Gość: pol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 20:20 Witam.Co sądzicie o samochodach marki ROVER,coraz więcej jeżdzi tych aut po naszych ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zagłebiak Re: rover IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.03.07, 21:01 Tez zauwazylem ze jest ich coraz wiecej ! Autko fajne,ale bardzo wadliwe...czesci do niego sa dosc drogie...ale autko naprawde super ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek :P Re: rover IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 26.03.07, 21:29 fakt roverów jest cała masa na naszych drogach jeżdżąc samochodem nie wiem nieraz jak zachować się widząc rowerzyste a nie jeden już by wjechał mi pod koła :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rover-zysta Re: rover IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.03.07, 23:21 no widzisz jak wszyscy się znają. Ja tam wiem niewiele - tyle tylko co mogłem zaobserwować przez 8 lat posiadania takiego autka. Już je sprzedałem bo zrobiłem nim 430 tys. km a jak kupowałem to miało coś koło 80 tys. Moje odczucia: auto bardzo wygodne, szybkie, dobrze wyposażone. Silniki Hondy nie do zdarcia i z fantastycznymi osiągami. Spalanie bardzo przyzwoite - 620 SI 133KM ok. 8 l/100. Częsci w cenach Opla i VW ale jak naprawiasz u dobrego mechanika i wkładasz dobre zamienniki a nie taniochę to pojeździsz długo. Po ponad 8 latach użytkownia tej marki zastanawiałem się nad kupnem 75-ki ale trafiło mi się coś z wyższej półki. Gdyby nie to jeździłbym pewnie dalej roverem. Ale co ja tam wiem... To tylko takie moje malutkie przemyślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roverek Re: rover IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.07, 19:11 też mam rovera , mógłbyś polecić dobry warsztat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rover-zysta Re: rover IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 20:08 Sokólski obok Shela (obok McDonaldsa i OK centrum) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mialem rovera Re: rover IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 21:33 Gość portalu: rover-zysta napisał(a): > no widzisz jak wszyscy się znają. > Ja tam wiem niewiele - tyle tylko co mogłem zaobserwować przez 8 lat posiadania > > takiego autka. Już je sprzedałem bo zrobiłem nim 430 tys. km a jak kupowałem to > > miało coś koło 80 tys. > Moje odczucia: auto bardzo wygodne, szybkie, dobrze wyposażone. Silniki Hondy > nie do zdarcia i z fantastycznymi osiągami. Spalanie bardzo przyzwoite - 620 SI > > 133KM ok. 8 l/100. Częsci w cenach Opla i VW ale jak naprawiasz u dobrego > mechanika i wkładasz dobre zamienniki a nie taniochę to pojeździsz długo. Po > ponad 8 latach użytkownia tej marki zastanawiałem się nad kupnem 75-ki ale > trafiło mi się coś z wyższej półki. Gdyby nie to jeździłbym pewnie dalej > roverem. > Ale co ja tam wiem... To tylko takie moje malutkie przemyślenia... szanowny kolego - Rover ma wszystko od Hondy ale nie silnik - silnik jest Rovera poza tym to przyzwoite auto ma jednak wadę przejeta po Hondzie - korozja go dopada szczególnie egzempalarze do roku 1997 - to spadek odziedziczony po nadwoziu Hondy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rover-zysta Re: rover IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.03.07, 22:10 No to ja chyba miałem jakiegoś dziwnego. Bo właśnie silnik też był Hondy. Jak zresztą wiele innych części również. Na co są dowody - wystarczy porównać co oferowała wtedy Honda. Rocznik 1994. Jak go sprzedawałem to handlarz nie chciał wierzyć, że lakier oryginalny. Dopiero jak sprawdził to mu szczena opadła. Oczywiście, jeżeli kupisz auto, które było "lekko puknięte" (czytaj: nie wiadomo gdzie przód a gdzie tył) to czy to będzie audi, mercedes, rover czy volvo czy nawet maybach to zardzewieje i będzie się sypać. Wciąż twierdzę, że było to dobre auto i niejedno audi i VW rozsypało się zanim ja sprzedałem roverka z przebiegiem ponad pół miliona. A wracając do silników - wystarczy pogooglać i się dowiesz, że w latach 90 Rovery były wyposażane w kilkanaście modeli silników - mniejsze do 2 litrów od Hondy, większe 2,3 rovera. Więc masz trochę racji. Ja zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś