Dodaj do ulubionych

z dala od Lucasa

30.01.08, 11:01
Witam,
odradzam wszystkim bank Lukas. Mam ich karte kredytową. Właśnie
dostałam wezwanie do spłaty raty z terminem płatności 15
stycznia!!!! Na szczęście zapłaciłam wcześniej, bo sama pilnuję
takich rzeczy, ale moja siostra nie i niestety czekają ją odsteki
karne za to,że jakas Pelagia nie wysłała poczty na czas. A pani w
Lukasie tłumaczy się, że "no wie Pani, były święta, zamieszanie"...
i takie tam duperele. To może my tez nie spłacajmy na czas kredytów
w okolicach świąt, bo... święta? Ten bank jest niepoważny, nie
pierwszy raz zdarza im się taka wpadka. Żeby żądac terminowej spłaty
kredytu, trzeba ją najpier umożliwić! A może jest to celowe
działanie, żeby zarobić sobie jeszcze na odsetkach karnych???
Obserwuj wątek
    • Gość: TnBd wystarczy pilnować samemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 11:34
      wystarczy pilnować samemu
      • Gość: ;) Re: wystarczy pilnować samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:06
        To i tak nic w porównaniu z Sygma Bankiem ;D
        • Gość: życzliwy Re: wystarczy pilnować samemu IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.08, 18:49
          Płaćcie internetem.
          • Gość: ;) Re: wystarczy pilnować samemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 19:17
            www.mbank.pl :D
            • Gość: Benio Re: wystarczy pilnować samemu IP: *.wlb.vectranet.pl 30.01.08, 20:39
              Dziękuję za informację, ostatnio miałem do czynienia dziwnym trafem
              z inną firmą francuską ,której zapłaciłem za określoną usługę wezwanie
              do dalszej zapłaty,okazało się,że to pomyłka ale co mnie to nerwów kosztowało to
              tylko ja wiem, mam nadzieję,że to się skończyło tak
              myślę bo jestem optymistą.Pozdrowienia skarbie i życzę optymizmu.
    • Gość: Józio Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 30.01.08, 21:25
      Merci pour corect ma faute en langue francaise, je suis seulement le
      etudier. Tu a tres sympa.
      wszyscy popełniamy mniejsze czy większe błędy, również idąc do francu-
      skiego banku Ma cheri Camelia. Salut ma doux angelet.
      • Gość: ale_to_juz-bylo Re: z dala od Lucasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.08, 22:03
        Słodziutkie! Józiu czy udzielasz korepetycji? Możemy połączy twój
        francuski i moja znajomoś angielskiego if you only would like to...
        • Gość: Józio Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 30.01.08, 22:29
          Pod warunkiem,że jesteś płcią bardzo piękną a ja potrzebuję korepetytorki z
          angielskiego jestem do dyspozycji. I come from Piaskowa
          I was born Wałbrzych. Whats your name ?
          • Gość: ale_to_juz-bylo Re: z dala od Lucasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.01.08, 22:47
            Well, I think, that my name could be a kind of mistery for a while.
            Warunek spełniony. Piaskowa is really close to my place, where I
            live. I also was born in Wałbrzych. Pozostaje ustalenie innych
            warunków brzegowych.
            • Gość: Józio Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 30.01.08, 23:39
              Mam nadzieję,że urocza Karmelia wybaczy zwłaszcza mi ,że zrobiłem z jej
              tematu romantyczną rozmowę. Tym bardziej,że raz już mnie podsumowała
              za błędy językowe.

Teraz piszę do Ciebie moja słodziutka tajemnico w danej chwili.
              Płeć piękna powinna być tajemnicą z jej złożoną osobowością i skompli-
              kowanym organizmem.Mam nadzieję, że będziesz się pomału odkrywała.
              Jestem otwarty na wszelkie elementy negocjacyjne.
              • Gość: zakryta Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 12:24
                A ten "józio" to prosektor, że tak chętnie odkrywał by
                skomplikowane organizmy?
                • Gość: odkryta Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 15:48
                  zboczek?
                  • Gość: janina Wracając do tematu LuKAS IP: *.centertel.pl 31.01.08, 19:01
                    Również mialam bardzo niemiłe zajście z tym bankiem. W czasach gdy
                    posiadałam tam jeszcze konto skorzystałam z bankomatu sieci Euronet.
                    Bankomat ten wypłacił mi fałszywy banknot. Bank umył ręce,
                    dyrektorka oddziału na piaskowej powiedziała mi, żebym sobie sprawę
                    załatwiała z Euronetem. Na co ja odpowiedziałam, że jeżeli Lukas nie
                    posiada swoich bankomatów, to powieniem rozpatrzyć moją reklamację,
                    a sprawę z Euronetem załatwić między sobą. Wyszło na to, ze jeszcze
                    musiałam jeździć po komisariatach a przeprosin od żadnej ze stron
                    nie otrzymałam do dzisiaj. Od tamtej pory koniec Z LUKASEM.
                    • Gość: tez klientka Re: Wracając do tematu LuKAS IP: *.centertel.pl 03.04.08, 23:18
                      Jesteś chyba trochę zakłamana bo jako klientka tego banku kojarzę tę
                      sytuację - chyba tę, albo podobną.Może byłaś w sobotę i to chyba z
                      córką.W sobotę dytektorka nie pracuje, a wiec na twoją reklamację
                      poświencała swój prywatny czas, Po drugie pamiętam,że cała załoga
                      koło was biegała. Bankomat jest Euronetu i pretensje jakie miałaś do
                      dziewczyn były śmieszne bo one go nie zasilają. To tyle.Bank wysłał
                      reklamację do euronetu a i od niego otrzymałaś info. Nie lubię
                      ludzi, którzy kłamią.
              • Gość: ale_to_juz-bylo Re: z dala od Lucasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.08, 18:57
                No tak, pominąwszy poniższe wpisy, należałoby zastanowic się nad
                najprostszą rzeczą - jak się skontaktowac. Podając np maila,
                narażamy sie na liściki odkrytej, zakrytej, przykrytej i jeszcze
                innej -tej. Right now, I have no idea, how it could be done. Maybe
                some kind of code in three languages, I mean Polish, French and of
                course English?
                • Gość: arecki Re: z dala od Lucasa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.01.08, 19:32
                  rece opadają...nie zazdroszcze takiej klientki..nie dosyc ze sie spóźnia z
                  deklarowanymi oplatami, to nawet nazwy banku nie zna...
                  • Gość: Józio Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 31.01.08, 23:42
                    Ma cheri tu ne semotionne pas.The people it only the people.
                    You are in my mind. Je suis tres heureux,guand tu ecris a moi.
                    Maybe simply my tel. mobile number in forum.
                    What do you think of it ?
                    • Gość: Mc ona Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 00:08
                      It looks like you both needs help from good
                      psychiatrist.
                      • Gość: psychiatra Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 07:44
                        Kłaniam się obu!!
                    • Gość: ale_to_już-było Re: z dala od Lucasa IP: 80.51.231.* 01.02.08, 07:49
                      Dobry pomysł. I am waiting for the number.
                      • Gość: Napoleon Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.08, 08:32
                        Cześć chłopcy! Kiedy kończy się nam przepustka? Zapomnialem niestety.
                        • Gość: Józio Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 01.02.08, 22:14
                          Ma cheri voila:
                          cing,un,un,troi,huit,un,un,sept,huit, a bientot
                          • Gość: a Re: z dala od Lucasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.08, 22:36
                            Well. I think that I translated those numbers but successfully? I do
                            not know I called to you and now I am waiting for your call. But
                            from the oher hand, I could make a mistake. So, that is my e.mail
                            address isj@vp.pl Done!
                          • Gość: ale_to_juz-bylo Re: z dala od Lucasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.02.08, 22:39
                            "A" is also me. Sorry for misdisturbing
    • Gość: Artur Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 17:53
      Chcialbym zwrocic uwage na to ze poczta w okolicy swiat (po swietach rowniez) nie nadaza z dostarczaniem przesyłek. Mam karte w Lukas Banku i takze nie dostalem wyciagu z minimalna splaty. Ale jest placowka w walbrzychu lub w swidnicy jest lukas linia gdzie mozna dowiedziec sie kwote raty. Wielkim plusem jest wplatomat przy placowce gdzie nawet o 3 w nocy mozna wplacic ta rate. Zrodel informacji jest wiele wiec nie krzycz i nie narzekaj jak wiekszosc ludzi. Widocznie to tylko potrafisz.
      • Gość: Józio Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 02.02.08, 20:12
        Thank you very much for your mobile.I am waiting for ours meeting
        with study language English end French, a bientot.
        • Gość: ale_to_juz-bylo Re: z dala od Lucasa IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.08, 20:58
          Great! I am also waiting impatiently for our meeting. Myślę, że
          studiowanie będzie owocne. Wszak wiedza to niezła lokata - i nie w
          Lucas banku. Odsetki, mam nadzieję, zwyżkujące i profity oczekiwane.
          To taka konkluzja do tego mocno zdegustowanego, szukającego info o
          bankach. I will call on Moday as I come back to Wałbrzych. See you,
          bye, bye.
          • Gość: zadowolony Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 03.02.08, 08:53
            Ja mam konto w Lukas Banku od 2002 roku i nie mogę złego słowa o tym
            banku powiedzieć. Korzystam z różnych ich produktów (karty
            kredytowe, oszczędności, ROR) i wszystko jest w najlepszym porządku.
            Superczytelny interface e-banku, szybka i profesjonalna obsługa
            elinii, a do tego przelewy i prowadzenie konta za darmo. Moim
            zdaniem bardzo dobry bank.
        • Gość: car Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 11:09
          Józiu, a czy lekcje języków w psychiatryku Ci nie wystarczają? Póki
          co weż dawkę bromu i nie zaśmiecaj forum.
          • Gość: AG Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 03.02.08, 20:15
            Jak ktoś nie umie prowadzić konwersacji w językach europejskich
            niech zostawi kompa i idzie na melinę chlać bełty z innymi prymitywami.
            Internet jest dla ludzi na poziomie a nie jełopów.
            • Gość: kruczkowski Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 21:25
              ale jesteś spierdoIony. idź się zabij.
            • Gość: car Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 07:37
              ty jolopie akurat pokazalas poziom, poziom zerowy, niestety
        • Gość: ;) Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 23:05
          Gość portalu: Józio napisał(a):

> Thank you very much for your mobile.I am waiting for ours meeting
          > with study language English end French, a bientot.

"ours" ? Nie dość że spamujesz ośle to jeszcze angielskiego nie umiesz. Spadajcie na prv bo się rzygać chce.
          • Gość: kruczkowski Re: z dala od Lucasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 23:44
            a "end" to co? pies?
            • Gość: gość Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 04.02.08, 11:19
              niech każdy zajmie się swoim tematem a nie wtrąca się niegrzecznie i
              wulgarnie w rozmowy innych niech każdy pracuje nad swoimi błędami
              bo każdy z nas popełnia ich tysiące, ten nie popełnia błędów kto nic
              nie robi , pozdrawiam wszystkich
      • ajkap Re: z dala od Lucasa 04.02.08, 12:53
        zgoda, ale jesli my mamy przewidywać takie rzeczy jak to,że przelewy
        przed świętami idą dłużej itd, itp, to bank chyba tez powinien to
        przewidzieć i nie wysylać korespondencji na ostanią chwilę??? Banki
        to nie sa święte krowy, tez obowiązuja ich jakies zasady i czas
        najwyższy zacząć od nich czegos wymagać, a nie tylko płaszczyć się
        przed nimi. Karta kredytowa to też umowa i obie strony powinny
        przestrzegać ustaleń. Karmelia płacić na czas, a bank jej to
        umożliwić. proste....
        • Gość: Benio Re: z dala od Lucasa IP: *.wlb.vectranet.pl 04.02.08, 20:20
          Szanowna pani Carmelio-ajkap prawda i prawo jest po pani stronie jako
          klientce banku. W interesie każdej instytucji w gospodarce rynkowej
          jest dbałość o klienta bo mówiąc prozaicznie z niego żyje i jeszcze raz
          podkreślam, wszelkie procedury formalne powinny być tak skonstruowane aby
          ułatwiały życie klientowi a nie danej instytucji.Niestety niektóre
          korporacje dochodzą do wniosku, że robią wielką łaskę klientowi oferując mu
          swoje usługi nawet jeśli są bardziej konkurencyjne od innych.C est la vie,bonne
          chance ,a bientot
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka