boa-666 30.10.06, 07:33 odc. 10 czyli końcóweczka takietomiasto4.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rebel Yell Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 08:17 Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z o.o. Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 13:31 Qrna, już pędzę na xero odbijać, +++++++++++++ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 14:08 kawał dobrej roboty :) Ciekawe co UM Wałbrzycha na to? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycero4 Re: takietomiasto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:41 Radośne, że aż lezki płyną z oczek! Można posikać się ze śmiechu. Pulitzer za to dzieło!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: takietomiasto IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 30.10.06, 18:26 a może poprosić, aby Urząd Najjaśniejszego Piotra wstawił na swoją stronę link do bloga ?? zastanawia mnie też to, co będzie jak Najjaśniejszy przegra wybory (co ja gdam, co ja gadam - to przecie niemożliwe !!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 22:48 Najjaśniejszy Piotr napewno bedzie zachwycony Twoją propozycją SAM :) Ps. a co do możliwości przegrania wyborów, no cóż żadna władza nie trwa wiecznie i kiedyś ten moment nastąpi (może właśnie teraz jest ten moment, bo nikt nie zna dnia, ani godziny) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cronos Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 20:26 Gość portalu: cycero4 napisał(a): > Radośne, że aż lezki płyną z oczek! Można posikać się ze śmiechu. Pulitzer za > to dzieło!!!!! a jednak boli jak cholera !!! no cóż wyborcy wystawiają Wam rachunek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.10.06, 23:37 A tak z ciekwości zwykłej - kto jest autorem tego dzieła? Jest interesujące,bez żadnej złośliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: takietomiasto 31.10.06, 19:45 Zaspokoję Twoją ciekawość - ja. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Cię krence Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 21:41 Boa to ty?? o kurde ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
daria_sejmowa Re: takietomiasto 01.11.06, 01:26 Nie ma wątpliwości za czyje pieniądze blog powstaje. Nie ma też wątpliwości że z tego samego źródła pochodzi klaka. Stronka zabawna tylko jakoś tak... jednostronna. To zalatuje fanatyzmem. A tak w gwoli ścisłości w trosce o autora. Mam nadzieję, że ma zgodę autorów *wszystkich* zdjęć na ich publikację? Tak aby uniknąć kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaby Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.06, 11:14 niewiem za czyje pięniądze jest ten blog, ale wiem, że jest tam sama prawda. Na publikacje zdjęć osób publicznych nie trzeba mieć zgody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:45 Mylisz pojecia - tu nie chodzi o zgodę osób fotografowanych, ale o zgodę autorów zdjęć. Nie sądzę żeby autor strony miał zgodę wszystkich autorów zdjęć na ich publikację, na wykorzystanie w fotomontażach itp.. Ale to już sie staje normą - kradnie sie zdjęcia na potęgę. Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: takietomiasto - do Darii 01.11.06, 16:15 daria_sejmowa napisała: > Nie ma wątpliwości za czyje pieniądze blog powstaje. > Nie ma też wątpliwości że z tego samego źródła pochodzi klaka. Droga dario_sejmowa (szkoda, że nie samorządowa) Bardzo mnie zainteresowała Twoja sugestia, że ktoś mi płaci za ten blog. Jeżeli masz namiary na ew. sponsora, chętnie skorzystam. Ba, z pocałowaniem ręki przyjmę hosting, żeby zainteresowani mogli czytać odcinki po kolei, a nie z góry na dół - jak to w blogach. Blog jest prywatną inicjatywą, a ściślej - niezgodą na poczynania obecnych władz wybranych jednak w demokratycznych wyborach Mogę oczywiście na znak protestu wziąć transparent i usiąć np. w fontannie pod Ratuszem - ale wrodzone lenistwo kazało mi wybrać inną drogę. Poza tym, odkąd jesteśmy w Unii Europejskiej, każdy obywatel ma prawo wiedzieć, co robią lokalne władze, utrzymujące się z pieniędzy podatników. I ja z tego przywileju korzystam. A to, że umiem czytać ze zrozumieniem, jest po prostu jedną z cech mojego umysłu. >A tak w gwoli ścisłości w trosce o autora. Mam nadzieję, że ma zgodę autorów >*wszystkich* zdjęć na ich publikację? >Tak aby uniknąć kłopotów Doceniam Twoją troskę o mnie, zgody autorów oczywiście nie mam i o tym było w 1. odcinku, sprawdź: --------- Przepraszam autorów wykorzystanych zdjęć za 'przerobienie' fotek i brak podpisów. Jeżeli ktoś rozpozna swoje prace, niech mi wybaczy. --------- Jakoś nikt z autorów nie zaprotestował, a nawet przyszły zdjęcia na moją skrzynkę, bo i adres podany był w którymś z postów: boa-666@gazeta.pl >Stronka zabawna tylko jakoś tak... jednostronna. To zalatuje fanatyzmem. Mam nadzieję, że przeczytałaś do końca 10. odcinek, tam były pozdrowienia dla osób z kompatybilnym myśleniem. Ciebie, jak widzę, one nie dotyczą więc słusznie piszesz, że blog zalatuje fanatyzmem. I tak trzymaj! Dla takich jak Ty jest oficjalna strona Urzędu Miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wazne Re: takietomiasto - do Darii IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.06, 19:40 ---------------------------------------------------------------------------------- Cytat: niewiem za czyje pięniądze jest ten blog, ale wiem, że jest tam sama prawda. Na publikacje zdjęć osób publicznych nie trzeba mieć zgody ---------------------------------------------------------------------------------- Tak trzymaj boa Jestem z Toba ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydżez Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:37 Uprzejmie informuję, że jedno ze zdjęć w w/w blogu jest mojego autorstwa. I wcale nie mam nic przeciwko temu, nawet więcej - sam osobiście je wysłałem do boa, a fakt, że w ten sposób przyczyniłem się choć troszkę do powstania tego blogu cieszy mnie niezmiernie. I osobiście wali mnie to, czy blog ten powstaje za czyjeś pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: takietomiasto IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.11.06, 16:55 Tez uwazam,ze blog jest swietny i jest mi obojetne czy ktos za to placi czy nie.Zawsze "prawda w oczy kole"jest to w tej chwili jeden z najlepszych blogow gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: takietomiasto 01.11.06, 18:07 Potwierdzam, dzięki za zdjęcie i pozdrawiam. Tam gdzie w oryginale jest nazwa właściciela stelaża, jest wpisane RYDŻEZ. Pewnie przy rozdzielczości "do weba" nie bardzo widać, ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rydżez Re: takietomiasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:55 Hehe, nie zauważyłem wcześniej, przyznam szczerze. Ale to miło. Szkoda, że nie trafiłem na plakat o który mi chodziło - a dokładniej o komentarz pod plakatem z niejakim p.Starczukowskim popierającym Najjaśniejszego w roli głównej (Trzy razy zjeździłem Podzamcze w tę i nazad, ale trafiłem tylko na egzemplarz na Olimpie, tam już nie było żadnego komentarza). Cieszę się w każdym razie, że się przydało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: takietomiasto IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 01.11.06, 11:37 jeszcze przydałby się jakiś mail do podsuwania pomysłów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.11.06, 23:01 BOA, a ja myślałem, że Kruczkowskiego w końcu ruszyło sumienie i sam płaci Tobie za pisanie bloga :) Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: takietomiasto 02.11.06, 00:03 W duchy wierzysz? Nawet nie stać go na opłacenie hostingu dla swojej oficjalnej strony. A może zrobimy zrzutkę? Co się będzie chłop poniewierał po darmowych serwerach? Teraz piszę do Rokity, gratulując mu instynktu politycznego i trafnej oceny zawartej w wypowiedzi: „Prezydent Piotr Kruczkowski to wybitny człowiek Wałbrzycha. Wprowadził wysokie standardy władzy na płaszczyźnie lokalne”. Oczywiście dołączę linki do bloga. Pozdrowionka za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 15:40 to może Daria wraz z ekipą z UM Wałbrzych, odpalą mu na płatny serwer ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 16:17 Boa kiedy kolejna część takiego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: takietomiasto 02.11.06, 21:06 ne vim, ne vim. Mój Prywatny Komitet Poparcia to nic w porównaniu z takim oto stwierdzeniem Jana Rokity (podczas spotkania ze studentami w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej) „Prezydent Piotr Kruczkowski to wybitny człowiek Wałbrzycha. Wprowadził wysokie standardy władzy na płaszczyźnie lokalne”. Czy jest na tym forum ktoś, kto był na owym spotkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 21:03 Może jestem lamerem, ale skąd wiecie, że strona www.kruczkowski.pl jest na darmowym hostingu? Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: takietomiasto 02.11.06, 21:08 było o tym w 10. odcinku. Wrzuć w google XOOPS i poczytaj Strona domowa Piotra Kruczkowskiego Powered by XOOPS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 22:16 uff... to okazuje się, że to nie ja jestem lamerem. To nie serwer jest darmowy, sprawdziłem za pomocą nslookup, to www.webd.pl - hostingi jak najbardziej płatne. XOOPS -> zobacz www.xoops.org lub www.xoops.pl to tak zwany CMS czyli system zarządzania treścią. Taki szablon do tworzenia stron www za pomocą php i mySQL. boa-666 mylisz hosting czyli usługę polegającą na udostępnianiu przestrzeni dyskowej i zasobów serwerów w internecie z oprogramowaniem do tworzenia stron. To tak jakbyś pomylił samochód z garażem. Reszta tekstów jest dla mnie niestrawna, bo niespecjalnie wiem o czym tam piszesz ale to wypadało by poprawić. Nawiasem mówiąc to odwiedziłem stronę Lubińskiego i niestety w mojej Operze nie działa ona prawidłowo Firefoxie też. Menu u góry wiesza się i raz działa raz nie. A dwa prawe przyciski po prostu nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytający Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.11.06, 22:48 Boa pisz prawdę no to jak jest z tym serwerem? Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: takietomiasto 03.11.06, 01:13 Qrczę, daję sobie ogon odrąbać, że była gdzieś przy xoops'ie oferta/promocja darmowego hostingu na miesiąc (polubisz - kupisz). Moje pokrętne myślenie poszło tym tropem i wyszło mi, że na czas wyborów wystarczy. Od paru godzin szukam i znaleźć nie mogę. Ale fakt, zarezerwowanie adresu domeny w nazwa.pl wymaga przecież jej wykupienia. Mea culpa, to ja jestem lamerem. Poza tym, skoro ja korzystam z darmowych szablonów w bloxie, to dlaczego pan prezydent nie może korzystać z darmowego xoops'a? Może chodziło mi o prestiż? Ne vim. Co gorsza, spodobał mi się xoops i chyba zrobię w nim takietomiasto. Oczywiście na panaprezydenckiej "skórce". Nie wiem dlaczego piszesz o niedoróbkach strony Lubińskiego, a nie np. miAlicji, czy innych kandydatów. Myślisz, że ja, to ich wynalazek? Pudło! Blog takietomiasto jest moim prywatnym uwielbieniem stuningowanego Miłościwie Panującego. Pozdrowionka - tekst w bloxie wymienię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gggg Re: takietomiasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.11.06, 21:32 > to dlaczego pan prezydent nie może korzystać z darmowego > xoops'a? Może chodziło mi o prestiż? Ne vim. Klasą admina strony jest to, że nie wyciął napisu w stopce. Niektórzy to robią a to a) niezgodne z licencją, b) nieeleganckie. > Co gorsza, spodobał mi się xoops i chyba zrobię w nim takietomiasto. To dobry CMS, osobiście jednak wolę PHPNuka (prostszy) i Joomla (lepszy support) Ale uważaj, wyręcza on w wielu żmudnych popierdółkach, ale daje też popalić jak chce się taka bestię dostosować do własnych potrzeb. > Nie wiem dlaczego piszesz o niedoróbkach strony Lubińskiego, a nie np. miAlicji Alicji Rosiak po prostu nie znalazłem. Ale i niespecjalnie szukałem. W ogóle jestem tu przypadkiem. Znalazłem Też się źle wyświetla menu w Operze i Lisku. W dodatku Layout jest nie dokońca przetłumaczony - grafiki, to już za dużo roboty. Ale za to fioletowe zdjęcie to kogoś bym pod sąd podstawił. Z tych trzech stron kruczkowski.pl technicznie wygląda najlepiej. Powtarzam technicznie - bo na treści to się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
de_most_enes Re: takietomiasto 02.11.06, 23:07 boa-666 napisała: > było o tym w 10. odcinku. Wrzuć w google XOOPS i poczytaj > > Strona domowa Piotra Kruczkowskiego Powered by XOOPS No ale się pomyliłeś. Blog śmieszny. Ale opinia o darmowym hostingu też śmieszna. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś