Gość: vw IP: *.wlb.vectranet.pl 09.12.08, 11:31 witam moze ktos wie o ile wiecej maja ustawione fotoradary w wałbrzychu ja słyszałem ze o 15 km/h w miescie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: taxi-driver Re: fotoradar wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.12.08, 11:37 Niestety. Ostatnio zmniejszyli dawkę do 5 km/h czyli mniej więcej o tyle, ile wynosi błąd w pomiarze - 10%. Info od kolegi jeżdżącego 20letnim merolem. Aż sam sie zdziwilem, ze przekroczyl predkosc. Tak wiec 56 km/h i juz błyska. Oczywiscie na ograniczeniu do 50. Na 70tce moze to byc 77 km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: fotoradar wałbrzych IP: 84.19.186.* 09.12.08, 11:50 Kierowcy powinni jeden dzień jeździć zgodnie z przepisami. Wszyscy. Nie przekraczać dozwolonej prędkości, nie wyprzedzać , wpuszczać autobusy z zatok, szczególnie zwalniać przy przejściach dla pieszych itd. W całym kraju będzie totalny paraliż. Tylko jak kierowców do tego zmusić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 12:04 hmm mam takie moze glupie pytanie czy jak jechalemok 65km/h i stal fotoradar ale nie błysnoł flesh to moge siespodziewac pamiatki w postaci zdjecia czy nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: fotoradar wałbrzych IP: *.as.kn.pl 09.12.08, 12:17 mi blysnelo przy 88km/h na 50 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: fotoradar wałbrzych IP: *.centertel.pl 09.12.08, 19:41 ja na podwalu dygnąłem 140 i nie było błysku ze śmietnika cienkie bolki z tej gwardii :) Odpowiedz Link Zgłoś
gal-axy Re: fotoradar wałbrzych 09.12.08, 21:25 jechałeś za szybko żedy zobaczyc czy zrobił zdjęcie a tak na marginesie to on wcale tak mocno nie błyska delikatne czerwone światełko mruga ja dostałem zdjęcie za 74 km na 50-tce i nie widziałem błysku a to że mruga na czerwono to wiem bo widziałem.Ale słyszałem że oni nie stoją gdzie chcą tylko mają zozpisany grafik na cały miesiąc przydało by się go miec albo kupic CB-Radio.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 21:30 na wieniawskiego pasibrzuchy stoja !! biala skrzynka i lublin w poblizu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: last Re: fotoradar wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.08, 00:32 ciekawe czy wszyscy Ci co się teraz wypowiedzieli to przedstawiciele handlowi :) co o tym myślisz taxi - driver? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi-driver Re: fotoradar wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.08, 10:06 Myślę, że tak :) Ja błyskanie znam tylko z opowiadań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pryw Re: fotoradar wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.12.08, 12:07 co do grafiku to jeśli ktoś był na Matejki 1 w pokoju fotoradar wisi tam na ścianie ich grafik co i kiedy :D Tylko jak to rozkodować to nie wiedziałem :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobong Re: fotoradar wałbrzych IP: *.fatrasie.com 10.12.08, 20:36 Trzeba się umówić i rozwalić im to pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL Re: fotoradar wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl 10.12.08, 22:46 Lepiej nie bo nie będą mieli NIEROBY co robić... Polecam CB-radio, zdaje egzamin. Ostatnio stało pudło przy wjeździe z Wieniawskiego w Ogrodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody88 Re: fotoradar wałbrzych IP: *.as.kn.pl 11.12.08, 00:14 heh dokladnie :) w pokoju swoim maja grafik na tablicy korkowej przypiety :P jak bylem u nich to zapamietalem rejony podzamcza na koniec miesiaca :P pzdr :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djjanek1 Re: fotoradar wałbrzych IP: 78.133.207.* 06.01.09, 21:28 Jak w dzień mrygnie to nie widać, bo to jest lekko czerwone światełko. W nocy idealnie błyska, także każdy kierowca zobaczy. A potem tylko przychodzi zdjęcie na wskazany adres i tzeba się osobiście stawić po odbiór nagrody, hehe No i dobrze, przynajmniej wałbrzyszanie bedą bezpiecznie jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: fotoradar wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl 06.01.09, 22:13 Mozna jechac powoli i byc niebezpiecznym ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driverka Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 14:12 osobiscie wcale nie trzeba, jak nie mozesz to wypelniasz druki i zgode na mandat i chyba sami przysylaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurus Re: fotoradar wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 06.01.09, 22:20 a jakby sie zajeli , synchronizacją świateł, przepustowościa pojazdów od skrzyżowania do skrzyżowania, regulacją ruchu w miejscach węzłowych( tworzenia sie "korków"), pomaganiem kierowcom i pieszym w ruchu drogowym,usuwaniem pojazdów z chodników na których powstają utrudnienia ruchu pieszym (Piaskowa Góra, Centrum). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody88 Re: fotoradar wałbrzych IP: *.as.kn.pl 06.01.09, 23:41 to zes wybral przyklad z piaskowa.. widzisz ulice broniewskiego jak wyglada chodnik przy tych 3 czteropietrowcach ? caly chodnik zajety na przeciwko caly parking zajety wraz z tym pasem zieleni.. kolo taxiarzy wszystko zajete.. to gdzie qrwa mamy stawac ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 17:53 Pewnie zaraz mnie zbesztacie, że to nie ten wątek. Ale jeżeli jedziecie ulicą Dąbrowskiego, by nie tłuc się po Andersa i jest to pora około południa (12-13-14) to uważajcie, chodzą tam Panowie Policjanci. Kiedy tamtędy nie przejeżdżam to ciągle chodzą ;) Widziałam jak wlepiają jakieś kobiecie mandat. Pozdrawiam zmotoryzowanych ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smech Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.09, 19:10 kiedyś dla pompy chciałem wrzucić papierek do tego fajnego radaru imitującego śmietnik z drugiej strony to śmiesznie wymyślili z tym śmietnikiem zero budynku a śmietnik stoi tak ekologicznie aż łezka sie toczy w oku jak oni dbają o czystość :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: fotoradar wałbrzych IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.09, 07:38 A mnie ten radar skojarzył się ze starą lodówką...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: fotoradar wałbrzych IP: *.xdsl.centertel.pl 08.01.09, 08:45 Gdzie stoi ten radar podbny do śmietnika czy lodówki - to jest jakiś stacjoanrny, czy mówimy o tym przenośnym który ma Wałbrzyska Straż Miejska ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurus Re: fotoradar wałbrzych IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.01.09, 21:16 Masz racje "Ciekawska" dziś widać było jak polowali na dziewczyne policmajstry na Piaskowej G. jak staneła na tym błotnisku, tak sie nazywa teraz Broniewskiego(on już w grobie), to kazali jej wyjechać w inne błoto chodnikowe i dawaj ją rozrabiać na drobne,na siłe chcieli kasiore,wykazać sie chcieli, a może podrywać w ten deseń blondyne,jakaś strasznie naiwna metoda. W końcu opieprzyła "taką władze" i zrozumieli,ze muszą zacząć robić " coś tam coś tam"innego. Dajcie spokój! jeśli to jest pomoc i czuwanie nad porządkiem no to szkoda kasiory na takie policyjne pisiory ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: gonitwa przez miasto IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.09, 14:39 Ja myślę że goniąc przez miasto dużo sie nie zaoszczędzi, może minutę lub dwie a czy warto?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesołek Re: gonitwa przez miasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.01.09, 15:45 Gość portalu: kra napisał(a): > Ja myślę że goniąc przez miasto dużo sie nie zaoszczędzi, może > minutę lub dwie a czy warto?!!! Nie warto. "Lepiej późno, niż wcale" - rzekł facet spóźniając się na pociąg :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djjanek1 Re: gonitwa przez miasto IP: 78.133.207.* 08.01.09, 21:28 a taki pośpiech może kosztować od 50-500 zł. Wg mnie nie ma się co spieszyć. A i piesi z tego skorzystają, bo sa takie miejsca w W-chu, gdzie nawet na "zebrze" strach przechodzić. Pozdrowienia dla chłopaków od "śmietnika" albo "lodówki" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: gonitwa przez miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.09, 22:18 Fakt jest też taki, że niektórzy piesi chodzą jak "święte krowy". Na nich też przydałby się jakiś haczyk, tak jak na kierowców radaro-śmietniko-lodówka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;p Re: gonitwa przez miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 02:03 mi sie podobają światła na skrzyżowaniu koło kaufland 3 sekundy na przejście przez ulice z z tym śmietnikiem to stoją zazwyczaj gdzieś na niezabudowanym terenie taki przenoszony i to jest właśnie śmieszne bo co bardziej kumaty kierowca pomyśli po kiego grzyba smietnik stoi na środku pola :) w miejscach zabudowanych nie postawią bo jakiś dziadek by wychodził z popiołem i nie ciekawie by było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gach Re: gonitwa przez miasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.01.09, 19:18 Informuję ze ten czeski fotoradar nie daje rady na mrozach od -5 stopni czyli oby zima trwała wieczność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: djjanek1 Re: gonitwa przez miasto IP: 78.133.207.* 10.01.09, 18:06 hehe, sobre sobie A skąd niby wiesz "Gośiu", że nie daje rady w temperaturze od -5C ?? Bo ja mam troszkę inne informacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: gonitwa przez miasto IP: 57.66.138.* 12.01.09, 07:41 bo od kiedy sa mrozy nikt nie widzial smietnika na ulicy ani Lublina w poblizu - chyba sie popsiul hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna Re: gonitwa przez miasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.09, 10:25 A może to funkcjonariusze wymiekli z zimnym lublinku Odpowiedz Link Zgłoś
djjanek1 Re: gonitwa przez miasto 14.01.09, 22:24 hehe,może Ale pewnie na wiosnę znów będą działać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pryw Re: gonitwa przez miasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.09, 14:18 ostatnio widziałem go na długiej za pks em i na pewno nie jest ustawiony na 20 bo sam dostałem kwita 61 na 50 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONN Re: gonitwa przez miasto IP: 62.87.160.* 27.01.09, 01:48 No te buraki w czrnych uniformach jakos wymiekli na mrozach...ale proponuje robic im zdjecia jak stoja z tym smietnikiem i umieszczac w internecie...to jest calkowicie legalne...ja tylko czekam jak ich gdzies spotkam -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dido Re: gonitwa przez miasto IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.09, 07:25 A tam wymiękli...W niedzielę stał śmietnik na przeciwko Politechniki ok. 15-ej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driverka Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 14:14 moze to nie walbrzych, ale w szczawnie mogliby sie zajac parkowaniem na pasach lub bezposrednio przed nimi na solickiej, masakra, jest tam czesc jest wylaczobna, pomalowana zebra czy jak to tam nazwac i na tym staja auta, nyski itp. no sorki, ale jak ci ktos wychodzi na pasy zza dostawczaka to kurcze troche mozna sie zdziwic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driverka Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 14:06 jak bylam po mandat (jechalam nie swoim autem) to straznicy mowili ze na 20 ustawiaj, ale czy mowili prawde??? (ja mialam 76 na 50, wiec nie wiem...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driverka Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 14:08 w niedziele o ósmej rano w grudniu blyska na pewno, czerwone swiatelko sie pojawia na bank i to widoczne:P i nie jestem przedstawicielem handlowym:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kijop Re: fotoradar wałbrzych IP: *.wlb.vectranet.pl 25.01.09, 19:53 A czy punkty też dorzucają, czy tylko sam mandat? Odpowiedz Link Zgłoś
djjanek1 Re: fotoradar wałbrzych 26.01.09, 15:11 no punkty też razem z kwitem. Max. mozesz zarobić 500zł i 10 pkt za przekroczenie prędkosci o 50km/h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Re: fotoradar wałbrzych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.09, 20:21 jak masz ac to wjedz w ten foto radar i bedzie po klopocie Odpowiedz Link Zgłoś