Gość: J@nko IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.1.* 19.10.03, 15:17 Ciekawe co się dzieje teraz z Harcówką czy są ludzie którzy pili tam pierwszy raz piwo. Pamietam to miejsce lata65-70.Ciekawe czy ktos sie odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mikuś Pierwsze i ostatnie piwo w Harcowce :) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.03, 13:49 W styczniu 1990 roku w Harcowce kolega robil pozegnanie w zwiazku z powolaniem do woja...Korzystajac z okazji chcialem serdecznie przeprosic obsluge schroniska za nieporzadek jaki po sobie zostawilo 20 chlopa i babeczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: Harcówka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 25.10.03, 14:15 ale walnołes w 10 , kurcze ja ta piłem, wspaniałe miejsce, skrzynkami sie nosiło. do kogo apelowac . jak to przywrócić do dawnego stanu. kurzcze trzeba coś z tym zrobić ,to trzeba rozkrecić , pozdrawiam bywalców hzrcówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAN Re: Harcówka IP: 195.117.68.* 25.10.03, 15:27 MIŁE mam wspomnienia zSYLWESTRA -1969-1970 gdzie byłem z dziewczyna ,która została moją zoną. WRACAJĄC rano okazało sie ze przez noc spadło duzo śniegu. PIEKNY ranek był . DAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyt Re: Harcówka IP: delta:* / 10.10.10.* 27.10.03, 10:05 Ech, Harcówka... jak byłem mały, to rodzice prowadzali mnie tam, żeby pokazać kominy koksowni. "Tu pracuje wujek Stefan, a tu wujek Adaś dymi..." - mówił Tato. A potem to do Harcówki było całkiem blisko z I LO, więc chodziło się tam na wagary, na piwko... zielony Okocim z tańczącą parą, jak Żywiec - pamięta ktoś? A po maturze'93 zrobiliśmy tam sobie imprezkę. W międzyczasie była tam hinduska knajpa chyba, a co się teraz dzieje? Wie ktoś? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Harcówka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 29.10.03, 07:37 Knajpka chyba działa. Byłm tam niedawno z mamą , a później z koleżanką. Było super. W lecie robią tam imprezy na wolnym powietrzu. Wszystko jest zadbane. Są piękne ławki i drzewa. Pamiętam , że kiedyś przyjeżdzali tam niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woyt niemcy w harcowce IP: delta:* / 10.10.10.* 30.10.03, 20:50 ...no pewnie, że niemcy przyjeżdżają! Podobno (na 99 procent) gdy Adolf H. odwiedzał Waldenburg i na stadionoie Górnika na Chopina odbywał się wiec, fuehrer mieszkał w Harcówce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von Preuss Re: Harcówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.03, 12:23 Harcówka wciąż działa i chyba nie najgorzej jej się wiedzie. Właściciele są bardzo sympatyczni, mozna się napić piwa, czegoś mocniejszego również... A na piętrze funkcjonuje hotelik, w którym można się niedrogo zatrzymać. Latem otwierają dolny taras i można tam sobie pogrilować - kompletnie za darmo, jeśli przyjdzie się z własnym oprowiantowaniem... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
max461 Re: Harcówka 31.10.03, 03:28 Tak byly to piekne czasy.O ile sobie przypominam sprzedawano tam piwo SOBOTKA.Mozna by zorganizowac zlot bylych bywalcow HARCOWKI,a zeby latwo bylo poznac uczstnika wszscy przychodzimy w ortalionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DAN Re: Harcówka IP: 195.117.68.* 03.11.03, 17:31 POMYSŁ dobry na wiosne mozna by zorganizować .HASŁO -ortalion odzew BRAK. KAZDY uczestnik opowiadałby kiedy tutaj był. POZDR. DAN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanitariusz Re: Harcówka IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 11.11.03, 20:54 Hasło : HAR Odzew: CóWKA :) Odpowiedz Link Zgłoś