Dodaj do ulubionych

Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry

15.08.06, 16:03
Platformy Obywatelskiej to Marek Obrębalski.
Jakie oceny?
Obserwuj wątek
    • Gość: kris46 Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: 212.244.79.* 15.08.06, 16:56
      ktoś juz kiedyś napisał , że zbyt miałki i że udzielał wywiadu w Nowinach i że
      nie stawia się na przegranego konia /vide wybory do sejmu/...hm!myslę że przede
      wszystkim on jest normalny...
      • kazimierzp Poddał się próbie! 15.08.06, 18:12
        Trudno mieć pretensje do Marka Obrębalskiego że poddał się próbie wyborczej przy wyborach do Sejmu. W Jeleniej Górze miał bardzo dobry wynik i tu, w tym miescie ma kandydowaćm, a nie zdobywać głosy w granicach Dolnego Śląska!;-)
        Część konkurentów nie kadydowała i teraz może mówić, że nie kojarzą się z przegraną! Wszyscy z potencjalnych kandydatów mają za sobą porażki wyborcze.
        Na razie słyszałem o kandydaturach:
        - Marek Obrębalski;
        - Grzegorz Niedźwiecki;
        - Robert Prystrom;
        - Eugeniusz Piotrowski;
        - Robert Prystrom;
        - Józef Kusiak;
        - Roman Kwaśnicki.
        Kolejność całkowicie przypadkowa!!!
        • Gość: A Re: Poddał się próbie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 12:59
          pytanie - kim jest kandydat na Prezydenta Roman Kwaśnicki.
          Nazwisko mi w ogóle nieznane....

• Gość: ed Re: Poddał się próbie! IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.08.06, 21:54
            Były Dyrektor Krus w szklarskiej, swego czasu byl o nim duży artykuł w nowinach
            jak to kazał swojej pracownicy prać jego gacie rozmiaru XXL. Generalnie miałem
            nieprzyjemność poznać tego człowieka i nie jest on dobrym kandydatem na
            prezydenta.
            • Gość: A. Re: Poddał się próbie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:00
              dzięki... teraz już jestem pewna że to ten sam XXL ;-)) cześć
            • martina.15 Re: Poddał się próbie! 27.08.06, 21:13
              hm, jak miales taka nieprzyjemnosc i chcesz komentowac to przynajmniej
              zaktualizuj informacje... wciaz jest dyrektorem krusu.

ja mam przyjemosc rozmowy z Kwasnickim dosc czesto i uwazam ze to wlasciwy
              czlowiek na wlasciwym miejscu.
          • martina.15 Re: Poddał się próbie! 23.08.06, 13:06
            jest kandydatem z listy PSL, przewodniczacy PSLu na powiat grodzki, szef KRUSu w
            Szklarskiej Porebie(www.crrkrus.pl/pl/test.html), nauczyciel zaocznego i
            wieczorowego LO 1 (biologia), pracowal w kuratorium oswiaty, byl wojewoda
            jeleniogorskim.

jezeli nic to nie mowi to dziwne- chyba mlody jestes mocno.

moj faworyt nota bene.
        • Gość: JK obrebalski-rozszyfrowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:41
          PO - PRZEGRANY OBRĘBALSKI
          • Gość: anatol Re: obrebalski-rozszyfrowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:50
            Ciekawe co jeleniogórska platforma powie na poparcie jej kandydata na prezydenta
            przez lokalną samoobronę.
      • Gość: mecenasandy Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.06, 23:13
        hm, Marka Obrebalskiego znam z dziecinstwa, razem latalismy po podworku,
        fajny byl z niego kumpel... :-)
        ale, tak powaznie, na prezydenta Jelonki potrzebny jest tzw. gosc z
        "jajami", zaden eunuch, tych mamy pod dostatkiem...
        Prezydentura miasta, to nie tylko lapanie figur na estradach , usmiechy
        i puste obietnice.
        Czasami nalezaloby odwrocic wzrok od swego "korytka" i dostrzec, co
        sie dzieje poza nim... :-)
        Jak narazie, ten wyczyn okulistyczny sprawia wiele trudnosci obecnym
        wladzom Miasta. Tylko przed wyborami zaczyna sie ferment, wlazenie
        narodowi do d--, czyt. miernie naglosniony koncert Rubika, itd...
        Moze konkretny prezencik w postaci szkiel progresywnych dla ekipy
        Ratusza poszerzylby obszar ostrego widzenia problemow regionu?
        Bo mam wrazenie, ze obecny prezydent& Co. jest strasznie krotkowzroczny,
        tak mniej wiecej minus 25 Dioptrii... ;-)

• Gość: janorw Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:19
          Oczywiście, że menedżer (czyt. prezydent miasta), to powinien być cyt. "...gość
          z jajam...". Nimniej jednak, obecnie dużo mówi się o o zarządzaniu, w którym
          poszanowanie dla współpracowników, jest bardzo ważnym elementem, co wcale nie
          oznacza pobłażnia pracownikom, czy też tolerowania nieprawidłowości. Myślę, że
          Pan Marek Obrębalski byłby takim menedżerem, znam Go i dlatego mogę tak
          domniemywać. Jednocześnie, chciałbym ustosunkiwać się do wypowiedzi innych,
          piszących o tym, że do kandydowanie na fotel prezydenta miasta, przygotowywało
          się tylko dwóch kandydatów. Uważam, że ci internauci, którzy tak piszą mijają
          się z prawdą, jeśli chodzi o Pana Marka Obrębalskiego. Przytoczę tu choćby
          tylko dwa z ostatnich dwóch lat: start w wyborach do europarlamentu i w
          wyborach do polskiego parlamentu, to też jest praca na rzecz wyborów również
          samorządowych.
          • Gość: hehe Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.09.06, 12:22
            Pracowal bo startowal hehehe ale dziwne uzasadnienie nic nie robienia.
            Startowal i przegrywal ale sie napracowal.
            • Gość: janorw Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:00
              Do "hehe" - człowieku, proponuje żebyś nie zabierał głosu na tym forum, Ty nie
              masz pojęcia o polityce. Nie wszyscy w wyborach mogą wygrać, lecz ile pracy to
              kosztuje, nawet tych przegranych, to wiedzą tylko ci którzy coś robią w tym
              kierunku. Poza tym, wybory (kampania wyborcza), to nie tylko ciężka praca, lecz
              żeby osiągnąć sukces, trzeba jeszcze mieć trochę szczęścia.
              Pozdrawiam
    • paulos25 Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry 15.08.06, 17:40
      a ja nie znam żadnego kandydata i nigdzie sie nie pokazują i nic o nich nie
      wiem ,to jak mam wybrać?
    • Gość: Piteros Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.08.06, 21:59
      Jestem za!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Roman Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.06, 22:27
        A w życiu!
    • Gość: Dorota nie stawia się na konia, który ZAWSZE przegrywa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:47
      Pan Obrembalski jest pechowym kandydatem. Przynosi pecha PO. Zawsze przegrywa.
      Jeżeli PO che POraz kolejny przegrać niech wystawi Ombrembalskiego. Założę się,
      że nie wejdzie nawet do drugiej tury, która rozegra się (biorąc pod uwagę
      zgłoszonych kandydatów) POmiędzy Kusiakiem a Prystromem.
      • Gość: Roman Re: nie stawia się na konia, który ZAWSZE przegry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 09:49
        Obyś miała rację.
        • Gość: jilka Re: nie stawia się na konia, który ZAWSZE przegry IP: *.neti.gsm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:42
          Stawiam na Prystroma!!!
          • Gość: ponie obrebalski IP: *.231.udn.pl 16.08.06, 22:48
            teoretyk, nie zna miasta. co on dla nas mieszkancow zrobił...zna nasze problemy
            hehe-ciekawe skad...
      • Gość: ed Re: nie stawia się na konia, który ZAWSZE przegry IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.08.06, 21:58
        Zawsze przegrywa bo nie jest populistą i zawsze gra fair, przez co glosują na
        niego ludzie, którzy coś rozumieją w tym kraju a takich jest mniejszość.
        Zresztą masz informacje niepełne bo w wyborach parlamentarnych miał najlepszy
        wynik w Jeleniej a przegral w regionie legnickim co bylo ewidentnym błędem jego
        sztabu wyborczego, który ograniczyl kampanię w tym rejonie. Jedno nie ulega
        wątpliwości - jest on specjalistą w dziedzinie samorządów i finansów lokalnych,
        a takiego kogoś nam trzeba, a nie oszołomów - krzykaczy różnej maści.
        • kazimierzp Każdy z kandydatów przegrywał! 16.08.06, 22:16
          Jak już wcześniej pisałem to kazdy z wymienianych kandydatów przegrywał jakieś wybory i żaden z nich nie jest w tym lepszy od innych!!! Marek Obrębalski był wybierany na prodziekana w Akademii Ekonomicznej i od studentów słyszałem, że się sprawdził!
          Ciekaw jestem jak by się sprawdził na stanowisku Prezydenta Miasta?
          • Gość: Lidia Ale sie nie sprawdzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 22:50
            A my wcale nie jesteśmy ciekawi, jak się sprawdzi ten czleczyna na stanowisku
            prezydenta miasta. I na szczescie dla Jeleniej Gory nim nie zostanie. Moze mu
            Pan kupic wysepke na Pacyfiku, zeby mial gdzie rzadzic. Bylby pan jego jedynym,
            ale za to jakze wiernym poddanym, o pardon, obywatelem. Ale dajmy juz spokoj,
            czyms zblizonym do zera zajmuje sie matematyka nieeuklidesowa...
    • Gość: janorw Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 00:11
      Szanowni - Wszyscy, którzy tak łatwo poddajecie krytyce osobę Pana Marka
      Obrębalskiego !
      Kiedy zapytałabym Was:
      - czy chcielibyście mieć prezydenta - uczciwego ?
      - czy chcielibyście mieć prezydenta - prawego ?
      - czy chcielibyście miec prezydenta - inteligentnego ?
      - czy chcielibyscie mieć prezydenta - wykształconego ?
      - czy chcielibyście mieć prezydenta - obdarzonego empatią (wrażliwego na
      ludzką krzywdę) ?
      - itp, itd ...?
      Jestem pewny, że wszcy z Was odpowiedzieli by mi: TAK, TAK ... TAK !
      To proszę uwierzcie mi: Pan Marek Obrębalski - spełnia te wszystkie kryteria !!!
      Ktoś zarzucał: "teoretyk", "nie zna problemów jeleniogórzan", itp. !
      Odpowiadam:
      - Pan Marek Obrębalski, to rdzenny jeleniogórzanin, to naukowiec, który
      doskonale zna statystyki, a one przecież są kluczem do wiedzy, co należy
      czynić, by poprawić nasz los.
      Nie jest populistą, jak inni - JEST FACHOWCEM i PROFESJONALISTĄ !!!
      Pozdrawiam
      J.W.
      • Gość: Ed Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 00:21
        Teoretyk nie praktyk.
        • Gość: sankiulota Teoretyk? IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.08.06, 11:27
          ...znaczy się jajogłowy, co to życie zna z książek? Zresztą bez przesady z tym
          naukowcem, to wieczny doktor- od 23 lat nie może habilitacji zrobić. Umie
          pracować na papierze, tworzyć słupki i wykresy, bez których można się obyć, ale
          nie podoła codziennej praktyce i kierowaniu ogromem instytucji i pracowników.
          Zresztą miasto gdzieś ma papierowe stategie, począwszy od tej z 1998 roku.
          Prezydent Obrębalski jest potrzebny tylko platformianemu zapleczu, które chce
          rewolucji personalnej i wprowadzenia swoich naczelników i dyrektorów, nad
          którymi nikt nie będzie sprawował rzeczywistego nadzoru.
          • Gość: naukowiec Re: Teoretyk? IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.08.06, 12:27
            widać, że masz mierne pojęcie o dorobku Obrębalskiego. A tak na marginesie, to
            habilitacja nie jest oznaką mądrości i naukowej dojrzałości. W tym co już zrobił
            jest więcej niż kilka habilitacji.
            • Gość: Roman Re: Teoretyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 14:01
              Żeby być prezydentem to trzeba mieć fantazję.
              • Gość: Kaja Re: Teoretyk? IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.08.06, 16:32
                Pierwsze co zrobi Obrebalski jakby został Prezydentem to dogada się z
                Kusiakiem. Tak jak teraz, kiedy podobno jest wielką opozycją, ale jego żona
                pracuje w Urzędzie Miasta i zarabia tłustą pensyjkę. Tak samo to on siedzi w
                kieszeni Brola (SLD) i tow. Szmaji. Obrębalski to gwarancja utrzymania władzy
                przez Kusiaka.
                • Gość: Pindol Re: Teoretyk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 16:37
                  Ciekawe rzezy opowiadasz Kaja, w takim razie nie ma o czym rozmawiać.
                • Gość: naukowiec Re: Teoretyk? IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.08.06, 18:42
                  Kaju, ty oszołomko. co ma jedno z drugim. W Akademii Ekonomicznej pracują ludzie
                  o różnych poglądach politycznych. Twoje wywody są bliskie gleby. Chyba konieczna
                  porada psychiatryczna. Zrób to szybko, bo może być za późno.
    • Gość: jelen Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.231.udn.pl 17.08.06, 16:56
      jak ten obrębalski wygląda?
      • Gość: rumcajs Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 22:30
        Wezwijmy Andrzejka samoobrona zajmie sie naszym miastem :) Tylko trzeba duzo
        krawatow kupic :)
      • martina.15 Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry 23.08.06, 13:08
        nijak- taki sobie, troszke przylysawy, wlosy mysie. sam zobacz
        www.obrebalski.pl/
        • Gość: ed Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.08.06, 13:19
          hehe, to chyba nie wybory miss, czy mistera...
          • Gość: masz Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.08.06, 10:52
            Niestety nie widze teoretyka na tym stanowisku. Malo tego przez wiele lat jako
            szef PO w Jeleniej Górze nie zaslynal niczym!!! aby pokazac swoje dzialania lub
            ocene postepowania kusiaka z SLD. Mysle sobie ze to kandydat rozowy - z takim
            Kusiak chcialby byc w II turze bo Pan Obrebalski gwarantuje spokoj i nie
            tyklanie peewnych smierdzacych spraw. Nalezy jeszcze dodac ze najblizszym
            wspolprcownikime Pana Obrebalskiegoi jest jeden z radnych, ktory popiera (na
            mocy cichej umowy) obecnego Prezydenta. Czy jest to kandydat zapewne TAK. Ale
            czy jest to kandydat gwarantujący zmiany - NIE!!!!
            • Gość: zenon5 Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.ppp.tiscali.fr 25.08.06, 15:08
              kazdy kto chce sie podjac funkcji prezydenta czy wojta,musi miec charyzme!musi
              miec sile przebicia ,a nie tylko spoty reklamowe.Ludzie,nie tylko w Polsce,maja
              dosc postaci medialnych.Chca ludzi ktorzy sie potrafia identyfikowac z
              przecietnymi ludzmi,ktorzy nie sa ponad wszystkim i ponad wszystko.
              • Gość: naukowiec Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.08.06, 15:41
                postacią medialną jest chyba Robert P., a nie Marek. Znam faceta dobrze i zawsze
                był w porządku. W głowie mu się nie przewraca jak innym.
            • Gość: krzysiek97 Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.08.06, 23:31
              Zupelnie sie nie orientuejsz ta osoba nie jest nie tylko bliskim
              wspolpracownikiem Obrebalskeigo ale nawet nie nalezy do Kola Miejskiego
              Platformy wiec zanim cos napiszesz to sie zastanow (chociaz watpie ze to Ci pomoze)
              • Gość: byly czlonek PO Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.08.06, 09:34
                Wybory do Sejmu. Marek Obrebalski na 2 miejscu listy (nie dostal sie) kto byl
                szefem jego kampanii?? Kto go zglaszal? Jerzy Łużniak!!!Jezry Łużniak dostal
                sie przez kolo srodowiskowe ale w tej chwili zaszedl wysoko nawet do rady
                regionalnej PO (chyba nie za kolaboracje z Kusiakiem....?) Z powodu wejscia
                Pana Łuzniaka tak mocno oraz z powodu slepego patrzenia na realny swiat uznalem
                ze moje miejsce jest nie w Platformie. I odszedlem stamtad. Powiem tak. Marek
                moze jest i spoko facet ale w Jeleniej Górze powinni przestac rzadzic
                doktorzy... dr Kusiak... a dr obrebalski nie powinien nigdy zostac prezydentem
                (zreszta mu sie to nie uda i on o tym tez wie). Facet nie ma wizji miasta, nie
                zna sie na nim, a co najlepsze jest powiazany nieformalnymi ukladami z obecna
                ekipa... smutne ale prawdziwe....
                • Gość: krzysiek97 Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.08.06, 10:51
                  Powiem krótko JESTES KłAMCą i klamiesz i moge to powtórzyc przed sądem Ja w
                  przeciwienstwie do Ciebie wiem kto byl szefem sztabu Obrebalskiego i nie byl to
                  Luzniak wiec nie klam tez ze byles w PO bo jesli osoba spoza PO wie kto byl
                  szefem sztabu a Ty nie to swiadczy tylko o tym ze podszywasz sie pod inne osoby,
                  w zyciu nie nalezales do PO bo bys takich bzdur nie pisal a swoje frustracje
                  starasz sie rozladowac na forum widac zona albo Cie bije w domu albo musi szukac
                  prawdziwego faceta poza domem ale z tymi problemami to szukaj porady u jakiegos
                  specjalisty a nie tutaj sie wyzywaj
                  • Gość: marjan dr? IP: *.231.udn.pl 26.08.06, 11:05
                    hello! prawda jest taka. Dość doktorów. naukowe stopnie i katedra nie czynią z
                    nikogo dobrego kandydata!
                    przeczytałem o nim że napisał to, napisał tamto. I ok. Tylko nam trzeba kogoś
                    kto jest blisko ludzi a nie kogoś kto siedzi w papierach i problemy miasta to
                    dla niego tabelki i wykresy! NIech pan obrebalski myśli o tym w czym jest dobry.
                    W wyborach jakoś mu nie idzie...A partyjny kandydat zawsze bedzie winny
                    powinność czy to Schetynie, czy to komuś z PiSu. Ja oddam głos na niezależnego[
                    i to nie na tego co kampanie bedzie robił za kasę Kusiaka, taki pan na PI]
                    pozdrawiam forumowiczów
                    • Gość: beatx Re: dr? IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.08.06, 11:09
                      Piotrowski? POPIERAM
                      • Gość: Dr.No Re: dr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:19
                        Pawłowski?
                      • Gość: pawełek.l Re: dr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:19
                        Ale ten krzyś z PO czupurny ojejq:D
                        • Gość: krzysiek97 Re: dr? IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.08.06, 11:23
                          Witam nie czupurny kazdemu moze sie cos podobac lub nie kazdy moze glosowac na
                          kogo chce ale nie znosze jak ktos kłamie tylko po to aby cos napisac i aby
                          zdyskredytowac przeciwnika Nie lubie po prostu ludzi bez honoru i tyle Z
                          szacunkiem odnosze sioe do ludzi ktorzy obojetnie na kogo glosuja ale maja swoej
                          zdanie mowia dlaczego torobia i nie klamia na konkurencje itd
                          • Gość: pawełek.l Re: dr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:32
                            Ja wam staram się pomóc jak możesz zauważyć w innym wątku o zbliżonej tematyce.
                            Musicie poszukać sobie lepszych strategów a tych co prowadzili poprzednie -
                            przegrane kampanie wyborcze odsunąć. Chciejstwo pewnych osób w różnych partiach
                            nie powinno przysłonić głównego celu jakim jest pokonanie SLD i obecnego
                            prezydenta. Chociaż jestem sympatykiem PO to powiem szczerze że obecni radni nie
                            wykazali się niczym szczególnym w tym radni PO. A zabierają się za kampanię
                            prezydencką (jak podała jedna z lokalnych gazet), samemu nic prezentując sobą.
                            No niestety jeśli myślicie o samodzielnym rządzeniu Jelenią Górą to, to się wam
                            nie uda jako jednej partii. Lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu –
                            przynajmniej na najbliższe cztery lata. Takie to miasto dziwne i niewdzięczne.
                            Pozdrawiam
                            • Gość: real politik Re: dr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:40
                              PO specjalnie wystawia kandydata który przegra, chodzi przecież oto aby innym
                              zabrać głosy tak aby wygrał SPRAWDZONY SAMORZĄDOWIEC. Na takiej samej zasadzie
                              startuje E. Piotrowski, Zagajewski i inni delikwenci o zerowym wręcz poparciu.
                              A co w zamian?
                              Wice, sekretarz miasta, przewodniczący rady miasta, jakieś spółki etc.
                              Przecież niedoszły kandydata z PO na posła nie ma pieniędzy na kampanię i wie to
                              prawie każdy ktoś się chociaż trochę interesuje lokalną polityką w tym mieście.
                              No chyba, że na AE tak świetnie płacą. Ten kto głosuje na kandydata PO ten
                              będzie oddawał głos na SLD.
                              Ale przecież to wszystko nieprawda.
                              • Gość: gameboy Re: dr? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:49
                                tnijpodatki.obrebalski.pl/ to jest link do gry obrebalskiego. Trzeba
                                wpisac imie Marek i kliknac start. Po 45 sekundach pojawi sie napis: "Przykro
                                mi Marek, ustawy nie zostaly podpisane. Sprobuj jeszcze raz" oraz prawdziwe
                                oblicze Marka O. Jaka ta gra prawdziwa:) :) :) :) :) :)
    • Gość: Maciej POslijmy go na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:32
      Widac, że kolejny cfaniak chce sie zalapac na stanowisko. Ilez mozna na tym
      formu oceniac kogos, kto notorycznie przegrywa, startuje we wszystkich wyborach
      i nie ma nic do powiedzenia. W dodatku jest zausznik Kusiaka i Szmajdzinskiego.
      Pana Obrebalskiego trzeba odseslac i to szybko na margines zycia politycznego w
      naszym miescie. I tyle. Jeleniogorzanie juz czterokrotnie wystawili mu wotum
      nieufnosci a do cfaniaczka to nie trafia. Ludzie, dajcie mu spokoj albo
      wybijcie z glowy kandydowanie!! !! !!
      • Gość: mars Re: POslijmy go na drzewo IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 26.08.06, 15:04
        Na takie posty szkoda słów. Spotkałeś się chociaż raz z Dr Obrębalskim, żeby
        wydawać takie oceny ? Pewnie się boisz, bo nawet nie masz argumentów, żeby
        przperowadzić rzeczową rozmowę. To są wady demokracji, że tacy Ludzie jak
        "Maciej" mają prawo głosu.
        • Gość: Maciej POslijmy go na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 15:15
          Nie raz się spotkałem i nie dwa i nawet nie trzy...
          Tak, mam prawo głosu i na pewno nie zagłosuje na tego miłośnika publicznych
          pieniędzy. Nie ma żadnych rzeczowych argumentów aby dyskutować o tym kimś.
          Jedynym powodem jego startu w wyborach jest wybujałe ego a programem KASA!!
          Bardziej zapatrzonegoe w siebie i małego człowieka nie znam. Dlatego postoluje
          raz jeszcze.
          POślijmy go na drzewo.
          • Gość: Kamil Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.08.06, 22:57
            A ja nie zagłosuje na Obrebalskiego bo zazwyczaj nie głosuje na przegranych.
            Obrebalski wszystkie kampanie przegrał to i ta przegra wiec szkoda marnowac głos
            i zagłosowac na kogos powarzniejszego.
            • Gość: Zuza Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 01:21
              - Jaka jest różnica między automatem telefonicznym a Markiem Obrebalskim ?
              - W automacie najpierw płacisz, a potem wybierasz, a przy Marku najpierw
              wybierasz, a później płaczesz! bo straciłeś głos bo sie nie dostał!
            • Gość: Zenek Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 01:24
              Nauczycielka przyłapuje Jasia w ubikacji na paleniu papierosów
              - Jestes dopiero w trzeciej klasie i nie wolno ci palić papierosów!
              - A Marek Obrębalski jak był w trzeciej klasie to palił!
              - Tak, ale miał już wtedy 18 lat!
              • Gość: Adam Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 11:59
                Ela mówi do Marka:
                - Nie będę się więcej z Tobą kochać?
                - Dlaczego? Bo mam za dużego penisa?
                - Raczej na odwrót
                - ?penisa dużego za mam bo ?dlaczego
            • Gość: Kasandra Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 01:27
              Na przyjęciu Marek krzyczy do mamy:
              - Mamo sikać mi sie chce!
              Mama na to
              - Marku nie mów tak brzydko przy gościach od tej pory mów gwizdać!
              Po przyjęciu Marek spał z ciocią. Budzi się i krzyczy
              - Ciociu gwizdać mi sie chce!
              Na to ciocia
              - nie gwiżdż bo wszystkich pobudzisz
              - Ale mi sie tak bardzo, ale to bardzo chce!
              - Nie gwiżdż bo wszystkich pobudzisz
              - Ale mi sie tak bardzo, ale to bardzo, ale to bardzo chce sie gwizdać!
              - no dobrze Marku, gwizdnij mi po cichutku do ucha...
              • Gość: Zenek dobra rada Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 01:35
                Pani pyta sie Karoliny na lekcji.
                - Karolinko gdzie pracuje twój tata?
                Na to Karolinka odpowiada:
                - W klubie Go-go tanczy na rurze.
                Po lekcji wszyscy sie pytaja dlaczego tak naklamałaś, a Karolina mowi.
                - A co miałem powiedzieć że jest dożywotnim kandydatem w wyborach i nigdy go nie
                wybierają?
              • Gość: marek Koło gospodyń wiejskich IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 01:36
                Marek Obrebalski najlepszy kandydat na prezesa kołka gospodyń wiejskich.
          • Gość: Monika Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.08.06, 23:00
            Ja chodz jestem absolwentka AE to mimo sympati do niego nie zagłosuje na niego
            bo uwazam ze nie nadaje sie na prezydenta. Jego niezdecydowanie spowodowało by
            wielkie zamieszanie w miescie. A chyba mieszkancy Jeleniej maja już dośc ludzi
            niezdecydowanych w ratuszu.
            • Gość: Gosc Re: POslijmy go na drzewo IP: *.uk.ibm.com 04.09.06, 16:11
              "Ja choDZ jestem absolwentka AE"
              Raczej maturzystka Giertycha, a nie zdalas z polskiego
          • Gość: Adam Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.08.06, 23:04
            Dokładnie Moniko była by podobna sytuła jak teraz z Kusiakiem że nie wiadomo
            kiedy on mówi prawde a kiedy kłamie. Już dośc u władzy karierowiczów i ludzi
            którzy strtuja po to by przegrac i o nich było głosno. Wydaje mi się ze to osoba
            populista który startuje w wyborach po to by o nim mówiono. Trzeba byc zdolnym
            aby startowac z 2 miejsca do sejmu i sie nie dostać. Więc Panu Obrębalskiemu
            mówimy NIE !!
            • Gość: XxX Re: POslijmy go na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 23:07
              Dobranoc
              • Gość: Karolina Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 01:10
                Dobranoc pchły na noc. Tylko życze zeby nie przysnił ci sie najgorszy koszmar ze
                zostajesz prezydentem miasta bo jeszcze sie okaze ze bedzie kolejny karierowicz
                XXX startował. Obrebalski kiedyś miał sen ze został politykiem i postanowił za
                wszelka cene nim zostac. Jego postanowienie było startuje w kazdych wyborach
                moze mnie wybiora chodz nic nie znacze prawie nikt mnie nie zna ale może sie uda
                dostac do koryta i wysac jeszcze co w nim zostało. Lecz niestety co wybory coraz
                mniej głosow czy to znaczy ze koszmar Marka sie juz zakonczy i sie przebudzi ze
                nie ma szans ?? Kolejna częśc przygód Marka O. już jutro wieczorową porą.
                • Gość: ed Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 01:30
                  odczepcie sie w końcu od bądź co bądź przyzwoitego człowieka, jeszcze nawet nie
                  zdecydował sie czy będzie kandydował a wy już na nim psy wieszacie, oceniajcie
                  lepiej obecną wladzę bo ich jest za co, Pan Marek jak na razie w rządzeniu nie
                  uczestniczył więc nie ma co oceniać
                  • Gość: Ania Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 01:47
                    I dobrze ze nie brał bo jak by brał było by tak:
                    - Za co Obrebalski ma dostać w tym roku nagrodę wigilijną ?
                    - Za usilne trzymanie się żłoba.

Dzieki temu jednego złoba mniej :)
                    • kazimierzp Nabierzmy może dystansu! 27.08.06, 08:20
                      Pozwoliłem sobie przeczytać wszystkie poprzednie posty! Ile nieuzasadnionej złości i nienawisci jest w niektórych. Jak niektórzy boją się tego Marka, bo niczym innym racjonalnym tego nie można uzasadnić!
                      Jeżeli chodzi o znajomość mechanizmy kierujące gospodarką komunalną jest on wybitnym teoretykiem (tego nikt nie może mu zabrać).
                      Ma już za sobą doświadczenie w zarządzaniu - jako prodziekan na Wydziale AE i jako wicedyrektor oddziału ZUS;
                      Nie słyszałem o żadnych aferach które by się za nim ciagnęły. O niektórych innych kandydatach miałbym już co w tej materii powiedzieć.
                      Więc co!?! Boicie się, że może wygrać?
                      Może jednak nabierzcie do tego dystansu. Poczekajmy na moment kiedy będzie rzeczywiście wiadomym kto kandyduje i pozwólmy otworzyć się kandydatom. Wtedy oceńmy ich racjonalnie, a zwłaszcza przy urnie wyborczej!
                      • Gość: MO Re: Nabierzmy może dystansu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 09:59
                        Skoro pan tyle wie, to może pan powie nam w jakich latach ten Marek, jak go pan
                        nazywa, był wicedyrektorem ZUS? Czy może są jakies sprawy z powodu których się
                        tego nie dowiemy?
                        • Gość: Ania juz wiem ze nie jest wart IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 10:19
                          Jak przeczytałam o tym zusie to ja mu juz dziekuej pewnie nakradł sie tam neizle
                          jak wszyscy ktory pracuja w tej izbie. A miałam na niego głosować Dziekuje Panie
                          Kazimierzu za oświecenie. A Pan rozumiem jest w sztabie Pana Obrebalskiego ??
                          • kazimierzp Nie ZUS tylko WUS 27.08.06, 10:53
                            Przejęzyczyłem się! Nie w ZUS tylko w Jelniogórskim Oddziale Wojewódzkiego
                            Urzędu Statystycznego!
                            W żadnym sztabie wyborczym nie jestem!
                            • Gość: ed Re: Nie ZUS tylko WUS IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 11:05
                              jest tyle bardziej kontrowersyjnych kandydatów, którzy nie dość że od strony
                              teoretycznej nic nie wiedzą o samorządach to jeszcze w praktyce niczego nie
                              osiągnęli, no może poza tym że zasiadali w radzie, ale to żadna praktyka (bo w
                              radzie jak i w sejmie każdy baran moze zasiadać), a tu nagonka się toczy na
                              człowieka, który nawet nie powiedział że będzie kandydował. Pomijam jakosć
                              merytorycznych zarzutów, bo jak można komuś zarzucać że jest świetnie
                              teoretycznie przygotowany do jakiegoś działania :-). A to że nie ma praktyki w
                              zarządzaniu miastem to wynika tylko z tego że nigdy nie był przy żłobie, jak to
                              ktoś określił, natomiast praktykę w zarządzaniu jednostka sektora finansów
                              publicznych niewątpliwie ma (AE, WUS), co raczej jest rzadką cechą innych
                              kandydatów. Cały ten wątek świadczy o tym że Obrębalski jest silnym kadnydatem
                              i inni kandydaci raczej sie jego boją i niszczą jego rputację każdą metodą.
                              Dodam tylko że też nie jestem nikim z PO, tym bardziej z otoczenia Marka.
                      • Gość: koniec Nie dajmy sie nabrać PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 11:48
                        Jak pan raczył zobaczyć już nabarliśmy dystansu do tego kogoś i nie damy się
                        nabrać kolejny raz. A wiec, temu panu stanowcze NIE. POslimy go gdzie bądz...
                      • Gość: Adam Re: Nabierzmy może dystansu! IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 12:11
                        Broni Pan tak Marka jak byście byli ze sobą powiązani. Czy to prawda ??
                  • Gość: Dobry duch POslijmy go na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 12:07
                    Ależ pan Marek, i niestety, cala jeleniogorska platforma jest jak najbardziej
                    zwiazany z obecna wladza. Niestety, ale ten pan jest ścisle związany z
                    ratuszem, Kusiakiem i poslem Szmajdzinskim, chocby poprzez lukratywne analizy,
                    ktore dla nich i za ich pieniadze robi. A za jego plecami stoja panowie i
                    panie, ktorzy nawet sie nie kryja, ze dzieki panu Kusiakowi zarobili niezle
                    pieniadze. I dlatego wlasnie pan marek zmierza do wyborow, zeby ci panstwo
                    znowu mogli krasc i napychac sobie kieszenie. Osoby blisko zwiazane z PO w
                    naszym miescie otwarcie mowia, ze Pan Marke to osoba tyle ambitna i interesowna
                    co politycznie bezmyslna i ze jedyna podstawa jego dzialalnosci publicznej jest
                    ambicja i chciwość. Przeciej jak nie wszedl do sejmu to cala PO w JG cieszyla
                    sie z tego faktu. Dlatego sprzeciw wobec pana O to sprzeciw wobec Kusiaka i
                    jego ekipy. I nie oszukujmy się, moze i pan O ma jakas wiedze teoretyczna, ale
                    popieram tych, ktorzy sa mu zdecydowanie przeciwni. Wybor pana marka na
                    prezydenta to wicek kusiak i slduchy w ratuszu. To jedna moneta z jednej strony
                    Józek a z drugiej Marek. Smutne to, ale niestety prwadziwe
                    • Gość: Adrian Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 12:47
                      Odpowiedz to prawda mam zdjecia nawet jak siedzi w takim otoczeniu jak przyjade
                      z urlopu podesle :)
                    • Gość: do tego dobrego du Re: POslijmy go na drzewo IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 12:52
                      Jak zwykle pleciesz bzdury. Żeby już nie trzepać gaciami przed Obrębalskim oddaj
                      swoje ufajdane gacie do pralni. Nie znasz faceta a go oceniasz. Zgłoś się
                      najszybciej do psychiatry.
                      • Gość: pawelek.l Re: POslijmy go na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 13:08
                        Odnoszę wrażenie, że cały czas piszą te same dwie osoby. Może lubią się nakręcać.
                        I raczej uważajcie na to co piszecie, czyjeś dobro osobiste może zostać naruszone.
                        • Gość: krzysiek97 Pare słow do IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 13:31
                          Po pierwsze to takie obrazliwe slowa krytyki wynikaja z tego ze inny kandydat po
                          prostu boi sie Marka Obrebalskiego i wie ze znow moze przegrac wybory na
                          prezydenta po prostu wpadl w panike jak podliczyl ze na pierwsze 3 osoby z listy
                          PO do parlamentu w JG glosowalo az 7700 osob (łaczniena PO 9 tys) czyli wiecej
                          niz na obecnego prezydenta miasta w II turze wyborow mimo ze do sejmu startowalo
                          ponad 200 osob a nie 3 kandydatow Wiec po prostu sie boicie

Druga kwestia, informuje iz jutro zglosze doniesienie do prokuratury o
                          popelnieniu przestępstwa wynikajacego z naruszenia dobrego imienia Pana
                          Obrebalskiego oraz jeszce jednej kwestii (mimo ze to oskarzenie prywatne
                          postaram sie uzyskac pelnomocnictwo od ww Pana i zloze doniesienie) a wtedy
                          policja bedize mial aobowiazek ustalic kto ktore posty pisal i poznamy dane
                          osobowe tych osob ciekawe jak wtedy sie beda czuly i czy podtrzymaja te swoej
                          slowa i przedstawia dowody przed sądem tak wiec do zobaczenia na sali rozpraw
                          • Gość: pawelek.l Re: Pare słow do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 13:42
                            I prosta sprawa skończy się w sądzie. Są pewne granice których przekroczenie
                            skutkuje karą.
                            Ciekawe kto kryje się pod tymi pseudonimami.
                            • Gość: ed Re: Pare słow do IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 15:51
                              tylko uważaj żebyś nie wylał dziecka z kąpielą, najgorsze co może byc dla
                              kandydata to łączenie jego nazwiska z jakąś rozprawą sądową, wyborcy raczej nie
                              będą wnikać o co chodziło :-)
                              • Gość: fakty Re: Pare słow do IP: *.neti.gsm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 17:54
                                Na Kusiaka w II turze mial wynik 11043. RObert Prystrom 10333. Nieprawda jest
                                wiec fakt ze 9900 to wiecej niz obecny prezydent w II turze. Marek Obrebalski
                                ni wszedl do sejmu- w JG mial wynik niewiele ponad 3500. A zeby wejsc do
                                drugiej tury z Kusiakiem w 2002 roku trzeba bylo miec ponad 5600 glosow. WIec
                                Pan marek znalazl by sie poza finałem. Straszenie sadami to przesada (patrzcie
                                co bylo w Zielonej Górze) ale prosze probujcie bedzie wesolo. Caly czas sie
                                jegomosc zaklina ze nawet nie jest z otoczenia Obrebalskiego a mowi ze postara
                                sie uzyskac pelnomocnictwo... heheh klamczuszek. I jeszcze jedno to kto byl
                                szefem sztabu Obrebalskiego w wuborach do Sejmu jezeli nie Łużniak? Przeciez to
                                on zglaszal m.in. listy czlonków komisji wyborczych? WIem bo przyjmowalem od
                                niego listy? wiec jak to jest?
                                • Gość: fakty 2 Re: Pare słow do IP: *.neti.gsm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 17:55
                                  I nie strasz nie strasz....
                                  • Gość: naukowiec Re: Pare słow do IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.06, 20:34
                                    ale się obawiacie Marka Obrębalskiego, bo to facet konkretny i znający miasto.
                                    tchórze pójdźcie do nory i nie zawracajcie wyborcom głowy. Lepiej zapytajcie kto
                                    będzie reprezentował PIS. Z tego co wiem to Pana Marka popiera nie tylko PO.
                                    Jest na pewno głównym kandydatem na Prezydenta JG, o pozostałych szkoda mówić.
                                    Na Jego temat wypisujecie bzdury. Tylko Marek Obrębalski może uratować nasze
                                    miasto tonące w długacH. Prezydentem musi być ekonomista a nie jakiś moskiewski
                                    historyk.
                                    • Gość: lesio Re: Pare słow do IP: *.neti.gsm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:45
                                      A kto jeszcze popiera pana obrebalskiego?
                                      • Gość: zenon5 szanse IP: *.ppp.tiscali.fr 27.08.06, 22:56
                                        kandydowanie na prezydenta czasami sie konczy jak w tym kawale:kandydat na
                                        prezydenta zali sie zonie,wiesz, dostalem tylko dwa glosy.Zona na to, z zalem,od
                                        dawna wiedzialam ze masz kochanke.
                                        • ryszardochucki Rozmowa kontrolowana... rozmowa kontrolowana... 27.08.06, 23:20
                                          Rozmowa kontrolowana... rozmowa kontrolowana...
                                          • Gość: Adrian Re: Rozmowa kontrolowana... rozmowa kontrolowana. IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.08.06, 00:29
                                            A mi sie wydaje ze prezydentem miasta nie powinien byc ekonomista ale gosciu
                                            który zna sie na wszystkim nie tylko na ekonomi. Bo problemow mieszkaniowych
                                            ekonomia nie załatwi !!!
                                            • Gość: ed Re: Rozmowa kontrolowana... rozmowa kontrolowana. IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.08.06, 00:44
                                              a co zalatwi problemy mieszkaniowe? może prezydent powinien być budowlańcem i
                                              wraz z armią urzędników wybudować te mieszkania :-)? a żeby rozwiązać problemy
                                              z odprowadzeniem deszczówki to powinien być hydraulikiem ? no i oczywiście
                                              powinien też być przedsiębiorca żeby zlikwidować bezrobocie, a najlepiej żeby
                                              był też lekarzem, no bo wszyscy wiemy jak jest ze służbą zdrowia... zarządzanie
                                              miastem (i nie tylko) to w 90% zarządzanie jego finansami (czyli umiejętne
                                              gromadzenia i rozdysponowania środków finansowych) gdyż żadnego celu (czy to w
                                              ramach gospodarki publicznej czy komercyjnej) nie osiągnie się bez
                                              zaangażowania pieniądza. uświadomcie to sobie w końcu !!! a chyba nikogo nie
                                              trzeba przekonywać że finanse to dziedzina ekonomii
                                              • Gość: adam Re: Rozmowa kontrolowana... rozmowa kontrolowana. IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.09.06, 14:51
                                                Nie napewno mu sie nie uda ja bym naj ego miejscu sie nie osmieszał i nie
                                                startował zenada.
                                                • Gość: zenon5 Re: Rozmowa kontrolowana... rozmowa kontrolowana. IP: 88.123.229.* 01.09.06, 16:29
                                                  Egzaminy wstępne na kierunek nauk politycznych. Profesor rozmawia z kandydatką:
                                                  - Co Pani wiadomo na temat programu ekonomicznego dla Jeleniej Gory
                                                  realizowanego przez obecnego prezydenta?
                                                  Dziewczyna milczy.
                                                  - No to co Pani wie o polityce przeciwnikow obecnego prezydenta?
                                                  Dziewczyna milczy.
                                                  - A wie Pani cos o polityce?
                                                  Dziewczyna milczy. Profesor myśli, że jest niemową:
                                                  - A skąd Pani pochodzi?
                                                  - Z Bieszczad Panie Profesorze.
                                                  Profesor podszedł do okna, wygląda na ulicę, chwilę się zastanawia i mówi do siebie:
                                                  - Ku..... może by tak wszystko pie..ąć i wyjechać w Bieszczady!
                                            • Gość: mecenasandy Re: Rozmowa kontrolowana... rozmowa kontrolowana. IP: *.dip.t-dialin.net 20.09.06, 23:11
                                              hm, Marka Obrebalskiego znam z dziecinstwa, razem latalismy po podworku,
                                              fajny byl z niego kumpel... :-)
                                              ale, tak powaznie, na prezydenta Jelonki potrzebny jest tzw. gosc z
                                              "jajami", zaden eunuch, tych mamy pod dostatkiem...
                                              Prezydentura miasta, to nie tylko lapanie figur na estradach , usmiechy
                                              i puste obietnice.
                                              Czasami nalezaloby odwrocic wzrok od swego "korytka" i dostrzec, co
                                              sie dzieje poza nim... :-)
                                              Jak narazie, ten wyczyn okulistyczny sprawia wiele trudnosci obecnym
                                              wladzom Miasta. Tylko przed wyborami zaczyna sie ferment, wlazenie
                                              narodowi do d--, czyt. miernie naglosniony koncert Rubika, itd...
                                              Moze konkretny prezencik w postaci szkiel progresywnych dla ekipy
                                              Ratusza poszerzylby obszar ostrego widzenia problemow regionu?
                                              Bo mam wrazenie, ze obecny prezydent& Co. jest strasznie krotkowzroczny,
                                              tak mniej wiecej minus 25 Dioptrii... ;-)

• Gość: Ania Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.09.06, 23:33
      A ponac ktos tu pisał ze pan marek nei zdecydował sie startowac a doszły mnei
      słuchy ze miejsca na reklamy wykupuje
    • Gość: piter Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.09.06, 15:50
      nie czytałem Waszych wypowiedzi żeby sie nie sugerować**********
      lepszy Prystrom niz oczywiście tow. Kusiak ale coś jest w tym człowieku (myslę o
      Prystromie)odpychającego no i zero charyzmy , może byłby dobrym doradcą ale na
      wodza sie nie nadaje.Mogę się oczywiscie mylic bo człowieka nie znam.Być może i
      teraz się myle ale wydaje mi się że w Jeleniej brak odpowiedniego człowieka
      ,przydałby się jakiś przyjezdny może -taki Leo Benhaker polityki :) Teraz
      poczytam Wasze posty
      • Gość: piter Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.09.06, 16:17
        poczytałem i szczerze powiem że mozna się pozygać...nie chce mi się gadać
        • Gość: jelen Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.09.06, 22:31
          Ciekawe kiedy dowiemy się, kto jescze pragnie zostać prezydentem Jeleniej Góry.
          Na tę godność trzeba ciężko zapracować i dać się poznać wyborcom o wiele
          wcześniej niż ruszy oficjalna kampania wyborcza. Jak dotąd są tylko dwaj
          kandydaci, którzy pracują otwarcie: Kusiak i Prystrom, i to od co najmniej dwóch
          kadencji władz samorządowych. Wszyscy pozostali będą tylko spadochroniarzami
          próbującycmi trafić na fotel. Przed tymi trzeba się mieć na baczności.
          Demokracja umożliwia uzdrawianie władzy poprzez wybory i Jelenia Góra już tęskni
          za taką terapią odnowy. Oby ona objęła jak największą część organizmu
          miejskiego, a przede wszystkim głowę i serce. Mam nadzieję, że w otoczeniu
          Prystroma są ludzie mądrzy, kompetentni i mający misję społecznie użyteczną do
          spełnienia, użyteczną dla mieszkańców.
          • Gość: zenon5 Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry IP: 88.122.139.* 02.09.06, 22:37
            Jelen napisal:. Wszyscy pozostali będą tylko spadochroniarzami
            próbującycmi trafić na fotel. Przed tymi trzeba się mieć na baczności.

mysle ze niekoniecznie,nie u wszystkich sie spadochron otwiera!
            • ryszardochucki Re: Kandydat na Prezydenta Jeleniej Góry 04.09.06, 10:05
              Jakimi językami obcymi potrafią się posługiwać kandydaci na prezydenta Jeleniej
              Góry?
    • Gość: Adam Napewno nie Piotrowski IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.09.06, 15:11
      Ja napewno nie zagłosuje na Piotrowskiego :D słyszałem jego spot w radiu i jak
      usłyszałem że jego firma posiada prezydencki styl to mnei rozbawiło. Załosne
      .... Ciekawe czy jego firma nei padnie po takim spocie radiowym bo prezydencki
      styl kojazy mi sie negatywnie :D A jego firma która ma około 60 letnia tradycje
      chyba była zakładana ze Stalinem w 1946 r. :D jeszcze nie wygrał a z ludzi robi
      idiotów !!!
      • Gość: Kasandra Re: Napewno nie Piotrowski IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.09.06, 20:21
        Masz racje spot jego firmy jest beznadziejny :D
      • jozefkusiak Re: Napewno nie Piotrowski 22.09.06, 06:15
        malo pan wie. W roku 1946 bylo wiel firm zalozonych i ktoe w jakiejs formie
        przetrwaly do dzis. Nie zna pan takich starych firm? Przeciez pisze wyraznie ze
        ma tradycje ale toniemusi byc ta sama firma! Pan nie ma pojecia o biznesie.
        • Gość: hehe Re: Napewno nie Piotrowski IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.06, 08:36
          Ty zapewne sie znasz na polityce. Bo z ciebie platformowy polityk. Nie mieszaj
          waść polityki do samorządu bo jak to wychodzi juz wiemy.
      • rzepior3 Re: Napewno nie Piotrowski 25.09.06, 16:44
        Jaki właściciel, taka i firma. Jaka firma , taki spot. Firam Pana Piotrowskiego
        to firma dla wybranych, nie wiem tylko jakie są kryteria. Bywa że z klientem nie
        chca rozmawiać, sam właściciel jest zarozumiały, arogancki i opruyskliwy. Jak
        nie chcesz zostawić dużej gotówki, to spadaj. Wyjątkowo nieuprzejmy właściciel i
        inni pracownicy też. W poprzednich wyborach przyglądałam sie tej kandydaturze.
        Kiedy mnie uświadomiono że to człowiek, który osobiście mnie i moich znajomych,
        jako klientów potraktował fatalnie, oniemiałam zadziwina obłudą. Nie zagłosuję
        na tego Pana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka