Dodaj do ulubionych

najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.09.05, 13:26
Witam,

Wpiszcie jedna, jedyna knajpke, ktora podoba wam sie najbardziej ze wzgledu
na jej klimat, urok, bezpieczenstwo, ludzi itd...Napiszcie nazwe lokalu i
uzasadnienie czemu wlasnie to jest ten jeden, a nie inny. Tylko bez glupich
poscikow typu....najlepszy to jest Akropol, bo zadymki sa tam dosc czesto
widzane:)

Ja bym postawil na "Gosciniec" (byla Jubilatka) - fajny lokal, dobre zarcie,
klimat tez w miare, tylko dosc zbyt obszerny.

pozdro
Obserwuj wątek
    • 84magda Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie 14.09.05, 13:29
      przydala by sie jakas kawiarenka z pysznymi deserami, najlepiej na podzamczu
      czy piaskowej.kiedys byla w palmiarni, czy jest nadal?
      • dyzia81 Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie 14.09.05, 13:48
        najlepsze lody mają w Campus Cafe w pasażu Auchan :) Polecam serdecznie :)
    • Gość: gifi Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.05, 14:03
      "GOSCINIEC" to kolejne ciemne pomieszczenie a jak wyszlam na zewnatrz do
      stolika to zauwazylam brudne naczynia no i ceny wygorowane do podawanej ilosci,
      zwlaszcza zupy. jednym slowem : ODRADZAM!!!
    • Gość: damdama z benzyna Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.09.05, 15:03
      "Pasaz" i jego placek po wegiersku.
    • Gość: Justyna Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 20:28
      W ,,Pod wieżą" jest ok.
      • Gość: Daisy Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.09.05, 20:51
        Archeo
    • maga1999 Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie 15.09.05, 00:46
      Bilard Club
      • jamx Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie 15.09.05, 06:36
        "U Stacha" na ul.Blankowej :) konkurencyjne ceny i dobre paluszki:))))

Jeszcze polecam Archeo przy kościele na blankowej na Podzamczu. Ładny wystrój,
        przyjemna muzyczka, można spokojnie posiedzieć i porozmawiać przy piwku.. lub
        drineczku:)

Pizza to oczywiście Da Grasso, ale to na pewno każdy wie:)

Pozdrawiam
        • Gość: feniks Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.09.05, 07:43
          A ja polecam jeszcze malutka pizzerenke w okolicach duzego kosciola na
          Podzamczu, w poblizu aptek. Zamowcie sobie pizze z "dziura w srodku". To jedyna
          taka specjalnosc, ktorej nie skosztujecie nigdzie indziej, a najecie sie do
          syta.
          Prawde mowiac ciezko jednoznacznie ustalic, ktora cafe jest najlepsza w w-ch,
          bo fakt faktem ciezko znalezc cos z fajnym klimatem. Kiedys swojego czasu
          chodzilem do Spoony w rynku, gdzie serwuja kawe i klimat jest swietny, tylko
          czy to jeszcze istnieje to nie mam pojecia.

pozdro
          • Gość: innka Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:41
            A poza tym była Jubilatka to teraz nie żaden GOŚCINIEC tylko ZAJAZ SOLICKI
            • dyzia81 Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie 15.09.05, 11:22
              Jak już sie tak czepiasz to chociaż byś sprawdziła.
              Dawna Jubilatka to teraz Gościniec Solicki.
              • Gość: innka Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 07:53
                Naucz się czytać i wysnuwać wnioski nie czepiałam się tylko wyraziłam swój
                podląd, ale dobrze że TY sprawdziłaś - szczęście wielkie :-)))))
          • Gość: toja Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.09.05, 09:35
            nie ma, a szkoda
        • Gość: Pizzamen Re: Da Grasso,wolne żarty!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:51
          Faktycznie pizza wielka jak kolo od stara, tyle że na niej nic nie ma!!
          Zamówiłem zdaje sie pizze z owocami morza i naliczyłem az trzy krewetki!!
          Odradzam z całego serca!
          • Gość: Aśki Re: Da Grasso,wolne żarty!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.09.05, 17:50
            ...masz 100% rację, ogromna, ale nie wypasiona! Wolimy mniejszą, jak u Marka w
            Diavolo, tam dodatków cała masa. A co do placka po węgiersku w Pasażu, to
            nieziemska pychota, polecamy z całego serca, a raczej żołądka. Jeszcze jedna
            fajna knajpka, a raczej restauracja, to ,,Maria".
    • Gość: innka Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:38
      Jestem za "PASAŻEM" jedyna w Centrum miasta na poziomie restauracja, dobre
      jedzenie, kulturalna obsługa, miły wystrój.
      • Gość: feniks Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 15.09.05, 14:06
        No tak my Polacy to tylko czepiac sie potrafimy, ale jak przyjdzie do pokazania
        swojego swiatopogladu to giniemy niczym slimak na torach rozjechany przez
        pociag.

Byla "Jubilatka" nazywa sie teraz "Gosciniec", "Gosciniec Solicki" jak kto
        woli, ja tam wole ta krotsza nazwe. Tak sie sklada, ze wiele miejsc jest roznie
        nazywanych przez mieszkancow i nie widze tutaj potrzeby spierania sie i
        udowadniania kto ma racje, a kto nie ma.
        Tak jak "Dworzysko" w Szczawnie mialo juz od groma nazw nadawanych czesto bez
        zadnego sensu i spojnosci, ot takie widzimisie szefostwa niechlubnej
        spolki "Rivendell". Ja jestem za nie zmienianiem nazewnictwa i mieszaniem
        mieszkancom w glowach, tylko za jedna nazwa, taka ktora byla od poczatku
        np. "Dwor IDY".

pozdro
        • Gość: lumpek Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:27
          Ja polecam nową pizzerię na Piaskowej Górze (dawna kawiarnia Ziemiańska) mają
          przepyszną pizze i wspaniałe makarony. Brakuje tylko włoskich deserów.
        • Gość: innka Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 08:00
          Z Ciebie feniks to filozof wielki, krytykujesz nas Polaków a sam nie mogłeś
          powstrzymać się od steku paplaniny....a poza tym mówisz nieprawdę bo to że
          napisałam o nazwie knajpy do jedna sprawa a druga to że swój pogląd wyraziłam
          we wcześniejszej wypowiedzi na temat najlepszej knajpki w mieście - PASAŻ
    • waldemar.kiepski Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie 15.09.05, 16:53
      Dobry żurek mają w castoram'skiej karczmie i w gospodzie pod kasztanem na
      Orkana. Pozdrawiam.
    • Gość: emi POMOCY !!! IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 00:31
      potrzebuje pomocy, zapowiada sie na to, że spędze w Wałbrzychu sporo czasu,
      prosze napiszcie czy sa w tym miescie jakies puby czy kluby gdzie leci muzyka
      typu metal, rock. Czy w ogole sš takie?? mam nadzieje ze tak bo inaczej
      weekendowe wieczory bede spędzać w samotnosci, pijac piwko i szwędajac sie po
      miescie ktorego kompletnie nie znam, HELP!!!!! PS. tak wlasciwie to bede
      mieszkac w Szczawnie,ślicznie tam ale baaaardzo spokojnie,a moze za krotko tam
      bylam...:/
      • Gość: feniks Re: POMOCY !!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.09.05, 08:45
        Nie wiem czy jestem filozofem czy nie, ale napewno nie paplam bezmyslnie tak
        jak robia to inne osoby, ktore mnie krytykuja.
        Najlepiej baze lokali sprawdzic w IT w rynku.

pozdro
        • Gość: emi Re: POMOCY !!! IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 17:42
          o rany...przepraszam,ze w ogole zapytalam...
    • Gość: wizytator Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.09.05, 13:56
      Z tego co można do tej pory przeczytać to najlepszą knajpeczką jest Gosićiniec
      Solicki czy jak ktoś woli Jubilatka. I ja nie bede z tym polemizował bo się
      przychylam do takiej opini. Razi mnie natomiast tam jedna rzecz. Wystrój jest
      dokładnie taki sam jak Pod Wieża. Dlaczego sie kopiuje coś co było już
      wcześniej i to w tym samym miejscu prawie na tej samej ulicy.
      • Gość: RERE Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:51
        dlatego ze to jest bylej zony wlasciciela pod wieza.... ale o ile pod wieza
        jest czysto to w goscincu podaja na brudnych talerzach
        • Gość: feniks Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.09.05, 21:51
          Zgadza sie "Gosciniec" prowadzi kobieta, ktora wczesniej miala z mezem
          restauracje "Pod wieza", nie interesuje mnie to czy zwiazek padl i takie tam.
          Co do brudnych talerzy to jak narazie nie udalo mi sie ich zauwazyc, a jestem
          przekonany, ze w kazdej restauracji moze taki przypadek i niedopatrzenie
          zaistniec. Swoja droga polecam restauracje w Hotelu "Maria" na Szczawienku. Kto
          nie byl, niech sie wybierze i wyda opinie, a kto byl niech rowniez powie co nie
          co o tym lokalu:)

pozdro
          • Gość: gość S Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 10:06
            Ja również uważam, że warto odwiedzić Gościniec. Nigdy nie jadłam tam na
            brudnych talerzach ( powinnam żałować ? ) , uważam, że wystrój jest super,
            przynajmniej jest miło i lokal ma swój styl i klimat, poza tym widać, że coś
            się tam dzieje ( muzyka na żywo itp. ) O tym, że jest to dobry lokal świadczy
            chyba ilość osób przychodzących do lokalu - z tego co się orientuję aby usiąść
            tam w piątek czy w sobotę wieczorem trzeba zrobić wcześniej rezerwację
    • Gość: Kamil Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 18:14
      no dobra...poddaje sie...szukam juz od 2 tygodni...w wyszukiwarki wpisuje
      rozmaite hasła...i nic...imprezy,lokale,kluby...nie chce nikogo urazic ale
      nudno chyba macie w tym Wałbrzychu...ani jednej knajpy z muzyką typu
      rock,jazz,metal...tutaj piszecie tylko o knajpach gastronomicznych...sa u was
      lokale gdzie leje sie głównie browar??
      • Gość: feniks Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.09.05, 00:04
        Jesli nie zalezy Ci na lokalu typowo gastronomicznym to zajrzyj do rynku w
        centrum miasta. Tam pod filarami znajduje sie lokal "Dwunastki" lub odwiedz
        Szczawno Zdroj "Taxi-Bar" (troche meliniarsko, ale piwo dobre).
        W dzielnicy Podzamcze proponuje "Brasri" na ulicy senatorskiej przy duzym
        kosciele - lokal z calkiem przyzwoitym klimatem.

pozdro
        • Gość: xxx Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 19:37
          buahaha "dwunastki" mowisz?? miejsce spotkań gejów, ładny lokal mu poleciłeś
      • Gość: ddd Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:02
        może zainteresuje cię koncert w najbliższą sobotę w 9fali - terry man'a
        www.9fala.pl
        • Gość: Kamil Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 14:04
          No...to sie nazywa odpowiedz...dzieki za pomoc, pozdrawiam:D
          • Gość: emi Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.05, 18:51
            kurde...ja bym poszla na ten koncert,ale niestety jeszcze bede u siebie,ale mam
            zamiar wybrac sie na szanty:D:D:D
          • Gość: ja Re: najlepsza knajpka w w-ch i szczawnie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 19.09.05, 20:45
            25.09 Koncert zespolu NIEBO w Whisky Bar na Podzamczu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka