Gość: Aleks IP: *.norstn01.pa.comcast.net 01.08.03, 20:10 Znalazlam te strone przez absolutny przypadek... www.2lo.walbrzych.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Majka jesteś wielka :-))) IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 22:16 Legenda podziemna niosła, że coś takiego istnieje... Ale się pośmiałam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g Re: Bravo 2 LO !! IP: *.chello.pl 01.08.03, 23:56 To te idiotki Hejno i Wronka jeszcze zyja? O matko!!!! Czy to prawda ze Hejno sie strasznie religijna zrobila? Ja mialem mature w 1990 juz w trakcie padania komuny i wlasnie wtedy ja zaczelo y.ebac tzn wrzucala mlodszym klasom pogadanki na temat naturalnych metod zapobiegania ciazy :))) Wczesniej nie mowila nic na ten temat. hehehe Pamietam jak rok po maturze przyszlismy odwiedzic szkole to Wrobel nas wywalil, ze nie mamy czego tu szukac. Pajac jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka oj, Jacek.... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 14:50 Wzmiankowana przez ciebie pani od biologii o tzw. metodach naturalnych mówiła już w latach 70-tych. Było to w zakresie przedmiotu, który nazywał się higiena (odnoga biologii, teraz jest ekologia :). A poglądy prywatne pani E.H. nie mają nic wspólnego z upadkiem komuny. Zawsze należała do opozycyjnej części grona II LO (a znam tę szkołę od roku 1970 ;)). Niektórzy nauczyciele ze względu na poglądy polityczne musieli odejśc ze szkoły (z niepowetowaną dla niej stratą), np. jeden z najdłużej w niej panujących wicedyrektorów, fantastyczny historyk.... Ale wpominam czasy sprzed twojego urodzenia, które cię pewnie nie obchodzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
olin Re: oj, Jacek.... 02.08.03, 14:54 Gość portalu: Majka napisał(a): > Niektórzy nauczyciele ze względu na poglądy polityczne musieli odejśc ze szkoły > > (z niepowetowaną dla niej stratą), np. jeden z najdłużej w niej panujących > wicedyrektorów, fantastyczny historyk.... Hmmmm, a potem byl m.in. dyrektorem I LO, tak? I do tej pory tam pracuje (chyba ze cos sie zmienilo w tym roku)? Dobrze mysle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka ... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 19:03 Tak :-) To był okropny czas dla wałbrzyskich liceów. I LO ucierpiało jeszcze bardziej niż II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gmietek Re: ... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 19:41 Prof. Konrad Derwich do dziś jest dla mnie wspaniałym pedagogiem i historykiem, a przede wszystkim pozostał w mojej pamięci jako wielki przyjaciel młodzieży. W latach sześciedesiatych miał odwagę uczyc prawdziwej historii Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g Re: oj, Jacek.... IP: *.chello.pl 02.08.03, 20:14 > Wzmiankowana przez ciebie pani od biologii o tzw. metodach naturalnych mówiła > już w latach 70-tych. Było to w zakresie przedmiotu, który nazywał się higiena > (odnoga biologii, teraz jest ekologia :). ja mialem z nia zajęcia przez 4 lata i NIGDY w ciagu 3 lat nie wspomninała o naturalnych metodach antykoncepcji. Dopiero w 4 klasie zaczeła te metody lansowac i to dosc agresywnie ze tak powiem. Stad takie wrazenie. > Ale wpominam czasy sprzed twojego urodzenia, które cię pewnie nie obchodzą :) O matko, nie rob ze nie ostatniego ćwoka. Obchodza, obchodza ale niestety w moich czasach nie wiedzilismy kto by słuszny a kto nie. I nie wiedzielismy kto byl lepszy wczesniej, no bo skad? Pamietam ze 1986 roku dyr byl prof. Zioło, później prawie 3 lata była nią Siatkowska, a już w 4 klasie zostal nim Wróbel. A co bylo wczesniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka :-)) IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 20:38 Profesorka ZAWSZE uświadamiała dopiero w IV klasie :-))) Za moich czasów dyrektorem był matematyk, prof. R. Kluzek, a wice prof.Konrad Derwich - historyk. Co to była za para....Wszyscy mówili na nich Żwirek i Muchomorek :-)) (jeśli oglądałeś kiedyś czeską dobranockę). Ludzie z wielką klasą, ogromnym poczuciem humoru i honoru! Obaj mieli jeszcze jedną niebywałą zdolność: wszystkich uczniów znali z imienia przynajmniej (a szkoła nie była mniejsza niż teraz) i pamiętają do dziś! Kiedy kilkanaście lat po maturze prof. Derwich (nie uczył mnie, niestety) odkłonił mi się w rynku - z imieniem- stałam jak słup :-))) A historię miałam z legendarnym Stasiem Czajką - pisał lata całe doktorat o najdłuższej wsi w Polsce. Kiedy się obronił, odszedł na AE (wykładał). Już nie żyje... Maleńki, z grzywką "pożyczaną" z tyłu, szary garnitur, szare, przenikliwe oczka, stosy książek na biurku ... W 30 minut potrafił zrobić klasówkę, sprawdzić, wstawić wszystkie dwóje, wyłożyć, odpytać pół klasy, zadać zadanie.... Panicznie baliśmy się Stasia - nie drżała tylko koleżanka, która poszła na archeologię :) Zawsze trochę się spóźniał na lekcję, bo gawędził przy schodach z prof. Kędzierskim - fizykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 02.08.03, 23:10 Jacek - dlaczeko Cie ze szkoly wyrzocono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek01g Re: Bravo 2 LO !! IP: 217.153.152.* 04.08.03, 13:21 > Jacek - dlaczeko Cie ze szkoly wyrzocono? Przyjechalismy do szkoly we wrzesniu, aby ja odwiedzic i sie pochwalic kto sie gdzie dostal. Przy okazji sprzedac stare niepotrezbne juz podreczniki. My mielismy jeszcze wakacje, a w szkole zaczal sie rok szkolny. Mowie w liczbie mnogiej, bo bylo to kilkanascie osob z klas maturalnych. Jak sie skonczyla przerwa wyszedl z pokoju nauczycielskiego Wrobel i powiedzial ze nie zyczy sobie nikogo w szkole podczas lekcji, nawet w klubie i wyprosil nas ze szkoly. Ja pozniej pojawilem sie 2 razy. Ostatni raz w 1994 aby pogadac ze s.p. prof. Andrecka, zreszta moja byla wychowawczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 03.08.03, 20:47 Mieciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 03.08.03, 20:49 Oooops - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.08.03, 09:02 Gość portalu: Aleks napisał(a): > Znalazlam te strone przez absolutny przypadek... > www.2lo.walbrzych.prv.pl/ Stronka , rzeczwiscie .....tragedia. nawet moje prowincjonalne liceum ma lepszą.Niestety nie pamietam jej adresu, a co do samej szkoły to słyszałam , że panował tam dosyć ostry rygor, zresztą u mnie tez ( kolezanka miała zostać wyrzucona za ubiór). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 09:06 Justyna, to nieoficjalna,żartobliwa strona jakiegoś ucznia. Oficjalna jest troszkę inna (nie wiem, czy piękna;): www.walbrzych-2lo.civ.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.08.03, 06:35 Tylko dlaczego ją stworzył? Widocznie nie ma tam takiego rygoru jak sądziłam skoro ten chłopak miał czas na zrobienie czegoś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Bravo 2 LO !! IP: *.cersanit.com.pl 05.08.03, 08:47 Dziwię się, że każdy myśli, iż w tej szkole był rygor. Normalna szkoła, normalni nauczyciele, tylko, że i ci, i ci lepsi niż gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.08.03, 07:54 Dlatego właśnie nie zdecydowałam się na tę szkołę ,bo tam jest bardzo wysoki poziom. p.s. Ale nie myślcie sobie , ze ta do której chodziłam była gorsza!Przeciwnie. Wszyscy ,, z zewnątrz" ją chwalili. Chociażby za bezstresowe podejscie do ucznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 05.08.03, 08:30 Justyno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.08.03, 08:01 Poprostu kiedy weszłam na tą stronę to się nieco zdenerwowałam bo nic tam nie działało. Odpowiedz Link Zgłoś
olin Re: Bravo 2 LO !! 10.08.03, 11:25 Hm, ludziom sie czesto nie chce konczyc stron, ktore robia zupelnie spolecznie. Dlatego tyle jest 'ogryzkow' w scieci. Zreszta, w ogole mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 10.08.03, 19:45 Olin Odpowiedz Link Zgłoś