Gość: pitek IP: 81.219.158.* 22.01.07, 21:50 Witam, czy ktoś może coś napisać na formu na temat osiedla Solicowo w Szczawnie Zdroju - planuję zakup mieszkania i chciałbym znać wieści i opinie z tzw. "drugiej ręki"... dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BAD Re: Osiedle Solicowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:27 to już było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Szczaw Jak masz kasę IP: 62.233.181.* 23.01.07, 08:44 to nie ma się co nawet zastanawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 242 Re: Osiedle Solicowo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.07, 18:59 Ktoś mi bliski prowadzi nadzór nad tym projektem. Produkt pierwsza klasa - wart swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Osiedle Solicowo IP: 85.134.183.* 23.01.07, 19:12 A ja bym się jednak dobrze radziła zastanowić!! Mieszkania warte są majątek a ściany z tektury...spędziłam tam kilka dni oglądałam je dokładnie ....np w domu jest kominek poza tym że na środku salonu zupełnie nie funkcjonalnie to niema tam miejsca na drzewo do kominka żadnego schowka ...zadaszenia.Moim zdaniem jest tam wiele niedociągłości i pozostawiają wiele do życzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takietam Re: Osiedle Solicowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 19:17 niedociągłość... ładne słowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 242 Re: Osiedle Solicowo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.07, 19:41 W dzisiejszych czasach betonowych bunkrów się już nie buduje. Kto takich szuka niech kupuje mieszkanie w blokach z "płyty". Mieszkania i domy na Solicowie są urządzone ze smakiem, zaprojektowane przez projektanta wnętrz. Nic im nie brakuje i do wykończenia detali nie da się przyczepić. Wnętrza są nowoczesne, a kto poszukuje pokojów kwadratów+prostokąt przedpokój -> płyta :) Narzekać będą więc ci których tak naprawdę na to nie stać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Osiedle Solicowo IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.01.07, 00:54 tez sie zastanawialem nad zakupem mieszkania w Solicowie... zrezygnowalem z tego, poniewaz uslyszalem o kilku nieprawidlowosciach zwiazanych z budowa tego osiedla... najwazniejsze jest to, ze osiedle powstalo na podmoklym terenie... to juz mi wystarczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Osiedle Solicowo IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 24.01.07, 19:40 proponowałbym zwrócić uwagę na lokalizacje osiedla. jak juz ktos tu napisał osiedle powstało na podmokłym terenie i jest to niestety prawdą gdyz cały ten obszar szczawna ma dziwne i niuregulowane stosunki wodne. Poza tym warto zwrócic uwagę, iż stosunkowo blisko bedzie przebiegała obwodnica szczawna, a na terenach które widac z okien mieszkań solicowa (patrząc w kierunku podzamcza) bedą niedługo funkcjonowały prawodopodobnie różne przedsiębiorstwa czy fabryki (są to tereny majacego powstac parku technologicznego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilka słow Re: Osiedle Solicowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:19 to prawda.teren podmokły.Mój mąz pracował tam swego czasu na budowie i swierdził ,że tam to za żadne skarby nie chciałby mieszkać.Podobno spartolone drenaże itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Osiedle Solicowo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.01.07, 09:11 dachy i stropy też spartolone, przechodzily podobno poprawki ale ja bym nie ryzykowała. no i te układy właścicielskie, pfe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Szczaw Zawiść tu piszących jest niesamowita IP: 62.233.181.* 25.01.07, 10:46 Kominek żle ustawiony , pokój za bardzo kwadratowy albo wydłużony , drzwi skrzypią , chodnik za mało biały albo czerwony . Po co te dyskusje , nie mam kasy to nie kupię ale żeby tak od razu wszystko gnoić . Zawsze można nadal mieszkać na Sobięcinie czy Podgórzu . Przymusu nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Zawiść tu piszących jest niesamowita IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.01.07, 10:54 Masz racje ale kominek postawiony w srodku izby to lekka przesada albo debilizm projektanta. Przez to pokoj staje sie wybitnie "nieustawny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Zawiść tu piszących jest niesamowita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:20 Na solicowie z braku laku mogła bym mieszkać. Bo taka jakość za taka ceno do obraza boska. Lepiej kupic cos poniemeickiego o wyremontowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: Osiedle Solicowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 11:25 najlepiej wybuduj sobie sam i nikt ci nie będzie mówił o legendach i mitach dotyczących osiedla.Jeśli chcesz kupić to weź do pomocy fachowca,sprawdź czy jest gwarancja,na co i na jak długo......Te podpoweidzi nic nie dają bo to tylko domysły ludzi i plotki. Odpowiedz Link Zgłoś
dead_parrot Re: Osiedle Solicowo 26.01.07, 13:49 Ogladalam osiedle w trakcie "dnia otwartego" i bylam szczerze rozczarowana. Za tak wysoka cene mozna by sie wiecej spodziewac, tymczasem projektantom wyraznie zabraklo wyobrazni (lub mieli jej zbyt wiele) przy tworzeniu ukladu mieszkan i domow np. kuchnia stanowiaca jednoczesnie przejscie do salonu. Wydaje sie niekoniecznie warte swojej ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Osiedle Solicowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 22:12 oglądałam osiedle miesiąc temu i muszę przyznać że głupoty piszecie. Kominki które były na środku salonu są już dawno przeniesione w róg pokoju. A cena w porównaniu do cen domów w szczawnie na rynku wtórnym bardzo dobra. Dla przykładu stare domy ok 200 m2 na działce 800m do remontu kosztują ok.550 - 600 tys a nowy dom na solicowie 210m2 na działce 1100m2 620 tys. I to nie są bzdury tylko szczera prawda bo sama szukałam dom przez prawie rok i dobrze się zorientowałam.Dachówka i stolarka 1 klasa a jeżeli chodzi o drenaże to już dawno poprawiali.Gdyby były na mokrym terenieto w tych domach byłaby wilgoć i to już dawno by wyszła bo domy stoją już ok 3 lat.kto ma kasę niech kupuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzislaw Re: Osiedle Solicowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:23 mieszkam tam juz poł roku wogole niepolecam tego osiedla smrud ktory wydostaje sie z zagrzybiałych scian przeraza wilgos to twuj wrug ' mowiła mama ' . naprawde niepolecam . ja tez niedlugo sie z tantad wynosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Osiedle Solicowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 23:33 A jeszcze fajniej będzie gdy z okien będą widzieć obwodnicę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: Osiedle Solicowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 13:37 A czy Twoja mama nie mówiła nic o ortografii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hfgytr Re: Osiedle Solicowo IP: 81.15.251.* 05.02.07, 08:39 a jak się mieszka w rezydencji KLONOWA??? Odpowiedz Link Zgłoś