Dodaj do ulubionych

Pęknięta szyba

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 23:17
Zdażyło mi się coś dziwnego .Ni z gruszki ,ni z pietruszki nagle
pękła szyba w oknie(ta od wewnętrznej strony) .Okno -
plastik ,wymienione ok 2 lat temu.Nigdy nie było problemu z oknem ,a
wcześniej tez nikt nie "łupnął" w szybę.Zadnych remontów z młotem
udarowym tez nie było.Czy ktoś może zna przyczynę tego zajścia?I od
razu pytanie gdzie można taką szybę zamówić . Z góry dzięki za
odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: msr Re: Pęknięta szyba IP: *.sattom.pl 08.07.08, 08:35
      Czasami tak się zdarza. Pod wpływem naprężeń jakie są w szkle szyby. Nie ma na
      to reguły, chociaż najczęściej takie historie dzieją się zimą.
    • Gość: zarzadca Re: Pęknięta szyba IP: *.tktelekom.pl 08.07.08, 08:48
      Pogotowie szklarskie, ul.Basztowa tel.602724261
      • Gość: to ja Re: Pęknięta szyba IP: 195.14.65.* 08.07.08, 15:08
        Jesli to plastikowe okna, to pogotowie szklarskie na wiele nie zda
        się
        • Gość: ... Re: Pęknięta szyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:24
          Ani be ani me ani kukuryku zostaje Ci tylko Silesia na strefie.Jak mi robiła
          firma okna to w Silesii dorabiali szyby zespolone.
        • Gość: toteżja Re: Pęknięta szyba IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.08, 15:28
          Jest już tak dużo wymienionych okien PCV, że teraz szklarze w swojej normalnej
          ofercie mają wymianę szyb zespolonych w takich oknach. Wymiana takiej szyby w
          domu klienta trwa kilka minut i jest o wiele szybsza od wymiany tradycyjnej szyby.
          • Gość: ja Re: Pęknięta szyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:42
            pieprzycie glupoty wszyscy zarzadca ma racje pogotowie szklarskie ci
            to zrobi szybko tanio i bez problemu wiem bo ten sam gościu z
            pogotowia szklarskiego mi wstawial szybe plastikowa w oknie bo
            wybilem przez przypadek i cena szyby to 120 zl ze wstawieniem o
            rozmiarach 45 na 80 moja była więc takie koszta były!
          • Gość: ... Re: Pęknięta szyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 15:48
            Nie wiem czy szklarz dorobi taką szybę, która będzie miała odpowiedni
            współczynnik przenikalności ciepła, a to zależy od gazu jakim jest wypełniona
            przestrzeń między szybami.
            • Gość: marcus Re: Pęknięta szyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 21:18
              Nie wiem skąd macie informacje ale raczej pogotowie szklarskie tu chyba nic nie da.
              Po pierwsze załóżmy że przyjedzie ktoś z pogotowia (jak wymienia szyby zespolone
              bo tutaj się nie da inaczej trzeba wymienić obydwie nawet tą nie uszkodzoną)
              Po drugie po zmierzeniu szyby nawet w AGC Silesia czeka sie do siedmiu dni
              roboczych chyba że nie chcecie szyby niskoemisyjnej k=1,0
              Po trzecie po dostarczeniu szyby trzeba ją zaszklić i tu jest czasem problem np
              listwa przyszybowa pęknie itp.
              Po czwarte temat trwa nawet do dwóch tygodni jeżeli wszystko dobrze pójdzie
              Ja bym proponował zwrócić sie do producenta okien tam raczej mają archiwum ze
              swoją produkcją i pewnie mają wymiary potrzebnej szyby do zamówienia to bardzo
              ułatwia sprawe i czas
              Pozdrawiam

• Gość: pola Re: Pęknięta szyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 21:44
                Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam
                • Gość: ja Re: Pęknięta szyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 22:01
                  na szybe czekałem 3 dni i była z taką samą przepuszczalnością co ma
                  itp wszystko dopasowane było i żadnych problemów szklarz przyjechał
                  wymierzył zamówił i wstawił po 3 dniach!
                  • Gość: pytam sie Re: Pęknięta szyba IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.07.08, 01:41
                    a ja sie pytam gdzie byli rodzice w tym czasie ? no pytam sie gdzie ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka