Dodaj do ulubionych

Co myślicie o szczawieńskiej promenadzie

24.10.06, 13:19
Czy waszym zdaniem szczawieński deptak powinien byc miejscem gdzie kwitnie
życie towarzyskie do póżnych godzin nocnych?Czy jesteście za tym,zeby na ulicy
,która zarabia na całe miasto knajpy zamykano o 11 wieczorem?Napiszcie co o
tym myślicie..
Obserwuj wątek
    • pressforum dzień dobry 24.10.06, 13:20
      co tam słychać w szczawnie?
      • alicyjka111 Re: dzień dobry 24.10.06, 13:45
        do szczawna zawitała jesień.O tej porze roku jest jeszcze piękniejsze niż
        zazwyczaj...Zwłaszcza parki wygladają prześlicznie ale także warto udac się na
        spacer na drogę leśną za Babiniczem.Jeśli chodzi o imprezy w Szczawnie repertuar
        Teatru Zdrojowego na pazdziernik:
        www.teatr-zdrojowy.pl
        „Beati Cantores” - spotkanie chórów z Polski i Niemiec
        01 października,
        Gala operetkowo-musicalowa
        06 października,
        „Akademia Mozartowska” - koncert Filharmonii Sudeckiej
        08 października
        Inauguracja roku akademickiego filii Politechniki Wrocławskiej
        10 października,
        Koncert Muzyki wiedeńskiej w wykonaniu zespołu MENUET
        14 października,
        Edyta Geppert - koncert
        15 października,
        „Przy szabasowych świecach” - kabaret J. Horodniczego
        18 października
        KABARETON - Laureaci PAKI 2006 - NeoNówka, Limo, Paranienormalni
        20 października,
        Wręczenie stypendiów Prezesa Rady Ministrów
        24 października
    • ayax7 Co myślicie o szczawieńskiej promenadzie? 27.10.06, 18:19
      - ze potencial jest ale nie wykorzystany; stoiska i sklepiki kolo pijalni, - do
      niczego. nie ma co kupic.... turysci wchodza i wychodza bez niczego.
      teraz na zime przydalaby sie goraca czekolada na wynios, w kubku.
      itd... itd...
    • alicyjka111 Re: Co myślicie o szczawieńskiej promenadzie 27.10.06, 20:50
      Bardzo dużym problemem dla Szczawna jest to,ze osoby zamieszkujące główny deptak
      to osoby starsze,które nie pozwalają rozwinąc skrzydeł tej ruchliwej
      ulicy!Szczawno jest juz na tyle sławne i lubiane,ze powinno stac się centrum
      rozrywkowym dla Wałbrzycha,okolic a także dla osób z całej Polski,które nas
      odwiedzają i zawsze chętnie tu wracają.Nie można zamykac knajp o 11 godzinie na
      ulicy ,która zarabia na całe miasteczko.Mam wizje stworzenia na deptaku ala Las
      Vegas!!!Starszym ludziom powinno się zaproponowac mieszkania w cichym zakątku
      miasteczka a z promenady stworzyc centrum dla imprez i rozrywki;-)
      • martliner Re: Co myślicie o szczawieńskiej promenadzie 27.10.06, 21:36
        alicyjka111 ja tez jestem za tym żeby promenada była centrum rozrywki jest tylko jedno ale...zapewnienie bezpieczeństwa bawiącym sie ludziom i mieszkancom Szczawna. Jak moze byc tu centrum rozrywki, jak niecały rok temu straż miejska uciekała z parku goniona przez grupke nastolatków:-)No chyba ze była to jedna z tych rozrywek "ala Las Vegas". Zacznijmy od tego żeby do Szczawna wrócił posterunek policji czynny 24h.
      • ayax7 Re: Co myślicie o szczawieńskiej promenadzie 27.10.06, 22:29
        przepraszam, ale rozrywki a la 'Las Vegas' lub inne plastikowo/cyrkowe rozrywki
        to do Walbrzycha, ktory zdycha z nudy a miejsca tam na to nie brak.
        Szczawno-Zdroj powinien zostac elegancki. Brak sklepow atrakcyjnych. Taki
        jak "Cepelia" by sie przydal, tylko ze ostatnio w Cepelji tez nic nie ma. Gdzie
        sie podziala sztuka ludowa? Nawet dobrej widokowki nie mozna znalezc, a widok
        nieograniczony. Inicjatywa! Ludzie, inicjatywa !!!
      • moja_zona_zofia Re: Co myślicie o szczawieńskiej promenadzie 11.11.06, 12:57
        Ja się w sumie nie dziwię tym starszym osobom, bo do niedawna mieszkały w cichym
        kurorciku, który nagle przeistoczył się w knajpianą metropolię. Jak ktoś kupuje
        mieszkanie koło dworca to w sumie nie ma prawa narzekać na hałas pociągów, ale
        jeśli ktoś przez tyle lat mieszkał w spokojnym Szczawnie, a nagle ma pod nosem
        rozwrzeszczanych gówniarzy (bo nie mówię o dorosłych, kulturalnych ludziach,
        którzy w miłej atmosferze chcą napić się piwa), to chyba zrozumiałe, że buntuje
        się przeciwko hałasowi. Inna sprawa to ludzie, którym wszyscy i wszystko
        przeszkadzają - a tacy też niestety zamieszkują w okolicach deptaka.
    • alicyjka111 Re: Co myślicie o szczawieńskiej promenadzie 27.10.06, 23:56
      Las Vegas to oczywiście przenośnia...poniosła mnie fantazja,ale marzy mi się aby
      deptak stał się gwarnym i klimaciarskim miejscem,gdzie każdy mógłby znaleśc coś
      dla siebie,gdzie kwitłoby życie towarzyskie...Fakt,że do tego potrzebne jest
      jeszcze odrobinę kultury,której naszej młodzieży coraz częściej brakuje.
      Straż miejska czy policja niby jest ale jej nie widac.O tym,ze istnieją świadczą
      tylko mandaty powtykane za szyby samochodów za złe parkowanie.
      Jestem na promenadzie codziennie i nawet nie przypatrując się zbytnio widzę
      grupki młodzieców przechadzających się z kąta w kąt i czekających na okazję,zeby
      komuś wyrwa torebkę czy gwizdnąc radio z samochodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka