Gość: ann g IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.06, 12:54 Witam Was i mam nadzieje ze pomozecie mi. orientujecie sie moze gdzie są najtańsze ubezpieczenia oc + nnw? oczywiscie ze wszystkimi zniżkami za bezszkodową jazde itp. prosze poratujcie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gołota Re: ubezpieczenie oc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.10.06, 14:09 Idź do agencji ubezpieczeniowej na Al. Wyzwolenia (naprzeciwko II Liceum Ogólnokształcącego) lub na ul. Długiej (w budynku koło firmy Nordis). Tam są najlepiej zorientowani co jest najlepsze i najtańsze. P.S. A TAK NAWIASEM MÓWIĄC OC BIERZE SIĘ TAM GDZIE NAJTANIEJ !!! Przy szkodzie nie z naszej winy i tak idziemy do ubezpieczalni winnego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: ubezpieczenie oc IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.10.06, 15:01 Gołota poniekąd masz racje ale pamiętaj ze przy takim podejsciu możesz kiedys trafić na człowieka ubezpieczonego w takiej samej gó..anej firmie jak i Ty, a najtaniej jest zdaje sie w HDI Samopomoc na placu grunwaldzkim na tej ulicy gdzie są przystanki autobusowe lini A,C,3,D itp na samym poczataku koło apteki, firmy oferujące wszystkie ubezpieczenia na rynku maja niestety swoją marże więc czasami nie jest u nich tak bajecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gołota Re: ubezpieczenie oc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.06, 12:08 Wszystko się zgadza z tym że mogę trafić na tak samo gówn...ą firmę jak moja ale to jest rynek. Ja nie będę płacił frycowego n.p. PZU tylko dlatego żeby odgrywać Robin Hooda ;-) i żeby ktoś kogo stuknę miał łatwo załatwić formalności w PZU. Cena ubezpieczenia ma tu najważniejsze znaczenie. Poza tym tak się teraz porobiło że praktycznie wszędzie nas skubią i przy każdym kosztorysie znajdziesz uwagi co do wyceny - niezależnie od ubezpieczyciela. A z tego co wiem to te firmy które skupiają wszystkich/większość ubezpieczyceli i pośredniczą w sprzedaży ubezpieczeń nie mają marży tylko procent od obrotów... To jest tak jak z piwkiem: SUGEROWANA CENA - 2,39 PLN i większość sklepów (pomijam Supermarkety i prywatne sklepiki na prowincji) daje cenę właśnie 2,39 PLN. Na koniec miesiąca browar przelewa umówiony procent od sprzedaży i jest OK. P.S. 1 Sampomoc jest najtańsza ;-) P.S. 2 Moja odpowiedź nie służy ewentualnej kłótni bo i tak każdy robi co uważa za najlepsze dla siebie ;-) P.S. 3 A CO Z TYMI CO WOGÓLE NIE PŁACĄ OC.... JEST ICH MEGADUŻO ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bamboocha Re: ubezpieczenie oc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.10.06, 17:30 najtańsza - MTU HESTIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann g Re: ubezpieczenie oc IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.06, 13:03 z tego co wyczytalam to najtansza jest samopomoc i hestia. a orientujecie sie moze ile kosztuje te ubezpieczenie dla samochodu o pojemnosci 1100 ze zniżką 60%?? Odpowiedz Link Zgłoś