Dodaj do ulubionych

C.D likwidacja sz.pod.20

IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.07, 09:50
W poniedziałek po południu odbyło sie spotkanie radnych w szkole.
To co Ci radni opowiadali to śmiechu warte , cały czas chodzi o to ,że
szkoła ma za mała salę gimnastyczną, i na środku stoi słóp. A szkoła
podstawowa nr.28 nie ma wcale sali,natomiast w szkole podtawowej nr.15
dzieci na sali ćwiczą w nagrode jak są grzeczne ( wiec o czym my tu mówimy).
Kiedy dyrektor szkoły przemawiał to Pani Kołacz-Leszczyńska z Panią
Wierzbicką miały niezły ubaw(bezczelnie się smiały)Żenada.
Obserwuj wątek
    • Gość: rodzic Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:35
      czego wymagacie panstwo, od kolacz leszczynskiej i wierzbickiej wiadomo obie sa
      z platformy nic dodac nic ujac pozatym kruczek juz dawno przesadzil ze zamknie
      szkole wiec dlatego sie smieja z biednzch rodzicow
    • Gość: xcv Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.07, 12:02
      Dawno Wałbrzych nie był w TVN 24. Dzięki P. Prezydentowi zajmujemy 200 miejsce.
      Trzeba miasto wypromować, trochę dymu nie zaszkodzi :(
      • Gość: mietek Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.03.07, 21:08
        Ale z tego co czytałem w gazetach to radni klubu LiD potraktowali tą sprawę
        poważnie. Na sesji byli przeciwko likwidacji.
    • Gość: A.Kołacz-Leszczyńs Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 11:55
      Szanowni Państwo!Poraziło mnie to,co zostało napisane pod moim adresem w
      wypowiedzi "rodzica" i stąd moja reakcja.Szanowna Pani lub Panie -rodzic-
      nieprawdą i oszczerstwem jest to, co napisane zostało o moim "bezczelnym
      zachowaniu" podczas spotkania z Rodzicami Dzieci, uczęszczającymi do Szkoły nr
      20.Ogromny szacunek dla ludzi i odpowiedzialność nie pozowoliłyby mi NIGDY
      zachować się w sposób,który byłby niewłaściwy, a dla innych przykry.Wiem, że
      jest to tylko chęć "dokopania"(z różnych powodów), jednak proszę o zachowanie
      umiaru w "rzucaniu słowami",które są zwykłym, ohydnym kłamstwem.
      • Gość: A.Kołacz-Leszczyńs Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 11:58
        Pozostaję z szacunkiem i łączę pozdrowienia,
        Agnieszka Kołacz-Leszczyńska.
        • Gość: ... Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.03.07, 12:43
          ale jak będzie Szanowna Pani, zamykacie te szkoły czy nie?
    • Gość: oSsterka Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.03.07, 17:14
      Ja natomiast jestem związana z PSP nr 15 (bez kropki po nr ;o)). Nieprawdą jest,
      że dzieci ćwiczą na sali gimnastycznej, gdy są grzeczne. Poza tym w PSP 15 są
      dwie sale :P
      • Gość: lizzy11 Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.03.07, 15:27
        do pani Kołacz Leszczyńskiej: Bardzo ciekawe że ma tutaj pani do powiedzenia
        tyle w swojej obronie, a to że pani sie bezczelnie śmiała to jednak jest prawda
        bo słyszałam o tym od niejednego rodzica - raczej sie nie zmówili i nie
        wymyślili sobie tego aby napisac cos przeciwko pani. nIeładnie sie śmiać z
        rodziców którzy za wszelką cene bronią tej szkoły bo ją znają. Teraz sie pani
        śmieje z tych głupiutkich ludzi którzy chcą coś zdziałac a nie maja szans
        prawda? Ale jak kandydowała pani na radną to była inna rozmowa z tymi ludźmi...
        to właśnie społeczeństwo WAłbrzycha wybrało panią na radną, ale teraz jak już
        pani nią jest to ma pani w d.... ich zdanie i opinie na temat ważnych spraw.
        Nie dziwcie sie później że ludzie nie chcą głosować na wyborach, że wszystkie
        głosy są załatwianne po znajomości, skoro radni traktują ich w taki sposób jak
        tylko zostaną dopuszczeni do korytka z pieniędzmi... Nie można na was liczyć...
        Jak tak bardzo chcecie zamknąć te szkołę to dajcie jakiś konkretny, sensowny
        powód, bo na razie słychać tylko wymyślone abstrakcyjne problemy, które tak
        naprawdę są śmiechu warte!!!
    • Gość: Gość Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.07, 21:35
      Tak sobie myślę, że rozwojowa władza naszego miasta pogodzi nieługo wszystkich.
      Zrobi jedną szkołę w Osirze, kto się dostanie ten będzie się uczył. Ha, Ha,
      Ha!!!
      • Gość: mieszkaniec Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 21:54
        a może któryś z was zadał sobe trud i policzył ile osób chodzi to tej szkoły ?
        może zbyt dużo miasto dopłaca do jej utrzzymania? może zamist komfortu 100
        uczniów wybudować basen lub inny publiczny obiekt w mieście kótry słuzyć będzie
        nam wszytkim ? to dotyczy zresztą paru innych szłół, wszyscy jesteśmy za
        zminaami restrukturyzacją pod warunkiem że nas nie dotyczy. Czasem trzeba
        podejmować trudne decyzje - komuchy się tego bały dlatego mamy jak mamy.
        • Gość: lizzy11 Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 28.03.07, 15:09
          nie wiem czy jestes taki naiwny czy naprawde masz takie nadzieje... myslisz ze
          jak zlikwiduja szkole to zrobia cos innego dla maista? grubo sie mylisz... a
          poza tym tu nie chodzi tylko o koszty utrzymania, bo bylo duzo propzycji jak
          zmniejssyc te koszty - mozn aszkole popoludniami wynajmowac w różnych celach -
          tak ajk robia inne szkoly - wynajmuja pomieszczenia na cwiczenia jogi, kursy
          tanca, zajecia korekcyjne itd. tylko ze nikt nie chce sluchac propozycji...
          • Gość: Rodzic Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:37
            Można było wiele zrobić, ale Dyrektor przez trzy lata nie zrobił nic. Kto ma
            wdrażać zmiany? Rodzice? Od kilku lat było wiadomo, że szkoła może być
            zlikwidowana. My rodzice budzimy się dzisiaj. Tak naprawdę to mogliśmy od
            Dyrektora i Prezydenta żądać wdrożenia programu naprawczego. Dziś dajemy
            propozycje, ale uważam, że zapóźno. Sami sobie i naszym dzieciom strzeliliśmy
            gola.
            • Gość: 15-nastka Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.03.07, 19:30
              Proszę nie porównywać 15 do 20, tam dzieci mają super warunki do nauki oraz 2
              sale gimnastyczne. W-f odbywa się 2 razy w tygodniu i do tego dużo, dużo
              sportowych innych wydarzeń. Totalna bzdura, "rodzic" się nie wysilił.
              Ok. szkoła jest blisko domów dzieci ale może w ten sposób rodzice tych dzieci
              znajda czas do odprowadzania do odległych szkół - bedzie to forma spaceru z
              dzieckiem bo chyba w tej dzielnicy tego brakuje. (u niektórych oczywiście)
    • Gość: sprostowanie Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: 212.160.172.* 29.06.07, 10:28
      Szkoła 28 ma sale
      • Gość: aaa Re: C.D likwidacja sz.pod.20 IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 29.06.07, 15:16
        co to za znaczenie teraz. Radni dopieli swego - szkoła zlikwidowana,
        funkcjinuje tylko do sierpnia, tylko po to zeby pozamykac wszystkie sprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka