30.05.07, 22:10
Mam takie pytanie: czy prowadząc działalność gospodarczą np. pośrednictwo handlu truskawkami, to czy mogę być w tym samym czasie zatrudniony na umowę zlecenie w innym miejscu jako pośrednik też handlu truskawkami (ale tu otrzymuję normalną wypłatę a nie wystawiam faktury)... proszę podejść poważnie do sprawy (chociaż część furowiczów) . . . pozdrawiam i sorki za błędy :)
Obserwuj wątek
    • Gość: wyjasniam Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:39
      Oczywiście wystarczyłoby zadzwonić do urzędu skarbowego, żeby się dowiedzieć,
      ale o ile mi wiadomo, to nie możesz robić takiej przewałki. Jak masz określona
      działalność, to nie możesz dostawać zleceń bezfakturowych na tę samą działalność.
      • Gość: TSC radzi Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 01:15

Bycie bogatym i zarabianie dużych pieniędzy w tym kraju, zawsze było skrępowane
        sznurem utkanym z chorej zawiści, przenoszonej z ojca na syna, z matki na córkę
        z władz ogólnokrajowych na lokalne.
        Z stąd łapówki, przekręty, pazerność, afery i śmiech na cały cywilizowany świat.
        Murzyn jest czarny, Eskimos mały, Chińczyk skośnooki a Polak prymitywnie
        zachłanny i głupi.
        Nie zadawaj pytaj.
        Rób swoje i zarabiaj gdzie tylko się da.
        Gdy osiągniesz cel olej to miejsce na mapie, którego nie było przez 123 lata i
        które mocno pracuje nad tym by znów zniknąć, tak jak Wałbrzych z ogólnopolskiej
        mapy pogody.
        Załóż rodzinę w cywilizowanym kraju i zapomnij, że miałeś pecha urodzić się tu.
        • tnbd Dzięki 31.05.07, 09:39
          Juz wszystko wiem, ratuje tu kontrakt menadżerski wtedy można wystawić dowolnej instytucji fakturę za usługę, nie muszą wtedy mnie zatrudniać, a co za tym idzie nie płacą składek, tak działają lekarze - mają własne działalności (gabinety) a są zatrudnieni w szpitalach na właśnie takiej zasadzie... ale dzięki... do TSC - nie jest tak źle... sorki za błędy
          • m2ks Re: Dzięki 01.06.07, 15:09
            Si :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka