IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:40
Słuchajcie !
Odkryłam , że kabarety które zwyciężyły Przewałkę to kabarety agencji
Halamy!!!Zobaczie na stronach kabaretów i Halamy , albo na www.kabarety.pl
On był też przewodniczącym Jury na Przewałce!
Ale Kompromitacja !!!Ale Przewałka!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Monia Re: Ale jaja! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.06.06, 20:54
      nie ma takiej strony www.kabarety.pl :(
      • arek354 Re: Ale jaja! 27.06.06, 21:05
        Gość portalu: Monia napisał(a):

> nie ma takiej strony www.kabarety.pl :(

Nie ma ? Ale jaja ! Ale przewałka ! ;)
        • Gość: rooski Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:05
          Przewałka? Jaka przewalka? o tej imprezie juz przeciez prawie nikt nie
          pamieta... Nastepna przewałka już za kilka miesiecy jak się kampania wrześniowa
          ;) zacznie
          • Gość: ha.. Re: Ale jaja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:29
            ..nie kampania wrzesniowa tylko "powstanie " listopadowe bo wybory 12
            listopada :)
            • pressforum Re: Ale jaja! 28.06.06, 09:39
              Nie ma takiego miasta Lądyn.
              • Gość: rooski Re: Ale jaja! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.06.06, 10:40
                Press, o co chodzi z Lądynem?
                • Gość: naomi Re: Ale jaja! IP: *.um.slupsk.pl 24.07.06, 16:14
                  Czy aby napewno nie ma takiego miasta Lądyn , a czy jest takie słowo ęcyklopedia
                  • Gość: kls Re: Ale jaja! IP: *.um.slupsk.pl 24.07.06, 16:25
                    podobno ,że od niedawna pisze się łótfur zamiast utwór
    • Gość: sucha Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:46
      przepraszam oto dobry adres : www.kabaret.art.pl
      tam w ntakcie jest kto do kogo i z kim.
      Na portalu GW Wrocław jest skecz do oglądania właśnie z Przewałki , stąd moje
      spóżnione zainteresowanie
      Pa
      • pressforum Re: Ale jaja! 28.06.06, 10:51
        chodzilo mi o post ze nie ma takiego adresu www.kabarety.pl czy jakos tak.
        zazartowac chcialem przypominajac stary ale jary tekst z "misia"
    • aniaz21 Re: Ale jaja! 28.06.06, 12:13
      To chyba niemożliwe ?
      Przecież zadaniem kabaretu jest odkrywanie takich patologii i ich wyśmiewanie ,
      czyżby afera kabaretowa? To byłby koniec Halamy.
    • aniaz21 Re: Ale jaja! 29.06.06, 09:32
      Ale jaja , faktycznie , skopiowałam :
      KABARET MŁODYCH PANÓW
      Agencja Artystyczna Halama
      tel. Małgorzata Wakuluk: tel. 0-692 499 319
      e-mail: manager@halama.pl
      www.kmp.art.pl

KABARET SKECZÓW MĘCZĄCYCH
      tel. Małgorzata Wakuluk 0-692 499 319
      e-mail: manager@halama.pl
      www.ksm.art.pl

Takie oszustwo , że aż niedobrze się robi.

• aniaz21 Protest 29.06.06, 10:13
        Piszmy protest do organizatora , nie chcemy takich świństw w Wałbrzychu ,
        ukartowqanych festiwali .
        Pomyśleć ,że wszystkie nagrody poszły do Halamy agencji .
        Jak czują się pozostałe kabarety ? Napiszmy do nich o tym co tu się stało,
        niech nam wybaczą !
    • Gość: remiks Re: Ale jaja! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.06.06, 11:12
      Protest do organizatora, który powinien nad tym czuwać i do Prezydenta Miasta,
      który byl patronem imprezy. Inne kabarety nalezy przeprosić za jawny szwindel
      • Gość: Halama Re: Ale jaja! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.06.06, 11:30
        Zamknąć ryje.
        • Gość: Grzegorz Halama Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:09
          Tego to nie lubię.
          Zeby sie ktoś podszywał pode mnie.
          Maci ejakąś jazdę na szwindel - prosze bardzo - choć zapewniam że takowego nie
          było, ale jeśli ktos podszywa się pod moim nazwiskiem i rzuca - "zamknąc ryje".
          Juz moi znajomi hackerzy szukają żartownisia i jesli znajda sprawa skończy się
          w sądzie mam nadzieje.
          Już kiedyś kotos mi narobił podobnych kłpotów.

A jesłi chodzi o sprawe przewałki, to zanim ktoś rozpętał szał na temat
          szwiondla, to mógł dokładnie sprawdzic, jak się sprawy mają.
          Czyli kabarety sa w agencjii od 1 Czerwca, czyli po przewałce i łatwo się
          domyślic , że ich wygrana na przewałce ostatecznie skłoniła mnie do złożenia
          kabaretom propozycji współpracy i traktuje to jako przedłuzenie nagrody w
          związku z tym ze sa po prostu dobrzy.
          Druga rzecz - KSM otrzymało nagrode publiczności - i jak myslicie tu też była
          moja ingerencja. Po prostu podobali się publiczności i juz.
          A KMP - po priostu nie mial konkurencjii. Zdecydowanie wyrózniał sie bardzo
          pozytywnie kabaret SMILE i sa na prawde obiecujący, ale nagroda do przyznania
          była tylko jedna i akurat padło na KMP. Jeszcze inna rzecz w jury byl równierz
          Rafał Kmita - i jak myslicie czy to jest dfacet któremu mydli się oczy i mówi
          który kabaret powinien wygrac? Musieliyscie znać Rafała - słaby kabaret nie
          miałby szansy wygrac za nic.
          Czas zreszta pokaze czy to były dobre kabarety czy nie.
          I sie samo okaże.
          KSM na Pace także zdobył nagrode publiczności, a KMP bardzo dobre miejsce - a
          tam w Jury nie byłem.
          No nie wiem co jeszcze moge powiedziec - może jedynie to ze odechciało mi się
          festiwalu w Wałbrzychu, który i tak malutki i powinien się cieszyc że to jakoś
          wychodzi i prze do przodu, a tu takie pomówienia.
          A może to którys z kabaretów , który przegrał takie rzeczy tu smazy, co?
          • Gość: "Halama" Re: Ale jaja! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.07.06, 20:47
            Gość portalu: Grzegorz Halama napisał(a):

> jeśli ktos podszywa się pod moim nazwiskiem i rzuca - "zamknąc ryje".

Halo, Panie Grzegorzu. Ja się pod Pana nie poszywam. W nicku miałem jedynie
            nazwisko, a takich w Polsce jest conajmniej kilka (... naście, ...dziesiąt,
            słynna Loda też była Halama). Jako fana pańskiej twórczości zdenerwowały mnie
            teksty pisane przez niejaką suchą, postanowiłem więc dać wyraz swojemu
            niezadowoleniu. A że pod nickiem Halama? Hmmm, kilka lat temu w swoim
            środowisku znany byłem z poczucia humoru, a koledzy często prosili mnie: zrób
            Halamę. Ja wtedy do znudzenia opowiadałem skecz o pierwszej pomocy (rewelka) i
            na jakis czas przylgnął do mnie nick "Halama". I tak w zasadzie powinienem był
            się podpisać pod tekstem "zamknąć ryje". W tzw. cudzysłowie. Mój błąd, że tego
            nie uczyniłem. A moje prawdziwe imię i nazwisko mogę Panu podać w mailu.
            Hackerów może Pan zwolnić. Proszę o odpowiedź.
            A sucha niech się buja ;)
            Pozdrawiam
            • Gość: Grzegorz Halama Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:00
              He he. A to ci dopiero.
              Wiesz co wygladalo to jakby się ktoś podszywał.
              Ale dobrze że się sprawa wyjasniła.
              Kiedys ktos przejął mojego maila i narobił mi troche nieprzyjemności. Poniewaz
              ktokolwiek do mnie pisal otrzymywal w odpowiedzi niby ode mnie bardzo wulgarny
              list.
              Od tamtej pory przeszło mi używanie darmowych kont mailowych.

Pozdrawiam zatem.
          • Gość: janka Re: Ale jaja! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 10.07.06, 22:47
            załamka! ty nawet pisać poprawnie nie potrafisz, a chcesz organizować
            festiwale... Widziałam dwie przewałki i więcej nie chce tego widzieć - śmiać się
            odechciewa, chyba, że z własnej głupoty, że się tam zmarnowało czas.
            • Gość: Anka Re: Ale jaja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 13:02
              Halama i Kabaret Klaps pierwsza klasa!!!!
    • Gość: sucha Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 18:44
      myślał , że nie takie numery w RP się robi.
      Wtopa 100 %!
      Piszcie sobie petycje myślicie , że organizator nie wiedział?
      Naiwni Wałbrzyszanie.
      Przyszłoroczna Przewałka nie zaistnieje jeśli nie oczyścicie atmosfery.
      Ja wysyłam informacje do kabaretów, zróbcie to też.
      • Gość: hary Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.eranet.pl 29.06.06, 23:43
        jak sama nazwa wskazuje-PRZEWAŁKA-czyli przekręt:-)
        • Gość: sucha Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:36
          Ramol, Smile , Klaps i ktoś jeszcze ? Do kogo jeszcze wysłać wiadomość?
          • Gość: znudzony Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.06.06, 14:01
            Gość portalu: sucha napisał(a):

> Ramol, Smile , Klaps i ktoś jeszcze ? Do kogo jeszcze wysłać wiadomość?

Do Halamy
            • Gość: sucha Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:51
              Ty niczego już nie widzisz ? Aż tak znudzony?
              Jesteś organatorem tej przewałki?
              • Gość: znudzony Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.06.06, 16:18

> Jesteś organatorem tej przewałki?

huehue, nie jestem ani organatorem, ani organista ani organizatorem. Jestem
                znudzony
                • Gość: 666 Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 16:32
                  smutne, że Pan Halama - człowiek wesoły i miły - jest zamieszany w tę aferę. mam
                  nadzieję, że to tylko nieporozumienie jakieś.
                  • aniaz21 Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? 30.06.06, 17:59
                    Ja myślę , że w Polsce jest jeszcze wiele smutków o ktorych nie wiemy .
                    Może ktoś z gazety by się tym zainteresował ?
                  • Gość: Grzegorz Halama Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:42
                    Prosze się nie smucić.
                    Mam swoich wiernych fanów i są dla mnie najwazniesi.
                    Przepraszam że takie tu dziwne rzeczy wyszły, ale klna sie że nawet gdybym
                    chciał to i tak byłoby to niemożliwe.
                    Co tu było do wyboru pośród kabaretów?
                    Ramol - słaby i miejscami wulgarny, az dziw bierze że takst im napisał Robert
                    Górski. Razcej ludyczny, bo teksty w stylu "Chcemy pisc, palic, i r...", na
                    mnie nie robią wrażenia. Natomiast bardzo ładnie grała tam pani która z nimi
                    wystepuję i aż chciało się ja waróznic za osobowośc.
                    kabarety KLAPS i POLONEZ - bardzo słabe i bardzo amatorskie nie stanowiły
                    żadnej konkurencji.
                    Pozostaje kabaret SMILE - który jest bardzo dobry i bardzo obiecujący, ale nie
                    mniej Kabaret Młodych Panów i Kabaret Skeczów Męczęcych.

W trakcie obrad Rafał Kmita był przeciwny jakiejkolwiek nagrodzie dla KSM i
                    stąd nie otrzymali, ja osobiście libie KSM ale nagrode bardzodzie byłem skłonny
                    dac KMP lub SMILE.

Także ostatecznie do wybrania była jedna nagroda, gdyby były dwie dostaliby KMP
                    i SMILE.
                    A tak trzeba bylo wybrac między tymi kabaretami.
                    No i tutaj jednogłośnie i Rafał i Ja wszyscy byli bardziej z aKMP.

No i gdzie tu miejsce na przekręt?

Przypominam że to mały festiwal, o niewielkim znaczeniu, więc nawet gdyby cos
                    tak, to i tal nie byłoby o co kruszyć kopi.

Własnciwie jednego czego było mi żal to kabaretu SMILE, który mimo że ma
                    jeszcze dużo pracy przed soba to juz teraz sa w stanie bardzo dobrze bawic
                    publiczność wsoim spektaklem.
                    No i co tu jeszcze moge dodac.
                    Ano to że na prawde odechcewa się dawac swojego nazwiska na prowincjii jesłi ta
                    nie potrafi tego uszanować.

Pamietajcie tez że przekrety bywają w dwie strony, a może komuś zalezy zeby źle
                    oceniono festiwal. Pierwszy raz był w innym miejscu. Pierwszy raz w Wałbrzychy,
                    a nie w Szczawnie. Może ktoś był zazdrosny. Może którys z kabaretów nie umie
                    przegrywac i taka afere wysmażył. I jeszcze wiele innych kwestii.
                    pamietajcie, że dla mnie bycie w Jury nie jest do niczego potrzebne, ani
                    kabaretom wygrana na festiwalu który w Polsce nie ma wiekszego znaczenia.
                    Festiwal ten bedzie miał znaczenie o tyle o ile bedzie na nim miła atmosfera, a
                    z czasem moze stac się waznym festiwalem.
                    Komu zależy na tym żeby ta atmosferę zepsuć?
                    Była na prawde miła atmosfera i dużo życzliwości organizatorów i publiczności.
                    Trzymajcie sie wszyscy i nie dajcie sie wkręcac w zbyt pochopne oceny.
                    W końcu mi przykrośc tez ktos robi taka oceną.
                    Nawet gdyby były kabaret w czesniej w agencjii to i tak nie wiedziałbym
                    problemu, bo umiem odróżnic dobry kabaret od słabego i nie musze takiej oceny
                    robic dla własnej korzyści. Stac mnie na to. Jeśłi mój kabaret byłby w agencji -
                    miałby słaby program, a ja jakims cudem wymusiłbym nagrode - to tak na prawdę
                    zrobiłbym wielką krzywde takiemu kabaretowi. Bo co dała by taka nagroda na
                    przewałce, skoro kabaret byłby słaby. N adłuiższą metę byłoby to bardzo
                    niepedagogiczne.
                    W tej chwili skoro KSM juz po przewałce zaprosiłem do współpracy to nie mam
                    zamiaru ich głaskac, dlatego że zdobywaja wszedzie nagrody publiczności. Nie
                    zdobywaja nagród na konkursach i nie ma sie co oszukiwac, trzeba pracowac nad
                    tym zeby zaczeli zdobywac. Odwrotnie u KMP - niech zaczna zdobywac nagrody
                    publiczności.
                    Głaskanie czy lipne nagrody tylko szkodzą.

To wszystko jest LOGICZNE.
                    Szczerze to troche smiesznie nawet ze rozpetała sie afera jak to
                    nazywam "Przewałka - Gate".Ludzie komu na tym zależy?!

No to tyle. Najwyżej mnie nie zapraszajcie do Wałbrzycha. :-)
                    A już na pewno nie jako jurora. Mi tam to ani potrzeba ani kabaretom, żeby
                    potem takie aferki sie odbywały.
                    Pozdrawiam fanów którzy we mnie nie zwątpili i tych którzy poszli po rozum do
                    głowy. A własciwie wszystkich , bo jak pisza w pismie świętym. "gniewajcie się,
                    ale niech nad waszym gniewem nie zachodzi słońce". Czego kazdemy życze.

Prawdziwy Grzegorz Halama.
                    • Gość: roman Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:01
                      Jezu , to naprawdę napisał Halama ?!
                      Nie wierzę !
                      Tak prymitywny język , ta mentalność mentora ,obrzydliwe .
                      Jako członek jury jest Pan zobowizany do zachowania tajemnicy !!!
                      Czy to nie dociera do Pana ?
                      Jeśli to nie Pan pisze to ktoś nadal Pana wrabia i to umiejętnie .
                      Ma Pan sporo wrogów , może to przez jakość Pana kabaretu ?
                      • Gość: "Halama" Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.07.06, 20:56
                        Gość portalu: roman napisał(a):

Roman, daj se na luz. Piszesz bzdury i jeszcze zmuszasz innych do czytania
                        tychże. Panie Grzegorzu, w Wałbrzychu ma Pan wiernych fanów. Zapraszamy na
                        występy.
                        • Gość: Daj se na luz Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:51

Sądzę , że to nie Pan Halama , a raczej ktoś z organizatorów walczy o
                          przetrwanie.
                          Proszę odpowiedz mi na pytania w sprawie kompetencji:
                          - gdzie było jury podczas wręczania nagród?
                          - kto zatrudnił konferansjeów , którzy jako jedyni prezentowali dno?
                          - gdzie były zwycięskie kabarety, podczas wręczania nagród?
                          - kto odbierał nagrody za nieobecne kabarety? jakaś pani manager?która?
                          - skoro były tam kabarety amatorskie(jak przeszły sito wyboru?) to jak to się
                          stało , że nikt z jury , redaktorów i organizatorów nie zauważył skeczu
                          kabaretu Klaps o którym teraz pisze Gazeta Wyborcza i mówi TVP?
                          Myślę , że coś tu nie gra .
                          Na miejscu p.Halamy nie byłbym w tym jury , bo ...mam agencję właśnie .Po co mu
                          to było?
                          • aniaz21 Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? 05.07.06, 15:27
                            Dajcie sobie wszyscy na luz!!!
                            Zaczynacie jakiś spur , a nie pamiętacie , że najważniejsza jest nagroda
                            publiczności . To dla ludzi kabarety wystepują , a nie dla jakiegoś
                            rozkraczonego grubasa Halamy lub innego pseudoznawcy.
                            Dla mnie numer 1 był Maciuś i nieważne z ktorego kabaretu bo właściwie
                            wszystkie były fajne , to w końcu ma być przegląd czyli różnorodność !!!
                            ps
                            no tylko ten k.Kuzyni to lepeiej żeby już nigdy...
                            Miłych wakacji
                            • Gość: Grzegorz Halama Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 10:09

Święta racja!To jest głos rozsadku.
                              Mówię serio.

(A kto to jest Maciuś?)
                              (Swoją drogą rzeczywiście jestem gruby, nogi umiem złączyć razem :-)
                          • Gość: Grzegozr Halama Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:16
                            Dzikuję.
                            To własnie dla takich osób istnieje mój kabaret. I powiem ze jest to dla mnie
                            ostateczny cel, mieć kontakt i utrzymac go w stusunku do moich fanów.
                            Oczywiście że nie zamierzam, się przejmowac niczym i jeśli tylko będzie
                            zaproszenie do Wałbrzycha to przyjade. Nichże się nawet uzbiera garstka tych co
                            będa chciali się pośmiac z tego co robię to bede szczęśliwy.
                            Także juz teraz zapraszam.
                            I jeszcze cieplej pozdrawiam.

(tak naprawde nie ma się co tym wszystkim tak bardzio przemowac. Jak to
                            mówią: "Błędów nie robi tylko ten kto nic nie robi", dla mie kabarety albo sa
                            dobre , albo nie. Jak sa dobre wygrywaja festiwa, a jak nie nie wygrywają.
                            MNawet gdyby kabarety które wygrały były wczesniej w agencji to i tak nie
                            miałbym sobie nioc do zarzucenia, ponieważ w takich sprawach jestem uczciwy i
                            nie ma dla mnie znaczenia kto skąd i jak. A druga rzecz, ze na prawde tyle
                            rzeczy jest do zrobienia w tym zyciou, że szkoda energii. Wiadomo gazety z
                            czegos musza zyc, gawiedx uwielba skandale, więc gazeta tropi takie rzeczy. Ale
                            jak powiedziałm zycie zbyt krótkie żeby się temu poddawać. an moje występy
                            przychodza pełne sale i warto ta energie poświęcic na to by dac coś tym
                            ludziom, którzy chca ode mnie brac)
                          • Gość: Grzegorz Halama Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:39
                            Witam

Już odpowiadam na to na co potrafię odpowiedzieć.

> - gdzie było jury podczas wręczania nagród?
                            Ja byłem w hotelu. Poszedłem do hotelu odpocząc chwile, wczesniej poproszono
                            mnie żebym to ja wręczał nagrody, ale siedziałem w Hotleu i nikt nie dał mi
                            znac ze to juz. Gdy przyszedłem było juz po rozdaniu. Poza tym nikt z Jury nie
                            pchał się na scenę bo nikt nie przepada wchodzic w role rozdawacza nagród. Ot
                            co.

> - kto zatrudnił konferansjeów , którzy jako jedyni prezentowali dno?
                            Ano zatrudnił chyba organizator festiwalu. Konferansjerzy to frgment
                            kabaretu "KUZYNI" swego czasu Grand Prix na Pace. Andzia wypadła całkiem
                            fajnie, choć ten chłopak, którego znam mniej, może za dużo historyjek
                            opowiadal. Ale nie było tak źle, widywałem złe konferansjerki i powiem że ta
                            choc nie przebojowa to była całkim wporzo.

> - gdzie były zwycięskie kabarety, podczas wręczania nagród?
                            Ni epamiętam dokładnie, ale wiadomo że nigdy nie ma 100% pewnosci czy kabaret
                            na festiwalu wygra, czy nie. Często kabarety nie maja noclegu zapewnionego. Nie
                            wiem jak było w tym przypadku, ale zdaje się ze jeden z kabaretów mial występo
                            na drugi dzień i chyba ktoś musiał iść do pracy na zajutrz. Zdarza się.
                            Pamiętajcie że dla wielu osób bywa problemem po prstu zostac. Choć nie ukrywam
                            że jeśli jz się wygrywa nagrode na festiwalu to lepiej zeby ją odebrac. Masz
                            rację to wygląda znacznie lepiej.

> - kto odbierał nagrody za nieobecne kabarety? jakaś pani manager?która?
                            Nagrode odbierała ich obecna managerka. I to był chyba jedyny błąd. Po prostu
                            chciała pomóc, ale nie spodziewała sie ze wykwitnie z tego jakaś afera.
                            Ogólnie rzez biorąć większośc kabaretów to są nasi znajomi.
                            Znam się z kabaretami SMILE, KMP, KSM, RAMOL, częściowo Polonez. Jedynym
                            kabaretem, który widział pierwszy raz była kabaret KLAPS.
                            Stad też jęsli ktos nie moze odebrac nagrody ludzkim odruchem jest zeby pomóc,
                            ale widac trzba na takie rzeczy uwarzac. :-)

> - skoro były tam kabarety amatorskie(jak przeszły sito wyboru?) to jak to się
                            > stało , że nikt z jury , redaktorów i organizatorów nie zauważył skeczu
                            > kabaretu Klaps o którym teraz pisze Gazeta Wyborcza i mówi TVP?

A o jakim skeczu mowa?
                            Ja oglądałem i przyznam, ze to było bardzo dziwne co zoabaczyłem. Prywatnie nic
                            mi do tego, ale jako juror nie zobaczyłem w tym kabarecie nic szczególnego,
                            oprócz zdolności ruchowach aktorki, która była bardzo sprawna, ładnego
                            zagospodarowania przestrzeni, czego często brak amatorskim kabareto. No i to
                            wszystko. Teksty bez szału, gra razcej aktorska niż kabaretowa - co nie zaqwsze
                            się sprawdza. Największym odjazdem był ten facet który mówił monolog. To było
                            az dziwne.

Ale prosze powiedz i opisz ten skecz nad którym rozpływają się media?
                            Media kierują się niekoniecznie aspektami sztuki kabaretowej, wieć podejrzewam
                            ze wjakis spoób polityczny, czy społeczny mógł skecz afunkcjonowac. Ale nie
                            wiem o który skeczu mowa.
                            • Gość: TakiSobieChłopek Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:24
                              Wiesz, dlaczego nie pamiętasz dokładnie gdzie był zwycięski kabaret podczas
                              wręczania nagród?
                              Przypomnę Ci :
                              Bo byłeś w hotelu i nikt nie dał ci znać, a gdy przyszedłeś było już po
                              rozdaniu.
                              Ale z tą panią „menager” odbierającą nagrody to dałeś dupy i nie bardzo wiem
                              jak ci pomóc.
                              No, chyba ze zwalimy to na „zwidy” po prochach.
                              A swoją drogą wiesz co mnie najbardziej śmieszy w tych „ niby-kabaretach” ?
                              Publika, która przychodzi to oglądać.
                              Alleluja i do przodu brachu!
                      • Gość: Grzegorz Halama Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 09:10
                        O cie pieron!

Wiem że mam fanów i antyfanów.
                        Jedno lubia to co robie na scenie, inni nie a innych nawet wkurza.
                        Ale o co afera, jeszcze się spotkałem z czyms takim, żeby ktoś kogos zmuszał do
                        ogladania kabaretu. Zawwze mnie więc dziwi ze ludzie reagują tak emocjonalnie
                        na to co im sie ni podoba.
                        Mnie się nie podoba Mandaryna ale nie jestem jej wrogiem. Niech sobie śpiewa,
                        dopóki ktos chce jej słuchać. Ja nie słucham i na tym kończe.

Z Pana listu, napisanego całkiem zgrabnym językiem, wynika ze po prostu mnie
                        Pan nie lubio. Bo wychodzi niby jakas afera to atak na mnie, potem tłumacze jak
                        to było, znowu atak na mnie, czyli wychodzi na to że nie wazne czy cos było nie
                        tak czy nie. Bez tej afery i tak by mnie Pan zaatakował z byle jakigokowlwiek
                        powodu.
                        Ale ja, choć to nie jest łatwe, staram się miec swoją niezależnośc i nie staram
                        się aby wszyscy mnie kochali. mam jakis "klimat" jakis myk na to co robić nba
                        scenie i ciesze się ze mam szeroki odbiór. Sa ludzie którzy śmieja sie tak
                        samo. Moim wyznacznikiem na scenie jest jedynie to zeby mi się podobało, żebym
                        był zadowolony z tego co robie. W ten sposob pilnuje jakości tego co robię. W
                        tej sytuacjii nie podoba się panu mój gust. Ale jest jeszcze tyle innych
                        kabaretów, zamiast się kłócić mozna oglądac inne.

No cóz, mimo wszystko bardzo jestem pozytywnie nastawiony do ludzi, także
                        ciepło pozdrawiam. I namawiam do nie tak emocjonalnego podejścia do paru skeczy
                        jakiegos takm kolesia.
                        • arek354 Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? 06.07.06, 10:32
                          Gość portalu: Grzegorz Halama napisał(a):

> Mnie się nie podoba Mandaryna ale nie jestem jej wrogiem. Niech sobie śpiewa,
                          > dopóki ktos chce jej słuchać. Ja nie słucham i na tym kończe.

A mnie się "podoba" Grzegorz Halama (chodzi o twórczość, bo zabrzmiało
                          dwuznacznie) ;) ale ubolewam nad tym, że nie zawsze mam czas na oglądanie Pana
                          występów. Chociaż przyznać trzeba, że obecna ramówka TVP2 położyła szczególny
                          nacisk na kabaret i chwała jej za to.
                          Panie Grzegorzu. Robi Pan niezły kabaret i tak trzymać !
                          Pozdrawiam
                        • Gość: roman Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:39
                          Panie Grzegorzu , myli się Pan .
                          Nie odczuwam takich negatywnych emocji .
                          Skecz o kórym sobie rozmawiamy można jeszcze zobaczyć na
                          miasta.gazeta.pl/wroclaw/0,0.html
                          Myślę , że faktycznie ten skecz podlega innym kryteriom i mam nadzieję , że go
                          Pan oglądał na żywo ? (Nie chcę być złośliwy, ale dziwiliśmy się bardzo , że
                          Jury nie zawsze było obecne , a sprawia nam przyjemność wspólne oglądanie).
                          Co do manager odbierającej ngrody to wszyscy słyszeliśmy wołania ze sceny ,
                          żeby nagrody odebrała pani manager zespołów i może to właśnie obudziło
                          podejrzenia ?No bo skąd np. prowadzący o tym wiedzieli , że kabarety zwycięskie
                          do Pana agencji mają wstąpić w czerwcu?
                          pozdrawiam i mam nadzieję , że ta cała sprawa po wyjaśnieniu okarze się zwykłą
                          bańką mydlaną .
                          Co do mnie , napewno przyjdę na nastepną Przewałkę , bo może być tylko lepiej.
                          • Gość: Grzegorz Halama Re: Ja wiedziałem , że tak będzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:40
                            Nietety nie znalezłem pod tym linkiem tego skeczu.
                            To jest cały portal, nawet nie wiem gdzie szukac.
                            Ale przypomnij mi, bo widziałem wszystkie skecze wszystkich kabaretów od
                            poczatku do końca, a nawet po cztery razy niektóre, bo byłem wszakze na paru
                            festiwalach.
                            napisz mi tylko o czym, był ten skecz i w skrócie co się działo na scenie.
                            • arek354 Duet z jednym z "Kmity" 06.07.06, 22:50
                              Przepraszam, że trochę nie na temat, ale też o skeczu. Przypominam sobie Pana
                              występ z jednym z aktorów "Kmity" (tego o uśmiechu psychopaty z bardzo białymi
                              zębami, hehe). On był lekarzem, Pan pacjentem. Powtórzcie to kiedyś w "O rety !
                              Kabarety!" :)
    • Gość: on Re: Ale jaja! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.07.06, 21:03
      a kto jest ten Halama?
      • arek354 Re: Ale jaja! 06.07.06, 21:21
        Gość portalu: on napisał(a):

> a kto jest ten Halama?

Grzegorz Halama ma wiele wcieleń. Bywa sobą, i Panem Józkiem, i śpiewającą
        bakterią. Tak mówiła mi ciocia ;)
    • Gość: pol Re: Ale jaja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:19
      sucha ale zrobiłaś jaja!!!!!!!
      • arek354 Re: Ale jaja! 06.07.06, 22:25
        Gość portalu: pol napisał(a):

> sucha ale zrobiłaś jaja!!!!!!!

Sucha, znasz słowo "przepraszam" ?
    • kabaretklaps Re: Ale jaja! 08.07.06, 08:44
      Pan Jan wszedł do swojego ulubionego sklepu spożywczego .
      Przy ladzie nabiałowej ustawiła się kilkunasto osobowa kolejka klientów.
      Łza w oku pana Jana zakręciła się nie pierwszy raz.
      Za ladą ze skrzyżowanymi rękami na piersi stała dość młoda sprzedawczyni
      Jej zamyślone oczy patrzyły w dal , a usta zalotnie ułożone rytmicznie
      wpuszczały powietrze pomiędzy górną czwórką ,a górną piątką .
      Pan Jan zapytał ekspedientkę ;
      - Przepraszam , po co stoi ta kolejka ?- wskazał na ustawionych gęsiego
      klientów w różnym wieku.
      - Po jajka – grzecznie odpowiedziała sprzedawczyni .
      - To nie ma jajek !?- z przerażeniem zapytał pan Jan mając w pamięci
      wielomiesięczne ptasie perypetie.
      - Ale gdzie tam , są .- odparła sprzedawczyni .
      Pan Jan zapytał z niepokojem .
      - no , ale czy świeże ?
      Sprzedawczyni odparła z dumą;
      - Prosto od krowy .

Pozdrawiamy wszystkich ! Pozdrawiamy Cię Grzegorzu ! Miłych wakacji , wina z
      winogron , sera z sera, dojrzałych oliwek.
      • Gość: Grzegorz Halama Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 13:48
        Witam

Szacuneczek. Za pogode ducha.
        Taka to juz niedzięczna rola jurora, że ocenia kolegów po fachu.
        Tym bardziej dziękuję za pozdrowienia i życze dużo występów i tego co najlepsze.
        Najlepiej nie brac niczego do siebie i robić zawsze swoje. Czy się wygrywa czy
        przegrywa.

Pozdrawiam.
    • kabaretklaps Jutro... 11.07.06, 20:25
      ...w regionalnych wieczornych wiadomościach Stefan i Robert improwizują skecz
      pod pomnikiem Chopina .
      Dla nas wszystkich to było niezwykłe doświadczenie .Włączyli kamerę , a oni
      zrobili.
      Pozdarwiamy
    • Gość: sucha Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 19:51
      Tu sucha !
      Jak to się skończyło ? Coś wiadomo ? Napiszcie.
      Widziałam kabareton w Mrągowie , dobry .
      Halama najgorszy , niech mu ktoś jakiś tekst wyśle , bo słaby jest .
      Wasza Sucha
      • Gość: 777 Re: Ale jaja! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.07.06, 20:20

> Tu sucha !
        > Jak to się skończyło ? Coś wiadomo ? Napiszcie.

Wszystko sie wyjasnilo a ty wyszlas na kompletna idiotke, niedoinformowana
        plotkare i babe bez honoru bo nawet nie przeprosilas Grzegorza Halamy. Sucha, a
        gdzie skrucha ?
        • Gość: sucha Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:47
          Idiotkę ?
          Czyżby ? Każdy , kto zna się na rynku choć trochę to wie , że taka wygrana
          przekłada się na pieniądze i dla kabaretu i dla agencji .
          To rynek i tu również działają prawa i interesy . Rynek kabaretowy w Polsce
          jest już od dawna podzielony . Są jeszcze ostatni wolni Mohikanie i to nie jest
          Halama . Otwórzcie oczy , to nie jest zabawa .
          Żal mi tylko tych naiwnych kabaretów , które nie należąc do żadnej znanej
          stajni są tłem dla rozgrywek o szmal .
          Żal mi też naiwnych , którzy wierzą w jakieś wyższe wartości .
          PS
          Ciekawe czy kabarety występowały za darmo , czy dostały pieniądze i kto ile ?
          Ile kosztował taki Halama ?
          Boicie się zapytać , lepiej nie wiedzieć ?
          • Gość: eddie Re: Ale jaja! IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 22.07.06, 06:58
            > Ciekawe czy kabarety występowały za darmo , czy dostały pieniądze i kto ile ?
            > Ile kosztował taki Halama ?

A czemu niby mialyby wystepowac za darmo? I co Cie obchodzi, ile Halama kosztowal?
            • Gość: sucha Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 18:03
              Lude mogą odnieść wrażenie , że to przegląd kabaretów i kabarety walczą o
              nagrody - dlatego .
              Halama sam pzyznał w tych postach , że oni (kabarety) wszyscy się znają i on
              już kilka razy widział te skecze .
              Tak więc po co to jury ? Co oni oceniali ? To co już rok temu widzieli ?
              Czy to napewno uczciwe wobec widzów ? To nie były premeierowe skecze
              kabaretów , a jedynie odgrzewane kotlety . Czyli wielka fikcja .Potwierdza to
              pogląd , że to przewałka. Robicie z widzów idiotów , zdajecie sobie z tego
              sprawę?
              Uczciwie byłoby powiedzieć , że to kabareton z nagrodami , a nie zgrywać się na
              festiwal , albo przegląd.
              Widzę , że chcecie tkwić w tym grajdołku przewałkowym .Mnie to obojętne ,
              szkoda jednak środowiska kabaretowego , które poddaje się rynkowi , ale taki
              już ten świat.
              • boa-666 Czy "sucha" to była dyrektorka WOK-u? 22.07.06, 18:41
                Czytam i czytam jej podgryzki i wygląda, że to p. Ela ....
              • arek354 Re: Ale jaja! 23.07.06, 09:08
                Sucha, zaczęłaś zadymę informacją, że Przewałkę wygrały kabarety z agencji
                Halamy. Zrobiłaś aferę, a wszystko już się wyjaśniło. Po co więc Twoje dalsze i
                ustawiczne ataki to na Grzegorza, to na formę festiwalu, to na jury ? Jeśli nie
                lubisz Halamy to Twój problem, napisz mu to na priva. Nie chce mi się czytać
                Twoich kolejnych postów, bo to naprawdę nie ma sensu. Tzn. nie ma sensu to, co
                piszesz. "Afera" się wyjaśniła i temat powinien być zakończony już z 2 tygodnie
                temu.
                • Gość: sucha Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 19:23
                  mylisz się , nic nie zostało wyjaśnione , wszystko jest na słowo honoru .
                  dla mnie to niezwykle ciekawe z socjologicznego punktu widzenia .
                  nie wierzę w Wasze i Halamy zapewnienia , jesteście nieprecyzyjni i nie
                  wierzycie w inteligencję czytelnika.
                  wnioski z słów Halamy nasuwają się same , a organizacja i sens imprezy budzi
                  wątpliwości .
                  Do Halamy nic nie mam , jest słaby z upływającymi latami .
                  to Wy powinniście z całej sprawy wyciągnąć wnioski i w przyszłości dokonać
                  stsownych zmian.
                  całe szczęście są jeszcze dobrze i uczciwie organizowane przeglądy np. w
                  Krakowie
                  pozdrawiam Wałbrzych
                  • Gość: sucha Re: Ale jaja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 13:59
                    Przeczytałam na stronach WOKu te żenujące tłumaczenia .
                    Widać gołym okiem , że macie nieczyste sumienia.Zatrudnijcie sobie psychologa ,
                    który potwierdzi , że z Waszych maili wynika jedno :
                    czujemy się winni bo nie wszystko było ok, tak , wpadliśmy.
                    Bawcie się dobrze , ale kiedyś wpadniecie na dobre.
                    • Gość: Pudzian Re: Ale jaja! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.07.06, 22:26
                      pódziesz ?
                      • Gość: leeyla Re: Ale jaja! IP: *.wroclaw.mm.pl 25.07.06, 11:27
                        .........................
                        Chamstwo i łajdactwo, ot co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka