Gość: xxx IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.05.08, 08:19 j/w Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dj Re: Dj na wesele IP: 91.203.16.* 19.05.08, 10:18 jest taki pan ktory jest dj po 40stce wyglada jak Jerzy sztur, ceny ma zblizone do zespolow jakie graja na weselach z ta roznica ze Ty wybierasz co ma leciec i dajesz mu ewczesniej caly plan wesela i on sie dopasowuje- nie pije wiec mozna byc spokojnym i co najwazniejsze nie konczy mu sie repertuar jak niektorym zespolom ktore sa troche juz wiesniackie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prok. Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 23:52 Tylko sprawdzajcie, czy DJ ma legalne płyty i płaci tantiemy wykonawcom i autorom nagrań. W przeciwnym razie organizator czyli para młoda może mieć powazne kłopoty. To nie są żarty, sprawa w sądzie, wysoka kara i odszkodowanie dla właścicieli praw autorskich. No i jaki wstyd przed gośćmi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profesor Re: Dj na wesele IP: *.centertel.pl 21.05.08, 15:30 DJ na weselu to tak jak byś całe życie kochał się przez prezerwatywę.Nic nie zastąpi zespołu.Jeżeli piszecie o zespołach co im brakuje repertuaru to jakieś nieporozumienie-chyba że macie na myśli tych parapeciaży którzy nie grają tylko stawiają instrument żeby się po nim pokiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowoleni Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 02:33 0 502 178 186 - masz tu namiar na super DJ- a! Jest z Legnicy, ale dojedzie gdzie trzeba. Do nas do swidnicy tez przyjechał i było naprawdę zawodowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 07:53 www.lg-wodzirej.yoyo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 12:02 Jeżeli zatrudniasz DJ czyli gościa który puszcza nagrania z laptopa- najczęściej kradzione z internetu mp3 to musisz mieć świadomość, że zachowujesz się jak PASER! Pokażcie mi DJ-a który ma kilkaset legalnych płyt i płaci tantiemy autorom, wykonawcom i producentom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 21:19 a tak z ciekawości zapytam czy zespół chałturniczo-weselny grający utwory Boys'ów, Top One i innych discopolo nie musi dzielić się zyskiem z autorem piosenek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 15:38 Gość portalu: janek8 napisał(a): > a tak z ciekawości zapytam czy zespół chałturniczo-weselny grający utwory > Boys'ów, Top One i innych discopolo nie musi dzielić się zyskiem z autorem pios > enek? Oczywiście, że musi. Po to jest ZAIKS. Ale zespół który zgłasza listę wykonywanych utworów organizatorowi jest na legalu bo wykonuje te utwory samodzielnie. W przeciwieństwie do DJ, który prezentując publicznie pirackie nagrania popełnie przestępstwo, okradając przy okazji wytwórnię, producenta, solistów, muzyków wykonawców, oraz autorów muzyki i tekstu. Legalny DJ to taki który oprócz opłacania tantiemów posiada LEGALNE płyty a nie mp3 podprowadzone z sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Prawnika Re: Dj na wesele IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.05.08, 15:36 prosze bardzo... Armin Van buuren, Sander Van Doorn, Carl Cox, Tiesto, Marcel Woods i wiele innych... chciales masz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 15:46 Gość portalu: do Prawnika napisał(a): > prosze bardzo... Armin Van buuren, Sander Van Doorn, Carl Cox, > Tiesto, Marcel Woods i wiele innych... chciales masz :) he, he, he ... juz ich widze na weselach w Wałbrzychu! I za jakie pieniądze?:)) Ja pisze o facetach których widziałem nieraz na imprezach jak wpatrzeni w laptopa szukają kolejnego utworu, rozglądając sie uważnie czy nie widać gdzieś policji albo inspektorów Zaiks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Prawnika Re: Dj na wesele IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.05.08, 16:06 hehe no tak tu sie z Panem zgodze :) takie sa Walbrzyskie realia jak i zapewne w calej PL. ale z tego co sie orientuje mozna ominac placenie tantiem Zaiksowi jesli sie dogadamy z autorami kawalkow ktore chcemy grac i otrzymamy od nich zgode.. to wtedy Zaiks chyba od nas juz nie wezmie oplaty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 22:04 Gość portalu: do Prawnika napisał(a): z tego co sie orientuje mozna ominac > placenie tantiem Zaiksowi jesli sie dogadamy z autorami kawalkow > ktore chcemy grac i otrzymamy od nich zgode.. to wtedy Zaiks chyba > od nas juz nie wezmie oplaty ? Co tu komentować? Pozostaje tylko życzyć powodzenia w "dogadywaniu się" z Sewerynem Krajewskim, Marylą Rodowicz, Paulem Mc Cartneyem i in. Może się zgodzą za friko albo piwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezenterweselny Re: Dj na wesele IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.08, 09:45 Jestem prezenterem weselnym od kilkunastu lat. Zapraszam do skorzystania z moich usług. Więcej informacji na www.prezenterweselny.pl (jestem z Wałbrzycha) ;)) Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Dj na wesele IP: *.wlb.vectranet.pl 30.08.08, 22:14 gra pan z oryginalnych płyt czy różnie to bywa? bo szukam wlasnie dj-a na wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
kahha11 Re: Dj na wesele 22.05.08, 09:52 miałam rewelacyjnego dj na weselu, z prawem za pan brat czyli chłopak z licencją i oryginalne utwory, oprócz tego fajnei nakręcał zabawę nawet kilka konkursów mi zrobił, profesjonalny sprzęt no i fortuny to nie kosztowało koles z poczuciem humoru , ze świdnicy na mejla mogę podać namiary kahha@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 00:38 kahha11 napisała: > miałam rewelacyjnego dj na weselu, z prawem za pan brat czyli chłopak z licencj > ą > i oryginalne utwory, oprócz tego fajnei nakręcał zabawę nawet kilka konkursów m > i > zrobił, profesjonalny sprzęt no i fortuny to nie kosztowało > koles z poczuciem humoru , ze świdnicy Płyt to sobie mogę posłuchać w domu albo w samochodzie a na weselu to po prostu porażka i wstyd przed rodziną. Kilkuosobowy zespół zawodowych muzyków robi duże wrażenie na gościach. Odpowiedz Link Zgłoś
kahha11 Re: Dj na wesele 30.08.08, 22:45 "zawodowi" to ci grajkowie weselni raczej nie są... w większości to co słyszałam to tragedia, hej sokoly i inne umcy umcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mężatka Re: Dj na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 12:57 witam polecic moge dj ktory uprzyjemnił moje wesele to jacek czwojdziński jego strona kontaktowa włącznie z informacjami www.prezenterweselny.pl/index.php?nr=1 gorąco polecam Odpowiedz Link Zgłoś