Dodaj do ulubionych

wesele w hotelu Maria??????

IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.04.07, 15:14
Witam,
Proszę o opinie o hotelu Maria! Czy warto organizować tam wesele? Wiem że
dysponuje kilkoma salami- którą polecacie? I jak ogólne wrażenia o hotelu,
restauracji - chodzi głównie o jedzonko i obsługę.??? dziękuje:)
Obserwuj wątek
    • baragor Re: wesele w hotelu Maria?????? 23.04.07, 15:19
      byl juz kiedys taki wątek. ja slyszalam ze czasem im kiepsko wychodzi bo ida na
      ilosc i jak organizuje sie 4 wesela na raz to trudno jest wszystkim dogodzic.
      ale to tylko slyszalam. poszukaj jakis rok temu pamietam ze byl taki watek nie
      wiem czy tyle czasu istnieja wątki
      • Gość: aga24 Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.04.07, 15:21
        dzięki za info:)
    • Gość: facet Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 23.04.07, 18:15
      Witaj !! Zaprosiłem żonę na obiad do Marii na naszą rocznicę ślubu i podali
      zamrożoną jeszcze potrawę w środku kurde tę dla żony moja była ciepła a nie
      goraca w Qubusie podali robaka pod tależem przylepił się do spodu i pełzał po
      stole w Sudetach o 22 nie było co zjeśc bo już kuchnia zamknięta ,ale na
      szczęscie już nie istnieją , w Grandzie obecna Afrodyta oporowo wódy ale do
      jedzenia tylko pieczeń z pieprzem białym zielonym i czarnym nic więcej .Przykro
      mi to mówić ale w Wałbrzychu tak naprawdę nie ma gdzie pojeśc na jakąs okazię ,
      zresztą w Marii na 50 lecie zespołu pieśni i tańca też zimne obiady
      podawali.pozdrawiam może coś w Szczawnie
      • Gość: Kulfon Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.04.07, 21:57
        Totalne nieporozumienie.Dzieci ze szkolki nie majace pojecia o
        obsludze.Zawodowi kelnerzy odeszli w styczniu.Jedzenie najgorsze w
        Walbrzychu.Zespol na mojej studniowce gral na scenie zrobionej z
        pustakow,pozniej bylem na weselu i bylo to samo.Biala sala nazwana balowa,to
        poczekalnia dworcowa w Owiesnie Gornym.Wybierz Dworzysko tam jest teraz I liga.
        • Gość: Adam Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.07, 20:23
          Gość portalu: Kulfon napisał(a):

> Biala sala nazwana balowa,to poczekalnia dworcowa w Owiesnie
          Gornym.Wybierz Dworzysko tam jest teraz I liga

Jasne. A Dworzysko to stajnia i zarcie z koryt
    • Gość: Ania Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.04.07, 22:01
      Najgorsze miejsce w Walbrzychu na organizacje wesela.
    • Gość: zona Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 12:11
      ja mialam wesele w książecej i jestem bardoz zadowlolona. po zmianach jakis rok
      temu obsluga i jedzenia na najwyzszym pozziomie.
      • Gość: izek27 Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:26
        my mamy zarezerwowaną calę balową na przyszły roku. Osoby z którymi rozmawiałam
        i które były tam na weselach nie miały zastrzezeń.Świetnie się bawili, jedzenie
        było dobre, więc i my chcemy zrobić tam swoje wesele. pozdrawiam
        • Gość: LFM Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.07, 18:01
          Sranie w banie!!! Jakie oszukiwanie na alkoholu??, jakie zimne dania ??!!
          Pracowałem w Marii jako kelner i nigdy nie było możliwości aby obsługa była
          wypita lub podkradała alkohol!!! Każdy pracownik podchodził do pracy z pełnym
          profesjonalizmem. Ludzie którzy mieli tam wesela pewnie przypominają sobie iż
          obsługa jak i goście nie sa pozostawieni samym sobie, tylko przez cały czas nad
          wszystkim czuwa ktoś z zarządu.
          POzdrawiam ludzi i ich pop... opinie i zycze powodzenia w organizacji
          jakiejkolwiek imprezy na terenie wałbrzycha
    • Gość: Muzyk Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: 212.2.101.* 24.04.07, 19:55
      Polecam Firme MIRIAN rest.Brama w Ksiazu.Potrafia profesjonalnie zorganizowac
      kazda impreze.
      • Gość: Nowożeniec Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:48
        Tutaj jest temat o weselu w Marii - mialem tam swoje wesele i wszystko bylo
        super, polecam poczytac ten tenat:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=168&w=54967879&v=2&s=0
        • Gość: muzyk Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.04.07, 21:41
          Nie sciemniaj-to najgorsze miejsce,no moze jeszcze jakies ogrodki
          dzialkowe.Zwroc uwage na zewnatrz syf,rynek czyli srodek sali posprzatany w
          kazdym koncie tumany kurzu.
      • Gość: Reni Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 10:54
        Tylko nie ta restauracja. Ani zadna inna z Ksiaza. Koszmar!!
        • Gość: Paulina Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:22
          Witam... miałam w Marii swoje wesele w sierpniu było super /// polecam
          • Gość: muzyk Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 01.05.07, 09:51
            W Walbrzychu generalnie wszedzie jest kicha.Ostatnio najlepsz uslugi swiadczy
            Dworzysko.Jezeli zalatwisz dobry zespol to miejsce jest obojetne.Wesele w Marii
            to jedynie restauracja,ale tam jest malo miejsca i nie ma gdzie postawic
            zespolu.Traktuj to jako wypowiedz fachowca 25 lat w zawodzie.Co do mojej
            wypowiedzi odnosnie rest.Brama to potrafia zorganizowac profesjonalnie kazda
            impreze ale musisz sama wiedziec czego oczekujesz.
            • Gość: ania Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 19:46
              wesele w Mari to tylko w restauracji? ojj widać taki z Ciebie muzyk.... i że
              nie za bardzo tam grasz na weselach, bo w Mari maja dwie duże sale, westernowa
              i biała i w każdej jest specialny podest na całą orkiestrę, a dwie z
              najlepszych orkiestr w wchu uważają, że w westernowej jest świetna akustyka.
    • Gość: jolpoc Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 20:55
      Polecam restauracje Bohema w Szczawnie Zdroju.Elegancko , czysto , z klasa i
      bardzo dobe i spora ilość jedzenia,
    • Gość: Jt Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.eranet.pl 02.05.07, 23:19
      2 razy się zatrułem-lepiący kurczak itp. Bez komentarza
      • Gość: majka Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.07, 18:10
        Skoro tu o weselach w ,,Marii", czy ktoś może napisać, jaka tam na weselech gra
        orkiestra, a dokładnie, czy ktoś słyszał zespół Pana Murawskieg (jeśli dobrze
        pamiętam nazwisko), dobrzy są?
        proszę niech ktos napisze.
        • Gość: Ania Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.05.07, 22:28
          Ten pan ma niewiele do czynienia z muzyka.Ten pan puszcza dyskietki albo jakies
          plyty.Stara sie byc wodzirejem wazniejszym od pary mlodej.Jak chcesz tego
          goscia na wesele wez lepiej d-ja.
    • Gość: wroc Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 14:06
      to bardzo dobry lokal
      • biskowska Re: wesele w hotelu Maria?????? 13.06.07, 09:52
        w kwietniu miała tam swój ślub było pięknie.obsługa super.ja polecam sale
        westernowa.nie dość że dużo miejsca dla orkiestry dla gości a młoda para jest w
        każdym calu dopieszczana przez obsługę.Ja z mężem dostaliśmy prezent na nowa
        drogę życia od właścicielki lokalu.i pokój na noc poślubną.polecam,
    • kasiaitomekdab Re: wesele w hotelu Maria?????? 13.06.07, 15:43
      Z tego co się orientowaliśmy to maria to masówka
      obsługa w większości lokali oszukuje na alkoholu
      zależy czego oczekujesz???
      z lokali miejskich to wspaniale podeszli do nas na Białej Sali w Szczawnie
      kierowniczka(młoda) daje odczuć że będziecie wyjątkowi
      jak się zapoznasz z ofertami daj nam znać my sami szukamy.
    • Gość: kati ... Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 14.06.07, 09:45
      Słyszałam same pochlebne opinie na temat Marii i dlatego zdecydowałam sie na
      zorganizowanie tam mojego wesela. Odwiedziłam bardzo dużo sal "weselnych" w
      Wałbrzychu i okolicach..a jednak zauroczyła mnie Maria(sala resturacyjna)a
      szczególnie jej miła, ciepła atmosfera; hotel przy restauracji jest dodatkowym
      atutem (gdy rodzina przyjeżdza spoza W-cha-ja z tego skorzystam).
      Myslę ze Maria stwarza świetną atmosferę do zabawy, a przecież o to chodzi,aby
      nie było sztywno, jak na super wyzłoconych salach...
      pozdrawiam
      • Gość: oliwia Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.07, 13:54
        Zastanawiam się nad zrobieniem wesela w hotelu Maria. Trochę
        nieciekawie wygląda sprawa zbyt dużej ilości sal weselnych - mają
        ich aż 6 i dobudowują jeszcze 2. Nie chciałabym uczesticzyć w
        jakiejś masówce weselnej. Przecież jak będzie więcej chętnych na
        naszą datę to wątpię aby odmówili komuś :/
        Może napisze ktoś, kto był niedawno tam na weselu...
    • Gość: arti Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 16.06.07, 21:13
      padaka
      • Gość: Derektor Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 16.06.07, 21:39
        Ponoć państwo młodzi mają za frico od firmy komdomy.
    • cossa Re: wesele w hotelu Maria?????? 17.06.07, 22:54
      zadziwia mnie roznorodnosc opinii, no coz
      dorzuce od siebie
      mielismy wesele w Marii (rok temu)
      i bylo fantastycznie,
      profesjonalnie, smacznie, i uczciwie

bede wszystkim polecac :))

pozdr.cossa
    • Gość: izek271 Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.chello.pl 27.06.07, 11:08
      Może ktoś ma jeszcze jakieś informacje o organizowaniu wesel w Marii???
      • Gość: wąż Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.06.07, 22:00
        W czerwcu tego roku miałem swoje wesele w Marii w sali Westernowej. Sale
        rezerwowałem około rok wcześniej( były juz tylko dwie wolne ). Organizowaniem
        wesela zajmuje sie menager danej sali,pomaga w ustaleniu menu itd(polecam stół
        wiejski robi niesamowite wrażenie na gościach i do tego bardzo smaczny ).
        Wystrój sali piękny a co najważniejsze żadnych dodatkowych dopłat z tego
        powodu. Oczywiście dla pary młodej pokój gratis. My mielismy pokój z takim
        prysznicem że przez 2 godziny z niego nie wychodziliśmy( w kabinie masaz sauna
        radio telefon bicze wodne itd.) Polecam.
        • Gość: wąż Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.06.07, 22:27
          Jeśli ktoś ma pytania słóże pomocą nr gg 4287076.
        • Gość: lena Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.crowley.pl 25.09.07, 11:36
          ja za wystrój sali dopłacałam 300 PLN, o czym zostałam poinformowana
          3 dni przed weselem
    • Gość: gość weselny Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.07.07, 12:59
      Byłem w Marii na weselu w czerwcu. Było naprawdę super. Polecam
    • Gość: oliwia Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.09.07, 13:55
      Zastanawiam się nad zrobieniem wesela w hotelu Maria. Trochę
      nieciekawie wygląda sprawa zbyt dużej ilości sal weselnych - mają
      ich aż 6 i dobudowują jeszcze 2. Nie chciałabym uczesticzyć w
      jakiejś masówce weselnej. Przecież jak będzie więcej chętnych na
      naszą datę to wątpię aby odmówili komuś :/
      Może napisze ktoś, kto był niedawno tam na weselu...
      • Gość: KrSa Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.07, 09:16
        Przed wybraniem lokalu nalezy odpowiedziec sobie na kilka pytan
        1) Ilu macie przyjezdnych gosci i dla kogo chcecie noclegi - aby nie
        okazalo sie ze koszt noclegow stanowi 30% kosztow wesela.
        2) Lokalizacja od kosciola - niby banalne, ale jak daleko---> koszty
        transportu rosna - polecam ktoregos z przewoznikow prywatnych, MPK --
        -> koszty maja masakryczne np. za przejazd 20 km koszt 1000 PLN,
        dla porownania, BUS 35 os. koszt 300-400 PLN.

Sa 3 najwazniejsze rzeczy na WESELU
        - orkiestra
        - jedzenie
        - wódka

W Marii, jedzonko faktyczni jest dobre w smaku, ale jest go MAŁO!!!
        Tzn. jesli w menu pani Ci proponuje Piers z kurczaku lub Kotleta, to
        bedziesz miec to doslownie, bez zadnego wyboru. I teraz zaczyna sie
        maly problem, jesli ktos ma maly zoladek zadowoli sie 1 porcja i
        jest OK, ale ktos kto lubi sobie zjesc---> dla niego bedzie juz za
        malo.

Ja mialem do dania glownego 2 rodzaje mies i dwa rodzaje menu.
        Wesele bylo na 51 osob a wlasciciel przygotowal 60 porcji( orkiestra
        miala osobno liczone menu) ---> np. jakby ktos mial ochote na
        tzw. "dokladke".

Niestety wiekszosc restauracji w Walbrzychu, podaje ograniczona
        ilosc jedzenia, do dania glownego tylko w 3 lokalach bylo cos wiecej
        niz 1 kotlet na 1 os. a to zalatuje doslownie komuna, czyli wszyscy
        po równo, niestety tak nigdy nie bedzie, jeden zje pol kotleta, ale
        drugi zje dwa, a jesli zabraknie Ci dla 5-10 gosci jedzonka, uwierz
        mi bedzie niesmak, i na pewno te osoby beda uwazaly ze
        oszczedzaliscie na jedzeniu

Ja mialem naprawde duzo jedzenia na weselu, nie podam nazwy
        restauracji zeby nie robic reklamy, ale odradzam Marie ze wzgledu na
        1) jedzenie
        2) ilosc nie idzie i nigdy nie bedzie szla w parze z jakoscia (
        Maria szczyci sie tym ze potrafi obsluzyc 4 wesela) dla mnie to
        raczej kontrargument niz argument)
        3) Przy duzej ilosci osob przyjezdnych, koszty pokoju dla gosci w
        Marii sa kosmiczne, male znizki dla gosci weselnych

Jedno trzeba oddac Marii - wlascicielka, potrafi zakrecic na
        pierwszym spotkaniu, ja sam osobiscie po spotkaniu z nia chcialem
        zorganizowac tam wesele, na szczescie po kilku dniach mi przeszlo i
        dokonalem innego wyboru, mysle ze nie zaluje

Tak ze zycze powodzenia, mam nadzieje ze wasz dzien slubu , bedzie
        wyjatkowy, bez wzgledu na cal ta otoczke:)

Pzdr
        • Gość: mini Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.09.07, 12:49
          Jestem troche innego zdania. To para młoda decyduje o ilości
          jedzenia podczas wesela i za tyle płaci. Dlatego dziwi mnie, że przy
          opisach lokali tak często się o tym wspomina. Przecież to para młoda
          ustala menu!!!!!!! czyż nie??????
          • Gość: ania Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.crowley.pl 17.09.07, 14:20
            można ustalić menu, ale przeciez ilości jedzenia tak naprawde nie
            ustalasz i jedzenie jest wnoszone na stół w bardzo małych
            ilościach.....
        • Gość: Joan Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.09.07, 11:54
          Witam. KrSa gdzie organizowałeś wesele? Możesz odpowiedzieć na mojego maila: joannawojtczak1@interia.pl Miałabym jeszcze parę pytań natury "technicznej" związanej z organizacją przyjęcia. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
          • Gość: IZEK271 Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.chello.pl 23.11.07, 15:00
            Macie jakies nowe opinie na temat wesel organizowanych w Marii.
            Proszę o opinie. pozdrawiam
            • Gość: maja Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.centertel.pl 25.11.07, 12:42
              bylam na weselu w marii w sali westernowej. bylo super, jedzenia
              pelno, a po poprawinach to co zostalo obsuga zapakowala do
              pojemnikow. alkohol takze zapakowano mimo ze sie o to nikt nie
              dopraszal. wiec calkiem bezpodsatwne sa zarzuty niekotrych ze w
              marii jest malo jedzenia. jesli panstwo mlodzi zamowili najubozsze
              menu to juz nie jest winą restauracji. a alkohol przeciez tez kupuje
              sie indywidualnie, jezeli ktos na tym oszczedza to niech pozniej nie
              rzuca oskarżen na obsluge.
              • Gość: izek271 Do Maji IP: *.chello.pl 26.11.07, 17:05
                Mam pytanie odnośnie Marii, byłaś na tym weselu gościem,czy to było
                twoje wesele. Jeśli mówisz że jedzonka było dużo- różne sa opinie na
                temat Marii, to może wiesz jakie menu wybrali młodzi, za jaką cenę.
                Będe wdzięczna za odpowiedz, bo będe miała tam wesele a nie chcę
                niespodzianek. pozdrawiam
                • Gość: janek8 Re: Do Maji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 23:07
                  Wybierz średnie menu i do tego wiejski stół, a nikt nie będzie narzekał, że mało
                  jedzenia. Nie ma co szaleć z najdroższym menu ale słabo może być z najtańszym.
                  Taka impreza jest raz w życiu, więc zaoszczędzone 15-25zł na osobie może na
                  długo pozostawić żal.
                  Pani Sylwia ewentualnie sama szefowa doskonale doradzą i powiedzą co i jak. Mają
                  spore doświadczenie.
                  P.S.
                  piszę to jako zadowolony klient.
                  P.P.S.
                  jeszcze jedna "dobra rada": jeśli istnieje ktoś ze znajomych/rodziny, którego
                  masz na liście gości pod znakiem zapytania, to nie zastanawiaj się tylko
                  zapraszaj. Do końca życia będziesz żałować, że
                  "zaoszczędziłaś"
                  • Gość: izek271 Re: Do Maji IP: *.chello.pl 27.11.07, 11:00
                    Dzięki za rady, oczywiście o najtańszym menu nie myślałam tylko o
                    tym średnim właśnie. A masz jeszcze jakieś dobre rady albo sugestie
                    dotyczące Marji?
                    • Gość: janek8 Re: Do Maji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 21:29
                      podaj jakies namiary na siebie.
                      • Gość: izek271 Re: Do Maji IP: *.chello.pl 27.11.07, 22:24
                        podaje swój nr. gg 5807725 albo pisz na e-mail gazetowy
                        izek271@gazeta.pl
                • Gość: maja Re: Do Maji IP: *.centertel.pl 27.11.07, 22:49
                  bylam gosciem, wiec nie wiem ktore to bylo menu. byl dwudaniowy obiad, gulasz,
                  barszcz z krokietami i cos tam jeszcze i jakies plonące coś ( nie wiem czy to
                  dzik czy cos świnia bo nie próbowałam bo wczesniej za duzo sie obiadlam) i stół
                  wiejski (tam jakies pierożki, bigos, chyba gołąbki). takze bylo z czego wybierac
                  i porcje byly calkiem spore.
                  wiem, ze ciasta mlodzi zamawiali osobno, w cukierni na Poniatowie i wszytskie
                  byly pycha! :)
                  • Gość: izek271 Re: Do Maji IP: *.chello.pl 27.11.07, 22:54
                    Dzięki za info. pozdrawiam
        • Gość: gość Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.07, 11:59
          Z tym tysiącem zł za 20km w MPK to grubo przesadziłeś kolego.Nie siej wrogiej
          propagandy.Wynajmowałem u nich autobus i wiem coś na ten temat...miła obsługa a
          przede wszystkim punktualność i tak trzymać!!!
    • Gość: romek* Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.01.08, 12:24
      organizowałem wesele na sali balowej w Marii i muszę przyznać że
      było całkiem ok. Jedzenie wszystkim smakowało, na obsługe też nie
      można narzekać. Dla młodej pary pokoik gratis na noc poślubną, a dla
      gości pokoje można zamówić w razie jeśli ktoś zaprasza więcej osób
      spoza Wałbrzycha. Polecam !!!
      Ważna rada: wszystko trzeba dokładnie wcześniej omówić łącznie ze
      wszystkimi drobnymi szczegółami, wówczas nie będzie problemów.
      • Gość: izek271 Re: wesele w hotelu Maria?????? IP: *.chello.pl 19.01.08, 20:38
        Jakie szczegóły masz na myśli, na które trzeba zwrócić uwagę
        organizując tam wesele??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka