Dodaj do ulubionych

Rozwód ??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:07
Witam, mam powazny problem poniewaz chce wziąść rozwód ale nic kompletnie nie
wiem, gdzie trzeba kierowac pismo? Kiedys slyszalam ze w Swidnicy a teraz,?
jak to wygląda??
Obserwuj wątek
    • Gość: nana Re: Rozwód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:17
      ??
    • Gość: HONAKAGA Re: Rozwód ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:22
      JAK TO CHCE..
      ,ROZWIAZ PROBLEM A NIE MALZENSTWO...
      • Gość: nana Re: Rozwód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:12
        zapytalam gdzie mam zlozyc papierya nie co mam zrobi ok??
        • Gość: mm Re: Rozwód ?? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.02.06, 09:42
          W Sądzie Rejonowym w Świdnicy. Musisz złozyć pozew. Czas oczekiwania to niestety
          kilka miesięcy. Jeśli rozwód bez orzekania o winie, to powinno pójść gładko i
          dostaniesz rozwód już po 2 rozprawach. Jeśli z orzekaniem o winie, to mozolna droga.
          • Gość: abc Re: Rozwód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 11:26
            W Okregowym!!
    • jedlinka Re: Rozwód ?? 06.02.06, 11:08
      jak chcesz napisz maila do mnie ,mam to za soba to ci pomoge
      • Gość: nana Re: Rozwód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:09
        Jedlinka prosze o mejla, z checia napisz. rozwodka.
        • Gość: toja Re: Rozwód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:05
          Pozew, odpisy aktów (ksero poświadczone przez Ciebie za zgodność) i zaświadczenie o dochodach możesz wysłać do sądu okręgowego do Świdnicy (najlepiej wczesniej zadzwoń - wszystko Ci wyjaśnią). Przeszukaj Internet - łatwo znaleźć wzory pozwów w różnych przypadkach. Jeśli sprawa jest bez orzekania (tzw. "kulturalna") to nie trwa długo 3-4 mies., ale to zależy od różnych czynników. Przygotuj się, że dostaniesz wezwanie do zapłaty kosztów (max. 600 zł - zależy od dochodów), ale możesz w pozwie wnieść prośbę o obciążenie pozwanego lub podział kosztów.
          • Gość: nana Re: Rozwód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:11
            ale ja nic nie wiem, chce meza pozwac o rozwod, on sam pracuje, z jego winy
            chce sie rozwiesc. Co w tej sprawie??I gdzie znajduje sie ten sad okregowy w
            swidnicy (gdy wyjde z busa 31 na grunwaldzkim)
            • Gość: toja Re: Rozwód ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 21:31
              Sąd jest na Placu Grunwaldzkim - widzisz go jak wysiadasz z 31 - duzy czerwony budynek - kierujesz się w stronę rynku (przed sądem jest parking i kiosk ruchu). Adres: Sąd Okręgowy w Świdnicy. Pl. Grunwaldzki 14. tel.: (0-74)851-83-00 i 851-82-48.

Tu parę linków, które mogą pomóc - poczytaj sobie - resztę znajdziesz (jeśli coś nie zadziała to z góry przepraszam). Warto sobie najpierw wszystko poczytac, żeby wiedzieć co Cię czeka i na co musisz się przygotować.

kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53662,65014.html
              www.poradaprawna.pl/artykul.php?id=5348&Session=ab37e21599717a7572b7fefc9ce82988
              prawo.hoga.pl/pisma_procesowe/formularze/pozew_o_rozwod_wina_pozwanego.doc
            • jedlinka Re: Rozwód ?? 08.02.06, 11:23
              jedlinka@gazeta.pl kosztów nie płacisz tylko musisz udokumentować pożądnie
              • Gość: stary.l.h. i jak, juz po rozwodzie ? IP: *.dsl.pltn13.pacbell.net 25.03.06, 09:42
                a staremu wyslalas informacje
                • Gość: adh Re: i jak, juz po rozwodzie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:15
                  stary h*j mieszka ze mną , wnioslam pismo juz 1,5mies. temu ale nadal nie mam
                  zadnej odpowiedzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka