Gość: zorientowany IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.06.06, 13:26 Właśnie się dowiedzialem, że lawiranta politycznego odwolano z funkcji prezesa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: az Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 13:34 szkoda chłopa, postawił koksownie na nogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zibrow aut....... IP: .ronw* / *.walbrzych.dialog.net.pl 01.06.06, 13:42 przyszedl jak juz stala na nogach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Zibrow aut....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:12 Na nogi to postawił siebie i swoich kolesi. A teraz !!! Ż E G N A J !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:16 a co teraz bedzie z jego kolesiami, moze któryś kandyduje na prezesa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norma Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:55 ..teraz to jest zmiana warty i teraz PIS postawi na swojego kolesia który zatrudni innych swoich kolesi tyle że nie z SLD a z PIS-u czyli nic nowego ! zwyczajna powyborcza zmiana warty ! jedni kolesie za innych kolesi i tyle ! zamieniają się tylko barwy partyjne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PICEK Re: Zibrow aut....... IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.06.06, 18:52 Mówią o pewnym kandydacie -niejaki BUKINA! Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 01.06.06, 19:00 Zibrow chodzi podobno z Bukiną do tego samego kościoła (sam czytałem w gazecie). Może Bukina weźmie go na wiceprezesa? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.06.06, 09:06 Bukina za cienki, bez poparcia Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 01.06.06, 18:58 Gość portalu: J23 napisał(a): > Na nogi to postawił siebie i swoich kolesi. A teraz !!! Ż E G N A J !!! Wymień w jaki sposób postawił siebie i wymień tych kolesi których niby postawił. Jakoś w koksowni nie jęczeli, że robił czystki albo tym podobne. Nie zatrudniał rodziny i znajomków. Jeśli się nie mylę Zibrow był prezesem wybranym w drodze konkursu. Ciekawe jak zostanie wybrany kolejny Prezes. Mam nadzieję, że nie z klucza politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.06.06, 08:24 hehehe, hahahaha, w drodze KONKURSU !!!!! no to co!!!! hahaha, hihihi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odnośnie kolesi Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.06.06, 11:04 A np taki Andrzej Wę.... a taki pijaczyna Ja.... Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 01.06.06, 18:56 No tak. Stała. Nie miała zapewnionego zbytu i miała w perspektywie likwidację ale Pan twierdzi, że stała Panie Turkosz? Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 01.06.06, 18:55 Dlaczego nazywasz kogoś lawirantem politycznym? Jeśli komuś coś zarzucasz to się podpisz imieniem i nazwiskiem. Odwołana jednogo z najuczciwszych ludzi jakich znam i to jest przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redneks Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.06.06, 19:18 Zibrow ta najgorszy zarządca w Wałbrzychu obok tego co już poleciał z uzdrowiska. Dobrze że go nie ma. ja sie ciesze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:) Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:34 Precz z kolesiami. W poprzednim miejscu go nie chcieli to pchneli go tutaj, a tu też go maja dosyć ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zibrow aut....... IP: *.e / *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:36 Jeśli myślisz, że przyjdzie lepszy-toś głupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Density Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:35 Najśmieszniejsza wypowiedź , AZ wygrał konkurs , o mamo , gdyby go wygrał to by został , a ten doktorek to już całkowita porażka , słoma słoma słoma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: 212.127.78.* 02.06.06, 22:07 Został powołany w drodze konkursu. Jeśli masz co do tego wątpliwości to sprawdź a potem pisz. Mam nadzieję, że kolejnego prezia też będą powoływali w drodze konkursu. Zobaczymy, czy PIS czyni to o co walczy. Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: Zibrow aut....... 26.06.06, 17:39 Gość portalu: Prawdziwy Koks napisał(a): > Został powołany w drodze konkursu. Mam nadzieję, że kolejnego prezia też będą powoływali w drodze > konkursu. Zapomnij. Tylko faksem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgaga2 Re: Zibrow aut....... 02.06.06, 08:27 Niewiem skad sie bierze tyle jadu??? Znasz Pana Zibrowa?Pewnie tylko z tych postów i z plotek co sąsiad powiedział.Układy układami ale co to ma wspólnego z bycia CZŁOWIEKIEM, który ma wspaniałe serce,chęci i jest porządny,otwarty dla ludzi??A Ty co tak opluwasz, czy sam masz czyste sumienie, ręce i serce?? Polakom chyba nikt nigdy nie dogodzi, to przykre:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Zibrow aut....... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.06.06, 08:51 Górnictwo i związany z nim przemysł to niemal całe życie Zibrowa. A jakie doświadczenie w tym zakresie ma Bukina? Już raz opcja, z której się wywodzi rozpieprzyła wałbrzyskie zakłady przemysłowe. Zamiast za Zibrowa niech się wezmą za kolesi, którzy rozwalali Kopernika. Jest takie towarzystwo wzajemnej adoracji, które za rozbiórkę jego wieży kupiło sobie nowiutkie renault megane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.06.06, 09:01 Dlaczego Bukina? Jak zwykle na tym forum ktos póścił plotke i pewnie nic z tego nie będzie moge sie założyć o sto zł że Bukina nie będzie ehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 09:38 a w dzisiejszym słowie polskim jest prezesem i chwali się sukcesami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Density Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 17:38 Jakie sukcesy ???? Te kity to my znamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: 212.127.78.* 02.06.06, 22:09 Twoje kity są o tyle bzdurne, że nie poparte konkretami więc okna nie uszczelnią. Jesteś typowym forumowym trollem, który nic nie wnosi. Chyba Ci Zibrow na odcisk nadepnął. Analizując bzdury, które tu piszesz stwierdzam, że słusznie zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.06.06, 18:06 maga napisał(a): Zamiast za Zibrowa niech się wezmą za kolesi, którzy rozwalali Kopernika...... ===================== Czy ja dobrze rozumię, jesteś piewcą i zwolennikiem budwy szybu "Kopernik"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walet Re: Zibrow aut....... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 02.06.06, 21:52 A w jaki sposób Zibrow był związany z górnictwem ??? Chyba przez to ,że miał go w piwnicy a sąsiad znał dwóch górników ! O węglu to on wie tyle co i o miedzi czyli g..no. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: 212.127.78.* 02.06.06, 22:16 Kolejny prześmiewca, który ma tyle do gadania, że nie wie co mówi. Zibrow jest inżynierem i pracował w górnictwie. Ma zmysł techniczny i menedżerski. Dogaduje się z różnymi ludźmi i jest człowiekiem kompromisu na którego nawet prawica nie szczeka. Pragnę tylko przypomnieć, że koksownia to raczej przemysł z gatunku hutniczych ale to już inna para kaloszy. Dobry menadżer ma rozumieć proces produkcyjny i dobrze zarządzać. Idę o zakład, że Zibrow nigdy się nie zbłaźnił. A co do miedzi: nie zjamował się miedzią. Pracował w spółkach powiązanych z KGHM to nie znaczy, że przy wydobyciu. Przestał być prezesem DSI bo sprzeciwiał się jego zdaniem niesłusznemu połączeniu dwóch spółek i to ludzie lewicy go tam chcieli bo nie idzie na kompromisy bezsensowne i szkodliwe dla ludzi i przedsiębiorstw. Przerwał Wam widocznie jakąś kapustę którą na boczku z koksu ciągnęliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: 212.127.78.* 02.06.06, 22:19 Mała poprawka. Miało być: Przestał być prezesem DSI bo sprzeciwiał się jego zdaniem niesłusznemu połączeniu dwóch spółek i to ludzie lewicy go tam NIE chcieli bo nie idzie na kompromisy bezsensowne i szkodliwe dla ludzi i przedsiębiorstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na pewno Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.06, 00:36 Jedyny sprawiedliwy którego umieścił Dyduch Chyba sam nie wierzysz w to co mówisz. Zibrow aut i ok popieram posła GR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 02:27 Hmm... Nie wiem skąd legenda o Dyduchu i Zibrowie. Znają się - to pewne. Pewnie się popierali. Też wielce prawdopodobne. A co w tym złego? Co takiego wielkiego można zarzucić Dyduchowi? Nie przypominam sobie żeby brał udział w jakichś aferach chociaż siedział w samym centrum zawieruchy zwanej SLD (był jeśli się nie mylę sekretarzem generalnym). Zibrow zły bo niby z SLD trzyma? Ja znam sporo porządnych ludzi w lewicy choć mam poglądy liberalne (no niestety PISowskie to nie są ale nie zamykałbym PISowców w więzieniach jak niektórzy z PO). Zibrow zrzekł się czy też zawiesił swoje członkostwo jak został Prezesm koksowni. Super. Chciałbym aby tak robili prezesi spółek komunalnych w Wałbrzychu na ten przykład. Każdy ma prawo uprawiać działalność polityczną bo to święte prawo w demokratycznym kraju od którego wara jedynie wojskowym. Wymień tych niesprawiedliwych których gdzieśtam rzekomo umieścił Dyduch to będzie o czym gadać bo jak nie to zapodałeś koleś kolejny kit do którego trudno się ustosunkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 02:35 Aha jeszcze jedno: nie mówię tylko piszę kolego. A jak coś piszę to znaczy, przynajmniej u mnie, że wierzę w to co piszę. Tobą kieruje chyba tylko zawiść albo jakieś dziwne uprzedzenia. Nie wykluczam też, że należysz do pewnej zgraii ludzi ktorymi się brzydzę bo solą w oku są im Ci którzy zwalczają nieuczciwych i kręcących interesy kosztem nas wszystkich. Mów co chcesz ale ten cholerny Zibrow który jest jaki jest i wad pewnie pozbawiony nie jest ukręcił łba paru skórkowańcom. Zabolało Twoich kolegów czy jak? Walisz te nienawistne posty o nim i to pod 4 różnymi ksywkami. Stary: daj luz bo i tak 80% Wałbrzyszan Ci nie uwierzy. Oby ten cholerny Zibrow, który jest taki niewygodny dla niektórych wystartował na Prezydenta tego zapyziałego grodu. Nie sądzę aby przejmował się tym, do kogo należy jaka droga. Bedzie się pluł o każdą dziurę w drogach w granicach miasta. Czemu? Bo uparciuch z niego. Ma wrogów takich jak Ty? Super. Znaczy, że jest nawet lepszy niż myślałem. Każdy kto niesmaczny padalcom - smaczny mi. Ot co. Finito. A Pan Giovanni Roman jeśli miał coś z tym wspólnego to naprawdę żal mi takiego żałosnego typa i obym nie miał racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.06, 10:35 Jeśli jesteś "prawdziwy koks" to pewnie wiesz ze na koksowni wszyscy od dwoch dni swietuja. Bo jak mowia jest co swietowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 12:16 A Ty znowu swoje. Jesteś nudny a do tego kłamiesz. Z moich pracujących na koksowni znajomych (a mam ich wielu) tylko jedna osoba się z tego cieszy. A Ty jesteś albo Turkosz albo jakiś jego [cenzurka]. Pamiętam Twoje rządy i nie przypominam sobie abyś mi kiedyś podał rękę. Zibrow to zrobił pierwsego dnia jak przyszedł do pracy. Przynajmniej kulturę ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.06, 12:36 Dlaczego nudny? Mam zwyczajnie inne zdanie do Ciebie. A jeśli chodzi o kłamstwo to ... przymilcze bo wiem co tam się dzieje. To nieładnie że tak piszesz. i nie jestem tym za kogo mnie masz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.06.06, 13:44 Inne zdanie to można mieć na temat rozwiązania problemów albo oceniając jakieś zdarzenie w dwóch różnych kontekstach. Tak więc: możesz cieszyć się z odwołania Zibrowa i to jest OK. To jest Twoje zdanie. Natomiast jeśli piszesz, że w kokswoni świętują toś jest zwyczajnie kłamczuch i basta. Jeśli podajesz fakty, które nie są zgodne z prawdą to jesteś zwyczajnym kłamcą. Napisałeś, że: 1. Zibrowa nie powołano w drodze konkursu. Co jest kłamstwem. Gdyż o prawdzie można o tym przeczytać w archiwalnych numerach prasy a nawet odnaleźć ogłoszenie o konkursie. 2. W koksowni cieszą się i świętują z powodu jego odejścia. Co też jest kłamstwem. Wczoraj, gdy ten znienawidzony przez Ciebie Zibrow wychodził z pracy to ludzie bili mu brawo. Dziesiątki jeśli nie setki ludzi. I to jest fakt. Zapewne napiszesz zaraz, że był to przejaw zbiorowej halucynacji... Nikt nie bił brawa Panu Turkoszowi jak odchodził. Nie wiem czy jesteś nim, czy jednym z kręgu wzajemnej adoracji. Ale nie sądzę abym daleko od środka tarczy strzelił. Nie wciskaj ludziom kitu na forum. Podawaj liczby, fakty, nazwiska i konkrety. Zwłaszcza gdy komuś coś zarzucasz lub negatywnie oceniasz innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.06.06, 13:48 Człowieku masz pewien problem... Ja go nie rozwiążę. Teraz to ty mnie zacząłeś nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 03.06.06, 20:37 Prawdziwy Koks problemu nie ma. Mówi co myśli i podaje fakty. Chyba dość łatwo sprawdzalne. Problem kolego masz Ty i ja śmiało podejmę się go zdefiniować: Twój problem to to, że po świecie chodzą tacy ludzie jak A. Zibrow. Ja się z tego cieszę - Ty nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Zibrow aut....... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 04.06.06, 15:34 A może wiecie, kto się ostał ze starego zarządu ? Wydupcyli króla ze świtą czy może jakiś pokorny błazen pozostał aby zachować ciągłość z nowym panem ? Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 04.06.06, 23:19 Zarząd odwołano w całości. Swoją drogą pozostawiono ciekawą w sytuację w firmie: de facto jest ona pozbawiona jakichkolwiek władz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muter Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.06.06, 23:32 Nie pierwszy to przypadek w Wałbrzychu. W WPWik przez kilkanaście miesięcy nie było legalnych władz, praktyka to czy recydywa ? O jakie prawo i sprawiedliwość zatem idzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 05.06.06, 10:49 Gość portalu: muter napisał(a): > Nie pierwszy to przypadek w Wałbrzychu. W WPWik przez kilkanaście miesięcy ni > e > było legalnych władz, praktyka to czy recydywa ? > O jakie prawo i sprawiedliwość zatem idzie ? > Oczywiście o prawo kaduka i sprawiedliwość dla swoich. Jak zwykle. Ciekawe czy będzie komu podpisać wypłatę dla ludzi w koksowni... Jest z czego płacić ale na razie to nie ma kto. Normalnie cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.06.06, 15:15 Cała niewiedza wszystkowiedzących. Koksownia ma zarządce wyznaczonego przez ministra skarbu tak że ma kto zarządzać i podpisać wypłatę. Nowa rada nadzorcza ogłosi konkurs. Trochę więcej samokrytyki i wiedzy gdy pisze się bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 05.06.06, 16:17 Gość portalu: kiks napisał(a): > Cała niewiedza wszystkowiedzących. Koksownia ma zarządce wyznaczonego przez > ministra skarbu tak że ma kto zarządzać i podpisać wypłatę. Nowa rada nadzorcza > > ogłosi konkurs. Trochę więcej samokrytyki i wiedzy gdy pisze się bzdury. Bzdury piszesz Ty. Kto jest tym zarządcą Twoim zdaniem (nazwisko!)? Jeśli się mylę odszczekam. O ile znam kodeks spółek handlowych to zarządcą może być tylko członek rady nadzorczej w takiej sytuacji a ta... jeszcze się nie ukonstytuowała... Ot co... Wcale nie twierdzę, że nie zrobią tego szybko. Grunt, że to powinno być zrobione od razu w przypadku przedsiębiorstwa o tej wielkości, które rezyduje na liście TOP500. Odnośnie płac: ja mam nadzieję, że będzie je komu wypłacić. To była bardziej figura retoryczna niż zarzut. A co do konkursu: jeśli będzie konkurs to bardzo dobrze! Mam nadzieję, że wszystko będzie uczciwie. A propos: słyszeliście, że Zibrow zwołał dziś rano konferencję prasową? Wcale się nie rzucał, że decyzja polityczna czy coś tylko stwierdził, że właściciel "miał święte prawo go odwołać". Ot i koleś z klasą a nie pieniacz. Czy myślicie, że wystartuje do konkursu po raz drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Węglik Re: Zibrow aut....... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 05.06.06, 22:42 A tak na marginesie to nie cały zarząd odwołali... Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 06.06.06, 17:14 Zgadza się więc odszczekuję to co na ten temat napisałem. Pozostał Pan Rędziński ze względu na to, że spółka nie miałaby żadnej reprezentacji. Prostuję moją niewłaściwą informację. Ministerstwo zadbało o funkcjonowanie spółki inna sprawa, że trudno taką sytuację uznać za normalną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Zibrow aut....... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 06.06.06, 21:50 Kto to jest Rędziński i z jakiego rozdania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik3 Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:44 A jeśli pytasz kto to jest "Rędziński i jakiego rozdania"to przeczytaj moje powyższe wyjaśnienie.A dwiesz się że jest naszym pracownikiem od ponad 20 lat i jest z rozdania pracowników ZAKŁADÓW KOKSOWNICZYCH WAŁBRZYCH. I to mnie utwierdza że albo grasz głupa albo jątrzysz w myśl zasady że im gorzej tym lepiej. Teksty te są czytane na bieżąco teraz przez ponad 20 pracowników i to nas utwierdza w przekonaniu że jesteś po prostu podnóżkiem byłego Prezesa. My pracownicy czytamy to spokojnie i nie mamy powodów do niepokoju. Poczatek Prezesury Pana Zibrowa jak powiedział jeden z kolegów był obiecujący ale ostatnie 6 miesięcy to horror i terror i to są te dwie twarze Pana Zibrowa. A szkoda bo gdyby był sobą to była nadzieja że byłby nadal z nami. Ale zobowiązania partyjne ,układowe i kolesiowskie zgubiły go. A jak powiedział Leszek MILLER "faceta poznaje się po tym jak kończy a nie jak zaczyna" - teraz te płacze należą do przeszłości. A odpisywanie o wazelinie nie robi na nas już zadnego wrażenia. Niespokojnych snów życzę - dalszych omamów o dobroci i potędze Imperium ZIBROW- JANOWSKI. Nie należę ani ja ani moi koledzy do wrogów tych Panów ale mamy rodziny i chcemy pracować pod normalnym Zarządem i nie chcemy pracowac pod dyktatem ta Załoga nie jednemu to uświadomiła- ale dociera to tylko do tych co mają mózg na swoim miejscu a nie Tiktaka. A być może dazą mu status pokrzywdzonego przez KOmunę ,PIS albo innych i zostanie kombatantem. Menagerowie się zmieniają a my pracownicy tu pozostajemy - jakoś nikt z jego zwolenników z poza Zakładu nie chce nas spytać jak jest prawda lepiej i wygodniej jest stworzyć mit ofiry systemu. Żegnamy się bo robota musi zrobiona bez względu kto nami zarzadza. Pa Pa Kolego(Zibrowa ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.06.06, 08:01 Wojciech Myślecki .... no to odszczekuj:)))) I przeczytaj w dzisiejszej Robotniczej jak masz wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:13 a co za jeden? skad pochodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 06.06.06, 17:17 Ten pan jest z Wrocławia. Dokładnie z Politechniki Wrocławskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 06.06.06, 17:16 Robotniczej już nie ma. :-D Jest Słowo Polskie Gazeta Wrocławska. Odszczekuję: hau hau. Pan Myślecki jest p.o. Prezesa. Cofam więc to co napisałem na temat nie zapewnienia firmie reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Density Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 17:50 zakończmy ten posti basta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik3 Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:07 No nareszcie - jestem po lekturze wszystkich wypowiedzi.Długo nie zaglądałem tutaj-ponad miesiąc. To co piszą niektórzy to jest po prostu żenada i totalne pustogłowie. Znam Koksownię jak własną kieszeń - znamludzi tu pracujących i atmosferę jaka tu na zakładzie panowała.Juz kiedyś prosiłem na tym forum że jeśli ktoś nie ma pojęcia o tym zakładzie i ludziach to niech sobie daruje wypowiedzi typu "to był wspaniały człowiek " - tak jako człowiek ekstra tylko nie jako Prezes albo zapytanie jakich kolesi ściągnął do firmy ano 9 wspaniałych na stołki administracyjno-biurokratyczne.TO SĄ PRAWDZIWE ODPOWIEDZI NA TO CO DZIAŁO SIĘ W KOKSOWNI OD CZASU JAK PRZYSZEDŁ. A jesli ktoś twierdzi że ludzie nie narzekali to już jest totalne zakłamanie. Od początku tego roku to horror a nie zarządzanie - szantaż upadłoscią i brakiem pieniędzy - co dawało mu ekstra pole do popisu aby drenować kieszenie pracowników poprzez wstrzymanie podwyżek i nie wypłacanie premii. Prawdę dowiedzieliśmy się od przedstawiciela Rady Nadzorczej i jakoś ta nowa Rada i ten Pan który teraz pełni funkcję Prezesa natychmiast znalezli pieniądze dla ludzi po odejściu Zibrowa i Janowskiego. Teraz dopiero nastał spokuj na zakładzie bo wreszcie przejrzeli w jakiej kondycji jest Koksownia i że wypłaty te w niczym nie zagrożą Koksowni. A kiedy przyszedl Pan Zibrow do Firmy to wszystko co dotyczy sprzedaży było poukładane umowami które tylko przedłużono na początku tego roku. Czytam i żal mi tych co jęczą za Zibrowem jako CZŁOWIEK EKSTRA ale jako menager nie - no może w cyrku albo praca Caritasie bo dbał o innych a doznał amnezji że ma dbać przede wszystkim o Koksownię i ludzi tu pracujących. Ten zabawowy Pan musi sobie uświadomić że jeśli daje pieniądze na sport ,bale i inne duperele to powinny się znalezć pieniądze dla ciężko tu pracujących ludzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.07.06, 16:55 Koksik jesteś po prostu kłamcą i manipulantem. Przedstawiasz fakty które nigdy nie zaistniały. Jestem pracownikiem koksowni i wiem jak ludzie mówią o Zibrowie za wyjątkiem tych nielicznych którzy tęsknią za czasami bujnej korupcji i samowoli panującej za Turkosza. Zibrow nikogo nigdy nie szantażował ani nie straszył upadłością zakładu. Zastanawiam się już wprost: kto Ci płaci za tą pisaninę? Idź się utop w kałuży pomyj którymi rzucasz na lewo i prawo. Nie należę do żadnej koterii Zibrowa. Widzę tylko różnicę między kolesiostwem które panowało przed Zibrowem, polityczką która panuje teraz a czasami kiedy rządził Zibrow, gdzie nie liczyło się to czy ktoś ma na afiszu czerwone czy czarne. Co ciekawe wielu ludzi "z prawej strony" oburzonych jest faktem odwołania Zibrowa. Jeśli ktoś chce wiedzieć jak o Zibrowie mówią pracownicy niech spyta ich reprezentantów. Wszystkie związki zawodowe go popierały (no może z jednym wyjątkiem). Wszystkim którzy piszą kłamstwa o Zibrowie powiem jedno: on się sam obroni. Tymsamym zamykam z mojej strony ten temat tak pieczołowicie podtrzymywany przez skorumpowanych nieudaczników, którym Zibrow pokazał jak należy pracować. Teraz dajcie jeszcze pieniądze z zysku ludziom zamiast przeznaczać je na rozwój i modernizację zakładu a za 2 lata... zamknijcie koksownię. Bo pewnie taki będzie finał. Dodam jeszcze, że te bujdy o tym, że Zibrow nie wynagradzał pracowników to już totalna bezczelność. Zakład MIAŁ I MA najwyższą średnią płacę w regionie. Zachowujecie się jak kury: nażreć się i innych przekarmić po to aby przeciągnąć na swoją stronę. Pamiętajcie jednak, że trawa nie odrośnie jak zjecie wszystkie nasiona. Puknijcie się w głowę. A do pracowników naszej koksowni mówię: patrzcie na ręce tym co przyszli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UOP Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.07.06, 18:20 koksik 3 to pedal i klamczuszek Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: Zibrow aut....... 04.07.06, 13:01 Gość portalu: UOP napisał(a): > koksik 3 to pedal i klamczuszek Co do pierwszego - nie wiem i raczej mnie to nie interesuje. Drugie jest prawdą. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik3 Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:01 Jeśli chodzi o zarządzanie Koksownią to jest ekstra zorganizowane i nie ma żadnego bezprawia.Funkcjonuje Rada Nadzorcza i Zarząd tymczasowy to znaczy do wyłonienia w drodze konkursu - nie mylić z Zarządcą to nie ma nic wspólnego. Powtarzam jest spokój - daryj sobie przyjacielu opisywanie jak to jest na Koksowni zle. Jest normalna i spokojna praca - a w lipcu dowiemy się po konkursie kto będzie naszym nowym Prezesem. Wyluzuj z tymi pierdołami na koksowni mają ubaw jak czytają takie teksty które opłakują ten były Zarząd - to nie gamonie na Victorii jest co najmniej 20 miejsc gdzie można wejść na forum i poczytać a komentarz jest tylko jeden "życzymy Ci przyjacielu abyś kiedyś pracował w firmie w której Twoim Prezesem bedzie Pan Zibrow i Pan Janowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik3 Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:11 Przyjacielu nie pokorny błazen pozostał - tylko człowiek ogólnie szanowany przez pracowników Pan mgr.Ryszard Rędziński który z Koksownią jest związany od ponad 20 lat i nie jest z żadnego klucza politycznego. Pan Zibrow to nowalijka która zwiędła i ma na koncie związek z Koksownią od kilka miesięcy - zastanów się gamoniu co piszesz !! To jedyna normalna ostoja ze starego Zarządu - fachowiec który firmy i ludzi jak dotąd nie zdradził. Ministerstwo Skarbu nie zachowałoby człowieka który nie posiada wiedzy fachowości i autorytetu - tam nie ma skrupułów albo jest dobry albo fora ze dwora. Nie jest również związany z żadną partią więc nie musiał zatrudniać swojego 'Dworu' - bo jest ze swoimi i u siebie. Pozdrawienia Panie Ryszardzie - aby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik3 Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:51 Słuchaj przyjacieli z Koksowni to nigdy Pan Zibrow nie wychodził tylko wyjezdzał Toyotą które sam zakupił a co do braw to jak to przeczytałem to kulałem się ze śmiechu. Jakie brawa dla Pana Zibrowa ????? Gdy załoga dowiedziała sie że został odwołany to z ulgą przyjęli tą wiadomość Żadnych braw za nim jako prezesem nie było i żadnych dziesiątek i setek ludzi to jakies kpiny - ty przyjacielu idz się lecz bo masz halucynacje i uważaj szcególnie teraz abyś się przypadkiem nie ugryzł bo dostaniesz wścieklizny od swojego zadufania i robienia pracującym tu ludziom wody z mózgu. Ten Pan Zibrow był na odprawach aby się pożegnać i ani jeden pracownik nie powiedział słowa że szkoda że Pan odchodzi. Te wizje o tych tłumach to bzdury - W Zakładzie jest spokój i nawet pies nie zaszceka w obronie wątpliwie poszkodowanego Prezesa. Odszedł z Koksowni i nikt tu łez nie wylewa ani nie bije brawa. Atmosfera jest spokojna a pracownicy odetchnęli z ulgą. Brawo może bić jeden z podnózków Pana Zibrowa ale i ci zeszli teraz do podziemia , bo robili coś co było faktycznie przeciw własnym kolegom. Apeluję jeszce raz jeśli ktoś ma pytanie chętnie odpowiem ale niech sobie daruje te pierdoły o żalu za Zibrowem za Koksowni Victoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik3 Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:16 Koledzy tu piszący że Zibrow podawał rękę to fakt ale niczego innego i dobrego nie zrobił. Co ludzie mieli żyć z uścisku dłoni ???????? Kolego jeszce raz proszę jeśli nie jesteś pracownikiem to nic nie wiesz na temat Prezesa Zibrowa - podkreslam Prezesa Zibrowa. Jako człowiek tak ale to do czego doprowadził w ostatnich miesiącach to farsa a nie zarządzanie. Szkoda że na Zakład nie przyjedzie teraz jakiś dziennikarz i nie zrobi wywiadu z przypadkowymi ludzmi na temat atmosfery i sposobu traktowania ludzi tu pracujących. Wtedy Pan Zibrow i Pan janowski mieliby "Wilczy Bilet" jeśli chodzi o znalezienie pracy gdziekolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik3 Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:47 Posłuchaj przyjacielu'prawdziwy koks'. Ja pisałem już kilku forowiczom aby nie zabierali głosu jesli nie pracują na Koksowni ale Ty kolego nalezysz do tych , którzy sa głusi i ślepi. Jeśli chcesz pisać o Panu Zibrowie pochwalne psalmy to Twoje prawo ale nie masz takiego prawa aby wypowiadać się o tym jaki to on jest Prezesem bo po prostu nie masz pojęcia. Ja natomiast mam bo tu i teraz pracuję na Koksowni a polityka to mi lata. Jeśli robisz kampanię Panu Zibrowowi to doskonale bo teraz kiedy nie jest już Prezesem Koksowni to przyda mu się bratnia dusza na przykład w wyborach. Jeśli masz ochotę podyskutować o pracy na Koksowni i sposobie zarządzania nią przez Panów Zibrowa i Janowskiego to dobrze trafiłeś. Ale daj spokój z tymi bredniami co to ten człowiek nie zrobił dla tego zakładu - prawdy bo jest tylko jedna możesz się dowiedzieć pod jednym warunkiem że chcesz prawdy. Te 30 lat spędzone z różnymi Panami tego świata co to kierowali tym zakładem stawiają mnie jednak wyżej od Ciebie przyjacielu ,tak szczerze mówiąc masz do niego sentyment ale o Koksowni to nie pisz więcej bo się ośmieszasz. Pogadaj z ludzmi tu pracującymi to usłyszysz o Twoim IDOLU Panu Zibrowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Zibrow aut....... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 07.06.06, 21:51 Koksiku 3 ! Nie masz ty na drugie imię przypadkiem dupowlaz ? Polecam tanią wazelinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koksik3 Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:01 Oj musisz sie przyjacielu leczyć bo jeśli argumenty do Ciebie nie trafiają to zle z Tobą. Jednak masz problem - jesteś jednym z tych dworzan których przyjął Pan Zibrow do firmy za dbrą kasę.Popłacz sobie i pisz o wazelinie bo teraz to Tobie będzie potrzebna jak podzielisz los Zibrowa. Ja jestem spokojny i nie muszę używać wazeliny. Pajac odszedł z firmy jeszcze pozostało kilku dworzan.ŻYCZE IM WSZ.DOBREGO. Napisz coś Kolego o tych zasługach Pana Zibrowa będę miał ubaw do rana bo ja w przeciwieństie do Ciebie 'Kolego' tu na Koksowni pracuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Zibrow aut....... IP: *.wlb.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 09.06.06, 22:07 Koksik3 ty pracujesz na koksowni?! Dziwne bo we wrześniu minie 9 lat mojej pracy w tym zakładzie i jakoś nie pamiętam nikogo z tak głupawymi poglądami. Może się jeszcze spotkamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Zibrow Re: Zibrow aut....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 16:12 Z uwagi na duże zainteresowanie moją osobą, witam i pozdrawiam serdecznie forumowiczów. Kandyduję w najbliższych wyborach samorządowych w Wałbrzychu. Nizależny kompetentny - Człowiek i Życie - Andrzej zibrow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NTT Re: Zibrow aut....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:42 Panie Andzreju kochany bardziej pasuje hasło "Człowiek w Życie" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna z gazowni Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.06.06, 17:29 Koksik, nie pisz juz wiecej o koksowni i Zibrowie, bo wszyscy wiedza juz ze lzesz jak pies. I szczekasz tak samo. Czytajac twoje wypociny odnosze wrazenie, ze od 30 lat nie pracujesz w koksowni tylko jedziesz na koksie i to tym w proszku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odnośnie kolesi Re: Zibrow aut....... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.06.06, 11:06 szkoda że znasz tak mało ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawdziwy Koks Re: Zibrow aut....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 17:55 Szkoda, że TY (koksik3 nieprawdaż?) jesteś żałosny.... Ja umiem się przyznać do błędu jeśli coś przeoczyłem ale nigdy nie powiem o Zibrowie, że jest nepotą lub nieuczciwym człowiekiem. Przynajmniej dopóki taki się nie stanie. A nic na to nie wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś