Gość: studentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 15:52 Czy coś się wyjaśniło z podwyżkami wody? Pytam bo były posty, które opisywały drakońskie zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zlodzieje Re: Podwyżka cen wody IP: *.chello.pl 02.08.08, 21:56 Popieram dzis przyszlo mi ze od sierpnia woda jest po 9,93zl co to k..wa ma byc pytam... czy ja zyje w Warszawie czy jak ze takie ceny maja byc. Chociaz zapewne w wawei maja tansza wode we wrocku placa ponad cos tam 5zlotych a tu prawie 10 absurd..!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Podwyżka cen wody IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.08.08, 12:10 trzeba się zorganizować i napisać pismo do UOKIK Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Podwyżka cen wody 03.08.08, 12:20 Najpierw to trzeba przeczytać sobie Ustawę o Samorządzie, by potem nie pisać bzdur. WZWIK "nie podpada" pod UOKiK. O cenie wody i ścieków decydują radni. Jak zechcą to woda będzie kosztować 20 zeta i UOKiK moze poicałować ich w dupe! Owszem trzeba się zorganizować, ale po to by zmienić władze w mieście. Pozdrawiam, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Podwyżka cen wody IP: *.eranet.pl 03.08.08, 12:35 Popieram pomysł z napisaniem pisma, ale również do Najwyższej Izby Kontroli, bo monopoliści z wodociągów nic sobie z nas mieszkańców nie robią i uważają że my mieszkańcy zobowiązani jesteśmy do utrzymywania tak ogromnej rzeszy urzędników, a może najwyższy czas przeprowadzić restrukturyzację kosztów w wodociągach i zmniejszyć zatrudnienie, głównie ilości zarządu w przedsiębiorstwie, związku a tym samym ich wynagrodzeń naszym kosztem.Popieram protest Zarządów trzech wielkich Spółdzielni w Wałbrzychu, którzy występują przecież w imieniu dziesiątków tysięcy mieszkańców osiedli w Wałbrzychu będącymi odbiorcami wody.Jednak Prezesi Spółdzielni Mieszkaniowych potrzebują wsparcia nas Członków Spółdzielni (mieszkańców osiedli), w innym przypadku ich protest pozostanie bez efektu i niestety cena wody narzucona przez wodociągi będzie musiała zostać naliczona wszystkim mieszkańcom zarówno Podzamcza, Piaskowej oraz członkom spółdzielni Skarbek. Zarówno Zarządy tych spółdzielni oraz ich Rady Nadzorcze nie będą miały niestety wyjścia i zostaną zmuszone do ustalenia odpłatności za wodę i ścieki wg narzuconych cen przez wodociągi.Nie dajmy się monopoliście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spółdz. Re: Podwyżka cen wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 12:40 A co z czwartą spółdzielnią "PONIATOW"? Słyszałem, ze Ich zarząd też podpisał to pismo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Podwyżka cen wody IP: *.eranet.pl 03.08.08, 12:45 No niestety nie podpisał. Widocznie mieszkańcy Spółdzielni "PONIATóW" wraz ze swoim Prezesem akceptują poczynania wodociągów. Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Podwyżka cen wody 03.08.08, 12:47 No proszę na barykady towarzysze! A spółdzielnie mieszkzniowe to niby Was nie doją z kasy? Biedni prezesi i członkowie rad nadzorczych z ciężkim sercem pełni troski o los spółdzielców będa zmuszeni dopie..ć Wam podwyżki przez złych prezesów i członków rady nadzorczej WZWiK. Zajebiście! Ludzie czy wy naprawdę jesteście aż tak zaślepieni (ograniczeni), że przestajecie trzeźwo patrzec na swiat. W Wałbrzychu na szczytach "ręka rękę myje" i w dupie mają Wasz prze..y los! Ile muszę naklnąć na tym forum by ktoś się ku.. wreszcie obudził i i pie..ą rąką w stół! Pozdrawiam, radcom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp. Re: Podwyżka cen wody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.08, 14:04 Przedstaw dojenie nas z kasy przez SM. To co napisałeś uważam za kłamstwo i beznadziejne leczenie własnej frustracji. Odpowiedz Link Zgłoś
radcom Re: Podwyżka cen wody 03.08.08, 19:41 Poptrz ile Płacisz za wątpliwą przyjemność mieszkania w bloku. Mnie widok zieleni na własnej ziemi za domem raczej nie frustruje.Oszczaną windą też nie jeżdżę wiec mam się dobrze. Skoro Jesteś zadowolony mieszkając na Podzamczu lub Piaskowej to przepraszam, że zmąciłem Twój spokój duszy. Pozdrawiam, radcom Odpowiedz Link Zgłoś