Dodaj do ulubionych

10 Rajd Hała

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:55
www.rajdhalda.hb.pl
2 czerwca 2006r. / godz. 19:30
Prezentacja pod Auchan'em

3 czerwca 2006r. / godz. 9:00
Start pod Dworzyskiem następnie OS'y na hałdzie "Wiesław"

"Trasa wyznaczona w okolicach Szczawna Zdroju i hałdy pokopalnianej w
dzielnicy Biały Kamień nawiązuje do imprez z przed kilku lat, które były
bardzo chwalone przez zawodników..."
Obserwuj wątek
    • Gość: HASAN_SAS Oczywiście 10 Rajd Hałda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:05
      ...a hały mam nadzieje nie będzie!
      • Gość: JEEp Re: Oczywiście 10 Rajd Hałda... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.05.06, 14:13
        Hały nie bedzie bo trase specjalnie pod kibiców i zawodników układała
        Wałbrzyska Grupa "Błoto Doktor". W tym roku pojawią sie cięzarówki co będzie na
        bank bardzo widowiskowe. Fajnie że Wałbrzychu da się robic takie imprezy.
        • Gość: HappyMan Re: Oczywiście 10 Rajd Hałda... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.05.06, 17:31
          Czy będzie osobny wyścig ciężarówek, jak to było 2-3 lata temu czy ciężarówki będą jedną z kategorii?
          Pozdrawiam.
          • Gość: HASAN_SAS Re: Oczywiście 10 Rajd Hałda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:49
            To była impreza pod nazwą Europa Truck Trial...
          • Gość: Jeep Re: Oczywiście 10 Rajd Hałda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:47
            > Czy będzie osobny wyścig ciężarówek, jak to było 2-3 lata temu czy ciężarówki
            b
            > ędą jedną z kategorii?
            > Pozdrawiam.
            Cięzarówki będą jedną z kategorii. W tym roku Sebastian Hornik przyjedzie nowym
            samochodem: MAN - em. Jak weść gminna niesie może pojedzie nim na Dakkar.
            Pozdrawiam i zapraszam na Rajd
    • Gość: zainteresowany Re: 10 Rajd Hała IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.05.06, 10:21
      W których miejscach (dokładniej)odbędzie się Rajd Hałda?.
      • Gość: Jeep Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 16:28
        Będzie w sumie 5 oes-ów. Zaczynamy o 10.00. 1 oes "Dworzysko, 2,3,4
        Hałda "Wiesław" ostatni 5 "Dworzysko". Więcej informacji na stronie
        www.rajdhalda.hb.pl Pozdrawiam
        • Gość: ronwood Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 20:33
          Gość portalu: Jeep napisał(a):
          Więcej informacji na stronie
          > www.rajdhalda.hb.pl Pozdrawiam

szkoda że na tej www nie ma żadnych informacji dla widzów tzn. jakaś mapka,
          godziny os-ów, czy będą bufety czy też trzeba wziąść kanapki i termos, może
          jakieś atrakcje przy okazji, pokazy, koncerty etc. To przecież weekend i warto
          wiedzieć wcześniej na co można liczyć
          • Gość: Jeep Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 22:06
            Ronwood na stronie są namiary na prowadzących. Niestety pracy mamy tyle, że
            czasem brakuje już czasu na zamieszczanie tak ważnych informacji. Baza rajdu
            jest w Dworzysku. Pewnie Rivendell przygotuje jakieś bufety.Bufet jak co roku
            będzie również w okolicach Hałdy i przy parku serwisowym na przeciwko Stadionu
            na Ratuszowej Koncertów niestety nie będzie. Dodatkowo będzie (
            prawdopodobnie!!) wjazd kilkudziesięciu pojazdów zabytkowych w trakcie trwania
            imprezy na ulice Piasta. Na stronie w dziale regulaminy jest Harmonogram OS-ów
            czyli czasy przyjazdów i startów,. Jeśli wszytko pójdzie planowo to wręczenie
            nagród powinno odbyć sie około 18.00 i to może byc ciekawe.Jeśli chcesz
            wiedziec gdzie sie ustawić to zapraszam Cię do biura Rajdu w Dorzysku( znajdż
            Sekretarza Rajdu bądż Rzecznika Prasowego) i dostaniesz aktualne informacje. Na
            koniec powiem dla tych którzy nie wychodzą z domu,że strona www.rajdhalda.hb.pl
            będzie aktualizowana co godzinę o wyniki i ciekawe foty z trasy rajdu.
            Zaczynamy już o 9.30 pod Dworzyskiem odprawą załóg. Zapraszam
            • Gość: ronwood Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 09:32
              Gość portalu: Jeep napisał(a):
              Ronwood na stronie są namiary na prowadzących. Niestety pracy mamy tyle, że
              > czasem brakuje już czasu na zamieszczanie tak ważnych informacji
              Jeśli chcesz
              > wiedziec gdzie sie ustawić to zapraszam Cię do biura Rajdu w Dorzysku( znajdż
              > Sekretarza Rajdu bądż Rzecznika Prasowego) i dostaniesz aktualne informacje

Chyba nie o to chodzi aby poszczególni widzowie biegali za organizatorami
              dopytując się o wszystko. Można się domyślać, że jubileusz Hałdy zostanie
              okraszony extra atrakcjami i stosowną jak na X-lecie oprawą. Trudno się zatem
              dziwić, że widzowie szukają stosownych informacji na stronie www rajdu.
    • Gość: Pasjonat Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 21:09
      A trase wyznaczyli chlopcy z walbrzyskiej organizacji OFFROAD BLOTO DOKTOR. Z
      tego co co ich widzialem na rajdach to sa MOCNI. POZDRAWIAM. to ich stronka;
      www.blotodoktor.cba.pl
      • Gość: janek8 Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:18
        Podobno trudna trasa. Moze uda mi się tam być.
        Przydałoby się aby bylo kilka podanych punktów GPS dla przyjezdnych kibiców i
        załóg.
        • Gość: Geograf Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 15:47
          Baza rajdu:
          N=50°49'
          E=16°14'
          • Gość: janek8 czyli gdzieś między IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:11
            Szczawnem a Strugą ? Ul.Ułanów NAdwiślańskich?
            NIe da się dokładniej?
    • Gość: HASAN_SAS Media Hałda 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 14:46
      www.rajdhalda.hb.pl/index.php?op=16
      • Gość: założyciel AKW Re: Media Hałda 2006 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.05.06, 23:29
        Kłamie Pan Prezes AKW Lubiński pisząc,że cyt....Gdy kilkanaście lat temu
        zabieraliśmy się do organizacji pierwszej imprezy na wałbrzyskiej
        hałdzie "Wiesław", nawet nie przypuszczaliśmy, że uda nam się stworzyć
        najtrudniejszą rundę w zmaganiach Rajdowych Mistrzostw Polski Samochodów
        Terenowych..."Co za bzdet,ten pan wtedy nie miał bladego pojęcia o rajdach.
        HAŁDĘ wymyślił dzienikarz TVP Wrocław Jacek Zacharski i chwała mu za to.
        Wtedy w zarządzie byli:Lesław Łysiak,Andrzej Skrzypczyński,Mirek
        Szymański,Bronek Kasprowiak,Zdzichu Rostkowski,Adam Kreis,Wojtek Jodłowski.
        A mediami zajmował się Michał Gnacy.W Hałdzie od początku aktywnie pomagał
        Jacek Blum z Wrocławia.
        To po sportowemu nie fair-że dziś smietankę spijają Ci ,którzy ze sportami
        motorowymi nie mieli nic wspólnego 10 lat temu.
        • Gość: NTT Re: Media Hałda 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 00:21
          Zmusiłeś mnie by tam zajrzeć. Z kontekstu nie wynika by Lubiński coś sobie
          przypisywał. Wystąpił raczej jako prezes tego Automobilklubu z jakims tam
          podsumowaniem. Ja tak to widze. Zastanowiło mnie raczej coś innego w Twojej
          wypowiedzi:cyt.A mediami zajmował się Michał Gnacy. Jaja jak berety, a jakie On
          ma pojęcie o rajdach? Jeśli to prawda to wynika z tego, że to człowiek maszyna-
          robił juz chyba wszystko. Pozdrawiam
          • mgnac Re: Media Hałda 2006-do NTT 31.05.06, 09:34
            Nie wiem kim jesteś tajemnicza/tajemniczy NTT.
            Byłem założycielem Automobilklubu Wałbrzyskiego.I zajmowałem się tam
            przez kilka lat m.in.kontaktami z mediami.Wiele się nauczyłem od koleżanek i
            kolegów
            w tym czasie o rajdach.Dlatego muszę Ci powiedzieć,że co najmniej średnie
            pojęcie o nich mam.
            Myślę,że Mirek Lubiński jak zaczynał miał takie samo blade pojęcie o
            rajdach,jak ja.I też sobie zajrzałem na stronę Hałdy.No trochę przykro,że Mirek
            sobie przypisuje wszelkie zasługi.Tak się składa,że byłem uczestnikiem
            spotkania,na którym Jacek Zacharski rzucił hasło-nazwę Hałda - od
            hałdy "Wiesław".Szkoda,że nie wspomina się tamtych pionierskich czasów.
            Pozdrawiam i życzę udanej X Hałdy
            MG
    • Gość: HASAN_SAS Terenówki zawładną "Hałdą" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.06, 08:56
      www.walbrzych.info/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=1507
    • Gość: Chmurka Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:20
      Najwidoczniej robi nam się pogoda :D
    • Gość: szczęśliwa,że jest Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 23:15
      Nie ważne kto stworzył.Ważne,że się odbywa ku uciesze spragnionych takich imprez
      wałbrzyszan;-)
      • Gość: slepajula Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 17:27
        -wszystko pieknie i ładnie tylko ci chłopcy z tego OFFROAD BLOTO DOKTOR czy
        organizatorów chyba niewiedza jak to powinno byc: w okolicy "Wiesława " -
        widziałam jak taki zwodnik wióżl przed soba na maszynie 4 letnie moze dziecko
        na kolanach,kompletny brak oznakowań i zabezpieczen ,wałesajacy sie kibice- czy
        tez rodzenstwo startujacych - tuz prze przejazdem maszyn,brak tablic
        ostrzegawczych itepe i itd.
        • Gość: kibic Re: 10 Rajd Hała IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.06, 19:25
          Ładna pogoda...i tylko tyle.No i wspaniała jazda niektórych maszyn.
          Poza tym bezład informacyjny,zero mapek tras ,szczególnie hałdy,bo Szczawno
          było króciutkie.Bałagn oraganizatorów-brak zabezpieczenia,długie przerwy między
          maszynami.Jak na 10 rajd to lipa,no i poza internetem zero reklamy.

• alicyjka11 Re: 10 Rajd Hała 04.06.06, 16:39
          Do slepajula.
          Przede wszystkim to nie chłopcy z Błoto doktor są odpowiedzialni za brak
          zabezpieczenia.Oni układali trasę do rajdu i na tym się kończy ich
          rola.(no..poza zdobyciem 1 miejsca przez Waldka)
    • Gość: mendelson Re: 10 Rajd Hała IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.06, 20:52
      Rajd Hałda to super produkt, a organizacja to najlepszy przykład jak można coś
      super sp......ć, poprostu tragedia.
      • Gość: /\/\/\/\/\/\ Re: 10 Rajd Hała IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.06.06, 11:17
        kilka fotek-błotek:
        www.twoje-sudety.pl/index.php?action=show&type=news&id=4908
        • Gość: janek8 /\/\/\/\/\/\ mógłbyś zmienić srv? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:42
          Bez obrazy ale w wielu przypadkach najpierw ładują sie z 2 reklamy a potem nic.
          Trzeba strony odświeżać. A juz broń Boże [X] na reklamie - wtedy 99% szans na
          białą stronę.
        • Gość: M Re: 10 Rajd Hała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 18:47
          komercyjny syf
          • Gość: Bożena Re: 10 Rajd Hała IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.06, 12:52
            Pewnie do TVN tez piszesz ze nie podobaja Ci sie reklamy przerywane filmem :)
            Sprobuj znalezc szanujacy sie serwis bez reklam ktory jednoczesnie ma do
            zaoferowania tresc na poziomie no pewnie ze jest to wkurzajace ale taka jest
            rzeczywistosc.

pozdro
            • Gość: janek8 Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 22:10
              Chodziło o ładowanie strony nie do końca. Nie zakumałaś?
              Nie mam nic do bannerków, ale pop-up'y które uniemożliwiają oglądnięcie serwisu
              są dobijające.
              Znam kilka wałbrzyskich portali gdzie reklamy nie są tak uciążliwe. Do TVNu nie
              piszę, bo nie lubię TV
    • Gość: Gość Re: 10 Rajd Hała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 16:58
      Reklama rajdu leciała w radiu 101'1 FM
      • Gość: Gość 2 Re: 10 Rajd Hała IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.06.06, 17:49
        Przerwy między załogami były spowodowane wklejonymi w błota załogami, które
        blokowały trasę. Brawa dla Waldka! :D
        • pozor_vlak Re: 10 Rajd Hała 05.06.06, 10:21
          Gość portalu: Gość 2 napisał(a):

> Przerwy między załogami były spowodowane wklejonymi w błota załogami, które
          > blokowały trasę. Brawa dla Waldka! :D

no nie wiem czy brawa się należą jak publika ziewać zaczyna.
          i jeszcze:
          wydaje mi sie że trasa była nieco przekombinowana i w cześci na hałdzie zwrócona
          d..ą do kibiców. auteczka furkotały gdzieś po krzakach i wąwozach a "mięska dla
          oczu spragnionych" jak na lekarstwo. pozostawało bajorko zaraz przy starcie, ale
          z powodu przestojów i tu troszki wiało nudą. i jeszcze pare błędów technicznych
          - bramka 40 ta
          www.rajdy4x4.pl/rajdy/2006/3_runda_rmpst_walbrzych/index.php?duze3=dsc01247.jpg
          objeżdżana nagminnie z prawej i dwie bramki na szczycie hałdy które dawały
          możliwość skrótu którego nie przewidzieli organizatorzy i nie byli świadomi
          kibcie, co wnosiło element zupełnie zbędnego ryzyka
          subiektywnie- IX hałda była lepsza.
    • Gość: HASAN_SAS Terenówki zdobywały Hałdę - fotorelacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:13
      www.walbrzych.info/?wczytaj=wiadomosci&kategoria=News&show=1526
      • Gość: Gość 2 Re: Terenówki zdobywały Hałdę - fotorelacja IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.06, 18:21
        Źle objechana bramka to wina błędu pilota, a z tymi bramkami na górze Hałdy to
        pierwszo słyszę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka