Gość: PIP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 18:05 Witam. Poszedłem w poniedziałek wieczorem na nockę i tak przez kolejne dni. Dziś rano skończyłem ostatnią nockę i jutro mam na rano. To chyba nie jest zgodne z kodeksem pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eqa Re: Czas pracy na strefie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.05.07, 18:50 ważne czy bierzemy pod uwagę cały etat i 8-o godzinną zmianę ; generalnie za przepracowaną sobote i niedzielę należy się dzień wolny, pracodawca musi go oddac w przyjętym zakłądzie czasie rozliczeniowym, najdłuższy okres rozliczeniowy wynosi 4 miesiące. Czas wypoczynku między zakończeniem jednej zmiany a rozpoczęciem drugiej jest zgodny z kp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Czas pracy na strefie IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 27.05.07, 20:07 chyba jakis wybrakowany kodeks masz Art. 133. § 1. Pracownikowi przysługuje w każdym tygodniu prawo do co najmniej 35 godzin nieprzerwanego odpoczynku....a tu ewidentnie sa 24h.. A wiec rozklad czasu jest niezgodny z kodeksem. A jesli chodzi o oddawanie dni wolnych, to warunek ten nie spelnia sie w pracy w ruchu ciaglym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a3241 Re: Czas pracy na strefie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:47 Sobota to juz tzw. dzien czarny - moze byc pracujaca jezeli tak to ustawia regulamin pracy. Poza tym oddać powinien nie w okresie rozliczeniowym a do końca następnego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Czas pracy na strefie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.05.07, 10:10 Jednakze tyczy sie to tylko niedzieli.. a poza tym 6 dni nie jest terminem obligatroyjnym.. a sobota wcale nie jest dniem czarnym, bo ciagla praca w sobote sprawia, iz zotaje przekroczona norma srednio 5dniowego tygodnia pracy.. Odpowiedz Link Zgłoś