Gość: Lila IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.11.02, 21:01 Nauczyciele pracują za darmo. Od listopada nie są płacone zastępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sarna Re: Za darmo!!! IP: 195.117.68.* 28.11.02, 22:00 ale czy uczą? trudno przejść ulicą tak młodzież przeklina !!!! a w innych zakładach pLaci się za zastępstwa? sarna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka :) Re: Za darmo!!! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 23:01 Na pewno nie od nauczycieli uczniowie uczą się przeklinać :-) A gmina kochana informuje, że w grudniu nie ma pieniędzy nawet na pensje podstawowe... Może wtedy zaklnę? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SARNA Re: Za darmo!!! IP: 195.117.68.* 29.11.02, 20:41 NIE OD NAUCZYCIELI, ALE GDZIE PODZIAŁY SIĘ TE DAWNE AUTORYTETY? na ulicy uczniowie zachowywali się poprawnie, bojąc się że informacja o nich dotrze do szkoły. A dzisia? używają języka tak, jakby wogóle liter. polska była im obca. Ale na autorytet trzeba sibie zapracować. w którym momencie popełniono błąd? SARNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka :) Re: Za darmo!!! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 29.11.02, 21:40 Sarno, autorytety nigdzie się nie podziały.Rozejrzyj się. Chodzą sobie po ulicach siwe, zdumione i ogłuszone ilością wulgaryzmów, zdumione ubóstwem języka. Myślą po nocach, czemu rodzice tych młodych ludzi- tak starannie wychowani absolwenci dawnych szkół, znający literaturę, nie dbają wespół ze szkołą o ładny język swoich pociech. Dbając o język, nie zacytuję słów ojca, który został zaproszony na rozmowę w związku z nadużywaniem słów wulgarnych przez syna. Nie napiszę, co obiecał zrobić mu w domu... :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SARNA Re: Za darmo!!! IP: 195.117.68.* 29.11.02, 22:07 więc co się dzieje z ludzkością ? w domu brak należytego przykładu, skoła nie ma wpływu , kościół zresztą też , a ja kiedyś będę miała podbite oko , gdyż w miejscach publicznych tylko ja głośno naszym młodym wychowanym bezstresowo pupilom zwracam uwagę. ale wiem że to jest do czasu POZDR. PS. A PIENIĘDZY TO W NASZEJ OJCZYŻNIE NIE MA JUŻ DLA NIKOGO , WSZYSTO CO MOŻNA BYŁO ROZKRAŚĆ JUŻ ROZKRADZIONO ,A EWENTUALNE ZYSKI OBCY KAPITAŁ TRANSFERUJE DO SIEBIE SARNA Odpowiedz Link Zgłoś