Dodaj do ulubionych

chcę zdać maturę

03.09.12, 21:56
Chciałabym rozpocząć naukę w liceum dla dorosłych, które dobrze przygotuje mnie do matury.
Może ktoś wie, gdzie w Wałbrzychu lub okolicach znajdę taką szkołę? Nie interesują mnie szkoły, gdzie w klasie jest po 30 uczniów. Najbardziej zależy mi na dobrym przygotowaniu do matury z matematyki.
Obserwuj wątek
    • feragamo Re: chcę zdać maturę 05.09.12, 16:41
      dwa lata temu zdawałem maturę w szkole na Malczewskiego, na Piaskowej. Jeśli przygotowują tak jak wtedy, to polecam. Namiarów poszukaj. Szkoła chyba nazywała się jakoś Sudeckie Centrum Edukacji? Nie pamiętam dokładnie. Ale na 100% ul. Malczewskiego. Z matematyki byłem prawdziwym tumanem, ale jakoś mnie przygotowali - a nie było to łatwe. Studiuję zaocznie we Wrocku.
    • Gość: ulkis Re: chcę zdać maturę IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.12, 16:15
      W DZISIEJSZYCH CZASACH MATURA NIKOMU NIE JEST POTRZEBNA.....
      • Gość: anonim Re: chcę zdać maturę IP: *.ip.netia.com.pl 06.09.12, 19:54
        www.twoja-szkola.pl/ walbrzych
      • Gość: aaa Re: chcę zdać maturę IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.12, 21:01
        faJNIE ,że chcesz się uczyć ,to ważne by się rozwijać i nabywać wiedze
        • Gość: zainteresowany men Re: chcę zdać maturę IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.09.12, 21:11
          uczennico a ładna jesteś ?
    • 3darasek Re: chcę zdać maturę 06.09.12, 21:14
      aby iść na studia trzeba zdać maturę. Wielu uczniów zdaje maturę kilka razy, aby mieć lepszy wynik i dostać się na wymarzone studia. Jest większe prawdopodobieństwo znalezienia pracy po studiach. Córka znajomych chodziła do wspominanej szkoły na Malczewskiego i wiem, że była zadowolona. Nie mogę tego potwierdzić na 100 % bo moje dzieci kończyły 2 LO, i nie maiły problemu z maturą.
    • l.isek Re: chcę zdać maturę 10.09.12, 22:37
      Gratuluję zapalu do nauki. Trudno o taki w czasach jakich żyjemy. Faktycznie matura jest już podstawą. A właściwie nie wystarcza. Powodzenia w poszukiwaniu szkoły. Może faktycznie ta na Piaskowej.
      • demotgracja Re: chcę zdać maturę 14.09.12, 22:08
        A co to za szkoła dla dorosłych na Piaskowej bo jeszcze o takiej nie słyszałam?
        • chocholitan Re: chcę zdać maturę 14.09.12, 22:14
          Taka specjalna.

Zespół Szkół Społecznych przyjmuje do szkoły młodzież bardzo różną, z roku na rok wzrasta ilość uczniów przyjmowanych z czerwonym paskiem; mających problem z aklimatyzowaniem się w innych szkołach, przeżywających stresy szkolne, uczniów z orzeczeniami lekarskimi. Jednym z istotnych osiągnięć jest zachęcanie uczniów którzy ponieśli porażkę w innych szkołach średnich do osiągnięcia sukcesów.
    • 2byk Re: chcę zdać maturę 16.09.12, 13:20
      Jako były uczeń tej szkoły moge powiedzieć, że ta szkoła jest specjalna - bo jest wyjątkowa. Atmosfera jest wręcz rodzinna, grupy sa niewielkie, idealne warunki do nauki. Do dzisiaj miło wspominam lekcje w tej szkole, a zwłaszcza wypady na przerwie do Biedronki ;) Szkoła społeczna na Malczewskiego dobrze przygotowuje do matury, ja na przykład miałem zaległości z angielskiego a w małej grupie szybko je nadrobiłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka