tak już czuje rozkosz tej ciszy o tym jak w tym mieście jest pięknie, jak się zmienia i jacy ludzie tu żyją szczęśliwi. Wiecie co? coś Wam powiem na koniec. Piep...e się z waszymi zmianami! Ja nie będę płacić tu podatków na wasze polityczne przekręty
          • Gość: krzys1001 Re: Wałbrzych upadłe miasto IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.12, 11:11
            Mylisz się kolego, moja praca daleko odbiega od urzędu miasta.
            A co Ty myślisz, że w innym mieście są inne partie rządzące?
            A po tonie i wulgarności to nic tylko się cieszyć, że tacy ludzie jak Ty wyjeżdżają.
            • haba.baba Re: Wałbrzych upadłe miasto 17.07.12, 11:35
              Uważam że jest młody i wszystkiego musi spróbować,w dużych miastach płace są lepsze.Ktoś napisał że po studiach gary myje,praca jak praca,ale myje za 2 tys,a nie za pół etatu.Gratuluję dostania się na studia i życzę wszelkiej pomyślności,a przede wszystkim zaliczanych sesji-powodzenia
          • Gość: egon Re: Wałbrzych upadłe miasto IP: 78.9.164.* 17.07.12, 11:40
            no widzisz, ja też nie z Um chociaż aż tak daleko nie mam;]
            O ile w pierwszym poście jeszcze jakoś się powstrzymywałeś to teraz wyszło szydło z worka;/
            Nie wiem dlaczego podszywasz się akurat pod Studenta? ma wyglądać wiarygodniej?
            I czemu zarzucasz min. mnie, zwykłemu szaremu obywatelowi polityczne przekręty?
            Za bardzo jesteś polityczny jak na studenta;]

• kaziopiwosz Przyszłość tego kraju 17.07.12, 13:00
            Ot, przyszłość Polski. Student i jemu podobni. Nic dodać, nic ująć.

Jak w tym kraju ma być dobrze?
            • Gość: student racja Re: Przyszłość tego kraju IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.12, 13:35
              nie obchodzi mnie to czy student to politykier z pojebanej partii każda jest pojebana tylko że ma rację takiego syfu i gnoju jak w tym mieście nigdzie nie ma, płace zero dno dna bez znajomości zero pracy umowy śmieciowe na jakieś ułamki etatu za 5 zł na godzinę bez niczego w innych miastach zarobki 12 zł na godzinę netto tutaj brud smród i wszędobylska nędza nic tylko wypie.rdalać stąd zanim się utonie w bagnie długów pożyczek kredytów bo na prace za pieniądze niema co tu liczyć
              • Gość: uczeń Re: Przyszłość tego kraju IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.12, 18:02
                Student, pajacu na gumie. Jakie ty możesz mieć pojęcie o życiu, skoro wypaliłeś tony zielska. Trzeba było zająć się nauką, a nie paleniem trawki i wąchaniem kleju. Żyjesz chłopie w matrixie i wydaje ci się, że to real.
    • Gość: były student Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.internetia.net.pl 17.07.12, 22:58
      Święta racja to co piszesz! Zrobiłem parę lat temu to samo i wiem że do tego gnoju nie ma co wracać.
      • Gość: gdzieś daleko Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 23:57
        ja też wyjeżdzam ,a studentem nie jestem .Ale wrócę tu jeszcze ...Tymaczesem pa pa
        • Gość: out of Walbrzych Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 00:28
          Jestem szczesliwy , ze mieszkajac niecałe 400 km od W-cha . nie topię sie razem z wami w tym bagnie .
          na wyjazd namówił mnie moj , śp. Ojciec , za co mu jestem bardzo , bardzo wdzięczny ....
          • Gość: łeeee Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.12, 00:41
            Ale ciągnie cię nieprzymierzając jak psa do suki, chociaż na forum się pogapić.
            • Gość: out of Walbrzych Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 13:21
              Gość portalu: łeeee napisał(a):

>....................... pogapić.

dobrze napisales , " pogapić "

.......... z boku :-)))
              • Gość: tak? Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 13:59
                Masz na myśli : "pogapić się jak na małpy w ZOO?" ;)
    • Gość: kibol Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.12, 14:04
      Ty tworzysz to miasto" głupoty" Po twojej wypowiedzi widzę, że szybko tu wrócisz jako " elyta" :)
      • Gość: ojciec Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.12, 15:17
        Skutecznie namawiałem swego syna i córkę aby po studiach nie wracali do Wałbrzycha. Teraz dziękują mi za to, zwłaszcza, że czasem przyjeżdzają tu, rozmawiają też ze swymi znajomymi, którzy w zdecydowanej większości żałują powrotu do tego miasta.
        Ps. gwoli wyjaśnienia: PO,WWS i wszelka polityka jest mi obca
        • Gość: krzys1001 Re: Pożegnanie z Wałbrzychem IP: *.ip.netia.com.pl 18.07.12, 15:26
          Problem tego postu nie leży w tym czy trzeba zostać w Wałbrzychu czy wyjechać. Nikt nie twierdzi, że jest to super miasto i super się w nim żyje.
          Problemem według mnie jest ton wypowiedzi autora postu. trzeba mieć trochę pokory bo róźnie w życiu bywa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka