Dodaj do ulubionych

czy wałbrzych jest zacofany???

IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 29.09.05, 19:46
czy wałbrzych jest zacofany czy może mało życiowy? Mój pies jwst po operacji
to owczarek niemiecki chodzi w opatrunkach i ubieramy go w specjalny kubrak
dla potrzymania bandarzy. Jak z nim wychodze na ulice to ludzie sie sją czy
są az tak zacofani że myślą że ja go specjalnie ubieram w ubranka. Ludzie to
nie jest latlerek!!!!!!!!!! pochamujcie się
Obserwuj wątek
    • Gość: choleryk Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 29.09.05, 20:02
      No i po co do cholery tutaj to piszesz? Myslisz, ze wszyscy ludzie, ktorzy sie
      gapia na Twojego psa czytaja to forum? A nas naprawde gó.. to obchodzi.
      • 84magda Re: czy wałbrzych jest zacofany??? 29.09.05, 23:01
        Skoro Cię to nie obchodzi to po co zabierasz głos?załóż prywatne forum, tam
        będziesz mógł mówić innym co mają pisać a czego nie.
        • Gość: choleryk Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 30.09.05, 07:37
          Tobie proponuje dokladnie to samo i wtedy tam bedziesz mogla pisac czy Twoj
          piesek ma sraczke czy zatwardzenie, a moze zmoczyl sie w nocy...
          • 84magda Re: czy wałbrzych jest zacofany??? 30.09.05, 09:07
            a tu nie moge bo mi choleryk zabrania :))))))))))))))
    • Gość: psiamama Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:27
      masz racje ,ale nie badz przewarazliwony
      ja mma jamniczke ruda ,ktora jesienia nosi gustowny przeciwdeszcowy
      plaszczy ,zima paraduje w przeslicznym rozowym polarze a na mrozy ma ocieplana
      kurteczke . nie przejmujemy sie gapiami
      Niestety ,wszystkiego musimy sie nauczyc a jesli ludzie nie maja albo maja i
      nie szanuja zwierzat to swiadczy to o poziomie ,to wynosi sie z domu i ze
      szkoły
      A ty smutny choleryku kiedy robiles badania okresowe?
      • Gość: choleryk [...] IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 29.09.05, 22:20
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: leper Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 29.09.05, 22:36
          Gość portalu: choleryk napisał(a):

> a Ty psia mama dostałaś okresu? wali mnie ten twoj jamnik, który zasrawa
          > trawniki i chodniki, a potem dzieci sie nie maja gdzie bawic, jeszcze pocaluj
          > swego psa w tylek i bedzie wszystko ok.

A nie walisz ty, frustracie. Pocaluj sie w dupe i wszystko bedzie ok.
    • Gość: * Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.09.05, 20:55
      Gość portalu: Wałbrzyszanka napisał(a):

> czy wałbrzych jest zacofany czy może mało życiowy? Mój pies jwst w
      opatrunkach i ubieramy go w specjalny kubrak
      > pochamujcie się

A poszczuj psem tych co sie smieja, zobacza ze to nie ratlerek

• 84magda Re: czy wałbrzych jest zacofany??? 29.09.05, 22:04
      nie denerwuje mnie, ze pies chodzi w kubraczku skoro jego stan zdrowia tego
      wymaga, denerwują mnie natomiast właściciele psów, którzy nie sprzątają po
      swoich pupilkach!trzeba chodzic ulicą a nie chodnikiem bo tam pole zaminowane!
      jak zobacze, ze pies jakis moich sasiadow zalatwia sie na srodku chodnika a
      wlasciciel bedzie spokojnie patrzyl to zwroce mu uwage zeby posprzątał. jesli
      nie zareaguje to,co tam poświęcę sie, weznę łopatkę i zaniose mu na wycieraczkę!
      • daphne1 ludzie !!! co sie z wami dzieje? 29.09.05, 22:33
        • Gość: rooski Re: ludzie !!! co sie z wami dzieje? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 11:05
          A już myślałem że to będzie taki normalny temat o pieskach, bez polityki i
          wynajmowania mieszkań - zupełnie na luzie i bez specjalnego zawracania sobie
          głowy...
          A tu : Jakieś dziwne texty pana choleryka - leczyć się proszę, a nie brudzić na
          tym forum!

pzdr
    • Gość: swój ojciec Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 15:08
      to miasto jest zacofane tak, że nie można tego słowami wyrazić. wystarczy sie
      uczesać/ubrać inaczej niż reszta szarej tłuszczy i od razu słychac cichcem
      wygłaszane opinie typu "ale włosy" "ale kurtka" "ale coś tam"... wiocha i tyle.
      • Gość: warszawianka Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 20:16
        TAAA... wystarczy Was poczytac a odpowiedz nasuwa sie sama.... 1000 lat za
        murzynami. Na szczescie nie jestem z tego miasta a na niezczescie musze tu
        mieszkac jeszcze jakis czas w tym sredniowiueczu i pesymizmie i... braku
        kultury!
        • Gość: antywarszawiak Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.05, 10:59
          No tak mogła napisać tylko warszawianka. Eh, warszafka, największe pole buraków
          w Polsce...
          • Gość: swój ojciec Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 11:51
            a Pan co ma na obronę tej wiochy, w której ludzie sr4ją pod siebie widząc psa w
            swetrze, ale nie dziwią ich czternastolatki z papierosem w gębie, żule tłukące
            butelki gdzie popadnie, gnojki rzucające na chodnik łupki słonecznika, papierki
            i inny syf, kolesie w "tuningowanych" fiatach 125 z dyskoteką w środku,
            dwunastoletnie dziewczynki wyglądające jak szmaty z agencji towarzyskich, lumpy
            w dresach drące ryja i wyklinające naokoło, rozlatujące się kamienice i wogóle
            zanik jakichkolwiek przejawów życia kulturalnego [a nie sorry - jest przecież
            chrześcijański festiwal polsko czeski... ciekawe, kogo on interesuje]? no
            słucham, Panie żyjący najwidoczniej w jakimś innym wałbrzychu.
            • Gość: wałbrzyszanin Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.05, 19:21
              Lepszy taki dom niż żaden. Swoją drogą, widzę, że znasz jedynie parę menelskich
              zaułków, jakich pełno w każdym mieście. Na obrone miałbym dużo, ale nie wiem,
              czy to by cię zainteresowało. Raczej wątpię, żeby cię cokolwiek interesowało.
              Do tego tzreba mieć coś między uszami.
              • Gość: swój ojciec Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:43
                to może najpierw przedstaw te swoje argumenty, a nie mnie od razu obrażasz,
                panie kulturalny. a co zaułków - jak dla Ciebie ulica dajmy na to -
                niepodległości - jest zaułkiem, to fajnie masz.
            • Gość: dzidek Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 20:22
              "swój ojciec" napisał "...,ale nie dziwią ich czternastolatki z papierosem w
              gębie.....". A jak sądzisz - kto tych czternastolatków wychował? Gdzie byli
              rodzice? Nie zwalajmy wszystkiego na szkołę,"kindersztubę"wynosi się z DOMU.
              • Gość: swój ojciec Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 21:45
                no tak... głupie dzieci wychowywane w głupich domach przez głupich rodziców...
                ale to jest argument "za" czy "przeciw" w dyskusji na powyższy temat?
                • Gość: wałbrzyszanin Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.05, 23:16
                  Rusz 4 litery i zacznij oglądać coś innego niż te meliny na Niepodległości. Bo
                  tego typu ludzie jak ty, na ogół dość miernie potrafią wymienić wszystkie
                  dzielnice Wałbrzycha, nie mówiąc żeby coś o tym mieście wiedzieć. Zapewne
                  kościół ewangelicki zupełnie cię interesuje, co najwyżej swołocz, która się
                  nieopodal odlewa. Wiesz dla jednych Wałbrzych to wspomnienia: dzieciństwo,
                  place zabaw, podwórko, szkoła, coś zwyczajnego-dom. Dla ciebie to lokalne
                  kurewki, gratuluję.
                  • Gość: swój ojciec Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 00:23
                    buahaha weź mnie nie rozwalaj. jeśli swoje zamiłowanie do tego
                    "miasta"sprowadzasz do recytowania w kolejności poszczególnych jego dzielnic, to
                    faktycznie masz powody do dumy. kościół ewangelicki? masz rację - nie interesuje
                    mnie. podobnie jak krzyż na chełmcu i cały światek pół-nawiedzonych staroci
                    tobie podobnych. i nie pierdziel mi tutaj o wspomnieniach, bo temat jest o
                    wałbrzychu obecnym. to, że kiedyś było tu ładnie i czystko, to wie każdy.
                    • Gość: ich Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.05, 10:32
                      A co ty byś chciał? Bo jak narazie narzekasz mniej więcej jak taki stary ramol.
                      Dałem ci przykład kościoła ewangelickiego z uwagi na jego przeszłość i twórcę,
                      ale widać nie chwytasz przykro mi. Jeśli jesteś takim ignorantem i już cię nic
                      nie zadowala, to faktycznie, idź i sprawdź ile panienek dziś da dupy za jedno
                      wino. To że Wałbrzych tak wygląda, to zasługa takich ludzi jak ty, którzy by
                      najchęniej puścili z dymem swój dom i całe otoczenie. Jakbyś jechał przez
                      Poniatów pewno byś nie zauważył ładnego położenia dzielnicy, ale gó.. na
                      ulicy, jakbys poszedł do Książa, zamiast zwiedzać, to byś szukał butelek w
                      lesie. W sumie, jeśli ci się nie podoba, to najlepiej wyjedź do rozrywkowych
                      miast. I najlepiej nie wracaj, bo w sumie nikt na tym nie straci. To że masz
                      jakąś antyreligijną obsesję to nie moja wina, choć nie wiem czemu wciskasz
                      wszędzie ten wątek, skoro nikt go nie porusza. Przy takim poziomie frustracji
                      niedługo sugerowałbym zwiedzanie małego, białego budynku na Piaskowej, tam
                      pomagają ludziom z kompleksami. Tylko powiem ci szczerze, że jakoś nienadajesz
                      mi się do jakiś centrów kulturalntych ani rozrywkowych, więc pozostań przy
                      analizie patologii z Niepodległości.
                      • Gość: swój ojciec Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:28
                        ładnie to tak się zwracaj do swojego ojca? wogóle to temat jest o zacofaniu
                        mieszkańców wałbrzycha, a ty mi tutaj z jakimiś zabytkami i ładnym położeniem
                        dzielnic wyjeżdżasz... przyznaję - dość sprytnie wciągnąłeś mnie w dyskusję
                        toczącą się po zupełnie innym torze. co do twojej wypowiedzi - książ faktycznie
                        ładny. szkoda, że zwiedzając go częściej niż raz w miesiącu podoba się coraz
                        mniej i mniej. sam potwierdzasz tezę, że tu sama nuda mówiąc, bym wyjechał do
                        rozrywkowych miast [w domyśle - w-ch jest nierozrywkowy]. może i mam
                        antyreligijną obsesję, ale tę kwestię poruszyłem tylko raz. z kolei ty
                        stwierdzasz, że "wciskam wszędzie ten wątek", więc może to ty masz jakąś manię
                        prześladowczą albo coś w ten deseń. co do kompleksów - sam sprawiasz wrażenie
                        takiego gościa, co jak na niego plują, to mówi, że deszcz pada. pozostaje tylko
                        pogratulować pogody ducha i optymizmu. a do "do jakiś centrów kulturalntych" to
                        faktycznie się nie nadaję, bo w "do jakiś centrów kulturalntych" jest jeszcze
                        większa bieda, niż na ulicy. nie wierzysz - zajrzyj sobie do WOK'u na białym
                        kamieniu. szczególnie polecam pomieszczenia na próby muzyczne, które wynajmuje
                        się dzieciakom ZA KASĘ. ale skończmy już tę dyskuję nie na temat. jak chcesz się
                        zachwycać zabytkami wałbrzycha i cmokać nad jego świetlaną przeszłością, to
                        sobie załóż osobny wątek.
                        • Gość: ja Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.05, 16:33
                          Rozwijałem ten wątek za tobą i za twoją słabą znajomością języka polskiego.
                          Zacofani ludzie są wszędzie, choć takim przykładem jesteś ty, co widać po
                          języku. Mówiąc o centrach kulturalnych nie miałem na myśli ośrodków kultury,
                          ale jeśli nie rozumiesz mogę przejść na poziom monosylab. Ludzie są różni,
                          etykietka zacofana bywa czasami nadużywana. Rzuciłem hasło zabytków czy
                          historii, bo na ogół z tym jest słabo, ludzie mieszkają w mieście, którego nie
                          znają, żyją jakby byli tu przejazdem i nic ich nie obchodzi. Gratuluję
                          podejścia. Wiesz co ułatwię ci zadanie: jedź na Podzamcze wieczorem, jest pełno
                          narąbanych nastolatków. A potem biadol, ile wlezie, bo to ci jedynie widzę
                          wychodzi.
                          • Gość: swój ojciec Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 17:13
                            o pan idealny polonista ma mi za złe, że robię błędy. ciekawe co to ma do
                            poruszanego tematu... dziwne, że jako centrum kultury postrzegam Wałbrzyski
                            Ośrodek kultury? no kurde - ta nazwa mnie zmyliła. przepraszam, żem taki
                            nieokrzesany i szukam kultury nie tam, gdzie trzeba. z kolei ty znakomicie
                            wiesz, gdzie szukać narąbanych nastolatków, a parę postów wcześniej wytykałeś
                            mi, że ja wiem, gdzie melinuje się wałbrzyski margines. fajny jesteś.

kiedy następnym razem jakiś światły wałbrzyszanin będzie mi wytykał mój wygląd
                            lub zwyzywają mnie wcale niezacofani wałbrzyscy dresiarze, to żal ukoję
                            podziwiając wpaniałem położenie poniatowa.
                            • Gość: nieswój ojciec Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.05, 21:23
                              Radzę ci przejść przez niektóre blokowiska po 100 tys. ludzi. Tam wielkomiejscy
                              dresiarze napewno zmienią swój stosunek dla ciebie.Bo wyobraź sobie, że tak
                              jest wszędzie, ale ludzie jakoś potrafią żyć i jeszcze czerpią z tego życia
                              jakąś przyjemność, czego zapewne znieść nie potrafisz. Do nastroju twoich
                              wypowiedzi najlepiej pasuje cmenatrz, tam zapewne też byś się dopatrzył objawów
                              zacofania. Koniec pieśni
                • Gość: dzidek Do "swojego ojca" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 10:41
                  To jest odpowiedź na Twoją wypowiedź o źle wychowanej młodzieży. Ja osobiście
                  uważam że można robić wszystko to, co nie szkodzi,bądź nie przeszkadza innym.
                  Tylko,znając mentalność niektórych,zawsze znajdzie się ktoś,komu to będzie
                  przeszkadzało.Natomiast,jeśli chodzi o Wałbrzych,istotnie,jest prowincjonalny.
                  Trzeba jednak pamiętać o tym,że w wielkich metropoliach życie przenosi się na
                  prowincję.Tam się pracuje,mieszka się 2,3 godz.drogi od,właśnie na
                  prowincji.Ludzie zamieszkujący Wałbrzych to jest odrębny temat.
                  • Gość: swój ojciec Re: Do "swojego ojca" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:32
                    w sumie racja.
            • Gość: dek Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: 156.17.24.* 03.10.05, 08:23
              Mam dokładnie te same odczucia, co "swój ojciec". Naprwadę nie trzeba szukać w
              zaułkach Podgórza, czy Sobięcina opisanych przez niego scenek. To samo widzi
              się gdziekolwiek - na Rynku, Placu Grunwaldzkim, czy w centrum Piaskowej Góry i
              Podzamcza, czyli w tzw. reprezentacyjnych punkatach. A każdemu człowiekowi o
              normalnej wrażliwości nie dają one spokoju. I nic tu nie zmieni ładne położenie
              miasta, zabytki, czy osiągnięcia Teatru. A agresja, jaką wywołała ta wypowiedź
              daje najlepszą odpowiedź na pytanie, czy Wałbrzych jest zacofany i
              prowincjonalny...
      • 84magda Re: czy wałbrzych jest zacofany??? 30.09.05, 22:56
        a na topie jest to co tandetne, wszelkie przejawy indywidualizmu są wiecznie
        krytykowane
        i jeszcze straszne jest jak ludzie często przeklinają w miejscach publicznych,
        zero kultury,az uszy więdną...
        a propos jest taki watek o strazy miejskiej na tym forum , tez uwazam ze jest
        zupelnie niepotrzebna w naszym miescie. kiedys stalam na przystanku, siedzialo
        dwoch gosci, prowadzili żywą dyskusję, same k...a i inne jeszcze gorsze, obok
        stalo 2 straznikow miejskich i nic,żadnej reakcji z ich strony, w ogole uwagi
        nie zwrocili!porazka!
    • Gość: p[- Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 09:40
      switchboard.real.com/player/email.html?PV=6.0.12&&title=Ballada%20o%20Janku%20Wisniewskim%20%20%20&link=http%3A%2F%2Fmonika.univ.gda.pl%2F%
      7Eliterat%2Fmedia%2Fjanekw.mp3
      • pressforum Re: czy wałbrzych jest zacofany??? 01.10.05, 14:52
        a to ciekawe :) a w zwiazku z czym ta ballada o janku wisniewskim?
    • Gość: zawiedziona. Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: 80.68.236.* 01.10.05, 15:38
      Mieszkałam w Wałbrzychu przez 25 lat i zawsze uważałam to miasto za fajne,
      sądziłam że ludzie są ok, choc trochę zacofani. nie dziwi mnie że ktoś ogląda
      się za psem bo nie wiem czy sama bym sie może obejrzała :).Ale tak poważnie to
      aż mi głupio jak widzę że jakiś człowieczek "straszny nerwus" potrafi być tak
      prostacki, wypisywać takie rzeczy, posługiwać się takim słownictwem i jeczszce
      się przyznawać że jest z Wałbrzycha.i to właśnie uważam za zacofanie i straszne
      prostactwo.pozdrawiam wszystkich cieplutko.
      • Gość: kaskagrubaska Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.10.05, 21:15
        Uważam,że Wałbrzych nie jest zacofany, tylko PROWINCJONALNY. Jest prowincją w
        najgorszym tego słowa znaczeniu, bo tkwiącą w ludziach. Jeszcze długo w tym
        mieście nie będą miały znaczenia fakty, że jest tu kilka wyższych uczelni
        przyciągających ludzi z tytułami od dr wzwyż, że mamy dobry, na wysokim
        poziomie teatr, że działa tu wielu znanych artystów, że znakomita jest
        Filharmonia, że mieszka tu wielu ludzi mądrych, z otwartymi głowami, którzy już
        nie są zaściankowi. Trzeba kilku pokoleń, żeby zmienić mentalność wałbrzyszan,
        a przynajmniej zdecydowanej jego większości.Taką czkawką odbija się nam
        historia tego miejsca, ogromna ilość napływowej ludności, odwrócony na siłę
        porządek historii. Dlatego nie dziwię się, jak czytam takie posty jak ten
        pierwszy. Ciekawe, czy doczekam czasów, gdy można będzie przejść ulicą nie
        słysząc wulgaryzmów, nie wdeptując w ...,nie widząc zdziwionych spojrzeń na
        widok różnej maści odmieńców, co? Jak myślicie?
        • pressforum Re: czy wałbrzych jest zacofany??? 01.10.05, 21:21
          mieszkalem w w-chu z przerwami przez 28 lat. wyjechalem uciekajac przed
          prowincja i zacofaniem. widze, ze prowincja trwa nadal. ale powiem jedno,
          tesknie czasem z atym miastem. naprawde. szkoda, ze, rzeczywiscie, ludnosc jest
          tu prowincjonalna i zacofana (nie mowie o wszystkich, ale o wielu). szkoda, ze
          constans tak tym ludziom pasuje. szkodea, ze tesknia za czasami, kiedy inni
          robili za nas wszystko i o wszystkim decydowali.
          smutne to, ale nie wierze w zmiany w walbrzychu.
          • Gość: kilimandzaro Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 22:42
            szkoda ,człowieku małej wiary..
            zeby bylo widac zmiany KAZDY musi zacząć od siebie .To TY musisz sie
            zmienć ,to TWOJA rodzina musi sie zmienic ,to Twoje dzieci i tak dalej a
            pozniej to pojdzie z górki ..
            Najodleglejsze moje wspomnienie to widok pani zamiatającej chodnik przed
            domem komunalnym 8 rodzinnym w którym mieszkała ,robiła tak co rano ...
            Przywiozła ten zwyczaj gdzieś ze swiat
    • Gość: Justyna Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 08:53
      Chciałam kiedyś mieć kota i wyprowadzać go na dwór na specjalnej smyczy, ale
      moja mama powiedziała, że ludzie u nas na ulicy dziwnie by na to patrzeli:(.
      Kurcze1 gdzie indziej jest to normalne.
      • pressforum jo jo 02.10.05, 11:07
        ja sie zmienilem, moja rodzina tez, otoczenie itp itd. tylko, ze... mieszkam
        gdzie indziej. wary mam malo w w-ch i chyba to uzasadnione. a czy tu jest
        lepiej? praktycznie i pragmatycznie - tak, sentymentalnie - nie do konca,
        krajobrazowo - nie lubie morza, wole gory :) pozdrawiam
        • arek354 Re: jo jo 02.10.05, 13:41
          Niby w czym Wałbrzych ma być zacofany? Nie można tego określić tylko tym, że
          ktoś obejrzy się za kotem na smyczy. To indywidualna sprawa każdego z nas i nie
          wolno tego uogólniać. W czym jeszcze jesteśmy zacofani? Nie mamy prądu? Gazu?
          Nie wiemy czym jest telewizja i radio? Puszczamy sobie znaki dymne z
          okolicznych wzgórz zamiast korzystać z telefonu? Czy jest u nas analfabetyzm?
          Pomijając "gurnika"-prowokatora i jego córkę z "Archeo" ale to też jednostki.
          Przykro mi, ale nie rozumiem tematu :/
          • Gość: swój ojciec Re: jo jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:50
            wytłumaczę - idzie o średniowiecze w głowach mieszkańców. przykład z kotem?
            proszę bardzo: sam mam takiego kota i zdarza mi się go wyprowadzać na smyczy.
            ludziom na widok kota na uwięzi wręcz puszczają zwieracze. drą się i na rzęsach
            stają, bo oto kot na smyczy im się ukazał, a to przecież niesamowite. inny
            przykład? kolega jeździ na bmx'ie. jak wiadomo jest to rower wyczynowy o dość
            małych gabarytach. przejeżdżając nim przez rynek przynajmniej 10 razy usłyszy
            tekst "ale mały rower" lub "taki duży chłop na takim małym rowerze". inny
            znajomy ma na głowie dready i też go non stop palcami wytykają, jakby to było
            jakieś niesamowite osiągnięcie bądź przestępstwo jakie... jak to nie jest
            zacofanie to nie nazywam się swój ojciec.
            • arek354 Re: jo jo 02.10.05, 14:00
              To są jednostki, nie cały Wałbrzych. Margines to nie ogół.
    • ireneusz1950 Re: czy wałbrzych jest zacofany??? 02.10.05, 18:56
      byly walbrzyszanin. z perspektywy angli to walbrzycha nie ma
      • Gość: * Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.10.05, 21:36
        ireneusz1950 napisał:

> byly walbrzyszanin. z perspektywy angli to walbrzycha nie ma
        ================
        obecny i rodowity wałbrzyszanin,
        czy o ta Anglie ci chodzi co lezy kolo Szkocji?
        Bo0 nawet z Chełmca jej nie widać, więc jej też nie ma
    • Gość: ludek Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 21:37
      samo słowo Wałbrzych to tak jakbyś zaczął kląć
    • Gość: hinakaga Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:52
      napisz czy piesek juz zdrowy ,mam nadzieje ,ze tak /bo tak nam sie zapodziało
      sedno i w tym sęk../
      • Gość: piszpantu Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 11.10.05, 21:11
        zacofany!,politycznie,gospodarczo,ekonomicznie.
        • Gość: moje miasto Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 18:45
          Po pierwsze Wałbrzych nie jest zacofany, tylko skopany. Skopany w przekroju
          społecznym. Przez prawie 50 lat władze PRL skutecznie dbaly, aby wiekszosc
          walbrzyszan nie myslala zbyt wiele. Do Wałbrzycha mozna bylo trafic z glebi
          kraju zamieniajac kare wiezienia na prace w kopalni. Po szkole zawodowej mlodzi
          ludzie byli bogami tego miasta zarabiajac ogromne pieniadze w porownaniu ze
          swoimi kolegami po szkolach wyzszych. Taki byl Walbrzych przed 89 rokiem. III
          RP zalala woda kopalnie, a byli panowie swiata i okolic trafili do posredniaka.
          Po krotkim czasie juz nawet zasilek im nie przyslugiwal. Dzis po miescie kraza
          dzieci tych ludzi.
          Po drugie Walbrzych to skorumpowane miasto. Zdobycie wladzy w tym miescie
          automatycznie wiaze sie z podporzadkowaniem sobie wszelkich miejsc pracy, ktore
          rozdaje sie za zaslugi lub za znajomosc z decydentem. I nie ma tu znaczenia,
          czy rzadzi prawica, czy lewica. W tej sytuacji mlodzi z glowa na karku
          wyjezdzaja po nauke z Walbrzycha i.... juz tu nie wracaja.
          Po trzecie wreszcie spojrzcie na te forum. Ile w nim zolci i nienawisci. Rzadko
          zdarzy sie konstruktywna dyskusja. Najczesciej po drugim poscie zaczyna sie
          wzajemne obrazanie.
          Ale, kurde, to moje miasto. Tu sa groby moich najblizszych i nic tego nie
          zmieni. A Walbrzych mozemy zmienic jedynie my sami zaczynajac od siebie. Chocby
          na tym forum.
    • Gość: carloss Re: czy wałbrzych jest zacofany??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.05, 14:51
      Masz racje ludzie w Wałbrzychu są mało tolerancyjni i boja się tego co nowe i
      patrzą na wszystko co nove jak na coś z kosmosu a SZKODA!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka