Dodaj do ulubionych

takietomiasto

30.10.06, 07:33
odc. 10 czyli końcóweczka
takietomiasto4.blox.pl/html
Obserwuj wątek
    • Gość: Rebel Yell Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 08:17
      Rewelacja.
    • Gość: z o.o. Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:31
      Qrna, już pędzę na xero odbijać, +++++++++++++
    • Gość: bebe Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 14:08
      kawał dobrej roboty :)
      Ciekawe co UM Wałbrzycha na to? :)
    • Gość: cycero4 Re: takietomiasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:41
      Radośne, że aż lezki płyną z oczek! Można posikać się ze śmiechu. Pulitzer za
      to dzieło!!!!!
      • Gość: sam Re: takietomiasto IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.10.06, 18:26
        a może poprosić, aby Urząd Najjaśniejszego Piotra wstawił na swoją stronę link
        do bloga ??

zastanawia mnie też to, co będzie jak Najjaśniejszy przegra wybory
        (co ja gdam, co ja gadam - to przecie niemożliwe !!)
        • Gość: ala Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 22:48
          Najjaśniejszy Piotr napewno bedzie zachwycony Twoją propozycją SAM :)
          Ps. a co do możliwości przegrania wyborów, no cóż żadna władza nie trwa
          wiecznie i kiedyś ten moment nastąpi (może właśnie teraz jest ten moment, bo
          nikt nie zna dnia, ani godziny)
      • Gość: cronos Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 20:26
        Gość portalu: cycero4 napisał(a):

> Radośne, że aż lezki płyną z oczek! Można posikać się ze śmiechu. Pulitzer za
        > to dzieło!!!!!

a jednak boli jak cholera !!!
        no cóż wyborcy wystawiają Wam rachunek !!!

• Gość: ciekawy Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 23:37
          A tak z ciekwości zwykłej - kto jest autorem tego dzieła?
          Jest interesujące,bez żadnej złośliwości.
          • boa-666 Re: takietomiasto 31.10.06, 19:45
            Zaspokoję Twoją ciekawość - ja.
            Pozdrowionka
            • Gość: Ja Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:39
            • Gość: Ja Cię krence Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:41
              Boa to ty?? o kurde ... :)

• boa-666 Re: takietomiasto 31.10.06, 22:03
                Przecież jest Halloween :)
    • daria_sejmowa Re: takietomiasto 01.11.06, 01:26
      Nie ma wątpliwości za czyje pieniądze blog powstaje.
      Nie ma też wątpliwości że z tego samego źródła pochodzi klaka.
      Stronka zabawna tylko jakoś tak... jednostronna. To zalatuje fanatyzmem.

A tak w gwoli ścisłości w trosce o autora. Mam nadzieję, że ma zgodę autorów
      *wszystkich* zdjęć na ich publikację?
      Tak aby uniknąć kłopotów.
      • Gość: aaby Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.06, 11:14
        niewiem za czyje pięniądze jest ten blog, ale wiem, że jest tam sama prawda. Na publikacje zdjęć osób publicznych nie trzeba mieć zgody
        • Gość: ... Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:45
          Mylisz pojecia - tu nie chodzi o zgodę osób fotografowanych, ale o zgodę autorów zdjęć. Nie sądzę żeby autor strony miał zgodę wszystkich autorów zdjęć na ich publikację, na wykorzystanie w fotomontażach itp.. Ale to już sie staje normą - kradnie sie zdjęcia na potęgę.
      • boa-666 Re: takietomiasto - do Darii 01.11.06, 16:15
        daria_sejmowa napisała:

> Nie ma wątpliwości za czyje pieniądze blog powstaje.
        > Nie ma też wątpliwości że z tego samego źródła pochodzi klaka.

Droga dario_sejmowa (szkoda, że nie samorządowa)
        Bardzo mnie zainteresowała Twoja sugestia, że ktoś mi płaci za ten blog.
        Jeżeli masz namiary na ew. sponsora, chętnie skorzystam. Ba, z pocałowaniem ręki
        przyjmę hosting, żeby zainteresowani
        mogli czytać odcinki po kolei, a nie z góry na dół - jak to w blogach.
        Blog jest prywatną inicjatywą, a ściślej - niezgodą na poczynania obecnych władz
        wybranych jednak w demokratycznych wyborach
        Mogę oczywiście na znak protestu wziąć transparent i usiąć np. w fontannie
        pod Ratuszem - ale wrodzone lenistwo kazało mi wybrać inną drogę.
        Poza tym, odkąd jesteśmy w Unii Europejskiej, każdy obywatel ma prawo wiedzieć,
        co robią lokalne władze, utrzymujące się z pieniędzy podatników.
        I ja z tego przywileju korzystam. A to, że umiem czytać ze zrozumieniem,
        jest po prostu jedną z cech mojego umysłu.

>A tak w gwoli ścisłości w trosce o autora. Mam nadzieję, że ma zgodę autorów
        >*wszystkich* zdjęć na ich publikację?
        >Tak aby uniknąć kłopotów

Doceniam Twoją troskę o mnie, zgody autorów oczywiście nie mam
        i o tym było w 1. odcinku, sprawdź:
        ---------
        Przepraszam autorów wykorzystanych zdjęć za 'przerobienie' fotek i brak podpisów.
        Jeżeli ktoś rozpozna swoje prace, niech mi wybaczy.
        ---------
        Jakoś nikt z autorów nie zaprotestował, a nawet przyszły zdjęcia na moją skrzynkę,
        bo i adres podany był w którymś z postów: boa-666@gazeta.pl

>Stronka zabawna tylko jakoś tak... jednostronna. To zalatuje fanatyzmem.

Mam nadzieję, że przeczytałaś do końca 10. odcinek, tam były pozdrowienia dla
        osób z kompatybilnym myśleniem. Ciebie, jak widzę, one nie dotyczą więc słusznie
        piszesz, że blog zalatuje fanatyzmem. I tak trzymaj! Dla takich jak Ty jest
        oficjalna strona Urzędu Miasta.

• Gość: nie wazne Re: takietomiasto - do Darii IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.06, 19:40
          ----------------------------------------------------------------------------------
          Cytat:
          niewiem za czyje pięniądze jest ten blog, ale wiem, że jest tam sama prawda. Na
          publikacje zdjęć osób publicznych nie trzeba mieć zgody
          ----------------------------------------------------------------------------------

Tak trzymaj boa
          Jestem z Toba !
      • Gość: Rydżez Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:37
        Uprzejmie informuję, że jedno ze zdjęć w w/w blogu jest mojego autorstwa. I
        wcale nie mam nic przeciwko temu, nawet więcej - sam osobiście je wysłałem do
        boa, a fakt, że w ten sposób przyczyniłem się choć troszkę do powstania tego
        blogu cieszy mnie niezmiernie. I osobiście wali mnie to, czy blog ten powstaje
        za czyjeś pieniądze.
        • Gość: gosc Re: takietomiasto IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.11.06, 16:55
          Tez uwazam,ze blog jest swietny i jest mi obojetne czy ktos za to placi czy
          nie.Zawsze "prawda w oczy kole"jest to w tej chwili jeden z najlepszych blogow
          gratuluje!!!
        • boa-666 Re: takietomiasto 01.11.06, 18:07
          Potwierdzam, dzięki za zdjęcie i pozdrawiam.
          Tam gdzie w oryginale jest nazwa właściciela stelaża, jest wpisane RYDŻEZ.
          Pewnie przy rozdzielczości "do weba" nie bardzo widać, ale jest.
          • Gość: Rydżez Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:55
            Hehe, nie zauważyłem wcześniej, przyznam szczerze. Ale to miło. Szkoda, że nie
            trafiłem na plakat o który mi chodziło - a dokładniej o komentarz pod plakatem
            z niejakim p.Starczukowskim popierającym Najjaśniejszego w roli głównej (Trzy
            razy zjeździłem Podzamcze w tę i nazad, ale trafiłem tylko na egzemplarz na
            Olimpie, tam już nie było żadnego komentarza).
            Cieszę się w każdym razie, że się przydało
    • Gość: sam Re: takietomiasto IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.11.06, 11:37
      jeszcze przydałby się jakiś mail do podsuwania pomysłów
      • Gość: don Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.06, 23:01
        BOA, a ja myślałem, że Kruczkowskiego w końcu ruszyło sumienie i sam płaci
        Tobie za pisanie bloga :)
        • boa-666 Re: takietomiasto 02.11.06, 00:03
          W duchy wierzysz? Nawet nie stać go na opłacenie hostingu dla swojej oficjalnej
          strony. A może zrobimy zrzutkę? Co się będzie chłop poniewierał po darmowych
          serwerach?
          Teraz piszę do Rokity, gratulując mu instynktu politycznego i trafnej oceny
          zawartej w wypowiedzi:
          „Prezydent Piotr Kruczkowski to wybitny człowiek Wałbrzycha. Wprowadził wysokie
          standardy władzy na płaszczyźnie lokalne”.
          Oczywiście dołączę linki do bloga.
          Pozdrowionka

za
          • Gość: gość Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 15:40
            to może Daria wraz z ekipą z UM Wałbrzych, odpalą mu na płatny serwer ?
          • Gość: zainteresowany Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 16:17
            Boa kiedy kolejna część takiego miasta?
            • boa-666 Re: takietomiasto 02.11.06, 21:06
              ne vim, ne vim.
              Mój Prywatny Komitet Poparcia to nic w porównaniu z takim oto stwierdzeniem
              Jana Rokity (podczas spotkania ze studentami w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej)
              „Prezydent Piotr Kruczkowski to wybitny człowiek Wałbrzycha. Wprowadził wysokie
              standardy władzy na płaszczyźnie lokalne”.

Czy jest na tym forum ktoś, kto był na owym spotkaniu?

• Gość: gggg Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 21:03
            Może jestem lamerem, ale skąd wiecie, że strona www.kruczkowski.pl jest na
            darmowym hostingu?
            • boa-666 Re: takietomiasto 02.11.06, 21:08
              było o tym w 10. odcinku. Wrzuć w google XOOPS i poczytaj

Strona domowa Piotra Kruczkowskiego Powered by XOOPS
              • Gość: gggg Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 22:16
                uff... to okazuje się, że to nie ja jestem lamerem.

To nie serwer jest darmowy, sprawdziłem za pomocą nslookup, to www.webd.pl -
                hostingi jak najbardziej płatne.
                XOOPS -> zobacz www.xoops.org lub www.xoops.pl to tak zwany CMS czyli system
                zarządzania treścią. Taki szablon do tworzenia stron www za pomocą php i mySQL.

boa-666 mylisz hosting czyli usługę polegającą na udostępnianiu przestrzeni
                dyskowej i zasobów serwerów w internecie z oprogramowaniem do tworzenia stron.

To tak jakbyś pomylił samochód z garażem.

Reszta tekstów jest dla mnie niestrawna, bo niespecjalnie wiem o czym tam
                piszesz ale to wypadało by poprawić.

Nawiasem mówiąc to odwiedziłem stronę Lubińskiego i niestety w mojej Operze nie
                działa ona prawidłowo Firefoxie też. Menu u góry wiesza się i raz działa raz
                nie. A dwa prawe przyciski po prostu nie działają.
                • Gość: pytający Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 22:48
                  Boa pisz prawdę no to jak jest z tym serwerem?
                • boa-666 Re: takietomiasto 03.11.06, 01:13
                  Qrczę, daję sobie ogon odrąbać, że była gdzieś przy xoops'ie oferta/promocja
                  darmowego hostingu na miesiąc (polubisz - kupisz). Moje pokrętne myślenie poszło
                  tym tropem i wyszło mi, że na czas wyborów wystarczy. Od paru godzin szukam i
                  znaleźć nie mogę.
                  Ale fakt, zarezerwowanie adresu domeny w nazwa.pl wymaga przecież jej wykupienia.
                  Mea culpa, to ja jestem lamerem. Poza tym, skoro ja korzystam z darmowych
                  szablonów w bloxie, to dlaczego pan prezydent nie może korzystać z darmowego
                  xoops'a? Może chodziło mi o prestiż? Ne vim.
                  Co gorsza, spodobał mi się xoops i chyba zrobię w nim takietomiasto.
                  Oczywiście na panaprezydenckiej "skórce".
                  Nie wiem dlaczego piszesz o niedoróbkach strony Lubińskiego, a nie np. miAlicji,
                  czy innych kandydatów. Myślisz, że ja, to ich wynalazek? Pudło!
                  Blog takietomiasto jest moim prywatnym uwielbieniem stuningowanego Miłościwie
                  Panującego.

Pozdrowionka - tekst w bloxie wymienię
                  • Gość: gggg Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.11.06, 21:32
                    > to dlaczego pan prezydent nie może korzystać z darmowego
                    > xoops'a? Może chodziło mi o prestiż? Ne vim.

Klasą admina strony jest to, że nie wyciął napisu w stopce. Niektórzy to robią a
                    to a) niezgodne z licencją, b) nieeleganckie.

> Co gorsza, spodobał mi się xoops i chyba zrobię w nim takietomiasto.

To dobry CMS, osobiście jednak wolę PHPNuka (prostszy) i Joomla (lepszy support)
                    Ale uważaj, wyręcza on w wielu żmudnych popierdółkach, ale daje też popalić jak
                    chce się taka bestię dostosować do własnych potrzeb.

> Nie wiem dlaczego piszesz o niedoróbkach strony Lubińskiego, a nie np. miAlicji

Alicji Rosiak po prostu nie znalazłem. Ale i niespecjalnie szukałem. W ogóle
                    jestem tu przypadkiem.
                    Znalazłem
                    Też się źle wyświetla menu w Operze i Lisku. W dodatku Layout jest nie dokońca
                    przetłumaczony - grafiki, to już za dużo roboty. Ale za to fioletowe zdjęcie to
                    kogoś bym pod sąd podstawił.

Z tych trzech stron kruczkowski.pl technicznie wygląda najlepiej.
                    Powtarzam technicznie - bo na treści to się nie znam.
              • de_most_enes Re: takietomiasto 02.11.06, 23:07
                boa-666 napisała:

> było o tym w 10. odcinku. Wrzuć w google XOOPS i poczytaj
                >
                > Strona domowa Piotra Kruczkowskiego Powered by XOOPS

No ale się pomyliłeś. Blog śmieszny. Ale opinia o darmowym hostingu też
                śmieszna. Pozdrawiam serdecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka