Dodaj do ulubionych

Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych

IP: 195.245.217.* 14.04.05, 16:22
Czy ktoś wie czy zespół ma swoją stronę internetową? Tradycyjnymi metodami
nie można było jej znaleźć. W tym roku przypada 50-lecie, przez zespół
przewinęły się tysiące wałbrzyszan... Może ktoś coś wie więcej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rooski Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.05, 17:14
      Spróbuj na stronie WOKu: www.wok.bestweb.pl
      Zespół od jakiegoś czasu jest jednostką podległą WOKowi
    • Gość: HASAN_SAS Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 17:39
      www.wok.bestweb.pl/dane.php?dane=1
      • Gość: rooski Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.04.05, 18:36
        Jezuuu... jaka aktualna ;-) tutaj tel. 666-42-60
    • Gość: Rooski Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.04.05, 12:25
      A może wpiszą się tu ci co kiedyś w Zespole byli...
      • Gość: HASAN_SAS Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.05, 12:50
        ja uczac sie w ZSEE mialem obowiazkowe przesluchani i... mi podziekowali ;)
        • arek354 Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych 16.04.05, 11:29
          Gość portalu: HASAN_SAS napisał(a):

> ja uczac sie w ZSEE mialem obowiazkowe przesluchanie i... mi podziekowali ;)

W jury siedział może Kuba Wojewódzki? ;)
      • Gość: :))) Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 13:55
        Moj rodzic, był w zespole, do dziś bardzo milo to wpsomina.
      • Gość: Rooski Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.04.05, 14:08
        Ja byłem przez 5 lat... az sie lezka w oku kreci... te nocne imprezy na
        festiwalach...
      • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 15.04.05, 21:36
        Tańczyłam w Zespole Pieśnio i Tańca "WAŁBRZYCH" w latach 1966-72, było super,
        obozy, występy zagraniczne wspaniali ludzie, można powiedzieć jesna wielka
        rodzina. P.Milena Drabent niestety już nieżyjąca. Państwo Siemoniakowie, Pan
        Władysław Flis, to wszystko nasi nauczyciele i przyjeciele. Były to
        niezapomniane lata. Pozdrawiam wszystkich członków zespołu tanecznego i chóru
        bardzo gorąco. Mam nadzieję,że jeszcze ktoś się odezwie.Buziaczki ellaz
    • Gość: Tomek Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: 195.245.217.* 15.04.05, 17:27
      Dziękuję za odezwanie się, niestety - przynajmniej u mnie - strona WOK
      (Wałbrzyski Ośrodek Kultury?) nie otwiera się. Dobrze, że zespół nadal
      istnieje. Mimo, że nie mieszkam od lat w Wałbrzychu jako osobistą przykrość
      odbieram brak innych trwałych instytucji dzieciństwa: klubów Górnik i Zagłębie,
      kina Górnik i GDK-u, baru Madras (rurki z kremem i oczywiście TORCIK BASIA -
      rzecz nieznana poza Wałbrzychem) obok rynku, kawiarni Markiza przy Placu
      Grunwaldzkim (krem sułtański i kawa mrożona).
      • arek354 Kwas chlebowy 16.04.05, 11:32
        Gość portalu: Tomek napisał(a):
        > [...] Markiza przy Placu
        > Grunwaldzkim (krem sułtański i kawa mrożona).

I kwas chlebowy !!! Gdzie tego teraz można skosztować? Ostatni raz piłem to rok
        temu w Krakowie ....
      • Gość: MoOps Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.04.05, 13:06
        I ja tęsknie za Madrasem i Markizą...A kto mi powie, gdzie teraz mozna teraz w
        Wałbrzychu zjeść krem sułtański? Po "Dziewczynach do wzięcia" to mój ulubiony
        deser :D
    • kawa_inka1 Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych 15.04.05, 17:32
      Czy chodzi o "Węgielki"? Bo jeśli to ten sam zespół to ja śpiewałam i
      tańczyłam... jakieś 20 lat temu :)))
      • Gość: sm Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.itpp.pl 15.04.05, 23:11
        Węgielki to byli tacy juniorzy dla "dorosłego" Zespołu Pieśni i Tańca
        Wałbrzych...
        • aands Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych 16.04.05, 00:33
          Chorem,kierowala pani Zuzanna Jarmulowska....taak...to byly niezle
          czasy.Pozdrawiam wszystkich zespolowiczow,dawnych i obecnych
          • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 16.04.05, 19:49
            aands w jakich latach byłaś w zespole? Ja tańczyłam z Danielem :)
            ellaz
      • Gość: Rooski Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.04.05, 09:48
        "Węgielki"? A nie "Skwarki"... tzn "Skarbki"???
        • aands Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych 16.04.05, 23:24
          Sorry,ale SPIEWALEM w basach ( nie przejmuj sie pomieszaniem mi w pci).W
          ktorych latach???Musze policzyc....71 +- do 73....4.Pozdrawiam
          • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 17.04.05, 13:49
            Powinniśmy sie znać! Pamietasz Halinę Błaszczyk, Gośkę Kolpenicką, Wandę
            Chorąży,Daniela Sachera, Andrzeja Piekarskiego, Jolkę Peikert, Leszka Kobielę ?
            to właśnie ten okres, a byłeś na którymś z obozów? Pozdrawiam Ela
            • aands Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych 18.04.05, 03:49
              Mysle,ze pamietam ich wszystkich albo prawie wszystkich.Oboz pamietam
              Krosno,nie bylem z zespolem tylko indywidualnie w tym czasie w Krosnie.Pamietam
              jeszcze :Izydorek,Socha,Wyszowski..pewnie pamietam wiecej,ale musialbym
              pomyslec:)))))Dziekuje za pozdrowienia i rowniez pozdrawiam
              • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 21.04.05, 21:10
                Aands Możesz zdradzić jak sie nazywasz i czy mieszkasz w Polsce? :)
    • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 19.04.05, 23:20
      Tomek jutro powinnam już coś wiedzieć na temat 50-lecia. traz wiem tylko,że
      jest chyba 11 czerwca. Zaczyna sie mszą w Kościele Aniołów Stróżów w W-chu,
      następnie występ w OSiR-ze, a potem bankiet w hotelu Maria. Koszt od 1 osoby
      110,- lub 120 zł.- Dokładniej może jutro pozdawiam ellaz
      • Gość: Tomek Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: 195.245.217.* 20.04.05, 11:41
        Ellaz, bardzo dziękuję i czekam na wiadomości
        • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 20.04.05, 18:40
          Cześć Tomek, dzisiaj mam solidniejsze wiadomości :) 05.o6.2005r. godz.12,30
          msza w kościele Aniołów Stróżów, po mszy spotkanie w Klubie (Dom Kultury) na
          Białym Kamieniu. 11.06.2005r. godz. 14,30 Koncert w OSiR-ze, godz 20,00 Bal
          Jubileuszowy w Hotelu "Maria" w Wałbrzychu. Wpłatę w wysokośc 120 zł od osoby
          należy dokonać na adres: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych "Bal Absolwentów" ul.
          Andersa 185, 58-304 Wałbrzych.
          pozdrawiam ellaz
          • Gość: dablju Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:24
            Hej pozdrawiam wszystkich zespołowiczów, ja tanczyłem 5 lat od 1970-1975,
            najmilej wspominam obóz w Poznaniu,jak bralismy sluby.Czy ktos pamieta Semika?
            • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 21.04.05, 21:08
              Niestety nie pamiętam Semika, a w Poznaniunie byłam. Najlepiej pamietam obóz w
              Zarach i Grudziądzu. Może ktoś był tez? pozdrawiam serdecznie :)
          • Gość: Tomek Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: 195.245.217.* 21.04.05, 12:58
            Super, Ellaz. Bardzo dziękuję i pozdrawiam
            • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 21.04.05, 21:05
              Bardzo proszę:) Tomek byłeś członkiem zespołu? Jeśli tak to kiedy?
              • Gość: Tomek Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: 195.245.217.* 22.04.05, 08:51
                Nie byłem członkiem zespołu, ale przez członków rodziny byłem bardzo mocno i
                sympatycznie z nim powiązany. Aż do jeżdżenia jako dziecko na obozy zespołu. A
                Ty, Ellaz?
                • Gość: ellaz Re: Zespół Pieśni i Tańca Wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 22.04.05, 21:14
                  ja tańczyłam w zespole w latach 1966-1972. Na obozach byłam w Zarach i
                  Grudziądzu
                  Pozdrawiam serdecznie ellaz
                  • olin Edward Doszla 22.04.05, 22:53
                    A Edwarda Doszle ktos pamieta? Byl zwiazany z zespolem swego czasu.
                    • Gość: ellaz Re: Edward Doszla IP: *.wlb.vectranet.pl / *.wlb.vectranet.pl 22.04.05, 23:50
                      na czym polegało to zwiazanie? i w jakich latach?:)
    • Gość: HASAN_SAS GALOWY KONCERT JUBILEUSZOWY "Upływa szybko czas" IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.05, 07:48
      www.walbrzych.biz/?wczytaj=imprezy&eid=18
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka