Dodaj do ulubionych

Bravo 2 LO !!

IP: *.norstn01.pa.comcast.net 01.08.03, 20:10
Znalazlam te strone przez absolutny przypadek...
www.2lo.walbrzych.prv.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: Majka jesteś wielka :-))) IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 22:16
      Legenda podziemna niosła, że coś takiego istnieje...
      Ale się pośmiałam :))
      • Gość: Aleks Re: jesteś wielka :-))) IP: 65.220.57.* 02.08.03, 01:57
        Jacek
        • Gość: jacek01g Re: jesteś wielka :-))) IP: *.chello.pl 02.08.03, 19:53
          > Jacek
    • Gość: jacek01g Re: Bravo 2 LO !! IP: *.chello.pl 01.08.03, 23:56
      To te idiotki Hejno i Wronka jeszcze zyja? O matko!!!!
      Czy to prawda ze Hejno sie strasznie religijna zrobila? Ja mialem mature w 1990
      juz w trakcie padania komuny i wlasnie wtedy ja zaczelo y.ebac tzn wrzucala
      mlodszym klasom pogadanki na temat naturalnych metod zapobiegania ciazy :)))
      Wczesniej nie mowila nic na ten temat. hehehe

Pamietam jak rok po maturze przyszlismy odwiedzic szkole to Wrobel nas wywalil,
      ze nie mamy czego tu szukac. Pajac jeden.
      • Gość: Majka oj, Jacek.... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 14:50
        Wzmiankowana przez ciebie pani od biologii o tzw. metodach naturalnych mówiła
        już w latach 70-tych. Było to w zakresie przedmiotu, który nazywał się higiena
        (odnoga biologii, teraz jest ekologia :).
        A poglądy prywatne pani E.H. nie mają nic wspólnego z upadkiem komuny. Zawsze
        należała do opozycyjnej części grona II LO (a znam tę szkołę od roku 1970 ;)).
        Niektórzy nauczyciele ze względu na poglądy polityczne musieli odejśc ze szkoły
        (z niepowetowaną dla niej stratą), np. jeden z najdłużej w niej panujących
        wicedyrektorów, fantastyczny historyk....
        Ale wpominam czasy sprzed twojego urodzenia, które cię pewnie nie obchodzą :)
        • olin Re: oj, Jacek.... 02.08.03, 14:54
          Gość portalu: Majka napisał(a):

> Niektórzy nauczyciele ze względu na poglądy polityczne musieli odejśc ze
          szkoły
          >
          > (z niepowetowaną dla niej stratą), np. jeden z najdłużej w niej panujących
          > wicedyrektorów, fantastyczny historyk....

Hmmmm, a potem byl m.in. dyrektorem I LO, tak? I do tej pory tam pracuje (chyba
          ze cos sie zmienilo w tym roku)? Dobrze mysle?
          • Gość: Majka ... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 19:03
            Tak :-)
            To był okropny czas dla wałbrzyskich liceów. I LO ucierpiało jeszcze bardziej
            niż II.
            • Gość: Gmietek Re: ... IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 19:41
              Prof. Konrad Derwich do dziś jest dla mnie wspaniałym pedagogiem i historykiem,
              a przede wszystkim pozostał w mojej pamięci jako wielki przyjaciel młodzieży. W
              latach sześciedesiatych miał odwagę uczyc prawdziwej historii Polski.
        • Gość: jacek01g Re: oj, Jacek.... IP: *.chello.pl 02.08.03, 20:14
          > Wzmiankowana przez ciebie pani od biologii o tzw. metodach naturalnych mówiła
          > już w latach 70-tych. Było to w zakresie przedmiotu, który nazywał się
          higiena
          > (odnoga biologii, teraz jest ekologia :).

ja mialem z nia zajęcia przez 4 lata i NIGDY w ciagu 3 lat nie wspomninała o
          naturalnych metodach antykoncepcji. Dopiero w 4 klasie zaczeła te metody
          lansowac i to dosc agresywnie ze tak powiem. Stad takie wrazenie.

> Ale wpominam czasy sprzed twojego urodzenia, które cię pewnie nie obchodzą :)

O matko, nie rob ze nie ostatniego ćwoka. Obchodza, obchodza ale niestety w
          moich czasach nie wiedzilismy kto by słuszny a kto nie. I nie wiedzielismy kto
          byl lepszy wczesniej, no bo skad? Pamietam ze 1986 roku dyr byl prof. Zioło,
          później prawie 3 lata była nią Siatkowska, a już w 4 klasie zostal nim Wróbel.

A co bylo wczesniej?
          • Gość: Majka :-)) IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 20:38
            Profesorka ZAWSZE uświadamiała dopiero w IV klasie :-)))

Za moich czasów dyrektorem był matematyk, prof. R. Kluzek, a wice prof.Konrad
            Derwich - historyk. Co to była za para....Wszyscy mówili na nich Żwirek i
            Muchomorek :-)) (jeśli oglądałeś kiedyś czeską dobranockę).
            Ludzie z wielką klasą, ogromnym poczuciem humoru i honoru! Obaj mieli jeszcze
            jedną niebywałą zdolność: wszystkich uczniów znali z imienia przynajmniej (a
            szkoła nie była mniejsza niż teraz) i pamiętają do dziś! Kiedy kilkanaście lat
            po maturze prof. Derwich (nie uczył mnie, niestety) odkłonił mi się w rynku - z
            imieniem- stałam jak słup :-)))
            A historię miałam z legendarnym Stasiem Czajką - pisał lata całe doktorat o
            najdłuższej wsi w Polsce. Kiedy się obronił, odszedł na AE (wykładał). Już nie
            żyje... Maleńki, z grzywką "pożyczaną" z tyłu, szary garnitur, szare,
            przenikliwe oczka, stosy książek na biurku ... W 30 minut potrafił zrobić
            klasówkę, sprawdzić, wstawić wszystkie dwóje, wyłożyć, odpytać pół klasy, zadać
            zadanie.... Panicznie baliśmy się Stasia - nie drżała tylko koleżanka, która
            poszła na archeologię :) Zawsze trochę się spóźniał na lekcję, bo gawędził przy
            schodach z prof. Kędzierskim - fizykiem :)
      • Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 02.08.03, 23:10
        Jacek - dlaczeko Cie ze szkoly wyrzocono?
        • Gość: jacek01g Re: Bravo 2 LO !! IP: 217.153.152.* 04.08.03, 13:21
          > Jacek - dlaczeko Cie ze szkoly wyrzocono?

Przyjechalismy do szkoly we wrzesniu, aby ja odwiedzic i sie pochwalic kto sie
          gdzie dostal. Przy okazji sprzedac stare niepotrezbne juz podreczniki. My
          mielismy jeszcze wakacje, a w szkole zaczal sie rok szkolny. Mowie w liczbie
          mnogiej, bo bylo to kilkanascie osob z klas maturalnych. Jak sie skonczyla
          przerwa wyszedl z pokoju nauczycielskiego Wrobel i powiedzial ze nie zyczy
          sobie nikogo w szkole podczas lekcji, nawet w klubie i wyprosil nas ze szkoly.

Ja pozniej pojawilem sie 2 razy. Ostatni raz w 1994 aby pogadac ze s.p. prof.
          Andrecka, zreszta moja byla wychowawczynia.
    • Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 03.08.03, 20:47
      Mieciu
    • Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 03.08.03, 20:49
      Oooops -
    • Gość: Justyna Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.08.03, 09:02
      Gość portalu: Aleks napisał(a):

> Znalazlam te strone przez absolutny przypadek...
      > www.2lo.walbrzych.prv.pl/
      Stronka , rzeczwiscie .....tragedia. nawet moje prowincjonalne liceum ma
      lepszą.Niestety nie pamietam jej adresu, a co do samej szkoły to słyszałam , że
      panował tam dosyć ostry rygor, zresztą u mnie tez ( kolezanka miała zostać
      wyrzucona za ubiór).
      • Gość: Majka Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 04.08.03, 09:06
        Justyna, to nieoficjalna,żartobliwa strona jakiegoś ucznia. Oficjalna jest
        troszkę inna (nie wiem, czy piękna;):
        www.walbrzych-2lo.civ.pl
        • Gość: Justyna Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.08.03, 06:35
          Tylko dlaczego ją stworzył? Widocznie nie ma tam takiego rygoru jak sądziłam
          skoro ten chłopak miał czas na zrobienie czegoś takiego.
          • Gość: B. Re: Bravo 2 LO !! IP: *.cersanit.com.pl 05.08.03, 08:47
            Dziwię się, że każdy myśli, iż w tej szkole był rygor. Normalna szkoła,
            normalni nauczyciele, tylko, że i ci, i ci lepsi niż gdzie indziej.
            • Gość: Justyna Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.08.03, 07:54
              Dlatego właśnie nie zdecydowałam się na tę szkołę ,bo tam jest bardzo wysoki
              poziom.
              p.s. Ale nie myślcie sobie , ze ta do której chodziłam była gorsza!Przeciwnie.
              Wszyscy ,, z zewnątrz" ją chwalili. Chociażby za bezstresowe podejscie do
              ucznia.
    • Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 05.08.03, 08:30
      Justyno
      • Gość: Justyna Re: Bravo 2 LO !! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.08.03, 08:01
        Poprostu kiedy weszłam na tą stronę to się nieco zdenerwowałam bo nic tam nie
        działało.
        • olin Re: Bravo 2 LO !! 10.08.03, 11:25
          Hm, ludziom sie czesto nie chce konczyc stron, ktore robia zupelnie spolecznie.
          Dlatego tyle jest 'ogryzkow' w scieci. Zreszta, w ogole mnie to nie dziwi.
          • Gość: Aleks Re: Bravo 2 LO !! IP: *.norstn01.pa.comcast.net 10.08.03, 19:45
            Olin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka