Dodaj do ulubionych

Mobbing w WOKu

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.06, 09:44
Czytaliście artykuł o sytuacji w WOKu w Tygodniku Wałbrzyskim?
Najpierw mobbingująca pani Pankanin w urzędzie, teraz mobbingujący Dyrektor w
WOKu... Wszystko grubymi nićmi szyte.
Ładnie się dzieje w naszym mieście
Obserwuj wątek
    • Gość: misiak wlasciwy Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.06, 10:02
      Ty to nazywasz artykulem?:) Z tego co wiem sam autor tekstu mowi o tym osobisty
      komentarz i apel do wladz miasta. a ze tekst nie za krzty obiektywizmy
      artykulem tego bym nie nazywal. a goscia ktory pisze takie cos i nie umieszcza
      opinii strony atakowanej nie traktowal bym jak dziennikarze.

...ach ta rzetelnosc walbrzyskich mediow...
      • Gość: Biskup Hong Kongu Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.06, 10:24
        No tak bo "misiak właściwy" to prawdziwy obiektywny dziennikarz... HAHA!
        • Gość: misiak wlasciwy Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.04.06, 21:26
          panie wszechwiedzacy... nie jestem dziennikarzem:) wiec male pudlo
          zaliczyles... ale powodzenia zycze w dalszych poszukiwaniach
          • Gość: misiak własciwy Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 22:35
            weź się człowieku zarejestruj, bo ciągle ktoś się pod Ciebie podszywa o bzdury
            wypisuje ;)
    • Gość: Gość Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.06, 10:07
      Lepszy mobbing, bo przynajmniej PiP może pomóc, niż złodziejstwo poprzedniej
      ekipy. Pancia ma teraz własną agencję, trzepie kakske i jeszcze myśli o stołku
      radnego. Trzeba miec tupet.
    • Gość: 666 Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.06, 14:00
      mobing srobing. co najwyżej moping, jak sprzątaczka z mopem kogoś wychłosta
      swoim narzędziem pracy. w WOK'u nigdy nie będzie normalnie, bo staje się on
      kartą przetargową pomiędzy kolejnymi ekipami rządzącymi, które starają się
      wcisnąć weń swoich ludzi, bo każden stołek dobry, byle nasz. człowiek spoza
      układów mógłby postawić ten pożal się Boże ośrodek, ale spoza układu to jest
      chyba tylko ten ziomal co codziennie rano grzebie z kontenerze na śmieci pod
      moim blokiem.
      • Gość: sultan Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.04.06, 15:34
        całkowita racja! Od zawsze tak było i niestety dalej będzie... Tylko ludzi żal
        • Gość: walden Re: Mobbing w WOKu IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 07.04.06, 05:54
          Po kiego wała ten cały WOK? Skoro i tak organizację praktycznie wszystkich
          imprez plenerowych Magistrat zleca OSiR-owi
          • Gość: 666 Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 10:49
            dokładnie. ludzie z woku to chyba jakieś matoły po zawodówkach, które zaczęły
            się bawić w ośrodek kultury. amatorszczyzna na każdym kroku, wzajemne cmokanie
            się po tyłkach i ogólne w-dupie-manie wszystkiego. jak ktoś nie wierzy to niech
            spróbuje się z wokiem dogadać w jakiejkolwiek sprawie - będzie wiedział o czym
            mówię. doskonały przykład tego, jak można marnotrawić publiczne pieniądze i
            bezwstydnie się opierdzielać.
            • Gość: kamyk Re: Mobbing w WOKu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:40
              Jakbyś rozmwaiał z którymś z pracowników merytorycznych to pewnie byś sie
              dowiedział, że ci ludzie mają studia wyższe z animacji, kultury, pedagogiki.Ale
              to chyba nie byłby Twój poziom do rozmów co?
              • Gość: 666 Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 12:34
                jakiej reanimacji? stary! dla mnie mogą mieć nawet pokojowe nagrody nobla i
                honoris causa. chodzi o to, co robią [a raczej czego nie robią], a nie o tytuły,
                jakie mają przed nazwiskami. w sali prób tego śmiesznego ośrodka spędziłem 2
                lata i przez ani jeden dzień tego pobytu nie dało się dogadać z tymi bufonami.
          • Gość: gosc Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.04.06, 08:00
            przeciez kultura to nie tylko imprezy plenerwoe... WOK ma pewnie cos takiego
            jak dzialalnosc statutowa... a tam pewnie masa jakis zajec dla dzieciakow... o
            ktore zreszta zawsze jest wojna... cykliczne wernisaze... spotkania
            literackie... tego osir chyba nie robi???
            • Gość: 666 Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:55
              jasne... kółko szachowe, nauka gry w berka kucanego, taniec wyginaniec i
              plastelinowe lepianki. jeśli wok zamierza ograniczyć swój program do oferty
              kierowanej do siedmiolatków to może niech od razu przemianują się na przedszkole
              i się skończy wymaganie czegokolwiek od tej relikwii upadłego systemu.
              • alekto-wch Re: Mobbing w WOKu 10.04.06, 12:35
                ja tam nie wiem... bylem na WOŚPie z gwiazda... chociaz pani ani nie lubie...
                bylem juz na bardzo udanym koncercie VooVoo (kto nie byl niech zaluje!!!)...
                teraz podobno szukuje sie koncert krakersow... w barze furore zrobili to i moze
                w walbrzychu sie uda...

nigdy na malowankach i kreslankach w woku nie bylem... ale w tym roku juz dwie
                fajne imprezy zaliczylem...

czekam na przewalke... ktora z tego co slyszalem w walbrzychu w tym roku ma byc
          • Gość: Cichy Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 08:52
            Jak to po co WOK? Bo tam jest kilka stołków dla miernych, biernych ale wiernych
            tak jak w MZK, MZUK, Wodociągach ZDiK-u i innych spółkach które już pękają w
            szwach a naiwni mieszkańcy za to bulą i mało tego, pójdą do wyborów i za
            flaszkę wódki wybiorą tę chołotę (najlepiej Alicję Rosiak albo uśmiechniętego
            Piotrusia Pana )ponownie, po to żeby być dalej dymanym. Nie wiedziałem że w tym
            mieście jest tylu chołdujących życiu w ubóstwie zdolnych do samookaleczania się.
            • alekto-wch Re: Mobbing w WOKu 12.04.06, 08:56
              no tak madry czlowieku:) bo w innych miastach nie ma mzukow zdikow i innych
              jednostek budzetowych:) wszedzie wszystko robia.... no nie wiem, kto jak by
              takich jednostek nie bylo... to nie problem Wałbrzycha... Ty chcialbys zbawic
              swiat... a na pewno IV RP... wal do Sejmu chlopie!
    • alekto-wch Re: Mobbing w WOKu 10.04.06, 08:56
      wok.walbrzych.pl/index.php?id=rozwin&numer=28
      • Gość: pracownik WOK Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:59
        O jakich "trzynastkach" dyrektor WOKu pisze?! 200 zł to trzynastka, znowu się
        słowo przypadkiem pomyliło? a tekst: "Zapłacimy, jak zrzekniecie się odsetek"?

Jak się nie rozmawia z pracownikami to rzeczywiscie nie widać nerwicy, czy
        depresji, nie widać żadnych problemów...

proszę zapamiętać, że ambicje to nie wszystko - tu jest miejsce dla czegoś
        więcej, dla kultury o której pan niestety zapomina
        • Gość: B. Re: Mobbing w WOKu IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.04.06, 12:50
          Pracowałam pod kierownictwem obecnego dyrektora WOK-u kilka lat i złego słowa
          nie powiem. Dla pracowników zawsze miał czas, nie czepiał się o byle bzdury,
          wymagał po prostu dobrej pracy. A ponieważ zamiast opieprzać za błędy, które
          każdemu się zdarzają, wskazywał, co zrobić, żeby było lepiej, motywacja do
          pracy i atmosfera były naprawdę niezłe. Nie wierzę, że wraz ze zmianą pracy
          Jarek mógł się stać osoba niekompetentną i nieprzyjemną. Po prostu pewnie jak
          zawsze jest wymagający, co niektórym może nie odpowiadać. Mam wrażenie, że jego
          przeciwnicy zupełnie nie biorą pod uwagę, jakie bagno zastał w WOK-u i ile musi
          prostować po poprzedniej dyrektorce.

A niezadowolonym pracownikom radzę: "Szanuj szefa swego, mógłbyś mieć gorszego".
          • nchyb Re: Mobbing w WOKu 11.04.06, 12:53
            Bartuś, to Ty?
            > Pracowałam pod kierownictwem obecnego dyrektora WOK-u kilka lat i złego słowa
            > nie powiem. Dla pracowników zawsze miał czas, nie czepiał się o byle bzdury,
            > wymagał po prostu dobrej pracy. A ponieważ zamiast opieprzać za błędy, które
            > każdemu się zdarzają, wskazywał, co zrobić, żeby było lepiej, motywacja do
            > pracy i atmosfera były naprawdę niezłe. Nie wierzę, że wraz ze zmianą pracy
            > Jarek mógł się stać osoba niekompetentną i nieprzyjemną.
            Potwierdzam, miałam dokładnie podobne odczucia

> A niezadowolonym pracownikom radzę: "Szanuj szefa swego, mógłbyś mieć
            gorszego"
            :-))
            Dopóki na niego nie trafią - nie uwierzą...
            • nchyb Re: Mobbing w WOKu 11.04.06, 12:54
              ha, sprawdziłam płeć, czyżby Bogna?... :-)
          • Gość: Remiks Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.04.06, 13:04
            Chyba dobre przysłowie przytoczyłaś. Do tej pory nie było słychać o takich
            awanturach w WOK. Po zmianie jak jest każdy widzi, w myśl przysłowia "szanuj
            szefa......".
    • Gość: Marcin Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.04.06, 12:56
      Nie dziwi mnie to wszystko, każdy dobiera sobie takich współpracowników, którzy
      mu pasują.
      Pankanin niszczy wszystko to jej podwładni również. Przeciez nie będzie sobie
      brał niekompetentny szef lepszego od siebie dyrektora. Metoda spalonej ziemii
      daje złudzenie wszechwładzy.
      • Gość: B. Re: Mobbing w WOKu IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 11.04.06, 13:21
        A może to niekompetentni pracownicy nie mogą się pogodzić, że w WOK-u nastał
        ktoś, kto w końcu czegoś od nich wymaga?

P.S. Natasza, pozdrówka :)
      • radoslawmarkowski Re: Mobbing w WOKu 11.04.06, 13:32
        ludzie o co wam chodzi jako jeden z nielicznych pracowałem w woku pod rządami
        pani Łaganowskiej i źle nie było, robiłem swoje i dopiero po 6 latach oszedłem
        z woku i to dla tego że miałem możliwość robić bardziej rozwijające
        rzeczy.Ponad 2 lata pracowałem w radiu BRW pod rządami pana Buzarewicza i
        niedość że praca układała się bardzo dobrze to miałem okazje zaobserwować jak
        kompetentnym człowiekiem jest Jarek.Po 4 latach wróciłem do WOKu na zasadzie
        współpracy więc znam wszystkich pracowników, szefów, i sytuacje. W woku nic się
        nie zmieni jeśli sami pracownicy nie będą chcieli tego zmienić.Dyrektor
        podejmuje decyzje ale poziom imprez i wszystkiego co Wok robi zależy od nich
        samych.Wszelkie pretensje powinny być kierowane do nas samych bo to my tworzymy
        kulturę tego miasta i pisanie o mobbingu w woku jest bezsensowne.To jest dom
        kultury każdy pracownik przyjmowany do woku znał sytuacje i wiedział na co się
        decyduje.Poza tym nikt nie każe pracować w kulturze moze iść do marketu na kasę
        będzie wiedzieć co znaczy mobbing(ostatnio modne słowo).Wszystkich mających
        inne zdanie pozdrawiam(mam nadzieję że wypowiadają się tu ludzie mający
        jakikolwiek kontakt z tą instytują. Z poważaniem Radosław Markowski
        • Gość: jestem z woku Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.04.06, 13:46
          Radek, skoro znasz pracowników Woku to pogadaj z nimi. Rozumiem, że nie
          podobało i nie podoba Ci się to, jak pracują ludzie z WOKu.
          To, że każdy znał sytuację w WOKu jak się przyjmował, to chyba nie znaczy, że
          wszystko tam jest zgodne z prawem i ludzkim sumieniem.

A propos pracy na kasie - masz w życiu trochę szczęscia, znalazłeś się w dobrym
          czasie i dobrym miejscu, ale fortuna kołem się toczy i nie życzę Ci żebyś
          zarabiał tyle co my teraz.

Pozdrawiam
          • bartek.paulus Re: Mobbing w WOKu 11.04.06, 16:36
            Radzik sie wkurzy:) Bo kto, jak kto ale wydaje mi sie ze ona dostal kopa od
            zycia nie raz. Pzdr

PS Bagniak;) Natasza;)
            • Gość: jestem z woku Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.04.06, 16:47
              nie mówię, że nie dostał...
              mówię (a w zasadzie piszę), że fortuna kołem się toczy...
              • Gość: tancerz Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.04.06, 21:58
                Popatrzcie na Wołkowskich , donosy, lizusowstwo, skłócanie ludzi. Już ich maja
                dość w urzędzie i w wydziale. Zasłaniając się Skibą będą mącić. Żaden dyrektor
                nie ma szans na normalną pracę dopóki Wolkowski jest w WOK-u. Chyba, ze bedzie
                robil wszystko co on chce. Tacy ludzie robią ferment i nie liczy się dla nich
                nic tylko oni sami i ich chore ambicje.
                • alekto-wch Re: Mobbing w WOKu 12.04.06, 08:08
                  tancerz? czyzy ktos z Zespołu Pieśni i Tańca Wałbrzych???

Może ktoś od Was napisze, jak to naprawdę w tym zespole jest? Kochanie P.
                  Wołkowskich?
                  • Gość: Tancerka ZPiT Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:16
                    Jestem w Zespole "Wałbrzych" 17 lat i nie moge już słuchac tych okropnych
                    wypowiedzi ludzi, którzy tak naprawde nie wiedzą czym jest Zespół i na jakich
                    zasadach funkcjonuje. Czy pan dyrektor był chociaż na jednym naszym koncercie,
                    na jednej próbie?, niestety nie, więc nie może nic powiedzieć o Nas o
                    funkcjonowaniu Zespołu. Nie można zmieniać czegoś czego sie nie zna.
                    ZPiT "Wałbrzych" dla szerokiego grona młodzieży i studentów wałbrzyskich jest
                    drugą rodziną w której spędzamy drugą połowe naszego życia, razem uczymy się
                    nowych rzeczy, uczymy się wzajemnej pomocy, tolerancji i szacunku nie tylko do
                    kultury ale przede wszystkim drugiego człowieka. Nasi opiekunowie zawsze
                    starają się nam pomóc, nigdy nie zostawili nas w trudnych chwilach, podają nam
                    pomocną dłoń kiedy tylko potrzebójemy pomocy!!!!!! Osoby które nas naprawde
                    znają wiedzą, że ZPiT jest miejscem, które poprzez taniec i śpiew
                    WYCHOWUJE!!!!!!!!!!!!! My- młodzież Zespołu "Wałbrzych" zawsze byliśmy i
                    jesteśmy DUMNI z tego, że jesteśmy członkami "Wałbrzycha" i z dumą
                    reprezentowaliśmy w każdej stronie kraju i świata miasto Wałbrzych, i nie mamy
                    zamiaru przestać tego robić. Wielu z nas przyszło do Zespołu dzięki naszym
                    rodzicom, którzy również tańczyli w Naszym Zespole i żadna z osób która była
                    lub jest w Zespole nie wyrosła na bandyte!!!!! PRZESTAŃCE W KOŃCU TO NISZCZYĆ
                    a Pan Dyrektor niech najpierw Nas dobrze pozna, Zeby mógł o Nas wydawać o Nas
                    swoje opinie!
                    • alekto-wch Re: Mobbing w WOKu 14.04.06, 08:03
                      przeciez dyrektor nie chce Was zniszczyc... z tego co czytalem sluchalem i
                      ogladalem on jest swiadom mocy drzemiacej w ZPiT i wie ze to najcenniejsza
                      perelka Walbrzycha w chwili obecnej....

...moze zly przeplyw informacji macie:)? W sumie nie dziwie sie skoro dyrektor-
                      kierownik (?nie wiem kto wami dowodzi) jest sklocony z dyrektorem WOKu to tu
                      chyba i raczej na pewno problem tkwi w przepywie informacji... jednym slowem
                      wojna na gorze odbija sie na dole!:)

PS Ciekawi mnie tylko, czy naglosnienie sprawy w mediach... ostatnio pojawil
                      sie takze tekst w NWW sprawie wedlug Was pomaga, czy tylko szkodzi?
                      • Gość: tony blair Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 10:34
                        po 1 - "z tego co czytałem, słuchałem i oglądałem" - daj spokój, mieszkamy w
                        tzw. wolnej Polsce a to równoznaczne z zamykaniem ust osobom niewygodnym,
                        zapomniałes? A poza tym światek dziennikarzy w mieście jest wąski, a pan B.
                        przeciez był Naczelnym.

po 2 - Myslisz ze taki MW napisze cos innego niż pochlebstwa? przeciez Aldonka
                        by tego nie pusciła! a jak Skiba napisał co trzeba, to Dyrektor wystosował
                        sprostowanie - po jakiego grzyba, jak tekst nie był do niego! Żeby ktoś niedaj
                        Boże powiedział coś nie tak na "rumuńskiego księcia" albo na jego frienda pana B.?

Straszenie sądem to część jego Public Relations, które tak pięknie wykłada na
                        naszej uczelni, a w życiu mu to nijak wychodzi. powinien chyba zmienic prace, bo
                        teraz te wykłady będą żałosne
                        • Gość: pracownik WOK Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 17.04.06, 17:59
                          Żal mnie ogarnia, gdy czytam, jak o sprawie wypowiadają się ludzie, którzy
                          niewiele na temat jej sedna wiedzą. Nie wypowiadam się jedynie w swoim imieniu,
                          ale kilkunastu pracowników WOK, którzy widzą zmiany i włączyli się do ich
                          kreowania. Pytanie: Co dalej? przy jasnej strategii na prawdę nie ma żadnego
                          sensu. Nie przeszkadzajcie nam, nie psujcie naszej reputacji. A propos ZPiT
                          Wałbrzych, nasz dyrektor i tak jest człowiekiem cierpliwym. Pan kierownik
                          Wołkowski nie może pogodzić się, że żąda się od niego - mówić bardzo krótko -
                          przede wszystkim przejrzystości w zarządzaniu zespołem. Dyrektor odpowiada za
                          zespół. Dziś kierownik musi być także menedżerem! A menedżer wie przecież, że
                          zła atmosfera niczemu nie służy. Wprowadza zamętu w WOK przez pana Wołkowskiego
                          negatywnie odbija się na zespole. Jaki przykład daje tancerzom,? Członkowie
                          ZPiT pamiętajciie, że niejednokrotnie dyrektor powtarzał i powtarza: zespół
                          jest perełką i nadal nią będzie. Musi być jedynie czytelnie, profesjonalnie,
                          godnie zarządzany.
                          • Gość: 666 Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 19:43
                            a jak tam remont sali prób? dalej idzie jak burza tak samo jak przez ubiegłe 2 lata?
                          • Gość: >>delay lama<< Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:30
                            Buahahahaha! Bartuś, znowu się podszywasz?
                            Daj spokój - żenada!
                            Swoją drogą ciekawy jestem ile miłosciwy książę Ci płaci żebyś tak dbał o
                            wizerunek jego firmy
                          • Gość: >>delay lama<< Re: Mobbing w WOKu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 21:36
                            Jeszcze jedno:
                            czy to znaczy, że przez dwadzieścia lat zespół był zarządzany beznadziejnie?
                            Co taki B. może wiedzieć o zespole jak nie był na żadnej jego próbie?
                            Wielki zarządca, PHI!

A wy liżcie otwór dalej, B. to lubi, ale pamiętajcie że jeden Bóg was będzie sądził!

• bartek.paulus Re: Mobbing w WOKu 17.04.06, 23:48
                              hmmm... komus wala sie chyba osoby:) jak cos pisze to sie podpisuje.. i nie
                              wiem czemu mam sie podszywac pod pracownika WOKu czy cos w tym stylu... jak dla
                              mnie wszyscy mozecie sie tam pozabijac i isc na kuroniowke:)

Ja robote mam... ktora w przeciwienstwie do Was szanuje... i nie szukam nowego
                              zajecia...

Pzdr dla wszystkich, ktorzy robia we wlasne gniazdo
                              • alekto-wch Re: Mobbing w WOKu 20.04.06, 08:39
                                ogladalem w TV Dami material o mobingu w WOKu... sie dryo wypowiadal... jakas
                                klientka a ludzie, ktorzy niby sa meczeni nie?

why????

• Gość: Madzia Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.04.06, 11:53
                                  why? why not?

widziałeś kogoś, kto walczy o swoje z pracodawcą i pokazuje lico przed kamerą?
                                  na następny dzień dostałby wypowiedzenie!

A ta klientka, to z tego co wiem sama sekretarka dyra mieszka niedaleko mnie
                                  • alekto-wch Re: Mobbing w WOKu 20.04.06, 12:30
                                    to jak dojdzie do jakiejs sprawy sadowej to co wtedy? przegraja? to po cholere
                                    robic tylko zamieszanie?
    • Gość: dyrektor WOKu Re: Mobbing w WOKu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.04.06, 13:33
      radiomaryja.pl - pieprzone linki...
    • asia999923 Re: Mobbing w WOKu 06.07.06, 13:31
      witam wszystkich! chciała bym sie spytac czy ktoś może mi udzielić informacji
      na temat szkoły tańca????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka