22.02.03, 11:09
Zastanawia mnie fakt każdorazowego pokazywania się na listach wyborczych tych
samych wrednych twarzy. Na siłe pchają się do koryta. Ręce opadają jak widzi
się nazwiska: Sroka, Żuk - Magierska, Śpiewak, Marciniak,Daleczko, Siedlecki,
Gibuła(Lidia - zwana czarnym koniem Longina :-)), Kosiur, Dolat, Kuźniar.
Dodatkową ciekawostką jest wciskanie na listy ludzi z najbliższej rodziny.
Robi tak sld (syn Dyszkiewicza - Dyszkiewicz junior pozycja 5 na
śródmieściu), robi tak także wałbrzyski populista, skazany przez sąd za
ujawnienie tajemnicy służbowej Longin Rosiak (Marek Rosiak to chyba nie
zbieżność nazwisk). To jest skandal, gra idzie tylko o kase i nie chodzi mi
tutaj wcale o diety lecz o ustwaianbie spółek skarbu państwa i urzędów
powiatowych. W mieście tym nigdy nie będzie dobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: niemamksywy Re: Pytanie IP: *.boguszow.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 12:20
      Przykład idzie z góry !!! Spójrzmy na nasz Parlament !!! Nawet meble są w nim
      częściej wymieniane niż rządząca kadra. Czego więc wymagać od polityki na
      wałbrzyskim szczeblu ?
      Te same chytrze uśmiechnięte twarze !! Te same koneksje , układy,
      powiązania ...a w rezultacie – te same machinacje !!! Mdło się od tego robi !!!
      Winni jednak są sami wyborcy, którzy wynik głosowania pozostawiają STARYM
      WIARUSOM i ich przekupnemu elektoratowi !!!
      P.S. NIE MOŻNA DZIWIĆ SIE ŻE NIEJAKI LONGIN R. STARA SIE PRZY KORYCIE ZROBIĆ
      MIEJSCE RODZINIE ... PRZECIEŻ TO ON PRZEWODZIŁ UGRUPOWANIU ,,NASZ WAŁBRZYCH"
      (NASZ ...CZYLI JEGO ORAZ RODZINY)
    • Gość: Aleks Re: Pytanie IP: *.117.popsite.net 22.02.03, 15:24
      Zawsze zadziwia mnie talent w krytykowaniu czegokolwiek i niemoznosc
      myslenienia o rozwiazaniach...

Czytam Wasze wypowiedzi - Panowie Malkontenci i usmiecham sie pod nosem, bo
      oprocz halasu - nic innego nie slyze.
      Byc politykiem , to troche wiecej,niz "byc przy korycie".

Jezeli macie dowody, ze dane osoby sa niewlasciwe - prosze, ujawnijcie to. Moze
      znajdziecie odwage i podpiszecie sie wlasnym nazwiskiem.
      Bez tego - nikt was powaznie nie powinien brac.

Nie kazdy ma odwage i talent bycia politykiem - dlatego pewnie nazwiska sie
      powtarzaja.

Zycze wszystkim - kandydatom i wyborcom sukcesu jutro.
      • Gość: Majka:-) Re: Pytanie IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 22.02.03, 15:55
        Dobrze to określiłaś, Aleks :-) "oprócz hałasu-nic nie słyszę"
        Malkontenci w niedzielę nie pójdą głosować (bo po co?), a od poniedziałku
        zaczną mieć pretensje do świata, że wybrał źle.
        • Gość: Aleks Re: Pytanie IP: *.117.popsite.net 22.02.03, 18:43
          Mozliwosc brania udzialu w wolnych wyborach - to dla mnie duzy zaszczyt , bo
          swiadczy o demokracji. Ci, ktorzy nie glosuja - dobrowolnie pozbawiaja sie
          swoich obywatelskich praw obywatelskich. Niestety - na calym swiecie wlasnie ta
          grupa stanowi wiekszosc .

Wolnosc polityczna jest wielkim osiagnieciem - ale ma bardzo malo wspolnego z
          wolnoscia ekonomiczna. Dlatego tak bardzo wazne jest glosowac na
          kwalifikowanych kandydatow , ktorzy nie tylko poswieca swoj czas i czesto zycie
          rodzinne, ale tez beda gotowi sie uczyc i najwazniejsze, beda w stalym
          kontakcie z ludzmi, ktorych reprezentuja .

Mam wrazenie, ze wciaz jeszcze bardzo duzo ludzi teskni za poprzednim
          systemem - gdzie wladze myslaly za nas i mowily nam co robic.

• ledwozipie Re: Pytanie 23.02.03, 09:42
        Jak najbardziej jestem za tym aby pojść do wyborów. Mało tego; jestem
        zwolennikiem rozwiązania że ten kto nie zagłosuje powinien zapłacić karę. Nie o
        to mi jednak chodziło i jeżeli Pani nie widzi problemu w tym że Longin Rosiak
        ma wyrok i dalej jest wiceprezydentem to uważam to conajmniej za dziwne. Martwi
        mnie też strasznie krótka pamięc wałbrzyszan, panią nie? Nie może Pani
        zaprzeczyć że na listach pojawiają się ciągle ci sami towarzysze (niezależnie
        jaką opcję reprezentują). To że Pani i tak pójdzie głosować niczego nie zmieni.
        Inni nie pójdą, bo nie widzą w tym sensu. Bo jakim sensem są wybory gdzie można
        głosować tylko na ludzi skompromitowanych z jednej strony, a oszołomami
        prawicowymi, populistami z bandy Rosiaka z drugiej. Pozdrawiam i radze bardziej
        krytycznie spojrzeć na otaczającą rzeczywistość. Życie to nie bajka, a polityka
        to szambo.
        • Gość: Aleks Re: Pytanie IP: *.117.popsite.net 23.02.03, 15:00
          Czy moglby Pan nam wiecej wyjasnic kim jest Longin Rosiak ,za co dostal wyrok
          i co czyni "Bande Rosiaka" tak niebezpieczna?
          • Gość: Majka:-) błeeee... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 15:29
            Właśnie podano w ogólnopolskim radiu, że w jednym z wałbrzyskich lokali
            wyborczych kandydat stał, wręczał ulotki i "kieszonkowe", by na niego
            głosowano... ale wstyd :-(
            • Gość: Aleks Re: błeeee... IP: *.117.popsite.net 23.02.03, 16:34
              Majko, czy wiesz kto to? Czy chociaz powiedzieli w ktorym lokalu to sie stalo?
              On powinien byc zdyskwalifikowany. A jezeli to sie nie stanie - powinien byc
              wziety "pod mikroskop". Publiczne FORUM - takie jak to wlasnie - ma niesamowita
              sile!
              • Gość: NK Re: błeeee... IP: *.otenet.gr 23.02.03, 16:48
                Sprzeda wlasna matke za jeden glos ,jak mowi przyslowie.
                Dziwie sie ,czy nie ma przy komisjach wyborczych ,przedstawicieli porzadku
                publicznego?,czy prawnika z ramienia sadu miejskiego?
                To przypomina cyrk a nie wybory.Ciekawi mnie jak to sie skonczylo
                Pozdr.nk
                • Gość: Majka:-) Re: błeeee... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 23.02.03, 17:12
                  Dzisiaj media nie podadzą nazwiska -obowiązuje 'cisza wyborcza".
                  Ale takie fakty 9a wciąż się to zdarza) wielu ludzi zniechęcają do polityki -
                  nawet samorządowej.
                  • Gość: B. Re: błeeee... IP: *.cersanit.com.pl 24.02.03, 09:45
                    Polecam poniższy adres, ale myślę, że to i tak tylko czubek "góry lodowej".
                    Świadczy o tym chociażby wynik z wczoraj (9 mandatów Rosiaka).

www.kmp.walbrzych.pecet.com.pl/Wydarzenia/pow.htm
                    Podobno na listach, które policja przechwyciła były nazwiska, ile kto wziął lub
                    miał dostać itp. (np.. buraki, wino itd).

Dla mnie to jedna wielka żenada. Gro ludzi, którzy narzekają - nie głosuje,
                    startują ludzie, którzy w normalnym kraju nigdy by nie dostali się na listy,
                    młodzież, której powinno zależeć na zmianach, i która w końcu powinna wziąć się
                    za naszą przyszłość - też nie głosuje. Kiedy będzie normalnie...?

B.
                    • Gość: butelkizbenzyna Re: błeeee... IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.02.03, 10:34
                      Ludzie ktorzy nie widza patologi w tym miescie sa albo naiwni albo slepi. Bagno
                      jakich malo, zamiast smrodu z koksowni smrod klamstwa, korupcji i bezczelnosci
                      otula to miasto az w oczy szczypie. Osoba publiczna musi byc krystaliczna.
                      Pomyslcie co oni o nas mysla pchajac sie z tymi brudnymi lapami po wladze, zero
                      szcunku dla siebie dla ciebie i dla mnie. Talent do polityki ? Coz to jest ?
                      Rozdwojony jezyk czy jazn ? W rzadzeniu przydaje sie wiedza na temat prawa
                      cywilnego, administracyjnego, umiejetnosc pracy w grupie, inteligencja,
                      zufafanie do siebie i wspolpracownikow, znajomosc jezykow, znajomosc ekonomi i
                      zarzadzania. Talent do polityki ? Uznam to za zart.
      • Gość: niemamksywy Re: Pytanie IP: *.boguszow.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 11:18
        1.Pisać pod własnym nazwiskiem?? Aleks pewnie takim nazwiskiem właśnie jest :-)
        Zresztą normą internetową jest to, aby używać pseudonimów...poza tym nie jestem
        dziennikarzem; kiedy nim zostanę będe sie firmowałnazwiskiem.
        2.Ten ,,Malkontent" głosował podczas wyborów i to w sposób świadomy - nawet
        pracował w komisji wyborczej.
        3.Oprócz krzyków nic nie robią?? Dobre lecz infantylne ... Ty Aleks z pewnością
        należysz do tej grupy społecznej, która czynnie bierze udział w każdej
        dzidzinie życia spłecznego i prócz mądrzenia się na forum ratujesz wieloryby,
        walczysz z globalizacją, a z Lepperem blokujesz drogi i wylewasz gnojówke pod
        Parlamentem ...
        4.Najważniejsze jednak jest to, że ta pseudodemokracja daje mi prawo do swobody
        wypowiedzi, z której własnie korzystam ... nadal pisząc pod pseudonimem ...
        • Gość: Aleks Re: Pytanie IP: *.117.popsite.net 24.02.03, 15:40
          Mamy grunt do zaczecia prawdziwej dyskusji. Zacznijmy raz jeszcze, bez
          obrazania sie.

Wszystkie moje pytania kierowane sa ciekawoscia i checia dzielenia sie wlasnymi
          doswiadczeniami. No i oczywiscie faktem, ze nie mieszkam w Walbrzychu od bardzo
          dawna.
          "Moj" Walbrzych byl miejscem, gdzie ludzie bali sie mowic, sluchac i myslec.
          Wtedy to oczernianie, anonimy, "szczekanie" i wlasciwa partia - pozwalaly
          ludzion przetrwac.

Dzisiejszy Walbrzych jest w procesie ogromnych, pozytywnych przemian. A taki
          proces nigdy nie jest latwy.

Wiec, Drogi Niesamowity
          • Gość: Majka:-) Re: Pytanie IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 16:01
            Aleks, wieczorem ci napiszę, co słychać na temat wyborów w telewizji
            regionalnej. Miejscowa prasa będzie jutro. We wczorajszych audycjach podano, że
            pięciokrotnie interweniowała policja w związku z zakłóceniem ciszy wyborczej
            (nielegalne zabiegi kandydatów pod lokalami wyborczymi).
            Dzisiejsze wieści to plotki, pomówienia, plotki -tchnie atmosferą skandalu i to
            brzydkiego. Frekwencja wyborcza była ok. 10% ! Już to jest smutne...
            • Gość: Aleks Re: Pytanie IP: *.117.popsite.net 24.02.03, 17:57
              10% to nie zle! W moim miasteczku tylko 3.8% wzielo udzial w ostatnich
              wyborach. W regionach o depresji ekonomicznej, zwykle ludzie mysla, ze poniewaz
              nie duzo maja , nie maja duzo co do stracenia.
              Majko - dziekuje za oferte. Wszyscy z niej skorzystaja.
              • Gość: Majka:-) Re: Pytanie IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 24.02.03, 18:24
                Z wrocławskich "Faktów":
                frekwencja ok.20%
                komitet wyborczy SLD-UP złożył do sądu oficjalny protest dotyczący manipulacji
                (kupowanie głosów za wino, nalewkę ,10 zł itd). Obecny wiceprezydent miasta,
                ubiegający się o stanowisko starosty (a z oskarżonego komitetu) skomentował
                protest następująco: "te dwa czy trzy epizody nie powinny od razu mieć
                wpływu..."
                Powtórzę jednak swoje błłeeee...:-((
          • Gość: butelkizbenzyna Re: Pytanie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.02.03, 07:24
            1. W Walbrzychu nie istnieje zadna prasa. Ten papier toaletowy ktory mozna
            zakupic pod nazwa TW, NWW itp. jest jedynie proba manipulowania mieszkancami.
            Informacje w nich zawarte sa klamliwe, nieprawdziwe, nieprofesionalne podane -
            slowem zalosne - promowanie niektorych ludzi i proby zdyskredytowania innych.

2 10% to by sie zgadzalo, akurat tyle swin z rodzinami moze sie dopchac do
            koryta naraz.

3. Talent do polityki ? Retoryka, haryzma ? Przestancie bredzic w naszym
            wydaniu to raczej talent do klamstwa, demagogi, kantow i brak osobowosci.

• Gość: Amisz Re: Pytanie IP: *.eclub.pl / 10.253.252.* 25.02.03, 10:21
              Aleks, zawsze chetnie czytam to, co napiszesz, ale czasami to juz nie moge sie
              nadziwic. Twoj optymizm jest zdecydowanie wykraczajacy poza normy przewiziane
              dla W-cha. Bo, musisz wiedziec, ze u nas takie normy naprawde obowiązuja;-)
              Tyle pisalas o inicjatywie, o niepopadaniu w marazm, itp. Wszystko pieknie,
              tlko niestety, ale na tym naszym podworku to sie nie sprawdza. Mialem okazje w
              zeszlym roku spedzic troche czasu w USA, nie w zadnych Nowych Jorkach czy Los
              Angeles, ale w np. Zachodniej Wirginii, wśród "imbridersów" - nie mam pojecie
              jak to sie pisze! I naprawde rozumie -chyba - skad u Ciebie tyle optymizmu.
              Jestem też pewien, ze gdybys Ty zechciala przyjechac do Wałbrzycha to Twoj
              entuzjazm szybko by prysł. Co nie znaczy, ze nie podoba mi sie Twoj sposob
              myslenia, bo zawsze podziwiałem niepoprawnych optymistów.
              Pozdrawiam!
              • Gość: Aleks Re: Pytanie IP: *.117.popsite.net 25.02.03, 16:22
                Jestem bardzo w tym co pisze ostrozna, bo lubie to forum i bardzo chcialabym
                kiedys znow kiedys Walbrzych zobaczyc i moze osobiscie poznac kogos z Was.

Prawde mowiac - duzo pisze o braku wlasciwej prasy, braku inicjatywy prywatnej,
                niewykorzystywanych mozliwosciach, znieczulicy, korupcji,braku wyksztalcenia i
                doswiadczenia politycznego, kryzysie ekonomicznym, rewolucji industralnej...
                Tyle, ze nikogo nie obrazam - bo bylby to koniec dyskusji.

Juz tacy my - ludzie jestesmy - lubimy slyszec to tylko co chcemy.
                Od bardzo dawna nikt mnie optymistka nie nazwal - dziekuje wiec Wam ogromnie.
                Nawet zaczelam pod nosem nucic..."dobry zart, jest funta wart"...

• ledwozipie Re: Pytanie 25.02.03, 19:57
              jedyne media w Wałbrzychu to: woda, prąd i gaz. :-))) Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka