Dodaj do ulubionych

Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami

17.01.15, 14:42
swidnica24.pl/katastrofa-w-mieszkaniowce/

Katastrofa w Świdnicy
sama prezydent Świdnicy mówi że mieszka się tam tragicznie
Warunki w jakich żyją mieszkańcy Świdnicy są fatalne
odbiegają od norm XXI wieku
Mieszkania w Świdnicy są zdewastowane ludzie żyją jak w średniowieczu
bez łazienek bez toalet a większość budynków nadaje się do wyburzenia

W mieście brakuje mieszkań socjalnych a kolejka jest długa
Ludzie w Świdnicy masowo nie płacą czynszów za mieszkania

Dług w mieszkaniówce w Świdnicy wynosi 40 milionów złotych
czyli na każdego mieszkańca 650 tyś. złotych długu w samym sektorze mieszkaniowym
a gdzie inne zadłużenia miasta
Mieszkańcy Świdnicy nie płacą czynszów bo z czego jak nie mają pracy
jak pracują to za marne grosze

Jest fatalnie w mojej Świdnicy co tutaj robić
jak tu żyć w takim mieście gdzie dominuje bieda i patologia
Obserwuj wątek
    • awakener Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 17.01.15, 17:06
      Z tobą, to tak jak z tym leniwym gościem w kinie, który usiadł na jajach i oglądając komedię wył z bólu.
      Zamiast lamentować najprościej jest wstać i wynieś się z tego szamba. No chyba, że masz charakter tego gościa lub psa przywiązanego do budy .
      • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 17.01.15, 21:35
        A co z moimi nieruchomościami nikt nie chce kupić
        jak słyszą Świdnica to odkładają słuchawkę

awakener napisał(a):

> Z tobą, to tak jak z tym leniwym gościem w kinie, który usiadł na jajach i ogl
        > ądając komedię wył z bólu.
        > Zamiast lamentować najprościej jest wstać i wynieś się z tego szamba. No chyba
        > , że masz charakter tego gościa lub psa przywiązanego do budy .
        • awakener Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 17.01.15, 22:17
          Gwarantuję, że skoro nie pasuje ci moja rada szybkiej ucieczki z tego szamba w szeroki świat, to jedynie pewną i wieczystą nieruchomość ( której też nikt od ciebie nie kupi) będziesz mieć na cmentarzu w Świdnicy.
          • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 18.01.15, 11:25
            Na razie pracuje w Wałbrzychu w Świdnicy mam te lokale i co dziennie dojeżdżam do Wałbrzycha
            Muszę najpierw sprzedać to co mam i wyjechać ze Świdnicy
            tak zrobili moi przyjaciele i znajomi

awakener napisał(a):

> Gwarantuję, że skoro nie pasuje ci moja rada szybkiej ucieczki z tego szamba w
            > szeroki świat, to jedynie pewną i wieczystą nieruchomość ( której też nikt
            > od ciebie nie kupi) będziesz mieć na cmentarzu w Świdnicy.
    • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z Fryzią 17.01.15, 18:51
      Najlepsze jest te 650 tys. (nie tyś.) długo przypadające na jednego mieszkańca !
      • fryziaw Re: Katastrofa z Fryzią 17.01.15, 21:37
        To tylko tak wstępnie powiedziane a długi są znacznie wyższe w mieszkaniówce
        Świdnica umiera

feldkuratkatz99 napisał(a):

> Najlepsze jest te 650 tys. (nie tyś.) długo przypadające na jednego mieszkańca
        > !
        • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z Fryzią 18.01.15, 00:57
          fryziaw napisał(a):

> To tylko tak wstępnie powiedziane a długi są znacznie wyższe w mieszkaniówce
          > Świdnica umiera
          >
          > feldkuratkatz99 napisał(a):
          >
          > > Najlepsze jest te 650 tys. (nie tyś.) długo przypadające na jednego miesz
          > kańca
          > > !
          -------
          Jesteś pewna że per capita jest to 645 tys zł, bo ja mam poważne wątpliwości ?
          • zul_swidnicki Re: Katastrofa z Fryzią 18.01.15, 08:51
            Nie używaj w stosunku do fryzi słów, których ona nie zrozumie albo uzna za obelgę. Pisz do niej w sposób prosty zrozumiały, bardzo powoli i dużymi literami
            • fryziaw Re: Katastrofa z Fryzią 18.01.15, 11:31

feldkuratkatz99 po co sam sobie dajesz rady ?
              czyżbyś zwariował
              czy tak nasza wioska Świdnica na Ciebie działa

zul_swidnicki napisał:

> Nie używaj w stosunku do fryzi słów, których ona nie zrozumie albo uzna za obel
              > gę. Pisz do niej w sposób prosty zrozumiały, bardzo powoli i dużymi literami
          • fryziaw Re: Katastrofa z Fryzią 18.01.15, 11:29
            Też mam wątpliwości dlatego podałam najniższą kwotę
            jeszcze dolicz do tego kwotę odszkodowań jakie miasto musi zapłacić
            jeszcze inne zadłużenia
            Szczerze mówiąc nasza wioska Świdnica z mieszkańcami leży i kwiczy
            już tutaj nic nie pomoże
            także drogi feldkuratkatz99 pakuj walizeczkę zbieraj kapcioszki i PCćika i wyjazd

> -------
            > Jesteś pewna że per capita jest to 645 tys zł, bo ja mam poważne wątpliwości ?
            • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z Fryzią 18.01.15, 12:26
              fryziaw napisał(a):

> Też mam wątpliwości dlatego podałam najniższą kwotę
              >

---

645 tys.per capita to najniższa kwota - Ty Fryzia chyba masz poważne problemy albo cierpisz na ostatnie stadium dyskalkulii !
              • fryziaw Re: Katastrofa z Fryzią 18.01.15, 21:01
                No fakt zadłużenie w Świdnicy liczy się w milionach a nie w tysiącach

> ---
                >
                > 645 tys.per capita to najniższa kwota - Ty Fryzia chyba masz poważne problemy
                > albo cierpisz na ostatnie stadium dyskalkulii !
                • newonly Re: Katastrofa z Fryzią 19.01.15, 13:53
                  >>No fakt zadłużenie w Świdnicy liczy się w milionach a nie w tysiącach <<<
                  ?????????
            • newonly Re: Katastrofa z Fryzią 18.01.15, 13:14
              Dyskalkulia rozwojowa ? zaburzenie zdolności matematycznych, mające swoje źródło w genetycznych nieprawidłowościach tych części mózgu, które są bezpośrednim podłożem dojrzewania zdolności matematycznych zgodnie z wiekiem.
    • newonly Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 18.01.15, 13:30
      Dług w mieszkaniówce w Świdnicy wynosi 40 milionów złotych
      czyli na każdego mieszkańca 650 tyś.

Kochana Fryziu
      Ilu mieszkańców liczy Świdnica. Czyżby 61osób??
      • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 18.01.15, 14:01
        newonly napisał:

> Dług w mieszkaniówce w Świdnicy wynosi 40 milionów złotych
        > czyli na każdego mieszkańca 650 tyś.
        >
        > Kochana Fryziu
        > Ilu mieszkańców liczy Świdnica. Czyżby 61osób??

--------
        O to mi własnie chodziło, ale mimo że napisałem 3 posty Fryzia nie zajarzyła, i dalej jak najbardziej serio deliberuje o takim zadłużeniu per capita.
        • zul_swidnicki Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 18.01.15, 15:49
          Feldkurat ona nie rozumie znaczenia wyrażenia 'per capita'. Mówiłem Ci już, że masz do niej pisać powoli i zrozumiale a co ważniejsze nie używaj w stosunku do niej słów ze słownika wyrazów obcych.
          • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 18.01.15, 21:05

feldkuratkatz99 dlaczego dalej piszesz sam ze sobą i używasz drugiego nicka zul_swidnicki
            to jest żałosne co robisz

zul_swidnicki napisał:

> Feldkurat ona nie rozumie znaczenia wyrażenia 'per capita'. Mówiłem Ci już, że
            > masz do niej pisać powoli i zrozumiale a co ważniejsze nie używaj w stosunku do
            > niej słów ze słownika wyrazów obcych.
        • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 18.01.15, 21:03
          Napisz to ze swojego nicku jednego anie 10 ciu

zadłużenie Świdnicy jest potężne

> --------
          > O to mi własnie chodziło, ale mimo że napisałem 3 posty Fryzia nie zajarzyła, i
          > dalej jak najbardziej serio deliberuje o takim zadłużeniu per capita.
          • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 18.01.15, 22:04
            fryziaw napisał(a):

> Napisz to ze swojego nicku jednego anie 10 ciu
            >
            > zadłużenie Świdnicy jest potężne

------
            Ty Fryzie to jednak wyjątkowo tepa dzida jesteś
            • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 19.01.15, 16:06
              Lepiej być tempa niż być psychopatą
              i pisać z 10 ciu nicków
              oraz odpowiadać sam sobie na pytania i prowadzić konwersację

> ------
              > Ty Fryzie to jednak wyjątkowo tepa dzida jesteś
              • newonly Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 19.01.15, 16:57
                >>Lepiej być tempa niż być psychopatą <<
                Fryzia, narzuciłaś stanowczo za dużego tempa.
                • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 20.01.15, 16:41
                  Swoją Ą Ę i mniemaniem podpadasz pod
                  feldkuratkatz99

newonly napisał:

> >>Lepiej być tempa niż być psychopatą <<
                  > Fryzia, narzuciłaś stanowczo za dużego tempa.
              • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 19.01.15, 16:59
                fryziaw napisał(a):

> Lepiej być tempa niż być psychopatą
                > i pisać z 10 ciu nicków
                > oraz odpowiadać sam sobie na pytania i prowadzić konwersację
                >
                ----------

Udowadniasz to każdym swoim wpisem

• fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 20.01.15, 16:49

feldkuratkatz99 napisz to z jednego nicka a nie z kilku
                  jestem ze Świdnicy i mi wolno pisać jak mi się podoba
                  Byłeś już dzisiaj na ulicy w Świdnicy
                  bo właśnie splajtował kolejny sklep

> ----------
                  >
                  > Udowadniasz to każdym swoim wpisem
                  >
                  >
                  >
              • zul_swidnicki Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 19.01.15, 18:56
                Fryzia trzeba było wynieść ze szkoły coś więcej niż globus i kreda, na przykład znajomość ortografii
                • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 19.01.15, 19:27
                  zul_swidnicki napisał:

> Fryzia trzeba było wynieść ze szkoły coś więcej niż globus i kreda, na przykład
                  > znajomość ortografii
                  -------
                  Nie wspomnę już o kompromitującej składni i stylistyce
                  • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 20.01.15, 16:58
                    Lepiej wspomnij o katastrofie mieszkaniowej w Świdnicy
                    jeszcze troszkę i będziesz tam sam
                    ze swoimi nickami

> -------
                    > Nie wspomnę już o kompromitującej składni i stylistyce
                • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 20.01.15, 16:55

feldkuratkatz99 żeby to napisać mogłeś użyć nicka feldkuratkatz99

No niestety tutaj to pięknie ująłeś w swoim demotywatorku
                  demotywatory.pl/4410251/SWIDNICA-DSW-DOLNOSLASKA-SWIROWNIA-WOJEWODZKA
                  zul_swidnicki napisał:

> Fryzia trzeba było wynieść ze szkoły coś więcej niż globus i kreda, na przykład
                  > znajomość ortografii
                  • zul_swidnicki Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 21.01.15, 18:39
                    Widzę fryzia, że jesteś absolwentką świdnickiej szkoły średniej. Rzeczywiście jesteś pośmiewiskiem bez perspektyw na życie. Widząc Twoją stylistykę, ortografię i poziom wypowiedzi można faktycznie stwierdzić, że ten tekst na Demotywatorach bardzo trafnie Cię oddaje. Marnujesz swoje szanse na lepsze życie.
    • zul_swidnicki Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 11.02.15, 10:48
      To już nie dług, to finansowa katastrofa. W Wałbrzychu zalegają za czynsz 112 mln złotych
      Nie płaci nawet czterdzieści procent wszystkich lokatorów. W mieście ponad cztery i pół tysiąca lokali jest zajętych nielegalnie! Nie płacą od lat, albo nocą przejmują pustostany. Jedna trzecia lokali należących do gminy jest zajęta nielegalnie. To ponad cztery i pół tysiąca mieszkań, głównie w starszych dzielnicach miasta. Ludzie mieszkają tak latami, gmina w walce z tym procederem jest praktycznie bez szans. Zadłużenie czynszowe mieszkańców rośnie lawinowo. W tym roku przekroczyło 110 milionów złotych!

Mieszkaniowe liczby Wałbrzycha:

13300 lokali gminnych
      4500 lokali zajętych nielegalnie
      112 mln złotych zaległości czynszowych lokatorów
      3 mln złotych długu mieszkańcy odpracowali w ostatnich czterech latach
      180 osób czeka na lokale socjalne na podstawie złożonych wniosków, a 770 jest ważnych
      wyroków o eksmisji z prawem do lokalu socjalnego
      5, 2 mln złotych miasto wypłaciło w ubiegłym roku w ramach dodatków mieszkaniowych. Te
      środki trafiły do prawie 4800 rodzin

Więcej na ten temat Tutaj
      • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 11.02.15, 16:24
        zul_swidnicki napisał:

> To już nie dług, to finansowa katastrofa. W Wałbrzychu zalegają za czynsz 11
        > 2 mln złotych

> Nie płaci nawet czterdzieści procent wszystkich lokatorów. W mieście ponad czte
        > ry i pół tysiąca lokali jest zajętych nielegalnie! Nie płacą od lat, albo nocą
        > przejmują pustostany. Jedna trzecia lokali należących do gminy jest zajęta niel
        > egalnie. To ponad cztery i pół tysiąca mieszkań, głównie w starszych dzielnicac
        > h miasta. Ludzie mieszkają tak latami, gmina w walce z tym procederem jest prak
        > tycznie bez szans. Zadłużenie czynszowe mieszkańców rośnie lawinowo. W tym roku
        > przekroczyło 110 milionów złotych!

>
        > Więcej na ten temat [url=http://www.prw.pl/articles/view/40380/To-juz-nie-dlug
        > -to-finansowa-katastrofa-W-Walbrzychu-zalegaja-za-czynsz-112-mln-zlotych]Tutaj[
        > /url]
        ----

Fryziaw zaraz napisze, że i tak w Swidnicy jest gorzej. Nota bene fajne te kolorowe podwórka na fotce.
        • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 11.02.15, 16:43
          A co jest lepiej ?
          to skąd to co opisuje i to co mówi prezydent Świdnicy
          Jak by było lepiej w Świdnicy to by tego nie było
          ale głupcze na kilku nickach jesteś ograniczony umysłowo
          nie pojmujesz pewnych rzeczy

> ----
          >
          > Fryziaw zaraz napisze, że i tak w Swidnicy jest gorzej. Nota bene fajne te kolo
          > rowe podwórka na fotce.
        • zul_swidnicki Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 11.02.15, 17:37
          Fryzia vel forumm vel Mariuszek zapewne stwierdzi, że w Świdnicy jest 40 milionów długu czyli gorzej niż w Wałbrzychu bo w Świdnicy mieszka tylko 65 osób to znaczy jej/jemu się algebra pop....ła.
          • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 11.02.15, 17:41
            zul_swidnicki napisał:

> Fryzia vel forumm vel Mariuszek zapewne stwierdzi, że w Świdnicy jest 40 milion
            > ów długu czyli gorzej niż w Wałbrzychu bo w Świdnicy mieszka tylko 65 osób to z
            > naczy jej/jemu się algebra pop....ła.

---
            Fryzia to wyjątkowo tępa dzida, nic dziwnego że nie chcieli jej nigdzie zatrudnić. Liczyć nie potrafi, a pisze jakby skończyła 4 klasy podstawówki.
            • zul_swidnicki Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 11.02.15, 18:01
              I po tym zawsze można było poznać tego jełopa, to był jego odcisk palca.
          • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 11.02.15, 18:46

feldkuratkatz99 pisz ze swojego jednego nicka nie używasz jeszcze zula swidnickiego
            Wiem co piszę o Świdnicy
            mieszkam w Świdnicy
            prowadziłam interesy w Świdnicy
            wiem jakie to jest miasto zgnojone
            wiem że jest zadłużone ale boją się o tym mówić
            Jeszcze trochę wyjdzie na jaw
            jakie Świdnica ma zadłużenie
            ludzie też wyjdą na ulicę bo mają dość
            Świdnica tonie a ludzie uciekają z niej
            nic tutaj się nie trzyma wszystko plajtuje
            Tacy jak Ty próbują ludziom mydlić oczy
            ale jest inaczej ludzie w Świdnicy to wiedzą

zul_swidnicki napisał:

> Fryzia vel forumm vel Mariuszek zapewne stwierdzi, że w Świdnicy jest 40 milion
            > ów długu czyli gorzej niż w Wałbrzychu bo w Świdnicy mieszka tylko 65 osób to z
            > naczy jej/jemu się algebra pop....ła.
            • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 11.02.15, 20:45
              fryziaw napisał(a):

>
              > feldkuratkatz99 pisz ze swojego jednego nicka nie używasz jeszcze zula swidnick
              > iego
              > Wiem co piszę o Świdnicy
              > mieszkam w Świdnicy
              > prowadziłam interesy w Świdnicy
              ---------

Jeśli prowadziłaś interesy w Świdnicy i stąd wyemigrowałaś do innej pracy to tylko miastu na dobre wyjdzie.
              • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 12.02.15, 10:57
                Może napisz w czym jest lepsza Świdnica
                Bo ja i inni w Świdnicy niczego lepszego nie widzimy
                zadłużenie za lokale też jest
                Prezydent Świdnicy mówi że w Świdnicy są slumsy
                dziurawe świdnickie drogi
                też karetki rozwalają
                Patologia np gang świdnicki ten co podpalił człowieka
                świdniccy handlarze bronią
                Świdniczanie kradną auta i co się da aby zarobić

Do pracy setki ludzi jeździ do Wałbrzycha do Wrocławia
                Uczelni w Świdnicy nie ma
                szkoły likwidują lub łączą
                Budynki się zapadają ludzie mają problem z lokatorami
                boją się wychodzić z domu

W Świdnicy dzieci dewastują cmentarze i okradają oraz piją
                Na ulicy w Świdnicy też widać bezdomnych i biednych
                To w czym my świdniczanie jesteśmy lepsi ?

> fryziaw napisał(a):
                >
                > >
                > > feldkuratkatz99 pisz ze swojego jednego nicka nie używasz jeszcze zula sw
                > idnick
                > > iego
                > > Wiem co piszę o Świdnicy
                > > mieszkam w Świdnicy
                > > prowadziłam interesy w Świdnicy
                > ---------
                >
                > Jeśli prowadziłaś interesy w Świdnicy i stąd wyemigrowałaś do innej pracy to ty
                > lko miastu na dobre wyjdzie.
                • zul_swidnicki Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 12.02.15, 11:04
                  I w dodatku osobniki w rodzaju fryzi vel forummm chodzą po ulicach i szczekają
                • feldkuratkatz99 Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 12.02.15, 11:10
                  fryziaw napisał(a):

> Może napisz w czym jest lepsza Świdnica

---
                  Ale to Wałbrzych i jego katastrofalne problemy są w obszarze zainteresownia ogólnopolskich mediów
                  • fryziaw Re: Katastrofa z mieszkaniami oraz mieszkańcami 12.02.15, 15:49
                    Już Ci pisałam w Wałbrzychu są inni ludzie
                    nie mają kompleksów
                    Tutaj w Wałbrzychu na psie odchody mówią gów..no
                    a w Świdnicy powiedzą że to cukierki albo dekoracja
                    To jest ta różnica
                    U nas w Świdnicy mają kompleksy np Ty
                    mydlisz sobie sam oczy udając że jest wszystko w porządku

Wychodzisz na ulice w Świdnicy i się to zmienia
                    widzisz szare budynki z odpadającym tynkiem
                    dziurawe ulice i chodniki
                    pełno zuli i pozamykane sklepy
                    widzisz smutnych przygnębionych ludzi
                    albo masz Schizofrenie albo masz niskie poziom inteligencji
                    i nie rozróżniasz problemów
                    Powinieneś wiedzieć że przy badaniu poziomu IQ liczy się minusy i plusy
                    czyli samo pisanie i czytanie nie jest wyznacznikiem inteligencji

> fryziaw napisał(a):
                    >
                    > > Może napisz w czym jest lepsza Świdnica
                    >
                    > ---
                    > Ale to Wałbrzych i jego katastrofalne problemy są w obszarze zainteresownia og
                    > ólnopolskich mediów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka